♪
Kültür bakanlığı sınavında. Ankara thm koro şefi kızını aldı. Urfa korusu şefi kayın biraderini aldı. İstanbul korosu şefi oğlu ve yeğenini aldı. ilginizi çekerse detay verebilirim
ttnet arena - 09.07.2024
♪
Cumhuriyetimizin kurucusu ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını saygı ve minnetle anarken, ülkemiz Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. yılını en coşkun ifadelerle kutluyoruz.
Mavi Nota - 28.10.2023
♪
Anadolu Güzel Sanatlar Liseleri Müzik Bölümlerinin Eğitim Programları Sorunları
Gülşah Sargın Kaptaş - 28.10.2023
♪
GEÇMİŞ OLSUN TÜRKİYE!
Mavi Nota - 07.02.2023
♪
30 yıl sonra karşılaşmak çok güzel Kurtuluş, teveccüh etmişsin çok teşekkür ederim. Nerelerdesin? Bilgi verirsen sevinirim, selamlar, sevgiler.
M.Semih Baylan - 08.01.2023
♪
Değerli Müfit hocama en içten sevgi saygılarımı iletin lütfen .Üniversite yıllarımda özel radyo yayıncılığı yaptım.1994 yılında derginin bu daldaki ödülüne layık görülmüştüm evde yıllar sonra plaketi buldum hadi bir internetten arayayım dediğimde ikinci büyük şoku yaşadım 1994 de verdiği ödülü değerli hocam arşivinde fotoğraf larımız ile yayınlamaya devam ediyor.ne büyük bir emek emeği geçen herkese en derin saygılarımı sunarım.Ne olur hocamın ellerinden benim için öpün.
Kurtuluş Çelebi - 07.01.2023
♪
18. yılımız kutlu olsun
Mavi Nota - 24.11.2022
♪
Biliyorum Cüneyt bey, yazımda da böyle bir şey demedim zaten.
editör - 20.11.2022
♪
sayın müfit bey bilgilerinizi kontrol edi 6440 sayılı cso kurulrş kanununda 4 b diye bir tanım yoktur
CÜNEYT BALKIZ - 15.11.2022
♪
Sayın Cüneyt Balkız, yazımda öncelikle bütün 4B’li sanatçıların kadroya alınmaları hususunu önemle belirtirken, bundan sonra orkestraları 6940 sayılı CSO kanunu kapsamında, DOB ve DT’de kendi kuruluş yasasına, diğer toplulukların da kendi yönetmeliklerine göre alımların gerçekleştirilmesi konusuna da önemle dikkat çektim!
editör - 13.11.2022
Festivalin sanat danışmalığını da üstlenen Piyanist Gülsin Onay’ın sevenlerince uzun süredir beklenen konseri, 24 Ağustos Salı akşamı, saat 21:00’de, Zefirya Kültür Merkezinde gerçekleşecek. Bitez’de yıldızların altında gerçekleşecek konserde Piyanist Gülsin Onay, Bach, Beethoven, Mendelssohn, Chopin ve Saygun’un eserlerinden derlediği bir seçkiyle klasik müzikseverlerin karşısında olacak.
Devlet Sanatçımız Gülsin Onay, Zefirya Kültür Merkezinin sahnesinde ilk olarak Johann Sebastian Bach’ın, “Partita si bemol majör BWV 825” adlı eserini seslendirecek. Bu eser, “Praeludium”, “Allemande”, “Courante”, “Sarabande”, “ Menuett I”, “Menuett II” ve “Gigue” başlıklarından oluşuyor. Sanatçı bu eserin ardından Ludwig van Beethoven’ın "Ayışığı" Sonatı do diyez minör, op.27 no.2 adlı eseriyle izleyici karşısında olacak. Bu eser de “Adagio sostenuto”, “Allegretto” ve “Presto agitato” isimli bölümlerden oluşuyor. Konserin ilk yarısını, Felix Mendelssohn-Bartholdy’nin bir eseri ile sonlandıracak olan Gülsin Onay, bestecinin “Variations sérieuses op.54” başlıklı eserini yorumlayacak. Programın ikinci yarısına Frédéric Chopin’den “Ballad no.3 la bemol majör op.47” adlı yapıtla başlayacak olan Piyanist Gülsin Onay, bu eserden sonra Ahmed Adnan Saygun’un, “Aksak tartılar üzerine op. 45 Prelüdler'den No. IV ve XII” başlıklı eserini seslendirecek. Sanatçı programda son olarak tekrar Frédéric Chopin’den bir yapıtla geceyi sonlandıracak. Bu eser ise “Andante spianato et Grande Polonaise brillante, mi bemol majör Op.22” ismini taşıyor.
Sayısız piyano performansına odaklı radyo programlarıyla bilinen Peter Cossé’nin, “Duyarlı bir kesinliğe ve zekice bir parıltıya, en hassas şeyleri bile maharetli parmaklarına neredeyse gülümsercesine emanet etme yeteneğine sahip ve tutkulu bir sanatçı. Hayal gücü yüksek, mükemmel bir piyanist” diye bahsettiği Gülsin Onay, için Alman Göttinger Tageblatt gazetesi ise “Piyanist sadece olağanüstü teknik ustalığı ile değil, müzikal zekâ ve anlayışın sık rastlanmayan bir bileşimi ile de dinleyiciyi fethediyor. İhtişam, olağanüstü cümleleme, müzikal enerji ve zekâ mükemmel biçimde dengeleniyor” şeklinde söz ediyor.
Uluslararası müzik kariyeri Arjantin’den Japonya’ya uzanan bir coğrafyada 5 kıta 80 ülkeyi kapsayan Gülsin Onay, bugüne kadar dünyanın belli başlı tüm müzik merkezlerinde dinleyicisiyle buluştu. Sanatçı, Dresden Staatskapelle, İngiliz Kraliyet Filarmoni, Philharmonia Orkestrası, İngiliz Oda Orkestrası, Japon Filarmoni, Münih Radyo Senfoni, Saint Petersburg Filarmoni, Tokyo Senfoni, Varşova Filarmoni, Viyana Senfoni gibi önemli orkestralarla konserler verdi. Birlikte çaldığı şefler arasında Vladimir Ashkenazy, Erich Bergel, Michael Boder, Andrey Boreyko, Jorg Faerber, Vladimir Fedoseyev, Edward Gardner, Neeme Jarvi, Emmanuel Krivine, Ingo Metzmacher, Esa-Pekka Salonen, Jose Serebrier, Vassily Sinaisky, Stanislaw Wislocki ve Lothar Zagrosek sayılabilir. Rachmaninov yorumlarıyla müzik otoritelerinden büyük övgüler alan Gülsin Onay ayrıca, uluslararası alanda istisnai bir Chopin icracısı kabul edilmektedir. Polonya Hükümeti Gülsin Onay’ı Chopin yorumları nedeniyle Polonya Devlet Nişanı ile onurlandırmıştır. Hocası Saygun’un dünya çapında en güçlü yorumcusu olarak tanımlanan Onay, gerek konser programlarından gerekse kayıtlarından eksik etmediği bestecinin eserlerini önemli orkestralar eşliğinde sayısız ülkede seslendirmiştir.