♪
Kültür bakanlığı sınavında. Ankara thm koro şefi kızını aldı. Urfa korusu şefi kayın biraderini aldı. İstanbul korosu şefi oğlu ve yeğenini aldı. ilginizi çekerse detay verebilirim
ttnet arena - 09.07.2024
♪
Cumhuriyetimizin kurucusu ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını saygı ve minnetle anarken, ülkemiz Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. yılını en coşkun ifadelerle kutluyoruz.
Mavi Nota - 28.10.2023
♪
Anadolu Güzel Sanatlar Liseleri Müzik Bölümlerinin Eğitim Programları Sorunları
Gülşah Sargın Kaptaş - 28.10.2023
♪
GEÇMİŞ OLSUN TÜRKİYE!
Mavi Nota - 07.02.2023
♪
30 yıl sonra karşılaşmak çok güzel Kurtuluş, teveccüh etmişsin çok teşekkür ederim. Nerelerdesin? Bilgi verirsen sevinirim, selamlar, sevgiler.
M.Semih Baylan - 08.01.2023
♪
Değerli Müfit hocama en içten sevgi saygılarımı iletin lütfen .Üniversite yıllarımda özel radyo yayıncılığı yaptım.1994 yılında derginin bu daldaki ödülüne layık görülmüştüm evde yıllar sonra plaketi buldum hadi bir internetten arayayım dediğimde ikinci büyük şoku yaşadım 1994 de verdiği ödülü değerli hocam arşivinde fotoğraf larımız ile yayınlamaya devam ediyor.ne büyük bir emek emeği geçen herkese en derin saygılarımı sunarım.Ne olur hocamın ellerinden benim için öpün.
Kurtuluş Çelebi - 07.01.2023
♪
18. yılımız kutlu olsun
Mavi Nota - 24.11.2022
♪
Biliyorum Cüneyt bey, yazımda da böyle bir şey demedim zaten.
editör - 20.11.2022
♪
sayın müfit bey bilgilerinizi kontrol edi 6440 sayılı cso kurulrş kanununda 4 b diye bir tanım yoktur
CÜNEYT BALKIZ - 15.11.2022
♪
Sayın Cüneyt Balkız, yazımda öncelikle bütün 4B’li sanatçıların kadroya alınmaları hususunu önemle belirtirken, bundan sonra orkestraları 6940 sayılı CSO kanunu kapsamında, DOB ve DT’de kendi kuruluş yasasına, diğer toplulukların da kendi yönetmeliklerine göre alımların gerçekleştirilmesi konusuna da önemle dikkat çektim!
editör - 13.11.2022
İzmir Devlet Senfoni Orkestrasının emekli keman sanatçılarından Tuğrul Gögüş, kalp yetmezliği sonucu 7 Ağustos 2021 Cumartesi günü Fethiye’deki evinde vefat etti. Sanatçının vefat haberini, İzmir Devlet Senfoni Orkestrası kontrbas sanatçısı ve eski müdürü Numan Pekdemir, sosyal medya hesabından yaptığı “Keşke böyle haberleri duymamış olsak. Can ciğer dostumu kalp yetmezliğinden kaybettiğimizi biraz önce öğrendim. Üzüntümü tarif etmem imkânsız. 1970 ‘lerin ortalarında başlayan arkadaşlığımız ve onun getirdiği sohbet, hoşgörü, dürüstlük ve çalışkanlık.Özellikle İzmir Senfonide müdürlüğüm dönemimde çok yakınımda olan dostum.Senelik programları hazırlarken onsuz yapamadığım çalışmalar, turneler..Emekli oldu herhalde çalışma aşkı bir kat daha artan bir insan.Yaptığı tek şey yaşadığı topluma faydalı olabilmekti onu da fazlasıyla yaptı.Yetişmek mümkün değil.Ona hiçbirimiz yetişemedik ama henüz 64 yaşında maalesef ona ancak ölüm yetişebildi. Bu ülkeye Tuğrul’lar arada bir uğrar. Ruhun şad olsun benim güzel kardeşim. İçimizden senin yerini doldurabileceğimiz birini düşündüysen boşuna senin gibisi artık zor gelir. Başta eşi Havva Hanım olmak üzere ailesinin, yakınlarının, öğrencilerinin acısını paylaşırız.” paylaşımı ile duyurdu.
Merhum Tuğrul Göğüş’ün dostlarından "Ensemble Feverish Küğ Grubu"nun kurucularından Korno sanatçısı Zafer Yümlü sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda; “30 yıllık dost. Öz ağabeyimden bana daha yakındı. Tam anlamıyla bir melekti. "Ben herkesten kazık yedim, bir tek senden kazık yemedim."derdi. Beraber pek çok iş yaptık, pek çok ani biriktirdik. Beraber güldük,beraber ağladık. Hep bana destekti. Mekânın cennet olsun Tuğrul Abi. Seni asla unutmayacağım. Hakkını asla ödeyemem.” Sözleri ile yakın bir dostu kaybetmenin üzüntüsünü belirtti!
