♪
Kültür bakanlığı sınavında. Ankara thm koro şefi kızını aldı. Urfa korusu şefi kayın biraderini aldı. İstanbul korosu şefi oğlu ve yeğenini aldı. ilginizi çekerse detay verebilirim
ttnet arena - 09.07.2024
♪
Cumhuriyetimizin kurucusu ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını saygı ve minnetle anarken, ülkemiz Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. yılını en coşkun ifadelerle kutluyoruz.
Mavi Nota - 28.10.2023
♪
Anadolu Güzel Sanatlar Liseleri Müzik Bölümlerinin Eğitim Programları Sorunları
Gülşah Sargın Kaptaş - 28.10.2023
♪
GEÇMİŞ OLSUN TÜRKİYE!
Mavi Nota - 07.02.2023
♪
30 yıl sonra karşılaşmak çok güzel Kurtuluş, teveccüh etmişsin çok teşekkür ederim. Nerelerdesin? Bilgi verirsen sevinirim, selamlar, sevgiler.
M.Semih Baylan - 08.01.2023
♪
Değerli Müfit hocama en içten sevgi saygılarımı iletin lütfen .Üniversite yıllarımda özel radyo yayıncılığı yaptım.1994 yılında derginin bu daldaki ödülüne layık görülmüştüm evde yıllar sonra plaketi buldum hadi bir internetten arayayım dediğimde ikinci büyük şoku yaşadım 1994 de verdiği ödülü değerli hocam arşivinde fotoğraf larımız ile yayınlamaya devam ediyor.ne büyük bir emek emeği geçen herkese en derin saygılarımı sunarım.Ne olur hocamın ellerinden benim için öpün.
Kurtuluş Çelebi - 07.01.2023
♪
18. yılımız kutlu olsun
Mavi Nota - 24.11.2022
♪
Biliyorum Cüneyt bey, yazımda da böyle bir şey demedim zaten.
editör - 20.11.2022
♪
sayın müfit bey bilgilerinizi kontrol edi 6440 sayılı cso kurulrş kanununda 4 b diye bir tanım yoktur
CÜNEYT BALKIZ - 15.11.2022
♪
Sayın Cüneyt Balkız, yazımda öncelikle bütün 4B’li sanatçıların kadroya alınmaları hususunu önemle belirtirken, bundan sonra orkestraları 6940 sayılı CSO kanunu kapsamında, DOB ve DT’de kendi kuruluş yasasına, diğer toplulukların da kendi yönetmeliklerine göre alımların gerçekleştirilmesi konusuna da önemle dikkat çektim!
editör - 13.11.2022
Kış aylarına hareket getirmek ve sosyal yaşamı canlandırmak amacıyla, Bodrum Klasik Müzik Derneği ve Bodrum Bahçeşehir Koleji ortak projesi olarak hayata geçirilen “Kışta Baharda” konserler serisine Bodrumlu klasik müzikseverden büyük ilgi geldi. Bu kapsamda düzenlenen ilk konserin konuğu ise uluslararası alanda ülkemizin gururu olmuş, devlet sanatçımız Piyanist Gülsin Onay idi.
“Kışta Baharda” konserleri Bodrum Bahçeşehir Koleji Kampüs Müdürü Barış Anıl Çakır’ın konuşmasıyla başladı. Çakır, konuşmasında davetlilere konserler serisi hakkında bilgi vererek, desteklerinden dolayı teşekkür etti ve sözlerini şöyle sürdürdü; “Konserlerin açılışını değerli sanatçımız Gülsin Onay’ın yapacak olması hepimiz için büyük bir onur kaynağı. Proje ortağı Bodrum Klasik Müzik Derneği yönetim kurulu başkanı ve festival sanat yönetmeni Eren Levendoğlu’na, festival koordinatörü Funda Açıkbaş’a ve Bodrum Bahçeşehir ekibine emekleri için teşekkürlerimi sunuyorum.” Kurum olarak, eğitimin yanı sıra kültür sanata olan hassasiyetlerini de dile getiren Çakır, konserler serisinin 1 Nisan’a kadar devam edeceği bilgisini verdi.
Bodrum Bahçeşehir Koleji konser salonunda, dinleyicisiyle buluşan Piyanist Gülsin Onay, programda Avusturyalı klasik dönem bestecisi Joseph Haydn; Türk Beşleri arasında yer alan klasik müzik bestecisi, aynı zamanda Gülsin Onay’ın da hocası olan Ahmed Adnan Saygun; Alman Romantizminin en bilinen isimlerinden Felix Mendelssohn-Bartholdy ve Polonyalı Romantik besteci Frederic Chopin’in eserlerine yer verdi.
Geceye, Joseph Haydn’ın, “Fa minör Çeşitlemeler Hob.XVII no.6” başlıklı eseriyle başlayan piyanistimiz, bu eserin ardından Ahmed Adnan Saygun’un, “Sonatin op.15” adlı eseriyle devam etti. Üç bölümden oluşan bu eser, “Allegro”, “Adagio, con moto” ve “Horon (Prestissimo)” başlıklarını taşıyordu. Aranın ardında konser, Felix Mendelssohn-Bartholdy’nin, “Variations sérieuses op.54” başlıklı yapıtıyla devam etti. Piyanist Gülsin Onay, programında en son Frédéric Chopin’in, “Sonat si minör, op.58” adlı eserini seslendirdi. Bu eser, “Allegro maestoso”, “Scherzo: molto vivace”, “Largo” ve “Finale: presto non tanto” bölümleriyle izleyicisiyle buluştu.
Konserin sonunda müzikseverlerin alkışlarıyla tekrar sahneye gelen Gülsin Onay bis yaparak, W. A. Mozath’ın, “Türk Marşı”nı seslendirdi. Sanatçı daha sonra CD’lerini imzalayarak geceyi sonlandırdı.
Gülsin Onay ile başlayan ve 4 ay sürecek Kışta Baharda Konserlerine, Kemancı Emre Engin, Piyanist Erdem Mısırlıoğlu, İtalyan piyanist Danilo Mascetti, Kemancı Özcan Ulucan, Piyanist Birsen Ulucan, Alman piyanist Jonas Stark, Kemancı Cihat Aşkın, Piyanist Eren Levendoğlu, Avusturyalı piyanist Kiron Atom Tellian gibi sanatçılar katılacak.
Kışta Baharda Konserleri Program:
23 Kasım, Salı - Gülsin Onay - Piyano (Türkiye)
10 Aralık, Cuma - Danilo Mascetti - Piyano (İtalia)
7 Ocak, Cuma - Emre Engin - Keman / Erdem Mısırlıoğlu - Piyano (Türkiye)
28 Ocak, Cuma - Özcan Ulucan - Keman / Birsen Ulucan - Piyano (Türkiye)
25 Şubat, Cuma - Jonas Stark - Piyano (Almanya)
4 Mart, Cuma - Cihat Aşkın - Keman / Eren Levendoğlu - Piyano (Türkiye)
1 Nisan, Cuma - Kiron Atom Tellian / Piyano (Avusturya)
Yer: Bahçeşehir Koleji Bodrum Kampüsü
Adres: Kavaklı Sarnıç Caddesi No:26 Bitez/Bodrum
Tel: 0 252 317 20 10
Konserlerin başlama saati: 20.00