♪
Kültür bakanlığı sınavında. Ankara thm koro şefi kızını aldı. Urfa korusu şefi kayın biraderini aldı. İstanbul korosu şefi oğlu ve yeğenini aldı. ilginizi çekerse detay verebilirim
ttnet arena - 09.07.2024
♪
Cumhuriyetimizin kurucusu ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını saygı ve minnetle anarken, ülkemiz Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. yılını en coşkun ifadelerle kutluyoruz.
Mavi Nota - 28.10.2023
♪
Anadolu Güzel Sanatlar Liseleri Müzik Bölümlerinin Eğitim Programları Sorunları
Gülşah Sargın Kaptaş - 28.10.2023
♪
GEÇMİŞ OLSUN TÜRKİYE!
Mavi Nota - 07.02.2023
♪
30 yıl sonra karşılaşmak çok güzel Kurtuluş, teveccüh etmişsin çok teşekkür ederim. Nerelerdesin? Bilgi verirsen sevinirim, selamlar, sevgiler.
M.Semih Baylan - 08.01.2023
♪
Değerli Müfit hocama en içten sevgi saygılarımı iletin lütfen .Üniversite yıllarımda özel radyo yayıncılığı yaptım.1994 yılında derginin bu daldaki ödülüne layık görülmüştüm evde yıllar sonra plaketi buldum hadi bir internetten arayayım dediğimde ikinci büyük şoku yaşadım 1994 de verdiği ödülü değerli hocam arşivinde fotoğraf larımız ile yayınlamaya devam ediyor.ne büyük bir emek emeği geçen herkese en derin saygılarımı sunarım.Ne olur hocamın ellerinden benim için öpün.
Kurtuluş Çelebi - 07.01.2023
♪
18. yılımız kutlu olsun
Mavi Nota - 24.11.2022
♪
Biliyorum Cüneyt bey, yazımda da böyle bir şey demedim zaten.
editör - 20.11.2022
♪
sayın müfit bey bilgilerinizi kontrol edi 6440 sayılı cso kurulrş kanununda 4 b diye bir tanım yoktur
CÜNEYT BALKIZ - 15.11.2022
♪
Sayın Cüneyt Balkız, yazımda öncelikle bütün 4B’li sanatçıların kadroya alınmaları hususunu önemle belirtirken, bundan sonra orkestraları 6940 sayılı CSO kanunu kapsamında, DOB ve DT’de kendi kuruluş yasasına, diğer toplulukların da kendi yönetmeliklerine göre alımların gerçekleştirilmesi konusuna da önemle dikkat çektim!
editör - 13.11.2022
Önceki gece Süreyya Operası’nda sergilenen “Mançalı Adam” eseriyle, İstanbul Opera ve Balesi Müdürü Suat Arıkan, 41 sene önce başlayan DOB serüvenini sonlandırarak yaş haddinden emekli oldu.
İDOB’un resmi İnstagram hesabından; “Fazlasıyla duygusal anlar yaşadığımız temsilimizin ardından önce ekibi adına Yücel Özeke, AKM Genel Sanat Yönetmeni olarak Remzi Buharalı, İstanbul Devlet Opera ve Balesi adına başkoreografımız Ayşem Sunal Savaşkurt ve seyirciler adına Halit Kalelioğlu konuştu ve plâketlerini sundular. Kalbinde her zaman Don Kişot’un felsefesini yaşatan, sanatçıları ve teknik ekibine her türlü desteği veren, gerek solist sanatçı gerek müdür ve sanat yönetmeni olarak takip ettiği kutsal yolda seyircisiyle buluşurken tatlı heyecanlar yaşayan sanat yönetmenimiz ve solist sanatçımız Arıkan’a yaşamının bu yeni döneminde mutluluklar diler, dün akşamki temsilde başta kendisi olmak üzere tüm sanatçılarımızı tebrik ederiz.” açıklaması yapıldı.
Öte yandan İDOB sanatçıları, sahne uygulatıcıları ve diğer çalışanlar 20 yıllık Suat Arıkan döneminin İDOB’da artık sona erdiğini düşünürlerken iddialara göre; Suat Arıkan’ın İDOB’da çalışmalarına devam edeceği öğrenildi. Yine iddialara göre, emekliye ayrılmadan önce ”emekli maaşından feragat” yazısı imzalayarak müdürlük yetkisiyle kendisine “Sinan Operası”nda figüran kadrosuna görevlendirme hazırlattığı belirtiliyor. İDOB sanatçılarına konuşma yaparak “müdürlük dönemimde sesim çok iyi form kazandı, emekliliğimden sonra da sizlerle sahnede birlikte olacağız“ dediği de gelen iddialar arasında.
