ISSN: 1301 - 3971
Yıl: 18      Sayı: 1953
Şu an 36 müzisyen gazete okuyor
Müzik ON OFF

Günün Mesajları


♪ Kültür bakanlığı sınavında. Ankara thm koro şefi kızını aldı. Urfa korusu şefi kayın biraderini aldı. İstanbul korosu şefi oğlu ve yeğenini aldı. ilginizi çekerse detay verebilirim
ttnet arena - 09.07.2024


♪ Cumhuriyetimizin kurucusu ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını saygı ve minnetle anarken, ülkemiz Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. yılını en coşkun ifadelerle kutluyoruz.
Mavi Nota - 28.10.2023


♪ Anadolu Güzel Sanatlar Liseleri Müzik Bölümlerinin Eğitim Programları Sorunları
Gülşah Sargın Kaptaş - 28.10.2023


♪ GEÇMİŞ OLSUN TÜRKİYE!
Mavi Nota - 07.02.2023


♪ 30 yıl sonra karşılaşmak çok güzel Kurtuluş, teveccüh etmişsin çok teşekkür ederim. Nerelerdesin? Bilgi verirsen sevinirim, selamlar, sevgiler.
M.Semih Baylan - 08.01.2023


♪ Değerli Müfit hocama en içten sevgi saygılarımı iletin lütfen .Üniversite yıllarımda özel radyo yayıncılığı yaptım.1994 yılında derginin bu daldaki ödülüne layık görülmüştüm evde yıllar sonra plaketi buldum hadi bir internetten arayayım dediğimde ikinci büyük şoku yaşadım 1994 de verdiği ödülü değerli hocam arşivinde fotoğraf larımız ile yayınlamaya devam ediyor.ne büyük bir emek emeği geçen herkese en derin saygılarımı sunarım.Ne olur hocamın ellerinden benim için öpün.
Kurtuluş Çelebi - 07.01.2023


♪ 18. yılımız kutlu olsun
Mavi Nota - 24.11.2022


♪ Biliyorum Cüneyt bey, yazımda da böyle bir şey demedim zaten.
editör - 20.11.2022


♪ sayın müfit bey bilgilerinizi kontrol edi 6440 sayılı cso kurulrş kanununda 4 b diye bir tanım yoktur
CÜNEYT BALKIZ - 15.11.2022


♪ Sayın Cüneyt Balkız, yazımda öncelikle bütün 4B’li sanatçıların kadroya alınmaları hususunu önemle belirtirken, bundan sonra orkestraları 6940 sayılı CSO kanunu kapsamında, DOB ve DT’de kendi kuruluş yasasına, diğer toplulukların da kendi yönetmeliklerine göre alımların gerçekleştirilmesi konusuna da önemle dikkat çektim!
editör - 13.11.2022


Tüm Mesajlar

Anket


DOB, DT ve GSGM'de 4B kadrosunda çalışanların 4A kadrosuna alınmaları için;

Sonuçları Gör

Geçmişteki Anketler

Tavsiye Et




Tavsiye etmek için sisteme girmeniz gerekmektedir.

Destekleyenlerimiz






 

Haberler


CSO'nun 30 yıl başkemancılığını yapan Oktay Dalaysel vefatının 1. yılında bir konser ile anılıyor! 22.11.2021


Türkiye'nin çoksesli müzik tarihinde önemli yeri olan değerli bir yorumcu,  45 yıl Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası'nın üyesi olarak keman çalan, 30 yıl aynı orkestranın başkemancılığını (konzertmaister) yaparken Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası’ndaki görevinin yanı sıra solistlik ve öğretim üyeliği de yapan; bir keman metodu yazmış olan Keman sanatçısı Oktay Dalaysel, vefatının birinci yılında CSO tarafından düzenlenen halka açık bir konser ile anılıyor.

Konserde CSO’yu şef Rengim Gökmen yönetirken,  solist olarak kemancı Menevşe Aydoğdu sahne alıyor. Konser 27 Kasım 2021 Cumartesi günü tarihi CSO salonunda saat: 20.00’de gerçekleşecek.

1938 yılında Yalvaç'ta doğan Oktay Dalaysel, 1949'da Ankara Devlet Konservatuvarı'na yatılı keman öğrencisi olarak girdi. Berlin Filarmoni Orkestrası başkemancılarından Licco Amar'ın keman öğrencisi oldu. 1958 yılında pekiyi dereceyle mezun olduktan sonra CSO'ya kabul edildi. Kısa süre sonra hocası Amar'ın davetiyle Almanya Freiburg Müzik Yüksekokulu'na gitti. Burada yine Licco Amar ve Berlin Filarmoni Orkestrası başkemancılarından Ulrich Grechlink ile çalıştığı dönemde, Südwestdeutsche Oda Orkestrası'nda görev yaptı. 1962 yılında "maisterklasse" (yüksek lisans) derecesi ile Türkiye'ye dönerek yine Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası'na girdi.

2003 yılında emekli oluncaya kadar kırk beş yıl aynı kurumda görev yaptı. Bu süre içerisinde açılan sınavlarla 1968 yılında 2. başkemancı ve 1973 yılında da 1. başkemancı olarak emekliliğine kadar 30 yıl bu görevini sürdürdü.

Orkestra müzisyenliği ile birlikte solistlik kariyerini de sürdüren sanatçı; Türkiye, Almanya, Bulgaristan ve Arnavutluk'ta çeşitli orkestralarla solist olarak konserler verdi. Türkiye'de klasik batı müziğinin benimsenmesi için çok çalıştı, birçok resital turnesiyle Anadolu'nun pek çok yöresini dolaştı.

Ankara Devlet Konservatuvarı'nda ve Gazi Eğitim Enstitüsü'nde keman dersleri verdi. "Keman İçin Gam Çalışmaları ve Yay Çeşitleri" (1987) adlı bir metot yazdı. Emekli olduktan sonra da Türkiye'nin dört bir yanında müzik eğitimi veren kurumlarda kemanın doğuşu, keman sanatı ile ilgili konularda ücretsiz seminer ve konferanslar verdi.

2018 yılında Andante Dergisi tarafından 8. Donizetti Klasik Müzik Ödülleri'nde "Yaşam Boyu Başarı Ödülü"ne değer görüldü.

28 Kasım 2020 tarihinde evinde geçirdiği bir kalp krizi sonrası yaşamını kaybeden Oktay Dalaysel, mesleki disiplini, güler yüzü ve nezaketi gibi özellikleriyle de akıllarda yer etmiş, yaşamı boyunca büyük saygı görmüştü.

Dalaysel, Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası'nda keman sanatçısı olan Ezgi Savaşçı'nın ve Bursa Bölge Devlet Senfoni Orkestrası' nda keman sanatçısı olan Pınar Dalaysel Balcı'nın babasıdır.

Tüm Haberler