♪
Kültür bakanlığı sınavında. Ankara thm koro şefi kızını aldı. Urfa korusu şefi kayın biraderini aldı. İstanbul korosu şefi oğlu ve yeğenini aldı. ilginizi çekerse detay verebilirim
ttnet arena - 09.07.2024
♪
Cumhuriyetimizin kurucusu ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını saygı ve minnetle anarken, ülkemiz Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. yılını en coşkun ifadelerle kutluyoruz.
Mavi Nota - 28.10.2023
♪
Anadolu Güzel Sanatlar Liseleri Müzik Bölümlerinin Eğitim Programları Sorunları
Gülşah Sargın Kaptaş - 28.10.2023
♪
GEÇMİŞ OLSUN TÜRKİYE!
Mavi Nota - 07.02.2023
♪
30 yıl sonra karşılaşmak çok güzel Kurtuluş, teveccüh etmişsin çok teşekkür ederim. Nerelerdesin? Bilgi verirsen sevinirim, selamlar, sevgiler.
M.Semih Baylan - 08.01.2023
♪
Değerli Müfit hocama en içten sevgi saygılarımı iletin lütfen .Üniversite yıllarımda özel radyo yayıncılığı yaptım.1994 yılında derginin bu daldaki ödülüne layık görülmüştüm evde yıllar sonra plaketi buldum hadi bir internetten arayayım dediğimde ikinci büyük şoku yaşadım 1994 de verdiği ödülü değerli hocam arşivinde fotoğraf larımız ile yayınlamaya devam ediyor.ne büyük bir emek emeği geçen herkese en derin saygılarımı sunarım.Ne olur hocamın ellerinden benim için öpün.
Kurtuluş Çelebi - 07.01.2023
♪
18. yılımız kutlu olsun
Mavi Nota - 24.11.2022
♪
Biliyorum Cüneyt bey, yazımda da böyle bir şey demedim zaten.
editör - 20.11.2022
♪
sayın müfit bey bilgilerinizi kontrol edi 6440 sayılı cso kurulrş kanununda 4 b diye bir tanım yoktur
CÜNEYT BALKIZ - 15.11.2022
♪
Sayın Cüneyt Balkız, yazımda öncelikle bütün 4B’li sanatçıların kadroya alınmaları hususunu önemle belirtirken, bundan sonra orkestraları 6940 sayılı CSO kanunu kapsamında, DOB ve DT’de kendi kuruluş yasasına, diğer toplulukların da kendi yönetmeliklerine göre alımların gerçekleştirilmesi konusuna da önemle dikkat çektim!
editör - 13.11.2022
Yenilikçi ve yaratıcı bakış açısı ile imza attığı işlerde fark yaratan gayrimenkul şirketi NEF, kendini sosyal şirket olarak tanımlarken, insan ve toplum için değer yaratmaya odaklanıyor.
Nef Yönetim Kurulu Başkanı Erden Timur liderliğinde kültürel fayda oluşturma amacıyla hayata geçirilen Nef Filarmoni Orkestrası, Türk kültür ve sanat dünyasına yeni bir nefes getirmeyi hedefliyor.
Müzikseverleri dünyaca ünlü sanatçılarla buluşturmak için yolan çıkan Nef Filarmoni Orkestrası'nın ilk konuğu dünyaca ünlü Kontrtenor Nils Wanderer.
Ünlü tenor Placido Domingo'nun kurucusu olduğu, klasik müzik dünyasının en prestijli opera yarışması "Operalia"da 2002 yılında büyük bir çıkış yaparak 'İkincilik Ödülü'nü kazanan Wanderer, 17 Ocak 2023 Salı günü saat 20:00'de Atatürk Kültür Merkezi - AKM'de klasik müzikseverlerle buluşacak.
Genç kontrtenor Nils Wanderer, 2023'ün ilk konserinde maestro Orhan Şallıel yönetimindeki Nef Filarmoni Orkestrası eşliğinde ve St. Petersburg keman ekolünün en önemli temsilcilerinden Chingiz Osmanov'la birlikte İstanbullu müzikseverlere unutamayacakları bir müzik şöleni yaşatacak.
