ISSN: 1301 - 3971
Yıl: 18      Sayı: 1959
Şu an 24 müzisyen gazete okuyor
Müzik ON OFF

Günün Mesajları


♪ Kültür bakanlığı sınavında. Ankara thm koro şefi kızını aldı. Urfa korusu şefi kayın biraderini aldı. İstanbul korosu şefi oğlu ve yeğenini aldı. ilginizi çekerse detay verebilirim
ttnet arena - 09.07.2024


♪ Cumhuriyetimizin kurucusu ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını saygı ve minnetle anarken, ülkemiz Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. yılını en coşkun ifadelerle kutluyoruz.
Mavi Nota - 28.10.2023


♪ Anadolu Güzel Sanatlar Liseleri Müzik Bölümlerinin Eğitim Programları Sorunları
Gülşah Sargın Kaptaş - 28.10.2023


♪ GEÇMİŞ OLSUN TÜRKİYE!
Mavi Nota - 07.02.2023


♪ 30 yıl sonra karşılaşmak çok güzel Kurtuluş, teveccüh etmişsin çok teşekkür ederim. Nerelerdesin? Bilgi verirsen sevinirim, selamlar, sevgiler.
M.Semih Baylan - 08.01.2023


♪ Değerli Müfit hocama en içten sevgi saygılarımı iletin lütfen .Üniversite yıllarımda özel radyo yayıncılığı yaptım.1994 yılında derginin bu daldaki ödülüne layık görülmüştüm evde yıllar sonra plaketi buldum hadi bir internetten arayayım dediğimde ikinci büyük şoku yaşadım 1994 de verdiği ödülü değerli hocam arşivinde fotoğraf larımız ile yayınlamaya devam ediyor.ne büyük bir emek emeği geçen herkese en derin saygılarımı sunarım.Ne olur hocamın ellerinden benim için öpün.
Kurtuluş Çelebi - 07.01.2023


♪ 18. yılımız kutlu olsun
Mavi Nota - 24.11.2022


♪ Biliyorum Cüneyt bey, yazımda da böyle bir şey demedim zaten.
editör - 20.11.2022


♪ sayın müfit bey bilgilerinizi kontrol edi 6440 sayılı cso kurulrş kanununda 4 b diye bir tanım yoktur
CÜNEYT BALKIZ - 15.11.2022


♪ Sayın Cüneyt Balkız, yazımda öncelikle bütün 4B’li sanatçıların kadroya alınmaları hususunu önemle belirtirken, bundan sonra orkestraları 6940 sayılı CSO kanunu kapsamında, DOB ve DT’de kendi kuruluş yasasına, diğer toplulukların da kendi yönetmeliklerine göre alımların gerçekleştirilmesi konusuna da önemle dikkat çektim!
editör - 13.11.2022


Tüm Mesajlar

Anket


DOB, DT ve GSGM'de 4B kadrosunda çalışanların 4A kadrosuna alınmaları için;

Sonuçları Gör

Geçmişteki Anketler

Tavsiye Et




Tavsiye etmek için sisteme girmeniz gerekmektedir.

Destekleyenlerimiz






 

Haberler


19. Uluslararası Gümüşlük Müzik Festivali, Fransız viyolonselci Ophelie Gaillard ve Piyanist Atakan Sarı’yı konuk etmeye hazırlanıyor… 19.08.2022


‘Institut Français Türkiye İzmir’ etkinlik sponsorluğu ile 19 Ağustos Cuma akşamı saat 21.00’de Antik Taş Ocağı’nda gerçekleşecek konserde müzik otoritelerinin her daim övgüyle bahsettiği Fransız viyoloselci Ophelie Gaillard ve Kanada’dan Çin’e pek çok ülkede konserler veren Piyanist Atakan Sarı, klasik müzikseverlerle buluşacak. İkili, izleyici karşısına Bach, Faure, Popper ve Brahms’ın viyolonsel ve piyano için yazılmış eserleriyle çıkacak.

Sanatçılar, Antik Ta
ş Ocağı’ndaki programa, Johann Sabastian Bach’ın, “Suite No.3” adlı eseriyle başlayacak. Ardından Gabriel Faure’den, “Elegie” ve David Popper’den, “Rhapsodie Hongroise” adlı eserler seslendirilecek. Gecenin son yapıtı Johannes Brahms’ın, “Sonata in E minor Op.38” başlıklı eserleri olacak.

