ISSN: 1301 - 3971
Yıl: 18      Sayı: 1953
Şu an 8 müzisyen gazete okuyor
Müzik ON OFF

Günün Mesajları


♪ Kültür bakanlığı sınavında. Ankara thm koro şefi kızını aldı. Urfa korusu şefi kayın biraderini aldı. İstanbul korosu şefi oğlu ve yeğenini aldı. ilginizi çekerse detay verebilirim
ttnet arena - 09.07.2024


♪ Cumhuriyetimizin kurucusu ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını saygı ve minnetle anarken, ülkemiz Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. yılını en coşkun ifadelerle kutluyoruz.
Mavi Nota - 28.10.2023


♪ Anadolu Güzel Sanatlar Liseleri Müzik Bölümlerinin Eğitim Programları Sorunları
Gülşah Sargın Kaptaş - 28.10.2023


♪ GEÇMİŞ OLSUN TÜRKİYE!
Mavi Nota - 07.02.2023


♪ 30 yıl sonra karşılaşmak çok güzel Kurtuluş, teveccüh etmişsin çok teşekkür ederim. Nerelerdesin? Bilgi verirsen sevinirim, selamlar, sevgiler.
M.Semih Baylan - 08.01.2023


♪ Değerli Müfit hocama en içten sevgi saygılarımı iletin lütfen .Üniversite yıllarımda özel radyo yayıncılığı yaptım.1994 yılında derginin bu daldaki ödülüne layık görülmüştüm evde yıllar sonra plaketi buldum hadi bir internetten arayayım dediğimde ikinci büyük şoku yaşadım 1994 de verdiği ödülü değerli hocam arşivinde fotoğraf larımız ile yayınlamaya devam ediyor.ne büyük bir emek emeği geçen herkese en derin saygılarımı sunarım.Ne olur hocamın ellerinden benim için öpün.
Kurtuluş Çelebi - 07.01.2023


♪ 18. yılımız kutlu olsun
Mavi Nota - 24.11.2022


♪ Biliyorum Cüneyt bey, yazımda da böyle bir şey demedim zaten.
editör - 20.11.2022


♪ sayın müfit bey bilgilerinizi kontrol edi 6440 sayılı cso kurulrş kanununda 4 b diye bir tanım yoktur
CÜNEYT BALKIZ - 15.11.2022


♪ Sayın Cüneyt Balkız, yazımda öncelikle bütün 4B’li sanatçıların kadroya alınmaları hususunu önemle belirtirken, bundan sonra orkestraları 6940 sayılı CSO kanunu kapsamında, DOB ve DT’de kendi kuruluş yasasına, diğer toplulukların da kendi yönetmeliklerine göre alımların gerçekleştirilmesi konusuna da önemle dikkat çektim!
editör - 13.11.2022


Tüm Mesajlar

Anket


DOB, DT ve GSGM'de 4B kadrosunda çalışanların 4A kadrosuna alınmaları için;

Sonuçları Gör

Geçmişteki Anketler

Tavsiye Et




Tavsiye etmek için sisteme girmeniz gerekmektedir.

Destekleyenlerimiz






 

Haberler


Keman Sanatçımız Jülide Yalçın Türkiye’yi 100 yıllık Uluslararası Varna Yaz Müzik Festivali’nde Temsil Edecek! 14.06.2022


Bulgaristan’ın tarihsel geçmişi derin olan ilk müzik festivali 100 yıllık Varna Yaz Uluslararası Müzik Festivali’ne, ülkemizin seçkin keman sanatçılarından, CSO’nun eski konzertmaisteri  ve İDSO Başkemancısı (konzertmaister) Jülide Yalçın, konsertmaister ve solist olarak davet edildi.

Kemancımız Jülide Yalçın, Varna Yaz Festivali Orkestrasında konzertmaister (başkemancı) olarak görev almasının yanı sıra 29 Haziran 2022’de gerçekleşecek konserde şef Jin Wang ve şef Alexander Zemtsov yönetiminde Shmuel Barzilai (kantor),  Niculescu Anton (çello) ve Alexander Zemtsov (viyola) ile birlikte solist olarak yer alacak.