Prof. Dr. Murat Salim Tokaç'ın Genel Sanat Yönetmenliğini üslendiği "NEF SANAT", kültür ve sanat alanındaki çalışmalarında öncelikli olarak 'Nef Filarmoni Orkestrası'nı hayata geçirdi. Türkiye'de bugüne kadar her zaman ilklere imza atan maestro Orhan Şallıel'i kurucu şef' sorumluluğunu üstlendiği orkestra, etkinlikler serisine bu benzersiz konserle başlayacak.
Hızlı bir yükselişle Avrupa'nın en ünlü şan sanatçıları arasına giren kontrtenor Nils Wanderer, İstanbul'da ilk defa bir senfonik orkestra eşliğinde opera literatürünün en güzel aryalarından oluşan bir repertuvar ile sahneye çıkacak. Ünlü kontrtenor Purcell, Haendel, Bach ve Mozart'ın en popüler aryalarını seslendireceği bu konserle, sanatseverlere unutulmaz bir deneyim yaşatacak. AKM "Türk Telekom Opera Salonu"nda, ilk defa senfonik bir konserde bir kontrtenor sahne almış olacak.
Nef Sanat Filarmoni Orkestrası
Orkestra Şefi Orhan Şallıel
Solist Nills Wanderer (Kontrtenor)
Solist Chingiz Osmanov (Keman)
Program
A.Vivaldi Dört Mevsim’den “Yaz”Op. 8, RV315
Allegro nonmolto
Adagio
Presto
Solist ChingizOsmanov(Keman)
G.F. Haendel “Stille amare ’’
H.Purcell ‘’When I AmLaidIn Earth ’’
W.A. Mozart ‘’VengaPurMinaccieFrema’’
H.Purcell ‘’ColdSong’’
G.F. Haendel ‘’VaTacitoNascosto’’
J.S.Bach ‘’Es İstVollbracht’’
G.F. Haendel ‘’LasciaCh’ioPianga ’’
Solist NillsWanderer (Kontratenor)
W.A.Mozart ‘’40. Senfonisolminor, K.550’’
Molto allegro
Andante
Menuetto. Allegretto – Trio
Finale. Allegro assai
Nef Filarmoni Orkestrası'nın bu benzersiz konserine, klasik müzikseverlerin yanı sıra, sanat, spor ve cemiyet hayatının önemli isimleri de davetli.
Prof. Dr. Murat Sâlim TOKAÇ
1992 yılında Ondokuz Mayıs üniversitesi Tıp Fakültesi’nden mezun olan Prof. Dr. Murat Sâlim Tokaç, Marmara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü İslam Tarihi ve Sanatları Anabilim Dalı’nda Türk Din Musikisi doktorası yaptı.
1991 yılında Kültür Bakanlığı Samsun Devlet Klâsik Türk Müziği Korosu’na ney ve tambur sanatçısı olarak atandı. 2004 yılında aynı koronun şefliğine getirilen Murat Sâlim Tokaç, 2007 yılında kurucusu olduğu İstanbul Devlet Türk Müziği Araştırma ve Uygulama Topluluğu’na Sanat Yönetmeni olarak atandı.
Sanat Yönetmeni, Solist, Ney ve Tambur icracısı olarak yetmiş (70) kadar prodüksiyonda (CD, Plâk, kitap) imzası bulunmaktadır (Gençlik Hülyâları, Buhûrizâde Mustafa Efendi (Itrî), Bin Yılın Mirâsı Türk Müziği, Aynı Telden Ayrı Dilden, Vefatının 100. Yılı Anısına Tamburi Cemil Bey vb.).
Pek çok dergide yayımlanmış makaleleri bulunmaktadır. Farklı üniversitelerin Konservatuvarlarının ilgili bölümlerinde 2012 -2019 yılları arasında lisans ve lisansüstü dersleri verdi. 2012 – 2021 yılları arasında T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürü olarak görev yapmış olup aynı zamanda İstanbul Devlet Türk Müziği Araştırma ve Uygulama Topluluğu Sanat Yönetmenliği görevini de yürüttü. Bakanlıkta görev yaptığı dönemde Genç Güncel Sanat, Devlet Resim ve Heykel, Afiş Tasarım, Devlet Türk Sanatları, Devlet Fotoğraf, Genç Sazendeler ve Beste Yarışmalarının jüri üyeliklerinde bulundu.
Chingiz Osmanov
1982’de Leningrad’da doğan Chingiz Osmanov, ünlü bir St. Petersburg kemancısı, orijinal bir virtüöz solist ve St. Petersburg keman okulunun doğrudan haleflerinden biridir.
