ISSN: 1301 - 3971
Yıl: 18      Sayı: 1959
Şu an 16 müzisyen gazete okuyor
Müzik ON OFF

Günün Mesajları


♪ Kültür bakanlığı sınavında. Ankara thm koro şefi kızını aldı. Urfa korusu şefi kayın biraderini aldı. İstanbul korosu şefi oğlu ve yeğenini aldı. ilginizi çekerse detay verebilirim
ttnet arena - 09.07.2024


♪ Cumhuriyetimizin kurucusu ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını saygı ve minnetle anarken, ülkemiz Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. yılını en coşkun ifadelerle kutluyoruz.
Mavi Nota - 28.10.2023


♪ Anadolu Güzel Sanatlar Liseleri Müzik Bölümlerinin Eğitim Programları Sorunları
Gülşah Sargın Kaptaş - 28.10.2023


♪ GEÇMİŞ OLSUN TÜRKİYE!
Mavi Nota - 07.02.2023


♪ 30 yıl sonra karşılaşmak çok güzel Kurtuluş, teveccüh etmişsin çok teşekkür ederim. Nerelerdesin? Bilgi verirsen sevinirim, selamlar, sevgiler.
M.Semih Baylan - 08.01.2023


♪ Değerli Müfit hocama en içten sevgi saygılarımı iletin lütfen .Üniversite yıllarımda özel radyo yayıncılığı yaptım.1994 yılında derginin bu daldaki ödülüne layık görülmüştüm evde yıllar sonra plaketi buldum hadi bir internetten arayayım dediğimde ikinci büyük şoku yaşadım 1994 de verdiği ödülü değerli hocam arşivinde fotoğraf larımız ile yayınlamaya devam ediyor.ne büyük bir emek emeği geçen herkese en derin saygılarımı sunarım.Ne olur hocamın ellerinden benim için öpün.
Kurtuluş Çelebi - 07.01.2023


♪ 18. yılımız kutlu olsun
Mavi Nota - 24.11.2022


♪ Biliyorum Cüneyt bey, yazımda da böyle bir şey demedim zaten.
editör - 20.11.2022


♪ sayın müfit bey bilgilerinizi kontrol edi 6440 sayılı cso kurulrş kanununda 4 b diye bir tanım yoktur
CÜNEYT BALKIZ - 15.11.2022


♪ Sayın Cüneyt Balkız, yazımda öncelikle bütün 4B’li sanatçıların kadroya alınmaları hususunu önemle belirtirken, bundan sonra orkestraları 6940 sayılı CSO kanunu kapsamında, DOB ve DT’de kendi kuruluş yasasına, diğer toplulukların da kendi yönetmeliklerine göre alımların gerçekleştirilmesi konusuna da önemle dikkat çektim!
editör - 13.11.2022


Tüm Mesajlar

Anket


DOB, DT ve GSGM'de 4B kadrosunda çalışanların 4A kadrosuna alınmaları için;

Sonuçları Gör

Geçmişteki Anketler

Tavsiye Et




Tavsiye etmek için sisteme girmeniz gerekmektedir.

Destekleyenlerimiz






 

Haberler


18. Uluslararası Gümüşlük Müzik Festivali, 2 bin 500 yıllık Antik Taş Ocağında Trio Likya’yı konuk etti. 26.08.2021


Kuruldukları 2017 yılından beri dikkat çeken, verdileri konserlerle klasik müzikseverlerin beğenisini kazanan Trio Likya, Uluslararası Gümüşlük Müzik Festivalinin tarihi mekanında izleyici ile buluştu. Oda müziğinin Türkiye’de sevilen isimlerinden biri olan Trio Likya, açık havada verdikleri konserde J. Haydn, N. Kaputsin, F. Mendelssohn ve B. Büyükyıldırım gibi bestecilerin eserlerini seslendirdi.

Hem Türkiye’de, hem de yurtdışında Barok dönemden günümüze ilgi çekici konser programları ve tınılarla dinleyicisine keyifli anlar yaşatan Trio Likya, Liba Laboratuarları işbirliği ile gerçekleştirilen konserde ilk olarak Joseph Haydn’dan “Piyanolu Üçlü no 40” adlı eseri seslendirdi. Bu eser “Allegro”, “Adagio cantabile” ve “Tempo di minuetto” başlıklarından oluşuyordu. Trio daha sonra Nikolai Kapustin’den, “Flüte, Viyolonsel & Piyano için Trio, op.86” isimli eseri yorumladı. Bu eserden seslendirilen bölümler ise şu başlıklardan oluşuyordu; “Allegro molto”, “Andante” ve Allegro giocoso”.

Gecenin ikinci yarısına Felix Mendelssohn’dan, “Piano Trio No. 1; Re minör, Op. 49” adlı yapıtla başlayan Trio Likya, bu eserde yer alan, “Molto allegro ed agitato”, “Andante con moto tranquillo”, “Scherzo” ve “Finale” başlıklarıyla izleyici karşısında idi. Gecenin son eserini genç Türk besteci Barış Büyükyıldırım’dan sunan üçlü, bestecinin, “Latino Lover” (Piano Trio arr.) adlı yapıtıyla büyük beğeni topladı.

Konser sonrası izleyicinin ayakta alkışladığı Trio Likya, tekrar sahneye gelerek bis yaptı. Üçlü, bu defa Astor Piazzolla’dan, Jose Bragato düzenlemesi ile “Buenos Aires’in Dört Mevsimi” adlı eserden bir bölüm seslendirerek geceyi sonlandırdı.

Üyelerinin her biri alanlarında kendini kanıtlamış müzisyenler olmakla beraber, müzikal kariyerleri boyunca solist ve orkestra ile birçok önemli salonda konserler gerçekleştirmişler. Oda müziği serüvenine, Haydn, Piazzolla, Mendelssohn, Şostakoviç, Ravel, Kapustin gibi önemli bestecilerin oda müziği eserlerini icra ederek atılan Trio Likya; kendi aranjmanlarının yanı sıra Manav gibi Türk bestecilerin eserlerini de çalışmalarına dahil etmiş. Trio Likya, gerçekleştirdikleri konserler ve kayıtlarla birlikte yakaladıkları uyum ve tınıdan keyif alarak müzikal yolculuklarına devam etmeyi hedefliyor.

Trio Likya, bugüne dek Moda All Saints Kilisesi, Kadıköy Sineması, Yeldeğirmeni Sanat Merkezi, Boğaziçi Üniversitesi Albert Long Hall, Avusturya Kültür Ofisi, Girgin Piyano Galerisi, Tekirdağ Bisanthe Oda Müziği Festivali, Bodrum Herodot Kültür Merkezi, AİMA Ayvalık ve Argos in Cappadocia Bezirhane’nin de arasında bulunduğu salonlarda sayısız konserler vermişlerdir.

Tüm Haberler