5 Ağustos 2021 Perşembe günü kalp krizi geçirerek hastaneye kaldırılan keman sanatçısı Tuğrul Göğüş’ün yaşadığı kalp rahatsızlığının ancak bir ameliyat ile giderilebileceği doktorla tarafından kendisine iletilmiş ve bu ameliyatı beklerken 7 Ağustos 2021 Cumartesi günü vefat ettiğini öğrenmiş bulunuyoruz.
Eşi Havva Göğüş’ten öğrendiğimize göre Tuğrul Göğüş’ün cenazesi 8 Ağustos 2021 (bugün) ikindi vakti Fethiye’de defnediliyor.
Tek derdinin ülkeye faydalı bir kişi, bir sanatçı olmak olan Keman sanatçısı Tuğrul Göğüş’ün çok sayıda basılı eseri bulunuyor.
Keman sanatçısı Tuğrul Göğüş 1956 yılında Ankara'da doğdu. Küçük yaşlarda Ermukan Saydam ile keman eğitimine başladı. Daha sonra “Gazi Eğitim Enstitüsü Müzik Eğitimi Bölümü”ne giren ve Saydam ile çalışmalarını bu kurumda da sürdüren Göğüş 1976 yılında “İzmir Devlet Senfoni Orkestrası”nın sanatçı üyesi oldu.
Uzun yıllar “İzmir Filarmoni Derneği Yönetim Kurulu”nda çeşitli görevler üstlenen Tuğrul Göğüş ilk sayısı 1982 yılında yayınlanan “İzmir Filarmoni Dergisi”ni kurdu. Göğüş'ün basılmış çok sayıda kitabı ve araştırması bulunmaktadır.
23 yıldan uzun bir süre “İzmir Devlet Senfoni Orkestrası”nda çalışan Tuğrul Göğüş bu süreçte “Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Müzik Bilimleri Bölümü”nden de mezun oldu ve aynı okulda yüksek lisans yaptı.
Sanatçının küğbilim alanında ürünler vermeye ve çeviriler yapmaya özellikle çaba harcamasının yanısıra çeşitli dergi ve gazetelerde yayınlanmış çok sayıda makale ve çevirisi bulunmaktadır. İzmir kentinin küğ yaşamına etkin biçimde katkıları bulunan Göğüş amatör koro ve orkestraların oluşturulmasına ve bu toplulukların çeşitli etkinlikler sergilemesine öncülük etmiş, ayrıca küğbilim alanında çeşitli sempozyum ve panellerin planlayıcısı ve uygulayıcısı olarak çalışmalar yapmış, küğbilimsel toplantılar düzenlemiştir. İzmir'de bulunduğu süre içerisinde “Dokuz Eylül Üniversitesi Buca Eğitim Fakültesi Müzik Eğitimi Bölümü”nde keman, orkestra, küğ tarihi, temel küğ bilgileri ve biçim bilgisi derslerini veren Göğüş bu okulda kurduğu öğrenci orkestrası ile İzmir'de ve Ege Bölgesi'nde çok sayıda dinleti yönetmiştir.
Daha sonra kızının eğitimi nedeniyle Adana'ya yerleşen ve “Çukurova Devlet Senfoni Orkestrası”na geçen sanatçı “Çukurova Üniversitesi Adana Devlet Konservatuvarı”nda Prof. Dr. Ferhang Hüseyinov ile keman dalında bir yüksek lisans daha yapmıştır. “Çukurova Devlet Senfoni Orkestrası”nda başkemancılık ve müdürlük yapan Göğüş daha sonra bu kurumdan ayrılarak “Çukurova Üniversitesi Adana Devlet Konservatuvarı”nda öğretim görevlisi olarak çalışmaya başlamıştır. Sanatçı halen bu kurumda keman, oda küğü, temel küğ bilgisi, biçim bilgisi derslerini vermiş ya da vermektedir. Göğüş Adana kentinde ve Çukurova yöresinde çoksesli ulusal ve uluslararası sanat küğü alanında faaliyetler gösteren “Çukurova Müzik Dostları Derneği”nin kurucu başkanı ve şu anda yönetim kurulu üyesidir.
Tuğrul Göğüş internette http://www.muziklopedi.org adresinde yer alan Türkiye'nin en büyük küğ ansiklopedisini kurma çalışmalarını sürdürmektedir. Sanatçı ayrıca "Ensemble Feverish Küğ Grubu"nun ve "Adonis Beşili"nin de bir üyesidir.