Chingiz Osmanov Petersburg Filarmoni sahnesi, Moskova Müzik Evi, Kremlin Sarayı, Tel Aviv İsrail Opera Binası, Londra Kolezyum Tiyatrosu, Nurimaru APEC Evi dâhil olmak üzere St. Petersburg'un ve dünyanın önde gelen sahnelerinde performans sergiliyor.
• İkinci Uluslararası Jascha Heifetz Yarışması - Bir virtüöz bestenin en iyi performansı için Özel Ödül, Vilnius, 2005.
• Çağdaş sanat ve eğitim yarışması - Birincilik ödülü, Moskova, 2009
Salvatore Accardo'ya göre: "... Chingiz Osmanov'un çalışı, saf ve parlak tekniği, ciddi müzikaliteyle birleştiriyor."
Nils Wanderer
Tek kontrtenor olarak katıldığı dünyanın en prestijli opera yarışması “Operalia”nın 2022 yılında İkincilik Ödülü'nü kazanan Nils Wanderer, Guildhall School of Music and Drama mezunudur.
Nils, Karlsruhe'deki Handel Yarışmasında, Uluslararası Anton Rubinstein Vokal Yarışmasında ve Mimas Müzik Festivali Yarışmasında Birincilik Ödülü'nün sahibidir. Kendisine Seyirci Ödülü'nü veren Concours Musical International de Montréal'in finallerine ulaşan ilk kontrtenordur.
Konser ve oratoryo repertuarı Purcell, Vivaldi, Bach ailesi, Handel ve Pergolesi'den Berlioz, Wagner ve Elgar'a, Bernstein ve Cage'e kadar uzanıyor. Konserlerinin birçoğu BBC, Bavyera Radyo İstasyonu, SWR Radyo, Arte, Mezzo ve Medici.tv tarafından kaydedildi.
Meridies topluluğunun sanat yönetmeni ve şefi olarak yaptığı çalışmalar ve müziği kutlamak için UNESCO Dünya Mirası Vakfı ile birlikte kurduğu kendi festivali “Music in Paradise”ın şarkıcısı olarak Stuttgart Altın Kültür Ödülü'nü aldı.
Orhan Şallıel
1968 yılında Müzisyen bir ailede doğdu. İstanbul’da Mimar Sinan Üniversitesi Devlet Konservatuarı’nda Fagot, Piyano ve Kompozisyon eğitiminden sonra Hollanda Rotterdam Codarts’ ta Orkestra Şefliği ve Kompozisyon; Amsterdam Sweelinck Konservatuarı’nda Orkestra Şefliği; ve Finlandiya Sibelius Akademi’de Orkestra, Koro ve de Opera Şefliği eğitimi aldı.
Finlandiya’da Jorma Panula, Eri Klas, İlya Musin ile çalıştı. İtalya’da, Valery Gergiev; Avusturya’da Karl Österreicher’den ileri şeflik eğitimleri aldı.
1993-1994 yıllarında Finlandiya’da Kuhmo Oda Müziği Festivalinin Orkestra şefliği ve Genel Sanat Yönetmeni Yardımcılığını yaptı.
Türkiye’deki kariyerine başladığı ilk temsil İstanbul Devlet Opera ve Balesi’nde provasız yönettiği R.Strauss’un SALOME operasıdır. Bu başarılı temsil sayesinde 4 yıl İstanbul Devlet opera ve Balesi’nde Şeflik yaptı. Yönettiği eserler arasında G.MAHLER 8. Senfoni, AİDA, TURANDOT gibi Repertuarın en önemli eserleri vardı.
Daha sonra Bursa Bölge Devlet Senfoni Orkestrası’nın kurucu şefliği görevini üstlendi (1999-2011). Ardından Antalya Devlet Senfoni Orkestrası’nın Şefliğini (2011-15) yaptı.
Halen Çukurova Devlet Senfoni Orkestrası’nın Şefi ve Genel Sanat Yönetmenidir.
Yurtdışında Hollanda, Danimarka, Finlandiya, Almanya, A.B.D., Çin, Meksika, Japonya, İspanya, Polonya, Kolombiya, Özbekistan, Macaristan, Kore, Katar ve Rusya’ da bir çok Senfoni Orkestrası yönetmiştir.
Kolombiya Medellin'de EAFIT Senfoni Orkestrası’nın daimi konuk şefidir.
KAM MANAGEMENT