ISSN: 1301 - 3971
Yıl: 18      Sayı: 1959
Şu an 24 müzisyen gazete okuyor
Müzik ON OFF

Günün Mesajları


♪ Kültür bakanlığı sınavında. Ankara thm koro şefi kızını aldı. Urfa korusu şefi kayın biraderini aldı. İstanbul korosu şefi oğlu ve yeğenini aldı. ilginizi çekerse detay verebilirim
ttnet arena - 09.07.2024


♪ Cumhuriyetimizin kurucusu ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını saygı ve minnetle anarken, ülkemiz Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. yılını en coşkun ifadelerle kutluyoruz.
Mavi Nota - 28.10.2023


♪ Anadolu Güzel Sanatlar Liseleri Müzik Bölümlerinin Eğitim Programları Sorunları
Gülşah Sargın Kaptaş - 28.10.2023


♪ GEÇMİŞ OLSUN TÜRKİYE!
Mavi Nota - 07.02.2023


♪ 30 yıl sonra karşılaşmak çok güzel Kurtuluş, teveccüh etmişsin çok teşekkür ederim. Nerelerdesin? Bilgi verirsen sevinirim, selamlar, sevgiler.
M.Semih Baylan - 08.01.2023


♪ Değerli Müfit hocama en içten sevgi saygılarımı iletin lütfen .Üniversite yıllarımda özel radyo yayıncılığı yaptım.1994 yılında derginin bu daldaki ödülüne layık görülmüştüm evde yıllar sonra plaketi buldum hadi bir internetten arayayım dediğimde ikinci büyük şoku yaşadım 1994 de verdiği ödülü değerli hocam arşivinde fotoğraf larımız ile yayınlamaya devam ediyor.ne büyük bir emek emeği geçen herkese en derin saygılarımı sunarım.Ne olur hocamın ellerinden benim için öpün.
Kurtuluş Çelebi - 07.01.2023


♪ 18. yılımız kutlu olsun
Mavi Nota - 24.11.2022


♪ Biliyorum Cüneyt bey, yazımda da böyle bir şey demedim zaten.
editör - 20.11.2022


♪ sayın müfit bey bilgilerinizi kontrol edi 6440 sayılı cso kurulrş kanununda 4 b diye bir tanım yoktur
CÜNEYT BALKIZ - 15.11.2022


♪ Sayın Cüneyt Balkız, yazımda öncelikle bütün 4B’li sanatçıların kadroya alınmaları hususunu önemle belirtirken, bundan sonra orkestraları 6940 sayılı CSO kanunu kapsamında, DOB ve DT’de kendi kuruluş yasasına, diğer toplulukların da kendi yönetmeliklerine göre alımların gerçekleştirilmesi konusuna da önemle dikkat çektim!
editör - 13.11.2022


Tüm Mesajlar

Anket


DOB, DT ve GSGM'de 4B kadrosunda çalışanların 4A kadrosuna alınmaları için;

Sonuçları Gör

Geçmişteki Anketler

Tavsiye Et




Tavsiye etmek için sisteme girmeniz gerekmektedir.

Destekleyenlerimiz






 

Haberler


Antakya Medeniyetler Korosu'nun yedi sanatçısı Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesi merkezli depremde enkaz altında kalarak hayatını kaybetti. 23.02.2023


Hatay'ın tanıtımına katkı sağlamak ve medeniyetler arasında bir köprü oluşturmak amacıyla üç semavi dine mensup kişilerin bir araya gelerek 2007 yılında kurduğu Antakya Medeniyetler Korosu'nun yedi sanatçısı Kahramanmaraş merkezli depremlerde enkaz altında hayatını kaybetti.

Alevi, Sünni, Ermeni, Ortodoks, Katolik ve Musevileri bulu
şturan, kadim kent Hatay'ın kültürel zenginliğini ve hoşgörüsünü tüm dünyaya tanıtan 200 kişilik koronun geride kalan üyeleri de depremzedelere kapılarını açan Türkiye'nin farklı illerine dağıldı.

Nobel Barı
ş Ödülü'ne 2012 yılında aday gösterilen ve Kültür Bakanlığı 2019-2020 Özel Ödülü alan koronun şefi Yılmaz Özfırat ve teknik koordinatörü Bedirhan Gök de İzmir'deki bir otele yerleştirildi.

Özfırat ve Gök, Antakya Medeniyetler Korosu'nu yeniden bir araya getirerek Türkiye'nin medeniyetler zenginli
ğini yeniden dünyaya anlatmayı hedefliyor.

Sanatçıların en büyük dile
ği ise depremde yaşamını yitiren koro arkadaşları Mehmet Özdemir, Gizem Dönmez, Hakan Samsunlu, Pınar Aksoy, Fatma Çevik, Müge Mimaroğlu ve Ahmet Fehmi Ayaz'ın anısını müzikleriyle yaşatabilmek.

