♪
Kültür bakanlığı sınavında. Ankara thm koro şefi kızını aldı. Urfa korusu şefi kayın biraderini aldı. İstanbul korosu şefi oğlu ve yeğenini aldı. ilginizi çekerse detay verebilirim
ttnet arena - 09.07.2024
♪
Cumhuriyetimizin kurucusu ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını saygı ve minnetle anarken, ülkemiz Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. yılını en coşkun ifadelerle kutluyoruz.
Mavi Nota - 28.10.2023
♪
Anadolu Güzel Sanatlar Liseleri Müzik Bölümlerinin Eğitim Programları Sorunları
Gülşah Sargın Kaptaş - 28.10.2023
♪
GEÇMİŞ OLSUN TÜRKİYE!
Mavi Nota - 07.02.2023
♪
30 yıl sonra karşılaşmak çok güzel Kurtuluş, teveccüh etmişsin çok teşekkür ederim. Nerelerdesin? Bilgi verirsen sevinirim, selamlar, sevgiler.
M.Semih Baylan - 08.01.2023
♪
Değerli Müfit hocama en içten sevgi saygılarımı iletin lütfen .Üniversite yıllarımda özel radyo yayıncılığı yaptım.1994 yılında derginin bu daldaki ödülüne layık görülmüştüm evde yıllar sonra plaketi buldum hadi bir internetten arayayım dediğimde ikinci büyük şoku yaşadım 1994 de verdiği ödülü değerli hocam arşivinde fotoğraf larımız ile yayınlamaya devam ediyor.ne büyük bir emek emeği geçen herkese en derin saygılarımı sunarım.Ne olur hocamın ellerinden benim için öpün.
Kurtuluş Çelebi - 07.01.2023
♪
18. yılımız kutlu olsun
Mavi Nota - 24.11.2022
♪
Biliyorum Cüneyt bey, yazımda da böyle bir şey demedim zaten.
editör - 20.11.2022
♪
sayın müfit bey bilgilerinizi kontrol edi 6440 sayılı cso kurulrş kanununda 4 b diye bir tanım yoktur
CÜNEYT BALKIZ - 15.11.2022
♪
Sayın Cüneyt Balkız, yazımda öncelikle bütün 4B’li sanatçıların kadroya alınmaları hususunu önemle belirtirken, bundan sonra orkestraları 6940 sayılı CSO kanunu kapsamında, DOB ve DT’de kendi kuruluş yasasına, diğer toplulukların da kendi yönetmeliklerine göre alımların gerçekleştirilmesi konusuna da önemle dikkat çektim!
editör - 13.11.2022
Darülelhan adıyla bilinen, İtalyan mimar Umberto Ferrari'nin 1927'de hal binası olarak inşa ettiği ve Haldun Taner Sahnesi'ne de ev sahipliği yapan ve mülkü İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB)’ne ait olan İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarı Kadıköy Rıhtımı'ndaki tarihi binadan. Restorasyon gerekçesi ile Maltepe’deki binasına taşınıyor.
1986'dan bu yana sayısız öğrencinin yetiştiği İÜDK İBB tarafından yapılacak olan restorasyonun ardından, artık bu tarihi binada yer almayacak. Eğitim ve öğretime Maltepe’deki yeni binada devam edilecek.
Alınan bu karara Nisan 2021 ayından beri çeşitli organizasyonlarla tepki gösteren öğrenciler ve akademisyenler, tüm protestolarına rağmen İBB’den bir yanıt alamadıklarını söylediler.
Basına açıklama yapan öğrenciler "Okulumuz hakkında alınan kararların hiçbirinde okulun öznesi olan öğrencilere fikrini belirtme imkânı sunulmamış, görüşlerimiz alınmamıştır. O yüzden başta belirttiğimiz gibi bugün burada haklı taleplerimizi ve isteklerimizi seslenmek için toplandık. Biz istiyoruz ki, Kadıköy Rıhtımın simgesi haline gelmiş binamızda, eksiklerimiz giderilerek ve ihtiyaçlarımız gözetilerek yapılacak restorasyon sonrasında burada, olması gereken yerde olalım. Biz istiyoruz ki, İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarı yerinde kalsın." diyerek düşüncelerini dile getirdiler.
