♪
Kültür bakanlığı sınavında. Ankara thm koro şefi kızını aldı. Urfa korusu şefi kayın biraderini aldı. İstanbul korosu şefi oğlu ve yeğenini aldı. ilginizi çekerse detay verebilirim
ttnet arena - 09.07.2024
♪
Cumhuriyetimizin kurucusu ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını saygı ve minnetle anarken, ülkemiz Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. yılını en coşkun ifadelerle kutluyoruz.
Mavi Nota - 28.10.2023
♪
Anadolu Güzel Sanatlar Liseleri Müzik Bölümlerinin Eğitim Programları Sorunları
Gülşah Sargın Kaptaş - 28.10.2023
♪
GEÇMİŞ OLSUN TÜRKİYE!
Mavi Nota - 07.02.2023
♪
30 yıl sonra karşılaşmak çok güzel Kurtuluş, teveccüh etmişsin çok teşekkür ederim. Nerelerdesin? Bilgi verirsen sevinirim, selamlar, sevgiler.
M.Semih Baylan - 08.01.2023
♪
Değerli Müfit hocama en içten sevgi saygılarımı iletin lütfen .Üniversite yıllarımda özel radyo yayıncılığı yaptım.1994 yılında derginin bu daldaki ödülüne layık görülmüştüm evde yıllar sonra plaketi buldum hadi bir internetten arayayım dediğimde ikinci büyük şoku yaşadım 1994 de verdiği ödülü değerli hocam arşivinde fotoğraf larımız ile yayınlamaya devam ediyor.ne büyük bir emek emeği geçen herkese en derin saygılarımı sunarım.Ne olur hocamın ellerinden benim için öpün.
Kurtuluş Çelebi - 07.01.2023
♪
18. yılımız kutlu olsun
Mavi Nota - 24.11.2022
♪
Biliyorum Cüneyt bey, yazımda da böyle bir şey demedim zaten.
editör - 20.11.2022
♪
sayın müfit bey bilgilerinizi kontrol edi 6440 sayılı cso kurulrş kanununda 4 b diye bir tanım yoktur
CÜNEYT BALKIZ - 15.11.2022
♪
Sayın Cüneyt Balkız, yazımda öncelikle bütün 4B’li sanatçıların kadroya alınmaları hususunu önemle belirtirken, bundan sonra orkestraları 6940 sayılı CSO kanunu kapsamında, DOB ve DT’de kendi kuruluş yasasına, diğer toplulukların da kendi yönetmeliklerine göre alımların gerçekleştirilmesi konusuna da önemle dikkat çektim!
editör - 13.11.2022
Uluslararası Frankofoni Günü vesilesiyle Belçika'nın İstanbul Başkonsolosluğu tarafından ve Notre-Dame de Sion Fransiz Lisesi işbirliğiyle düzenlenen Kassandra veya Yıkıntıların Şarkısı • Cassandre ou le Chant des Ruines klasik müzik konseri 20 Mart 2023 Pazartesi akşamı saat 19.30'da Notre-Dame de Sion Fransiz Lisesi salonunda gerçekleştirilecek!
Konsere katılım sadece rezervasyonla mümkündür. Rezervasyonlar online yapılmaktadır. Telefonla rezervasyon kabul edilmemektedir.
Johann Christoph Friedrich Bach’ın «Kassandra» kantatına dayanılarak, Frankofoni Günü vesilesiyle oluşturulmuş bir projenin 20 Mart 2023 tarihindeki prömiyerinde gösteri Fransızcadır. Metinlerin Türkçe çevirileri üst yazı olarak gösterilecektir.
PROGRAMME
• Ön Deyiş
Pietro Antonio Locatelli, Konçerto Mi Bemol op.7 n.6 «Il Pianto di Arianna»
• Kasandra’nın Kehaneti
Johan Christoph Friedrich Bach, «Cassandra» - kontralto ve orkestra için kantat
• Son Söz
Wolfgang Amadeus Mozart, «Cara lontano ancora», «Ascanio in Alba» Gençlik Operası’ndan kesitler
Pascale Seys, anlatıcı
Dominique Corbiau, kontrtenor ve sanat yönetmeni
Shiho Ono, keman
Nina Lakićević, klavsen
Doğu ile Batı arasında yer alan Truva kenti, sanat ve edebiyat sayesinde tarihteki tüm savaşların simgesi hâline gelen efsanevi bir savaşa sahne olur. Bu tarihî anlatının simgesel şahsiyeti Kral Priamos’un kızı Kassandra’ya Apollon tarafından kehanet yeteneği bahşedilir; ancak öngörüleri ne olursa olsun kimsenin onu asla dinlemeyeceği bir cezaya da çarptırılır. Bugün bile Truva Savaşı pek çok çehreye bürünerek usanılmaksızın tekrarlanıyor. Ve her zaman olduğu gibi, insanlık bir tehdit veya talihsizlikle karşı karşıya kaldığında, dünyanın dört bir yanından cesur sesler yükseliyor. Bazı kaçınılmaz gerçekleri kabullenmekte zorlandığımız anlarda Kassandra’nınkine benzer sesler duyuyoruz.