2021 yılında en az kendisi kadar yaklaşık 40 yıl İDOB’a emek vermiş, yıllarca bir arada sahneye çıktığı solist arkadaşlarının emekliliklerine birkaç ay kala tören ve teşekkürden öte, teşvik ikramiyelerini hiç bir dayanağı ve haklı gerekçesi olmadan müdürlük yetkisiyle kestiği iddia edilen Suat Arıkan’ın şimdi 65 yaş emeklilik sonrasında hâlâ solist olarak sahneye çıkmak İçin göstermiş olduğu çabanın tüm İDOB sanatçıları tarafından üzüntüyle karşılandığı da çok önemli iddialar arasında yer alıyor.
Bas Bariton Suat Arıkan lise öğreniminden sonra, Ankara Devlet Konservatuvarı’na opera eğitimi almak üzere şan bölümüne girdi. 1981 yılında Cemil Sökmen’in sınıfından – sınıf atlayarak - “pekiyi” dereceyle mezun oldu ve İstanbul Devlet Opera ve Balesi’nde “solist sanatçı” olarak göreve başladı. Şan, stil, repertuar çalışmalarını, Dan Iordacescu, Daniel Ferro, Leyla Gencer, Licinio Montefusco ve Elisabetta di Stefano ile sürdürdü. Yurtiçi ve yurtdışında birçok konser ve temsiller gerçekleştiren sanatçının 17. yy’dan günümüze uzanan zengin bir repertuarı vardır.
1983 yılında İstanbul Devlet Konservatuvarı’nın düzenlediği ulusal şan yarışmasında ikincilik, “Mustafa İktu Özel Ödülü”, Türk eserini seslendirmedeki başarısından dolayı “Sevda Cenap And Özel Ödülü” 1984 yılında İtalya’nın Treviso kentinde Toti dal Monte şan yarışmasında La Bohéme dalında “Rovigo Operası Özel Ödülü”, 1985 yılında İtalya’nın Cagliari kentinde üçüncülük, 1987 yılında İtalya’nın Treviso kentinde Toti dal Monte şan yarışmasında Rigoletto dalında “Sparafucile” rolünde birincilik ödülleri kazanarak çeşitli kentlerde birçok konser ve temsiller gerçekleştirmiştir. 1992 yılında Güney Afrika’nın Cape Town kentinde Nico Malan Tiyatrosu’nda “Leporello” rolünü birçok kez başarıyla yorumlamıştır. 1993 yılında aldığı “bilgi-görgü bursu”yla İtalya, Hollanda ve Almanya’da çeşitli araştırmalar yapmış, konserler vermiştir. Avrupa ve Güney Amerika’nın çeşitli kentlerinde Rossini’nin “İtalya’da bir türk” adlı operasında “Selim”, Mozart’ın “Sihirli Flüt” operasında “Sarastro”, Bizet’nin “ Carmen” operasında “Escamillo”, Puccini’nin “Tosca” operasında “Scarpia”, La Bohéme operasında “Marcello”, Mozart’ın “Don Giovanni” operasında “Don Giovanni” rollerini birçok kez yorumlamıştır. Ayrıca, Milano, Como, Tiran, Capri, Salice ve Spoleto’da düzenlenen uluslararası şan yarışmalarında jüri üyeliği yapmıştır. Opera sanatı üzerine dergilerde köşe yazarlığı ve çeşitli radyo programları yapıp sunan sanatçı, solistlik çalışmalarının yanısıra 2002-2003 sezonunda Mersin Devlet Opera ve Balesi’nde Müdür ve Sanat Yönetmenliği görevini üstlenmiştir. Ardından İstanbul Devlet Opera ve Balesi’ne aynı görevle atanmış ve bugün de bu görevi sürdürmektedir. Sanata verdiği katkılar nedeniyle İtalyan Cumhurbaşkanı tarafından 2006 yılında “Şövalye Nişanı”yla ödüllendirilmiştir.
Sanat Yönetmenliğini sürdüren Arıkan, aynı zamanda hem sahnelerde solistlik hem de eğitimciliğini, İstanbul Üniversitesi ve Mimar Sinan Üniversitesi’nden sonra şimdi de Haliç Üniversitesi Devlet Konservatuvarı’nda sürdürmektedir. Müziğin yanında resim sanatıyla olan yakın ilgisi yoğun bir şekilde sürdürmekte olan Arıkan, Aya İrini, A.K.M.Sanat Galerisi, Nişantaşı / Artisan, Ankara / Ziraat Bankası Sanat Galerisi, İtalya’nın Roma kentinde Belediye Sanat Galerisi’nden sonra beşinci kişisel resim sergisini Almelek Sanat Galerisi’nde gerçekleştirmiş bulunmaktadır. Kent yaşamının getirdikleriyle ilgili tematik olan - Maçka / ART212’de - karma sergiye katılan Suat Arıkan, farklı atık yüzeylere farklı malzemelerle yaptığı resimlerle sanat severleri şaşırtmaya devam ediyor. (www.suatarikan.net)