Kendi olanakları ile Maltepe’de okulun yapısına uygun olabileceğini düşündükleri bir bina bulan İstanbul Üniversitesi Rektörlüğü, üniversitenin resmin internet sitesinden konuyu aydınlatan bir açıklama yaptı:
İÜ Devlet Konservatuvarı Hakkında Kamuoyu Duyurusu
İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı’nın temelleri 1914 yılında Cemil Topuzlu Paşa’nın girişimleri ile İstanbul Şehremaneti’ne (Belediyesine) bağlı olarak ilk resmi sahne ve müzik sanatları okulu olan Darülbedayi’nin kurulmasıyla atılmıştır.
14 Eylül 1925 tarihinde “İstanbul Konservatuvarı” adını alan kurum, 5 Şubat 1944 tarihli bir yönetmelik ile “İstanbul Belediye Konservatuvarı” adıyla çalışmalarını sürdürmüştür. 1986 yılında ise İstanbul Üniversitesi’ne bağlanmış ve başarılı çalışmalarını “İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı” olarak devam ettirmiştir.
İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı müzik, sahne sanatları, müzikoloji alanlarında tüm ana dallar ile ulusal ve uluslararası alanlarda yetkin 210 akademik ve 25 idari personelle sanata önemli katkılar sunmaktadır.
Müzik ve Bale Ortaokulu’nda 60, Müzik ve Sahne Sanatları Lisesi’nde 40, Lisans bölümünde 430, lisansüstü programda ise 50 olmak üzere toplam 580 öğrencimiz İstanbul Üniversitesi Devlet
Konservatuvarı’nda eğitim almaktadır. Bu eğitimler şimdiye kadar 51 derslik, ofis alanları, kütüphane, yemekhane ve kantin, depo ve giyinme odası, konser salonu ve ses kayıt odası olarak 82 bağımsız bölümde 3650 metrekarelik alanda verilmiştir.
Verilen hizmetin niteliği, sahip olunan akademik kadro ve öğrenci sayısı itibarıyla Üniversitemiz Devlet Konservatuvarı köklü bir kurum olarak öne çıkmaktadır. Böylesine nitelikli ve köklü bir kurumun yıllardır hizmet verdiği Kadıköy’deki iki katlı binasının, İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından restorasyon yapılacağı gerekçesiyle tahliye edilmesi talep edilmiştir.
Bu durum karşısında Üniversite yönetimimiz harekete geçmiş, yetkili kurullarında konuyu değerlendirerek Konservatuvarımızın başarılı çalışmalarını hiçbir aksamaya meydan vermeden devam ettirmesine imkân tanıyacak bir bina arayışına kiralama mevzuatının gereklerine göre başlamıştır.
Üniversite yönetimimizin yoğun girişimleri neticesinde devletimizin ilgili kurumlarıyla işbirliği halinde Konservatuvarımızın başarılı çalışmalarını devam ettirmesine mekân olarak imkan sağlayacak nitelikli bir bina temini çalışmaları olumlu sonuçlanmış ve 4250 metrekare kapalı, 1000 metrekare açık olmak üzere toplamda 5250 metrekarelik alana sahip yeni bir bina kiralanmıştır. Kiralanan bina konservatuvarımızın tüm hizmetlerini aksamadan sürdürmesine imkân tanıyacak niteliklere sahiptir.
İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarımızın başarılı çalışmalarıyla her zaman gurur duyuyor, kendilerine başarılarını artırarak devam ettirecek her türlü imkânı sağlamayı da görev biliyoruz. Sevgili öğrencilerimiz ve değerli aileleri ile kıymetli öğretim elemanlarımıza bu süreçte gösterdikleri anlayış ve işbirliği için teşekkür ediyoruz.
Bu süreci yakından takip eden ve desteklerini esirgemeyen Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanlığı’na, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın’a, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’a ve İstanbul Valisi Ali Yerlikaya’ya özellikle teşekkürlerimizi sunuyoruz.
İstanbul Üniversitesi Rektörlüğü