Kontrtenor Dominique Corbiau, bu temayı müzikal açıdan aktarmak üzere, Johann Sebastian Bach’ın en küçük oğullarından üçüncüsü olan Johan Christoph Friedrich Bach’ın dramatik kantatı «Kassandra»yı yorumlamayı seçer. İtalyan tarzındaki bu şaşırtıcı yapıt (librettosu Antonio Conti’ye ait), tek kişilik bir tür minyatür operadır: Gördüklerinden bunalan Kassandra, Truva’nın düşmesine ve ailesinin çöküşüne neden olacak olaylara bunlar daha gerçekleşmeden tanık olur. Johann Christoph Friedrich Bach’ın orkestrasyonunun (burada gösterilen keman ve klavsen için bir oda müziği versiyonudur) neredeyse sinema perdesini anımsatan çağrışım gücü oldukça çarpıcıdır.
Yunan trajedisi modeline göre, filozof ve yazar Pascale Seys, kelimeler ve müzik arasındaki diyalogda bu evrensel mite çağdaş ışık tutacak antik bir koro olacaktır.
Pascale Seys, yazar, anlatıcı
Felsefe doktoru bulunan Pascale Seys, Louvain Katolik Üniversitesi’nde (UCL), Brüksel Kraliyet Konservatuvarı’nda ve Saint-Luc Bruxelles Güzel Sanatlar Okulu’nda genel felsefe, estetik ve medya teorisi dersleri vermektedir. Otuz yılı aşkın bir süredir Belçika medyasında ve kültürel yaşamında aktif olarak yer alan Seys, Belçika ulusal radyo kanallarından biri olan RTBF - Musiq’3’te «Fikirlerin Rengi» adlı bir programın yanı sıra, şiir, şavaş ve kahramanlık konularında podcastler hazırlayıp sunmaktadır. Sosyal medya hesaplarında yoğun olarak paylaşılan Les tics de l’actu (Gündemin Tuhaflıkları) ve Les mythes de l’actu (Gündemin Mitleri) adlı haftalık yayınları yapmaktadır. Seys, sonuncusunun geçmişteki 25 Yunan mitini gözden geçirdiği Le Complexe du Sphinx (Sfenks’in Kompleksi) olmak üzere 5 deneme kitabının yazarıdır.
Yazar Pascale Seys 26 Ekim 2022’de Fransa Kültür Bakanı tarafından Fransa Cumhuriyeti Sanat ve Edebiyat Nişanı’nın «Şövalyelik» derecesi ile onurlandırılmıştır.
Dominique Corbiau, kontrtenor ve sanat yönetmeni
Sanatçı bir ailede dünyaya gelen Dominique Corbiau, Barok dönemden her zaman etkilenmiş; doğal olarak kontrtenor sesi üzerinde çalışmaya karar vermiştir.
Belçika Radyo-Televizyonunun çocuk korosunda çalıştıktan sonra, Liège Müzik Konservatuarına kabul edilir ve ardından eğitimine Mons Müzik Konservatuvarında devam eder.
Dominique Corbiau, 1994 yılından bu yana hem Belçika’da hem de yurt dışında prestijli mekânlarda ve çok sayıda topluluk ve orkestra eşliğinde eski dönem müziğinden çağdaş müzik yaratıları ile opera ve film müziğine dek uzanan geniş bir repertuvarda konserler verir.
Mesleğinin yaratıcı yönünü geliştirmeye özen gösteren Dominique Corbiau, düzenli olarak düzgün görsellere sahip gösteriler tasarlıyor ve çoğu zaman farklı sanatsal disiplinler arasında bir köprü oluşturuyor. Kassandra’yı da bu ruhla yaratır.
Shiho Ono, keman
Japon asıllı Shiho Ono, Auvergne’de müzisyen bir ailede büyür. Chicago’da pedagog Yuko Mori ile keman eğitimi aldıktan sonra dört yıl D.Barenboïm’in sanat yönetmenliğinde Chicago Şehir Orkestrasına katılır.
Nagaokakyo Chamber Ensemble üyesi olduğu Japonya’daki müzik kariyerinin ardından, dönem enstrümanlarını yorumlamaya gösterdiği ilgi onu Avrupa’ya geri getirir ve burada barok kemanda Eric Melon, Alessandro Moccia ve Mira Glodeanu ile yetkinliklerini geliştirir. Şu anda Eupen Akademisinde ders vermektedir ve Haziran 2014’ten beri NoEsTango ve Quatuor Prosperus4’ün üyesidir.
Nina Lakićević, klavsen
Nina Lakićevi müzik eğitimine Sırbistan’ın Belgrad kentinde piyano eğitimi alarak başlar. On sekiz yaşında Trieste’deki «Giuseppe Tartini» Konservatuvarında okumak için buradan ayrılır. Piyano eğitimi sırasında Nina, barok müzikle arasında bir yakınlık keşfeder ve aynı anda Paola Erdas ile klavsen çalışmaya başlar. Ardından Brüksel Kraliyet Konservatuarı’nda Frédérick Haas’ın klavsen sınıfına girer. Nina, Belçika, Fransa ve Hollanda’da düzenli olarak farklı topluluklarla sahne almaktadır. 2015’ten beri Nivelles Akademide klavsen dersleri vermektedir.