Hatay'da meydana gelen 6,4 büyüklü
ğündeki depremin ardından geçici süreyle İzmir'e gelme kararı veren koro şefi Yılmaz Özfırat, Kahramanmaraş merkezli ilk depremde evinin yıkıldığını söyledi.

Kanepeyle dolabın arasında sıkı
şğını ve enkaz altında 8 saat kurtarılmayı beklediğini dile getiren Özfırat, yaşadıklarını şöyle anlattı: "Çıktığımda çok ciddi bir yağmur yağıyordu. O yağmurda herkes beni bir yerlere çekmeye çalışıyordu. Yağmurun tenime değdiğini hissetmek istiyordum. Çünkü yaşadığınızı hissediyorsunuz. Fakat dönüp sağa sola baktığınızda inanılmaz manzaralarla karşılaşıyorsunuz. Her bina çökmüş, her binanın altından çığlıklar geliyor. Bu defa yaşadığınıza şükredemiyorsunuz. Çünkü o acıları görüyorsunuz. Koşuyorsunuz, birilerine yardım etmeye çalışıyorsunuz. Molozları kaldırmaya çalışıyorsunuz. Bunu içgüdüsel olarak yapıyorsunuz. Allah kimseye böyle bir acı yaşatmasın."

Kurtulu
şunun da Antakya Medeniyetler Korosu sayesinde olduğunu ve koronun teknik koordinatörü Bedirhan Gök'ün deprem sonrası evinin bulunduğu enkaza geldiğini, arama kurtarma ekiplerini de bulunduğu enkaza yönlendirdiğini söyledi.

Koronun kadim
şehir için yeniden bir araya geleceğini vurgulayan Özfırat, şöyle devam etti: "Biz bugüne kadar dünyada 1500'den fazla konser verdik. Gittiğimiz her yerde 'Bakın Hristiyan da Yahudi de Müslüman da bir arada bir şeyler üretebiliyorlar. Tek bir Allah için bir araya gelebiliyorlar. İster Hristiyan olsun, ister Yahudi olsun, ister Müslüman olsun hepimiz tek bir Allah'ın kuluyuz...' Bunu tekrar insanlara göstermeye çalışıyorduk. Kadim bir şehirden yola çıkmıştık ve bu güzelliği gösteriyorduk amla bu deprem vesilesiyle şimdi hem şehir dağıldı hem biz dağıldık. Türkiye'nin her bir tarafına gönderdik arkadaşlarımızı. Tekrar bu şehri hayata geçireceğiz. Tekrar bu şehri bütün dünyaya göstereceğiz, bu kadim toprakları insanlara tekrar hatırlatacağımız için Medeniyetler Korosu da tekrar faaliyetlerine devam edecek."

Koronun da depremde büyük kayıplar verdi
ğini dile getiren Özfırat, "Koromuzdan 7 arkadaşımız vefat etti. Onların hepsi içimizde bir ukdedir. Bundan sonraki konserlerimizin hepsini onlara adayacağız. Bu topluluk yıkılmadı ayakta. Bu şehir yıkılmadı ayakta diye dünyaya göstermek istiyoruz" diye konuştu.

Özfırat, öncelikle koro üyelerini bir araya getireceklerini, insanların bir araya gelmesiyle
şehrin de kendiliğinden bir araya geleceğine inandığını belirterek, şunları söyledi: "Bugüne kadar hep şehir size adını vermiştir. Artık sıra bizde. Biz şehre adımızı vermek zorundayız. Bakın Antakyalılar döndü ve bu şehri tekrar ayağa kaldırıyorlar diye. Bir süreçtir bu. Birkaç ay geçmesi gerekiyor. Biraz şehrin oturması için. Akabinde döneceğiz. Tekrar çalışmalarımıza başlayacağız. Tekrar konserlerimize gideceğiz. Türkiye'nin ve dünyanın farklı noktalarında insanlara depremin herkesi vurabileceğini göstereceğiz."

Koronun teknik koordinatörlü
ğünü üstlenen Bedirhan Gök ise deprem anlarının tam bir felaket olduğunu, büyük bir acı yaşadıklarını dile getirdi.

Evinin yıkılmadı
ğını, çevrede yıkılan binaların altında kalanları kurtarmaya çalışğını anlatan Gök, sonrasında koro şefi Yılmaz Özfırat'ın yaşadığı binaya koşarak arama kurtarma çalışmalarına katıldığını anlattı.

Gök, kadim kentin yine eski günlerine kavu
şması için çalışacaklarını ve birbirlerine destek olacaklarını sözlerine ekledi.

NTV - DHA

Tüm Haberler