Orkestra konserde, Veselin Stoyanov, Max Bruch, Jin Wang (dünya prömiyeri), Roxanna Panufnik, Alexander Rodin (dünya prömiyeri), Cherkin, Beethoven tarafından yazılan Ortodoks, Budist ve Şasidik şarkılara dayanan senfoni eserlerinden oluşan program seslendirecek!

Ülkemizi böyle önemli bir festivalde temsil etmek üzere davet alan değerli keman sanatçımız Jülide Yalçın’ı tebrik ediyoruz! (MN)

“Varna Yaz” Uluslararası Müzik Festivali, 1926 yılında Varna şehrinde kurulan Bulgaristan'ın ilk müzik festivalidir. Neredeyse 100 yıl önce, 1926'da Varna Deniz Hamamlarının resmi açılışından hemen sonra - deniz kasabasındaki ilk SPA merkezi, o zamanın Varna toplumunun sembolik kişilikleri, aralarında besteciler Pancho Vladigerov ve Dobri Hristov, daha sonra Bulgaristan'ın en büyük Uluslararası Müzik Festivali'ne dönüşen country müzik kutlamalarında bir ilk.

Ulusal ve uluslararası tanınırlık kazanmış olan Festival, bugün Bulgar ve dünya müziği ve müzik performans sanatının temsili bir forumudur. İlk organizatörlerin "ülkenin en iyi müzik ünlülerini birleştirmek" sloganı, devamını ve ilerlemesini Bulgar müzik kültürünün tanıtımında Festival'in programlama politikasında buluyor. "Varna Yazı" kapsamında ilk kez bir dizi Bulgar eseri seslendirildi.

Festival çok türde bir karaktere sahiptir ve aşağıdaki birimleri içerir:

Çekirdek Program – senfoni ve oda müziği
Uluslararası Yaz Müzik Akademisi
Müzik Laboratuvarı – Varna
Rönesans ve Barok Müzik
Opera ve Bale
Intermezzo – “Varna Summer” Uluslararası Tiyatro Festivali ile ortaklaşa “Çocuklar için Varna Yaz” - eğitici konserler dizisi
Paralel Program – sergiler, filmler, konferanslar ve diğerleri

90 yılı aşkın tarihi boyunca Festival, dünyanın dört bir yanından solistlerin, şeflerin, senfoni ve oda orkestralarının, koroların, opera topluluklarının, bale topluluklarının varlığından etkilenmiştir.

Ancak bundan sonraki her festival programının amacı, hem dünya müzik kültürünün ünlü isimlerini hem de geleceğin yıldızları olan genç sanatçıları "Varna Yaz" IMF sahnesinde sunmaktır.

1987'de Festival, merkezi Cenevre'de bulunan Avrupa Festivaller Birliği'ne üye oldu. Bugünlerde EFA, 2015-2020 döneminde IMF'ye "Varna Yaz" IMF'ye art arda üç kez EFFE Etiketi veren eski kıtanın kültür politikaları konusunda Brüksel'de Avrupa düzeyinde çalışan önemli sivil toplum kuruluşlarından biridir.

Haziran 2019'da Festival, Avrupa'nın 715 festivali arasındaki programı ve organizasyonuyla Avrupa'nın kalite damgası olan EFFE etiketi ile onurlandırıldı. IMF, eski kıtanın en iyi 23 festivaliyle birlikte bu ödülü Brüksel'deki Bozar - Güzel Sanatlar Merkezi'nde düzenlenen özel bir törenle aldı. Festivalin olağanüstü başarısı, daha sonra aynı törenle duyurulan ve AB Komiseri Tibor Navracsics tarafından verilen İZLEYİCİ ÖDÜLÜ'nün alınmasıyla da tescillendi.

Festival hakkında daha fazla bilgi için: Varna Yaz Festivali

Tüm Haberler