♪
Kültür bakanlığı sınavında. Ankara thm koro şefi kızını aldı. Urfa korusu şefi kayın biraderini aldı. İstanbul korosu şefi oğlu ve yeğenini aldı. ilginizi çekerse detay verebilirim
ttnet arena - 09.07.2024
♪
Cumhuriyetimizin kurucusu ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını saygı ve minnetle anarken, ülkemiz Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. yılını en coşkun ifadelerle kutluyoruz.
Mavi Nota - 28.10.2023
♪
Anadolu Güzel Sanatlar Liseleri Müzik Bölümlerinin Eğitim Programları Sorunları
Gülşah Sargın Kaptaş - 28.10.2023
♪
GEÇMİŞ OLSUN TÜRKİYE!
Mavi Nota - 07.02.2023
♪
30 yıl sonra karşılaşmak çok güzel Kurtuluş, teveccüh etmişsin çok teşekkür ederim. Nerelerdesin? Bilgi verirsen sevinirim, selamlar, sevgiler.
M.Semih Baylan - 08.01.2023
♪
Değerli Müfit hocama en içten sevgi saygılarımı iletin lütfen .Üniversite yıllarımda özel radyo yayıncılığı yaptım.1994 yılında derginin bu daldaki ödülüne layık görülmüştüm evde yıllar sonra plaketi buldum hadi bir internetten arayayım dediğimde ikinci büyük şoku yaşadım 1994 de verdiği ödülü değerli hocam arşivinde fotoğraf larımız ile yayınlamaya devam ediyor.ne büyük bir emek emeği geçen herkese en derin saygılarımı sunarım.Ne olur hocamın ellerinden benim için öpün.
Kurtuluş Çelebi - 07.01.2023
♪
18. yılımız kutlu olsun
Mavi Nota - 24.11.2022
♪
Biliyorum Cüneyt bey, yazımda da böyle bir şey demedim zaten.
editör - 20.11.2022
♪
sayın müfit bey bilgilerinizi kontrol edi 6440 sayılı cso kurulrş kanununda 4 b diye bir tanım yoktur
CÜNEYT BALKIZ - 15.11.2022
♪
Sayın Cüneyt Balkız, yazımda öncelikle bütün 4B’li sanatçıların kadroya alınmaları hususunu önemle belirtirken, bundan sonra orkestraları 6940 sayılı CSO kanunu kapsamında, DOB ve DT’de kendi kuruluş yasasına, diğer toplulukların da kendi yönetmeliklerine göre alımların gerçekleştirilmesi konusuna da önemle dikkat çektim!
editör - 13.11.2022
Dünya Sanatçımız Fazıl Say kişisel sosyal medya sayfasında, adeta enkaz durumunda olan sanat kurumlarımıza çıkış ve gelişme yolu olacak görüşlerini 3 maddelik öneri halinde yayımladı:
1- Bir numaralı ihtiyaç; Sanatçı sanatını yapar. Sanatçı yönetici olmamalıdır. Kurumlara hemen menejer yöneticiler ama hemen. Yoksa kendini kayıran dostunu kayıran, husumeti olanı engelleyen sanatçı egolarına bu iş kaldığında işte bu “çakılma” kaçınılmaz oluyor. Bırakın herkes işini yapsın. Sanatçı sanatını yapsın. Menejerler tüm detayı yıllık programı, çalışma durumunu ayarlasın. Menejerliğe sanatçı kişisel fikirleriyle karışmasın…
2- Şef ve solist maaşlı olmaz, maaşlı olursa ne yükselebilir, ne “daha iyi olmak” değer kazanır, ne de bir şey.. ve tersine çevirdiğimizde , sanatçı yetersizse, arz talep karşılayamıyorsa, ya da sanatçının gidişatı kötüyse maaşlı sistemde ondan kurtulmak da zordur. Derhal evrensel sistemlere geçilmeli..
3-Durum şu ki;
Kadrolar; sayı olarak hala yetersiz
Kadroluların maaşı az
Sözleşmelilerin maaşı çok çok az
Türk Şef ve solistlerinki trajikomik
Yabancı getirtmek için bütçe çok yetersiz.
Çalışma saatleri, çalışma disiplini, turne imkanları, sezon uzunluğu, albüm kayıt ürünü sayıları, az ve standart dışı.
Tüm bunların çaresi için iyi fikirlerin tüzükleşmesi, bunun içinde tüm kontratların yenilenmesi gerekir.
Ve bunun için de tüm kadroların tamamen camia dışı uluslararası bir jüri tarafından ara imtihanlar ile gözden geçirilmesi, bunun sıklıkla uygulanması, gerekirse de ömür boyu olmayan sözleşmeler yaratılması gerekir, iyiye ulaşması zor evet, ama çürük elemesi de zordur ve bu da galiba zorunluluklardan biri haline geldi, yapılmış hatalar az buz değil belli ki.
Fazıl Say