♪
Kültür bakanlığı sınavında. Ankara thm koro şefi kızını aldı. Urfa korusu şefi kayın biraderini aldı. İstanbul korosu şefi oğlu ve yeğenini aldı. ilginizi çekerse detay verebilirim
ttnet arena - 09.07.2024
♪
Cumhuriyetimizin kurucusu ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını saygı ve minnetle anarken, ülkemiz Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. yılını en coşkun ifadelerle kutluyoruz.
Mavi Nota - 28.10.2023
♪
Anadolu Güzel Sanatlar Liseleri Müzik Bölümlerinin Eğitim Programları Sorunları
Gülşah Sargın Kaptaş - 28.10.2023
♪
GEÇMİŞ OLSUN TÜRKİYE!
Mavi Nota - 07.02.2023
♪
30 yıl sonra karşılaşmak çok güzel Kurtuluş, teveccüh etmişsin çok teşekkür ederim. Nerelerdesin? Bilgi verirsen sevinirim, selamlar, sevgiler.
M.Semih Baylan - 08.01.2023
♪
Değerli Müfit hocama en içten sevgi saygılarımı iletin lütfen .Üniversite yıllarımda özel radyo yayıncılığı yaptım.1994 yılında derginin bu daldaki ödülüne layık görülmüştüm evde yıllar sonra plaketi buldum hadi bir internetten arayayım dediğimde ikinci büyük şoku yaşadım 1994 de verdiği ödülü değerli hocam arşivinde fotoğraf larımız ile yayınlamaya devam ediyor.ne büyük bir emek emeği geçen herkese en derin saygılarımı sunarım.Ne olur hocamın ellerinden benim için öpün.
Kurtuluş Çelebi - 07.01.2023
♪
18. yılımız kutlu olsun
Mavi Nota - 24.11.2022
♪
Biliyorum Cüneyt bey, yazımda da böyle bir şey demedim zaten.
editör - 20.11.2022
♪
sayın müfit bey bilgilerinizi kontrol edi 6440 sayılı cso kurulrş kanununda 4 b diye bir tanım yoktur
CÜNEYT BALKIZ - 15.11.2022
♪
Sayın Cüneyt Balkız, yazımda öncelikle bütün 4B’li sanatçıların kadroya alınmaları hususunu önemle belirtirken, bundan sonra orkestraları 6940 sayılı CSO kanunu kapsamında, DOB ve DT’de kendi kuruluş yasasına, diğer toplulukların da kendi yönetmeliklerine göre alımların gerçekleştirilmesi konusuna da önemle dikkat çektim!
editör - 13.11.2022
Murat Göksu'nun özgün metinleri ve librettosu ve Âşık Veysel'in bazı şiirlerinin söz teması olarak kullanılması üzerine besteci-şef Orhan Öner ÖZCAN tarafından bestelenmiş bu eser, akademik kaynakların yanı sıra Şatıroğlu Ailesi'nden Aşık Veysel'in öz torunu Sn. Gündüz Şatıroğlu'nun da verdiği değerli bilgiler ışığında gerçeklere dayanarak yaratılmış, sanatsal ögelerin kronolojik bir yapıda işlenerek çağdaş bir anlayışla ele alınmaya çalışılmış bir sahne kantatıdır. Genellikle türkü formunda yaratılmış melodiler, besteciye göre çağdaş bir anlayış aranarak oluşturulmaya çalışılmış orkestra eşlikleri ile bir araya getirilmek istenmiştir. Bestecinin "Yunus Emre Kantatı" adlı çalışmasında da bağlama sesini Batı Müziği enstrümanlarında arayarak klavsen çalgısında yakaladığı yapıya bu eserde de rastlamaktayız. Dörtlü aralıkların pesten tize kırılmış akorlarla çalınmasıyla elde edilen sonoriteye kimi zaman yaylı çalgılar da aynı şekilde çalınan pizzicato seslerle eşlik etmektedir. Anadolu âşıklık ve ozan geleneğinde çoğunlukla kopuz ve bağlama gibi telli enstrümanların kullanılıyor olması besteciyi enstrümantasyon açısından nefesli saz kullanmamaya yöneltmiştir.
Aşık Veysel Sahne Kantatı - İzmir DOB
Sahne Kantatı / 1 Perde
Libretto: Murat Göksu
Orkestra ve Koro Şefi: Orhan Öner Özcan
Sahneye Koyan: Can El
Dekor Tasarımı: Tayfun Çebi
Kostüm Tasarımı: Sevcan Yenihayat Horozgil
Koreograf: Şebnem Şenel
Işık Tasarımı: Serkan Şentürk
Video Projeksiyon: Ahmet Şeren
Veysel: Sabri Çapanoğlu / Teyfik Rodos
Kasım: Murat Direk / Serkan Taylan
Gülizar: Ebru Kaptan / Evrim Keskin
Esma: Şeniz Çimen / Elif Şehir
Şirin Ana: Aylin Odabaşı
Rehber: Nejad Beğde
Çocuk Veysel: Kaan Uludemir
Başkemancı: Tolga Kulak
İzmir Devlet Opera ve Balesi Orkestra ve Korosu
BiletiniAl