♪
Kültür bakanlığı sınavında. Ankara thm koro şefi kızını aldı. Urfa korusu şefi kayın biraderini aldı. İstanbul korosu şefi oğlu ve yeğenini aldı. ilginizi çekerse detay verebilirim
ttnet arena - 09.07.2024
♪
Cumhuriyetimizin kurucusu ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını saygı ve minnetle anarken, ülkemiz Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. yılını en coşkun ifadelerle kutluyoruz.
Mavi Nota - 28.10.2023
♪
Anadolu Güzel Sanatlar Liseleri Müzik Bölümlerinin Eğitim Programları Sorunları
Gülşah Sargın Kaptaş - 28.10.2023
♪
GEÇMİŞ OLSUN TÜRKİYE!
Mavi Nota - 07.02.2023
♪
30 yıl sonra karşılaşmak çok güzel Kurtuluş, teveccüh etmişsin çok teşekkür ederim. Nerelerdesin? Bilgi verirsen sevinirim, selamlar, sevgiler.
M.Semih Baylan - 08.01.2023
♪
Değerli Müfit hocama en içten sevgi saygılarımı iletin lütfen .Üniversite yıllarımda özel radyo yayıncılığı yaptım.1994 yılında derginin bu daldaki ödülüne layık görülmüştüm evde yıllar sonra plaketi buldum hadi bir internetten arayayım dediğimde ikinci büyük şoku yaşadım 1994 de verdiği ödülü değerli hocam arşivinde fotoğraf larımız ile yayınlamaya devam ediyor.ne büyük bir emek emeği geçen herkese en derin saygılarımı sunarım.Ne olur hocamın ellerinden benim için öpün.
Kurtuluş Çelebi - 07.01.2023
♪
18. yılımız kutlu olsun
Mavi Nota - 24.11.2022
♪
Biliyorum Cüneyt bey, yazımda da böyle bir şey demedim zaten.
editör - 20.11.2022
♪
sayın müfit bey bilgilerinizi kontrol edi 6440 sayılı cso kurulrş kanununda 4 b diye bir tanım yoktur
CÜNEYT BALKIZ - 15.11.2022
♪
Sayın Cüneyt Balkız, yazımda öncelikle bütün 4B’li sanatçıların kadroya alınmaları hususunu önemle belirtirken, bundan sonra orkestraları 6940 sayılı CSO kanunu kapsamında, DOB ve DT’de kendi kuruluş yasasına, diğer toplulukların da kendi yönetmeliklerine göre alımların gerçekleştirilmesi konusuna da önemle dikkat çektim!
editör - 13.11.2022
Bahçeşehir Üniversitesi Konservatuar eğitmenlerinin, bir ilk olarak kabul gören teatral konseri “Beethoven’ı Anlatmak”, 19. Uluslararası Gümüşlük Müzik Festivali sahnesinde klasik müzikseverlerle buluştu. Bu projede dünya üzerindeki en büyük bestecilerden Ludwig van Beethoven’ın eserleri, onun hayatındaki dönüm noktalarını anlatan sahnelerle bütünleşti. Yaklaşık bir saat süren bu orijinal performansta iki keman ve piyano sonatı, üç kısa tiyatro sahnesiyle bir araya geldi.
195 yıl önce hayata gözlerini yuman büyük deha Ludvig van Beethoven, ardında yalnızca unutulmaz eserler değil aynı zamanda yaratıcı zihinlere emsal olacak dramatik bir hayat hikâyesi bıraktı. O hikâyenin dönüm anlarının canlandırıldığı bu konserde, Beethoven’ın notalarının bambaşka ayrıntıları keşfediliyor.
Beethoven’ın eserleri, kemanda Bahçeşehir Üniversitesi Konservatuar Müdürü Dr. Erman Türkili ve piyanoda Müzik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Hyun Sook Tekin tarafından yorumlanırken, Beethoven’ın hayatından kısa sahneler, Adnan Ata Yiğit tarafından canlandırıldı. Doç. Dr. Elif Baş İyibozkurt’un kaleme alıp yönettiği performans, klasik müzik dinletilerine yeni bir boyut katarak Bodrumlu sanatseverlerin büyük beğenisiyle karşılandı.
Konser sonrasında Festival Sanat Danışmanı Piyanist Gülsin Onay, “Çok farklı bir konsept ve festivalimizde bir ilk, teatrel bir müzik akşamı yaşadık” diyerek teşekkür etti ve BAU Mütevelli Heyeti Başkanı Enver Yücel’i ve BAU Konservatuvar Direktörü Aslıhan Umar’ı sahneye davet etti. Başkan Yücel, “Her zaman sanatın ve sanatçının yanında yer alan Bahçeşehir Üniversitesi olarak, 20. yılında Uluslararası Gümüşlük Müzik Festivali’ni desteklemek istiyoruz” dedi. Konserde yer alan sanatçıları ve festivalde emeği geçenleri tebrik ederek, “Harika şeyler yapıyorsunuz” şeklinde konuştu. Bu esnada sahneye gelen Türk halk müziği sanatçısı Ümit Tokcan da, “Hekimoğlu” adlı türküyü seslendirdi.