ISSN: 1301 - 3971
Yıl: 18      Sayı: 1959
Şu an 20 müzisyen gazete okuyor
Müzik ON OFF

Günün Mesajları


♪ Kültür bakanlığı sınavında. Ankara thm koro şefi kızını aldı. Urfa korusu şefi kayın biraderini aldı. İstanbul korosu şefi oğlu ve yeğenini aldı. ilginizi çekerse detay verebilirim
ttnet arena - 09.07.2024


♪ Cumhuriyetimizin kurucusu ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını saygı ve minnetle anarken, ülkemiz Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. yılını en coşkun ifadelerle kutluyoruz.
Mavi Nota - 28.10.2023


♪ Anadolu Güzel Sanatlar Liseleri Müzik Bölümlerinin Eğitim Programları Sorunları
Gülşah Sargın Kaptaş - 28.10.2023


♪ GEÇMİŞ OLSUN TÜRKİYE!
Mavi Nota - 07.02.2023


♪ 30 yıl sonra karşılaşmak çok güzel Kurtuluş, teveccüh etmişsin çok teşekkür ederim. Nerelerdesin? Bilgi verirsen sevinirim, selamlar, sevgiler.
M.Semih Baylan - 08.01.2023


♪ Değerli Müfit hocama en içten sevgi saygılarımı iletin lütfen .Üniversite yıllarımda özel radyo yayıncılığı yaptım.1994 yılında derginin bu daldaki ödülüne layık görülmüştüm evde yıllar sonra plaketi buldum hadi bir internetten arayayım dediğimde ikinci büyük şoku yaşadım 1994 de verdiği ödülü değerli hocam arşivinde fotoğraf larımız ile yayınlamaya devam ediyor.ne büyük bir emek emeği geçen herkese en derin saygılarımı sunarım.Ne olur hocamın ellerinden benim için öpün.
Kurtuluş Çelebi - 07.01.2023


♪ 18. yılımız kutlu olsun
Mavi Nota - 24.11.2022


♪ Biliyorum Cüneyt bey, yazımda da böyle bir şey demedim zaten.
editör - 20.11.2022


♪ sayın müfit bey bilgilerinizi kontrol edi 6440 sayılı cso kurulrş kanununda 4 b diye bir tanım yoktur
CÜNEYT BALKIZ - 15.11.2022


♪ Sayın Cüneyt Balkız, yazımda öncelikle bütün 4B’li sanatçıların kadroya alınmaları hususunu önemle belirtirken, bundan sonra orkestraları 6940 sayılı CSO kanunu kapsamında, DOB ve DT’de kendi kuruluş yasasına, diğer toplulukların da kendi yönetmeliklerine göre alımların gerçekleştirilmesi konusuna da önemle dikkat çektim!
editör - 13.11.2022


Tüm Mesajlar

Anket


DOB, DT ve GSGM'de 4B kadrosunda çalışanların 4A kadrosuna alınmaları için;

Sonuçları Gör

Geçmişteki Anketler

Tavsiye Et




Tavsiye etmek için sisteme girmeniz gerekmektedir.

Destekleyenlerimiz






 

Haberler


Piyanist ve besteci Fazıl Say, geçen yıl başladığı Türk bestecileri serisi için "Bu büyük kataloğu, ülkeme karşı ve müziğimizin daha iyi bilinmesi açısından, biraz da boynumun borcu olarak gördüm, elimden gelenin en iyisi için uğraştım" dedi. 17.01.2022


Fazıl Say Instagram hesabından yaptığı paylaşımda, Türk Bestecileri Serisi'ni anlattı. Say "Ocak... Havanın karanlığı bana hep bir şeyi hatırlatacak ömrüm boyunca. Geçen yıl bugün başladığım projemdi. Türk Bestecileri Serisi altı albüm yaptım. 106 eser kaydettim. Eserleri tüm dijital mecralarda sunduk. Bugün görüyoruz ki, dinlenme rakamları milyonları bulmuş, dünyada da hayli yankı uyandırmış. Ayrıca her eserin videosunu da en iyi şekilde çektik, 6 kamera ile, bunları da hem sosyal medyada hem Tv’lerde, hem de Youtube’da yayınladık. Kalıcı bir çalışma olsun, geniş bir katalog, güvenilir bir başvuru kaynağı olsun istedik. Her eseri tanıtan makaleler de kaleme aldım. 3 aylık bir çalışmada, hayatım boyunca çalmış olduğum 60 eseri yeniden tazeledim ve bu kayıtlar için yeni öğrendiğim 46 eseri çalıştım. Büyük bir sevgi ve adanmışlık ile" dedi.

Say, seriye ilişkin olarak "Pandemi günlerinde 12 saate varan uzun çalışmalardı. Kayıtlar toplam 16 gün sürdü. Arter’in stüdyosunu açtığı ve İKSV’nin piyanosunu kayıt için getirdiği bu kayıtlarda, maddi manevi her şeyi kendimiz üstlendik, çünkü bu büyük kataloğu, ülkeme karşı ve müziğimizin daha iyi bilinmesi açısından biraz da boynumun borcu olarak gördüm, elimden gelenin en iyisi için uğraştım" dedi.

53 yaşındaki sanatçı "Sabah çok erken bir saatte, daha hava karanlıkken başlıyorduk eserleri kaydetmeye. Akşam 19.00’da ise mesai bitiyordu, herkes evine dönüyordu çünkü kapanma dönemiydi pandemide. 21.00’de sokağa çıkma yasağı başlıyordu. 20. yüzyıl Türk bestecilerinin eserlerini her birini bir albümde topladım. Birbirinden çok farklı müzikler, teknikler anlayışlar, bu sanatçıların her birinin kendi dünyası var; İlhan Usmanbaş, Muammer Sun, Ahmed Adnan Saygun, Ulvi Cemal Erkin, İlhan Baran, Turgay Erdener Albümlerde sadece solo piyano eserleri istemedim, bunun yanı sıra, bestecilerin bir kaç vokal eserini (şarkılarını) da her albüme koyduk" açıklaması yaptı.

Fazıl Say "Şairleri bestelemişler, yer vermek lazım diye düşündüm. Mezzosoprano Senem Demircioğlu ve bariton Atilla Gündoğdu bunları benimle kaydetti. Videolarımızda bazılarında Dans klipleri yaptık. Balerin İlke Kodal, bu çağdaş eserler eşliğinde koreografili ve doğaçlamalı danslar ile müziğe katkı sağladı. Zaten küçücük olan ve neredeyse herkesin herkes ile kavgalı olduğu “Türkiyedeki batı müziği camiasında bu proje ile ilgili fazla bir şey görmediniz. Onlar bu tür emeklerin değerini bilemeyebilir" dedi.

 

Tüm Haberler