ISSN: 1301 - 3971
Yıl: 18      Sayı: 1959
Şu an 17 müzisyen gazete okuyor
Müzik ON OFF

Günün Mesajları


♪ Kültür bakanlığı sınavında. Ankara thm koro şefi kızını aldı. Urfa korusu şefi kayın biraderini aldı. İstanbul korosu şefi oğlu ve yeğenini aldı. ilginizi çekerse detay verebilirim
ttnet arena - 09.07.2024


♪ Cumhuriyetimizin kurucusu ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını saygı ve minnetle anarken, ülkemiz Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. yılını en coşkun ifadelerle kutluyoruz.
Mavi Nota - 28.10.2023


♪ Anadolu Güzel Sanatlar Liseleri Müzik Bölümlerinin Eğitim Programları Sorunları
Gülşah Sargın Kaptaş - 28.10.2023


♪ GEÇMİŞ OLSUN TÜRKİYE!
Mavi Nota - 07.02.2023


♪ 30 yıl sonra karşılaşmak çok güzel Kurtuluş, teveccüh etmişsin çok teşekkür ederim. Nerelerdesin? Bilgi verirsen sevinirim, selamlar, sevgiler.
M.Semih Baylan - 08.01.2023


♪ Değerli Müfit hocama en içten sevgi saygılarımı iletin lütfen .Üniversite yıllarımda özel radyo yayıncılığı yaptım.1994 yılında derginin bu daldaki ödülüne layık görülmüştüm evde yıllar sonra plaketi buldum hadi bir internetten arayayım dediğimde ikinci büyük şoku yaşadım 1994 de verdiği ödülü değerli hocam arşivinde fotoğraf larımız ile yayınlamaya devam ediyor.ne büyük bir emek emeği geçen herkese en derin saygılarımı sunarım.Ne olur hocamın ellerinden benim için öpün.
Kurtuluş Çelebi - 07.01.2023


♪ 18. yılımız kutlu olsun
Mavi Nota - 24.11.2022


♪ Biliyorum Cüneyt bey, yazımda da böyle bir şey demedim zaten.
editör - 20.11.2022


♪ sayın müfit bey bilgilerinizi kontrol edi 6440 sayılı cso kurulrş kanununda 4 b diye bir tanım yoktur
CÜNEYT BALKIZ - 15.11.2022


♪ Sayın Cüneyt Balkız, yazımda öncelikle bütün 4B’li sanatçıların kadroya alınmaları hususunu önemle belirtirken, bundan sonra orkestraları 6940 sayılı CSO kanunu kapsamında, DOB ve DT’de kendi kuruluş yasasına, diğer toplulukların da kendi yönetmeliklerine göre alımların gerçekleştirilmesi konusuna da önemle dikkat çektim!
editör - 13.11.2022


Tüm Mesajlar

Anket


DOB, DT ve GSGM'de 4B kadrosunda çalışanların 4A kadrosuna alınmaları için;

Sonuçları Gör

Geçmişteki Anketler

Tavsiye Et




Tavsiye etmek için sisteme girmeniz gerekmektedir.

Destekleyenlerimiz






 

Haberler


Piyanist Solist Sanatçı Yeşim Gökalp’in son çalışması “Kuşaktan Kuşağa Türk Bestecileri” Sekiz müzik etiketiyle tüm dijital platformlarda... 18.11.2021


İzmir Devlet Senfoni Orkestrası Solist Sanatçısı, Türk Bestecileriyle ilgili yaptığı çalışmalarından dolayı 2012 yılında 20. Mavi Nota Müzik Ödülleri Yılın Piyanisti ödülü kazanan Piyanist Yeşim Gökalp son çalışması olarak altıncı albümü ile bu sefer genç kuşağı da dahil ederek yeni bir projeyi daha tamamlamıştır.

