ISSN: 1301 - 3971
Yıl: 18      Sayı: 1959
Şu an 20 müzisyen gazete okuyor
Müzik ON OFF

Günün Mesajları


♪ Kültür bakanlığı sınavında. Ankara thm koro şefi kızını aldı. Urfa korusu şefi kayın biraderini aldı. İstanbul korosu şefi oğlu ve yeğenini aldı. ilginizi çekerse detay verebilirim
ttnet arena - 09.07.2024


♪ Cumhuriyetimizin kurucusu ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını saygı ve minnetle anarken, ülkemiz Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. yılını en coşkun ifadelerle kutluyoruz.
Mavi Nota - 28.10.2023


♪ Anadolu Güzel Sanatlar Liseleri Müzik Bölümlerinin Eğitim Programları Sorunları
Gülşah Sargın Kaptaş - 28.10.2023


♪ GEÇMİŞ OLSUN TÜRKİYE!
Mavi Nota - 07.02.2023


♪ 30 yıl sonra karşılaşmak çok güzel Kurtuluş, teveccüh etmişsin çok teşekkür ederim. Nerelerdesin? Bilgi verirsen sevinirim, selamlar, sevgiler.
M.Semih Baylan - 08.01.2023


♪ Değerli Müfit hocama en içten sevgi saygılarımı iletin lütfen .Üniversite yıllarımda özel radyo yayıncılığı yaptım.1994 yılında derginin bu daldaki ödülüne layık görülmüştüm evde yıllar sonra plaketi buldum hadi bir internetten arayayım dediğimde ikinci büyük şoku yaşadım 1994 de verdiği ödülü değerli hocam arşivinde fotoğraf larımız ile yayınlamaya devam ediyor.ne büyük bir emek emeği geçen herkese en derin saygılarımı sunarım.Ne olur hocamın ellerinden benim için öpün.
Kurtuluş Çelebi - 07.01.2023


♪ 18. yılımız kutlu olsun
Mavi Nota - 24.11.2022


♪ Biliyorum Cüneyt bey, yazımda da böyle bir şey demedim zaten.
editör - 20.11.2022


♪ sayın müfit bey bilgilerinizi kontrol edi 6440 sayılı cso kurulrş kanununda 4 b diye bir tanım yoktur
CÜNEYT BALKIZ - 15.11.2022


♪ Sayın Cüneyt Balkız, yazımda öncelikle bütün 4B’li sanatçıların kadroya alınmaları hususunu önemle belirtirken, bundan sonra orkestraları 6940 sayılı CSO kanunu kapsamında, DOB ve DT’de kendi kuruluş yasasına, diğer toplulukların da kendi yönetmeliklerine göre alımların gerçekleştirilmesi konusuna da önemle dikkat çektim!
editör - 13.11.2022


Tüm Mesajlar

Anket


DOB, DT ve GSGM'de 4B kadrosunda çalışanların 4A kadrosuna alınmaları için;

Sonuçları Gör

Geçmişteki Anketler

Tavsiye Et




Tavsiye etmek için sisteme girmeniz gerekmektedir.

Destekleyenlerimiz






 

Haberler


Adana'nın müzik ve bilim alanında kendini yetiştiren  ismi Prof. Dr. Yalçın Remzi Yüreğir 91 yaşında vefat etti. 28.01.2022


Adana'nın müzik ve bilim alanında kendini yetiştiren ismi, Çukurova Devlet Senfoni Orkestrası ve Çukurova Üniversitesi Devlet Konservatuarı kurucularından Prof. Dr. Yalçın Remzi Yüreğir 91 yaşında Adana’da vefat etti.

Merhum Prof. Dr. Yalçın Remzi Yüre
ğir’in cenazesi yarın (29 Ocak 2022) saat 13.15’de, Adana Balcalı Mezarlığı’nda toprağa verilecek.

Prof. Dr. Yalçın Remzi Yüre
ğir; evli ve 2 çocuk babasıydı.

Prof. Dr. Yalçın Remzi Yüre
ğir 1931 yılında Adana’da doğdu. İlkokulu Namık Kemal İlkokulunda bitirdikten sonra Tarsus Amerikan Koleji’ne devam etti. Orta üçüncü sınıftayken yaz tatilinde Reşat Güçlü’nün de yardımıyla kulaklıklı bir radyo yaptı, bundan sonra aile mühendis olmasına karar verdi ve Robert Koleji’ne başladı. Charles Köpe’den piyano dersleri aldı, 1949’dan itibaren de Cemal Reşit Rey’den piyano ve armoni dersleri aldı.

1953 yılında Robert Koleji’nin (
Şimdiki Boğaziçi Üniversitesi) Mühendislik Yüksek Okulu’nu bitirince yüksek lisans için ABD’ye gitti.  Zemin mekaniği okudu ve Harvard Üniversitesi’nde yüksek lisans yaptı.  ABD’de bir mühendislik firmasında çalıştı. Yarım gün çalışırken akşamları da Michigan Üniversitesi’nde, müzik ve kompozisyon bölümü lisansının 3. sınıfına başladı. Burayı bitirdikten sonra da müzikte yüksek lisans derecesi aldı. 1958 yılında Adana’ya döndü ve askere gitti. 1960 yılında Askerden dönünce Yeni Adana Gazetesi’nin başına geçti. 27 Mayıs İhtilali’nden hemen önce bir buçuk yıl gazetecilik yaptı. Kardeşi Çetin askerden dönünce gazeteciliği ona devretti ve Ertuğrul Arf ile beraber bir mühendislik bürosu açtı. 1978-1980 arasında Adana Halkevi müzik kolu yöneticisi oldu.  

Güzel Sanatlar Bölümünde seçmeli olarak ö
ğrencilere Çok Sesli Müzik, Solfej ve Türk Müziği Çalgıları dersleri verdi. Bu arada Üniversitenin Yapı İşleri Daire Başkanı olarak da görev yaptı. Çukurova Üniversitesi kurucusu Rektör Mithat Özsan ile birlikte çalıştı ve üniversiteye Konservatuar kazandırmak adına çok büyük katkıları oldu. Avusturya’nın en ünlü piyano üreticilerinden Friedrich Ehrbar tarafından özel olarak yapılan piyano, Cumhuriyet’in ilanından sonra bazı saray mallarının satışı sırasında Adanalı bir tüccar tarafından satın alınarak Adana’ya getirildi. Adana Kulübü’nde bulunan piyano, 1992 yılında dernek binası yıkılırken çöpe atılacakken tesadüfen haberi olan dönemin Ç.Ü. Genel Sekreteri Adnan Tibet ve Konservatuar Müdürü Yalçın Yüreğir piyanoyu Ç.Ü. Devlet Konservatuarı’na kazandırdı.

Prof. Dr. Yalçın Remzi Yüre
ğir, 10. Mavi Nota Müzik Ödülü sahibiydi.

Tüm Haberler