♪
Kültür bakanlığı sınavında. Ankara thm koro şefi kızını aldı. Urfa korusu şefi kayın biraderini aldı. İstanbul korosu şefi oğlu ve yeğenini aldı. ilginizi çekerse detay verebilirim
ttnet arena - 09.07.2024
♪
Cumhuriyetimizin kurucusu ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını saygı ve minnetle anarken, ülkemiz Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. yılını en coşkun ifadelerle kutluyoruz.
Mavi Nota - 28.10.2023
♪
Anadolu Güzel Sanatlar Liseleri Müzik Bölümlerinin Eğitim Programları Sorunları
Gülşah Sargın Kaptaş - 28.10.2023
♪
GEÇMİŞ OLSUN TÜRKİYE!
Mavi Nota - 07.02.2023
♪
30 yıl sonra karşılaşmak çok güzel Kurtuluş, teveccüh etmişsin çok teşekkür ederim. Nerelerdesin? Bilgi verirsen sevinirim, selamlar, sevgiler.
M.Semih Baylan - 08.01.2023
♪
Değerli Müfit hocama en içten sevgi saygılarımı iletin lütfen .Üniversite yıllarımda özel radyo yayıncılığı yaptım.1994 yılında derginin bu daldaki ödülüne layık görülmüştüm evde yıllar sonra plaketi buldum hadi bir internetten arayayım dediğimde ikinci büyük şoku yaşadım 1994 de verdiği ödülü değerli hocam arşivinde fotoğraf larımız ile yayınlamaya devam ediyor.ne büyük bir emek emeği geçen herkese en derin saygılarımı sunarım.Ne olur hocamın ellerinden benim için öpün.
Kurtuluş Çelebi - 07.01.2023
♪
18. yılımız kutlu olsun
Mavi Nota - 24.11.2022
♪
Biliyorum Cüneyt bey, yazımda da böyle bir şey demedim zaten.
editör - 20.11.2022
♪
sayın müfit bey bilgilerinizi kontrol edi 6440 sayılı cso kurulrş kanununda 4 b diye bir tanım yoktur
CÜNEYT BALKIZ - 15.11.2022
♪
Sayın Cüneyt Balkız, yazımda öncelikle bütün 4B’li sanatçıların kadroya alınmaları hususunu önemle belirtirken, bundan sonra orkestraları 6940 sayılı CSO kanunu kapsamında, DOB ve DT’de kendi kuruluş yasasına, diğer toplulukların da kendi yönetmeliklerine göre alımların gerçekleştirilmesi konusuna da önemle dikkat çektim!
editör - 13.11.2022
Usta oyuncu Tülay Günal ve davul-piyano ikilisi Yürüyen Merdiven, Festival sahnesinde iki ayrı performansla izleyici karşısında olacak. 8 Eylül Perşembe akşamı, “Çocuklar için Masalların Masalı” adlı gösteri izleyenleri, tiyatro ve şiirin ötesine geçirecek. Bir sonraki gün 9 Eylül Cuma akşamı ise Yürüyen Merdiven ve Tülay Günal, yıllara dayanan beraberliklerine yeni düzenlemelerin de eklenmesi ile harika bir proje yaratmışlar. Her iki gösteri de Gümüşlük sahilindeki Festival merkezinde saat 20.30’da başlayacak.
8 Eylül 2022 Perşembe akşamı, saat 20.30’da SUDA sahnesinde gerçekleşecek “Çocuklar için Masalların Masalı” adlı gösteri, usta oyuncu Tülay Günal ve davul-piyano ikilisi Yürüyen Merdiven’i aynı sahnede buluşturacak. “Masalların Masalı”, adını Nâzım Hikmet’in aynı adlı şiirinden alıyor. Proje, “Çocuklar için Caz” fikrinden yola çıkan, ama bu fikri tiyatro ve şiirle de harmanlayarak onun ötesine geçmeyi amaçlayan bir gösteri olarak izleyicinin karşısına çıkıyor. İlk kez 2019’da İstanbul Caz Festivali’nde sahnelenen bu sıra dışı gösteri, çocukları Nâzım’dan Brecht’e, Aziz Nesin’den Eisler’e uzanan eğlenceli, etkileşimli ve masalsı bir yolculuğa çıkarmayı hedefliyor.
Ekip, izleyicisine şöyle sesleniyor… Ve ozanın çağrısını yineliyor: “Dünyayı verelim çocuklara, hiç değilse bir günlüğüne”… Dramaturji ve Vokalleri Tülay Günal üstlenirken, tüm düzenlemeleri ise ekibin piyanisti Yiğit Özatalay ve davulcusu Mustafa Kemal Emirel üstlenmiş.
Programda seslendirilecek eserler, Bertolt Brecht, Nâzım Hikmet ve Aziz Nesin’in şiirleri üzerine yazılmış. Gecede yer alan eserlerden bazıları ise “Mack the Knife”, “Moldova’nın Şarkısı”, “Masalların Masalı”, “What a Wonderful World” ve “Ceviz Ağacı” başlığını taşıyor.
9 Eylül 2022 Cuma akşamı, saat 20.30’da KUMDA sahnesinin konukları bu defa yine Yürüyen Merdiven ve Tülay Günal olacak. Sevilen sanatçı Tülay Günal’ın, Yürüyen Merdiven’in her stüdyo albümünde özel bir yeri oldu. “Masalların Masalı”, “Bilmece” ve “Boyun Eğmeyenler” bu değerli katkının somut örnekleri olarak dikkat çekiyor. Öte yandan Günal’ın rol aldığı “Yaşamaya Dair” ve “Kaldırım Serçesi” gibi yapımlarda da Yürüyen Merdiven’in, yani Davulcu Mustafa Kemal Emirel ve Piyanist Yiğit Özatalay’ın ayak izleri vardı hep. Üçlünün yıllar içinde geliştirdiği beraberlik, yeni düzenlemelerin de eklenmesiyle renkli bir projeye dönüştü ve ilk kez Gümüşlük’te izleyici karşısına çıkıyor.
Dramaturji ve Vokallerde Tülay Günal, piyanoda Yiğit Özatalay, davulda Mustafa Kemal Emirel yer alırken program akışı da çok özel bir seçkiden oluşacak. Bunların arasında müziğini Zülfü Livaneli’nin yaptığı, Bedri Rahmi Eyüpoğlu’nun “Yiğidim Aslanım” şiiri; müziğini Fazıl Say’ın yaptığı, Nazım Hikmet’in “Memleketim” şiiri; müziği Yiğit Özatalay’a ait, Nazım Hikmet’in, “Masalların Masalı” şiiri; müziği Cem Karaca’ya ait, Nazım Hikmet’in “Ceviz Ağacı” şiir ve daha nice seçkin eser tamamı Yürüyen Merdiven’in düzenlemeleri ile Festival sahnesinde olacak.