Sekiz müzik etiketiyle dijitall platformda ön satışa sunulan “Kuşaktan KuşağaTürk Bestecileri “adındaki bu albümde yer alan Besteciler 2016 yılında kaybettiğimiz Besteci Ilhan Baran'ın, Ahmet Adnan Saygun’un öğrencisi iken 1954 ve 1957 yılları arasında bestelediği iki Prelüd ve Bach tarzında Envansiyonu, Mithat Fenmen in 1933 yılında bestelediği ve müzik öğrenimine başlamasına vesile olduğu valsi, Kemal Günüç ün Yeşim için Prelüd başlıklı eseri, Seyit Yöre’nin Piyano Albümünden 1 no’lu Hasret adlı eseri, en genç besteci olarak Derya Kavuncu’nun 3 nolu noktürnü yer almaktadır. Sanatçımız ayrıca Ekrem Zeki Ün den Küçük Piyano Parçaları adlı eserinin 61 yıl sonra ilk resmi kaydını yapmış olup bu eserde ayrıca yakın zamanda yayına sunulacaktır. Albümde yer alan genç kuşak bestecilerinin bu çalışma ile ilgili düşünceleri şöyle.

Kemal Günüç
Yeşim Gökalp in bu güne kadar Türk Bestecileriyle ilgili çalışmalarını yakından takip etmekteyim ve son derece takdir ettiğim bir çalışmadır. Kendisiyle bir sohbet esnasında piyano için bir eserin varmı diye sorduğunda bir Prelüd yazma fikri kafamda oluştu. Beni son derece mutlu eden bu düşünce ile ve bu kutsal topraklarda yaşayan bir besteci olarak içinde birkaç farklı makamsal ezgilerin öne çıktığı bu Prelüdü Yeşim adına bu değerli Albüm içinde sundum.

Derya Kavuncu
Tanınmış Türk Besteciler için derlenen bu Albümde önemli isimlerin yanında bana da yer verilmesinden dolayı mutluluk duyuyorum. Yıllar önce Ankara okurken yazdığım 3 no’lu Nocturne’ümü paylaşabilmek ve Yeşim Gökalp tarafından icra edilmesi ayrıca onur verici. Yeşim Gökalp in Türk Bestecilerinin eserlerini değerlendirip değer verdiğini, üzerine düştüğünü bilmek bir Besteci olarak bana da güven veriyor.

Seyit Yöre
Piyanist Yeşim Gökalp’in bu güne kadar ilk kayıtlarını ve sahne üstü ilk icralarını yaptığı 15 besteci sırasıyla; Türk Beşlerinden dört isim A. AdnanSaygun, U.Cemal Erkin, Necil Kazım Akses, H.FeritAlnar; Ekrem Zeki'Ün,  İlhan Baran (tüm solo piyano eserleri ), MuammerSun, AteşPars, Mithat Fenmen (tüm solo piyano eserleri), IstemihanTaviloğlu (tüm solo Piyano eserleri ), Kemal Günüç, Seyit Yöre, Derya Kavuncu, Betin Güneş  (Almanya ilk icra), Yiğit Aydın (Almanya -Türkiye ilk icra). Sanatçının diğer bestecilerle ilgili olarak yurt içi ve dışı konser icraları mevcuttur.  Nisan 2022 sonundan itibaren Arşiv çalışmalarıyla ilgili yeni bir albüm kaydı daha yapılacaktır. Toplamda bu güne kadar dokuz ayrı albüm CD ve dijital ortam için çıkarmıştır.

Hasret, Seyit Yöre'nin tamamlanmış ilk çağdaş müzik eseridir. Çokkültürlü müzik alt yapısından yansımaları duyguyla birleştirerek besteleyen Yöre'nin Hasret adlı eseri, kendisinin Ankara Devlet Konservatuvarı'nda öğretmenleri olan İlhan Baran ve Muammer Sun'un bestecilik anlayışlarından etkilenmeler taşır. Bu yönüyle Hasret, bu albümdeki diğer eserlerle birlikte, ezgisel ve armonik açıdan Türk Çağdaş Müziği'ni geçmişiyle de temsil eder. 

Bu albümün, eserlerin ilk kayıtlarını içermesi dışındaki diğer önemi ise ilk kuşaktan günümüze, yaşayan genç bestecilerin solo piyano eserlerinin de olmasıyla, Türk Çağdaş Müziği'ni kuşaklararası açıdan temsil etmesidir. Dolayısıyla bu albüm, Yeşim Gökalp'in önceki Türk Çağdaş Müziği solo piyano eserleri albümlerinden farklı olup Gökalp'in piyanist olarak besteci ve eser çeşitliliğini artırması bakımından da önemlidir. 

Tüm Haberler