Allmusic ele
ştirmeni Stephen Eddins, Ophelie Gaillard’ın, 2011 yılında yaptığı Bach kayıtlarından bahsederken “Teknik akıcılığı tartışılmaz. Entonasyonu kusursuz… Olgun, kulağı okşayan zengin bir tonla çalıyor. Vibrato kullanımı ihtiyatlı ve döneme uygun. Tekrarları konusunda titiz, süslemeleri şık ve abartısız.” 2007 yılında The Times sanatçıyı “Büyülü parmaklar, büyük lirik bir kalp ve renk cümbüşü” olarak tanımlamış ve bu yarı Fransız yarı İsveçli muhteşem sanatçıyı farklı bir yere koymuş.

2003 yılında Victoires de la Musique Classique tarafından yılın enstrümantal solist ke
şfi şeçilen Ophélie Gaillard, Asya ve Avrupa'da resitaller verdi ve Monte-Carlo Filarmoni Orkestrası, Metz Ulusal Orkestrası Kraliyet Filarmoni Orkestrası, Çek Ulusal Senfoni Orkestrası, İngiliz Kraliyet Filarmoni, Budapeşte Franz Liszt Oda Orkestrası, Moskova Oda Orkestrası ve Yeni Japonya Filarmoni Orkestrası gibi prestijli orkestraların konuğu oldu.

Ophélie Gaillard’ın en önemli uluslararası ba
şarılarından biri 1998 yılında Leipzig’de düzenlenen J. S. Bach Uluslararası Çello Yarışması’nda kazandığı üçüncülük ödülüdür. Fransız sanatçı, Concertgebouw Brüj ve Amsterdam; Bozarand Flagey, Brüksel; Bordo, Avignon, Poissy, Aix-en-Provence konser salonları; Théâtre du Châtelet, Paris; Oji Hall, Tokyo; Wigmore Hall, Londra gibi birçok prestijli salonda resitallerde yer aldı.  Sanatçıya 2014 yılında Cenevre’deki Haute Ecole de Musique tarafından profesör ünvanı verildi. Ophélie Gaillard, 1737 tarihli generously on loan from the CIC,  Francesco Goffriller yapımı çelloyu ve kim tarafından yapıldığı bilinmeyen, Flaman orijinli, beş telli bir Barok Dönem enstrümanı olan violoncello piccolo çalmaktadır.

Gecenin di
ğer konuğu Atakan Sarı

İzmir’de dünyaya gelen Atakan Sarı ilk müzik ve piyano derslerini babası Mahmut Sarı’dan aldı. Çukurova Üniversitesi Devlet Konservatuarında Can Çoker ile çalışğı yıllarda Kültür Bakanlığı piyano yarışmasında, kategorisinde birinci oldu. Martin Berkofsky’nin Türkiye turnesinde tanışğı Atakan, sonraki yıllarda kendisinin öğrencisi ve asistanı oldu. Üniversite eğitimini tam burslu olarak, Manhattan School of Music’de, Solomon Mikowsky’nin sınıfında, iki yıl gibi kısa bir sürede tamamladı. Carnegie Hall seçmelerini kazanarak ilk büyük New York konserini gerçekleştirdi. Amerikalı besteci Alan Hovhanness’in, Berkofsky için bestelediği 2 piyano ve orkestra için konçertosunu Moskova, Mosfilm stüdyolarında kaydetti.

Kaydın olumlu tepkiler alması üzerine bu eserin prömiyeri için birer yıl ara ile önce Moskova Çaykovski ve Erivan Haçaturyan salonlarına davet edilerek bu salonlarda Konser veren ilk Türk müzisyen oldu. 2006-2009 yılları arasında New York, Cornell Üniversitesi ve
İthaca College’de piyano, oda müziği ve Türk müziği dersleri verdi. Roberto Prosseda ve Martin Berkofsky ile beraber Beethoven’ın piyano sonatlarından oluşan bir albümü, kanser hastaları yararına yayınladı. Kanada’dan Çin’e pek çok ülkede solo ve orkestra eşliğinde konserler vermiş, salgının başladığı dönemlerde, Birleşik Krallık Hull Üniversitesi’de piyano dersi vermenin yanı sıra, ressam-yazar Ümit İnatçı’nın şiirlerinden oluşan 8 parçayı, tenor Can Tufan ile birlikte bestelemiş ve Kırlangıç adlı bir albüm olarak yayınlamıştır. Sanatçıi halen Kıbrıs’ta yaşamakta, hem üniversitede dersler vermekte hem de konser yaşamına devam etmektedir.

Tüm Haberler