ISSN: 1301 - 3971
Yıl: 18      Sayı: 1953
Şu an 28 müzisyen gazete okuyor
Müzik ON OFF

Günün Mesajları


♪ Kültür bakanlığı sınavında. Ankara thm koro şefi kızını aldı. Urfa korusu şefi kayın biraderini aldı. İstanbul korosu şefi oğlu ve yeğenini aldı. ilginizi çekerse detay verebilirim
ttnet arena - 09.07.2024


♪ Cumhuriyetimizin kurucusu ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını saygı ve minnetle anarken, ülkemiz Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. yılını en coşkun ifadelerle kutluyoruz.
Mavi Nota - 28.10.2023


♪ Anadolu Güzel Sanatlar Liseleri Müzik Bölümlerinin Eğitim Programları Sorunları
Gülşah Sargın Kaptaş - 28.10.2023


♪ GEÇMİŞ OLSUN TÜRKİYE!
Mavi Nota - 07.02.2023


♪ 30 yıl sonra karşılaşmak çok güzel Kurtuluş, teveccüh etmişsin çok teşekkür ederim. Nerelerdesin? Bilgi verirsen sevinirim, selamlar, sevgiler.
M.Semih Baylan - 08.01.2023


♪ Değerli Müfit hocama en içten sevgi saygılarımı iletin lütfen .Üniversite yıllarımda özel radyo yayıncılığı yaptım.1994 yılında derginin bu daldaki ödülüne layık görülmüştüm evde yıllar sonra plaketi buldum hadi bir internetten arayayım dediğimde ikinci büyük şoku yaşadım 1994 de verdiği ödülü değerli hocam arşivinde fotoğraf larımız ile yayınlamaya devam ediyor.ne büyük bir emek emeği geçen herkese en derin saygılarımı sunarım.Ne olur hocamın ellerinden benim için öpün.
Kurtuluş Çelebi - 07.01.2023


♪ 18. yılımız kutlu olsun
Mavi Nota - 24.11.2022


♪ Biliyorum Cüneyt bey, yazımda da böyle bir şey demedim zaten.
editör - 20.11.2022


♪ sayın müfit bey bilgilerinizi kontrol edi 6440 sayılı cso kurulrş kanununda 4 b diye bir tanım yoktur
CÜNEYT BALKIZ - 15.11.2022


♪ Sayın Cüneyt Balkız, yazımda öncelikle bütün 4B’li sanatçıların kadroya alınmaları hususunu önemle belirtirken, bundan sonra orkestraları 6940 sayılı CSO kanunu kapsamında, DOB ve DT’de kendi kuruluş yasasına, diğer toplulukların da kendi yönetmeliklerine göre alımların gerçekleştirilmesi konusuna da önemle dikkat çektim!
editör - 13.11.2022


Tüm Mesajlar

Anket


DOB, DT ve GSGM'de 4B kadrosunda çalışanların 4A kadrosuna alınmaları için;

Sonuçları Gör

Geçmişteki Anketler

Tavsiye Et




Tavsiye etmek için sisteme girmeniz gerekmektedir.

Destekleyenlerimiz






 

Haberler


Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü İzmir Devlet Senfoni Orkestrası’nda bir garip olay yaşanıyor. 25.11.2022


Bu garip olayın başlangıcı 2018 - 2019 sezonuna kadar gidiyor.

Basit bir yer de
ğiştirme olayı olarak görülen ve o şekilde değerlendirilen hatta rutin bir vakadır denilerek üzerine düşülmeyen olay, bugünlerde mesleğinde kıdemli bir orkestra sanatçısının mobbinge (bezdirme, yıldırma veya iş yerinde psikolojik terör. Wikipedia) maruz kalmasına kadar gelmiş dayanmış bir olay olarak görülüyor.

Devlet orkestralarının sahne düzeni (sanatçıların oturaca
ğı düzen) 6940 sayılı Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası kuruluşu hakkındaki kanun ve bu kanuna bağlı yönetmeliğin 67. maddesinde net ve sarih olarak anlatılmışken, yasa ve yönetmeliğe aykırı olarak 22 yıllık kıdemi olan bir sanatçının yerinden kaldırılıp kendisinden kıdemsiz sanatçıların ve 4B’li sanatçıların arasına ya da arkasına oturtulması doğrudan yasa ve yönetmelik tanımazlıktır.

İzmir Devlet Senfoni Orkestrası’nda 22 yıllık kıdemli bir sanatçı olan Viyolonselist Selin Çınar’ın yaşadığı bu yer değiştirme olayı.

Viyolonselist Selin Çınar kendisine yapılan bu haksızlı
ğın giderilmesi için bir kez Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunmuş, yetmemiş iki kere de Kültür ve Turizm Bakanlığı’na başvurarak konunun incelenmesi için müfettiş talep etmiş. Bunun üzerine bakanlıktan gelen üç müfettiş konuyu inceleyip uygulamanın usulsüz olduğunu müfettiş raporlarıyla net bir şekilde ortaya koymuşlar. Buna rağmen Viyolonselist Selin Çınar’ın, orkestradaki yeri orkestra yerleşim düzenini açıklayan yönetmeliğin 72. maddesine uyulmamıştır.

Öyle ki Viyolonsel gurup
şefinin hemen yanında olan, Viyolonselist Selin Çınar'dan daha kıdemli sanatçılar münavebeli oldukları vakıt 1 rahlede, derece ve kıdem zorunluluğu nedeniyle oturması gereken Viyolonselist Selin Çınar, bu hakkını elde edebilmek için İzmir İdare Mahkemesinde dava açmış, davayı kazanmış, kazandığı dava temyiz edilerek İstinaf Mahkemesine gidilmiş, Sanatçı Selin Çınar İstinaf Mahkemesi'nde kazanmış; yani Viyolonselist Selin Çınar davayı iki kere kazanmış olmasına rağmen yasa ve yönetmelikler gereği oturuş düzenindeki derece ve kıdem zorunluluğu hiçe sayılarak oturması gereken 1. rahle ona kapatılmıştır. Yani uygulayıcılar açık bir şekilde mahkeme kararına uymamışlardır.

Yönetmeliğin 72. maddesine uyulmayarak, görevli olduğu zamanlarda 1. rahleye CSO’dan İzmir Devlet Senfoni Orkestrasına tayinen gelen, Viyolonselist İbrahim Aydoğdu oturtulmaktadır.

Yargı kararlarına, yasa ve yönetmeliklere, ötesinde müfetti
ş raporlarına rağmen uygulama üzerinde ısrar edilmesinin nedeni ise kocaman bir soru işareti!

Tüm Haberler