ISSN: 1301 - 3971
Yıl: 18      Sayı: 1959
Şu an 22 müzisyen gazete okuyor
Müzik ON OFF

Günün Mesajları


♪ Kültür bakanlığı sınavında. Ankara thm koro şefi kızını aldı. Urfa korusu şefi kayın biraderini aldı. İstanbul korosu şefi oğlu ve yeğenini aldı. ilginizi çekerse detay verebilirim
ttnet arena - 09.07.2024


♪ Cumhuriyetimizin kurucusu ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını saygı ve minnetle anarken, ülkemiz Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. yılını en coşkun ifadelerle kutluyoruz.
Mavi Nota - 28.10.2023


♪ Anadolu Güzel Sanatlar Liseleri Müzik Bölümlerinin Eğitim Programları Sorunları
Gülşah Sargın Kaptaş - 28.10.2023


♪ GEÇMİŞ OLSUN TÜRKİYE!
Mavi Nota - 07.02.2023


♪ 30 yıl sonra karşılaşmak çok güzel Kurtuluş, teveccüh etmişsin çok teşekkür ederim. Nerelerdesin? Bilgi verirsen sevinirim, selamlar, sevgiler.
M.Semih Baylan - 08.01.2023


♪ Değerli Müfit hocama en içten sevgi saygılarımı iletin lütfen .Üniversite yıllarımda özel radyo yayıncılığı yaptım.1994 yılında derginin bu daldaki ödülüne layık görülmüştüm evde yıllar sonra plaketi buldum hadi bir internetten arayayım dediğimde ikinci büyük şoku yaşadım 1994 de verdiği ödülü değerli hocam arşivinde fotoğraf larımız ile yayınlamaya devam ediyor.ne büyük bir emek emeği geçen herkese en derin saygılarımı sunarım.Ne olur hocamın ellerinden benim için öpün.
Kurtuluş Çelebi - 07.01.2023


♪ 18. yılımız kutlu olsun
Mavi Nota - 24.11.2022


♪ Biliyorum Cüneyt bey, yazımda da böyle bir şey demedim zaten.
editör - 20.11.2022


♪ sayın müfit bey bilgilerinizi kontrol edi 6440 sayılı cso kurulrş kanununda 4 b diye bir tanım yoktur
CÜNEYT BALKIZ - 15.11.2022


♪ Sayın Cüneyt Balkız, yazımda öncelikle bütün 4B’li sanatçıların kadroya alınmaları hususunu önemle belirtirken, bundan sonra orkestraları 6940 sayılı CSO kanunu kapsamında, DOB ve DT’de kendi kuruluş yasasına, diğer toplulukların da kendi yönetmeliklerine göre alımların gerçekleştirilmesi konusuna da önemle dikkat çektim!
editör - 13.11.2022


Tüm Mesajlar

Anket


DOB, DT ve GSGM'de 4B kadrosunda çalışanların 4A kadrosuna alınmaları için;

Sonuçları Gör

Geçmişteki Anketler

Tavsiye Et




Tavsiye etmek için sisteme girmeniz gerekmektedir.

Destekleyenlerimiz






 

Haberler


Şef Nesrin Bayramoğulları yönetimindeki İzmir Devlet Senfoni Orkestrası, solistler Yeşim Gökalp ve Şefika Kutluer’e eşlik ediyor... 24.03.2023


İzmir Devlet Senfoni Orkestrası 31 Mart 2023 Cuma akşamı saat: 20.00’de Şef: Nesrin Bayramoğlulları yönetiminde solistler Yeşim Gökalp (piyano) ve Şefika Kutluer’e (flüt) eşlik ediyor.

Konser Ahmet Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde gerçekle
ştirilecek.

Sezonun planlı konserlerinden olan
İzmir Devlet Senfodni Orkestrası konserinde şu eserler seslendirilecek:

M. Ravel       Sol Majör Piyano Konçertosu
A. Vivaldi     Flüt Konçertosu No.2- No.3- No.1
R. Wagner    Siegfried-ldyll

BiletiniAl


Şef: Nesrin Bayramoğulları

1971 yılında Bulgaristan’da do
ğdu. Müzik eğitimine 6 yaşında başladı. 13 yaşında Varna Devlet Konservatuarı sınavları kazanarak Viyola eğitimine devam eden sanatçı 1989 yılında Rusçuk Devlet Konservatuarı’ndan Georgi Naydenov’un sınıfından mezun oldu.

1990 yılında zorunlu göç nedeni ile Türkiye’ye gelerek çalı
şmalarını İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi Devlet Konservatuarı’nda Alp Gültekin ile sürdüren sanatçı 1993 yılında, Lisans ve Yüksek Lisans eğitimi için Almanya Düsseldorf Robert-Schumann Akademisi’ne kabul edildi ve 2000 yılında Prof. Joahim Krist’in sınıfından en yüksek notla mezun oldu. Bu dönemde Şefliğe de yönelen sanatçı Prof. L.Herbig den dersler aldı. Daha sonra Şef D. Karaminkov ile çalışmalarını sürdüren Nesrin Bayramoğulları 2010 yılında, Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Enstitüsü Orkestra Şefliği programında Şef İbrahim Yazıcı ile yüksek lisans eğitimine başlamış, 2014 yılında mezun olmuştur. Türkiye’deki devlet senfoni orkestralarının yanı sıra İzmir Devlet Opera ve Balesini yöneten Nesrin Bayramoğulları, 2015 yılında, Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Enstitüsünde Orkestra Şefliği programında Şef Jaen Beily ile sanatta yeterlilik eğitimine başlamıştır.

2002 de Bulgaristan Sliven kentinde yapılan
şeflik kursuna katılan Nesrin Bayramoğulları Gala konserini yönetti. Aynı orkestradan 2005 sezonu için şef olarak davet almıştır.

2009-2010 sanat sezonunda Antalya Devlet Senfoni Orkestrasının düzenledi
ği Genç Şefler Konserinde yer almıştır.

2012 de
İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi Senfoni Orkestrası (DESO) ile Konserler veren sanatçı, 11 yıl sonra tekrar hayata geçirilen İzmir Film Festivalinin Açılış Konserini de yönetmiştir.

2012 den itibaren sanatçı Bodrum Oda Orkestrasının birçok konserinde
Şef olarak yer aldı.

2013-2015 yılları arasında Dokuz Eylül Üniversitesi Senfoni Orkestrasına Orkestra
Şefi olarak davet edilen Nesrin Bayramoğulları, bu görevi başarı ile yürütmüştür.

2013-2016 sanat sezonlarında
İzmir Devlet Opera ve Balesi’nden Sylvia ve Giselle balelerini yönetmek üzere görevlendirilen sanatçı, şef yardımcısı olarak çalışmalarına başlamıştır. Aynı zamanda Çukurova, Antalya ve İzmir Devlet Senfoni Orkestralarında da konserler yönetmiştir.

2012-2015 yılları arasında
İzmir Devlet Senfoni Orkestrası’nın eğitim konserlerini yöneten Nesrin Bayramoğulları, orkestradaki görevine de 2016-2017 sezonundan itibaren Orkestra Şefi olarak devam etmektedir.

2015 yılından beri, dünyaca ünlü orkestra
şefi Maestro Alexander Rahbari ile çalışmaların sürdüren sanatçı, yurtiçi ve yurtdışı konserlerine devam etmektedir.


Ye
şim Gökalp (Piyano)

1966 yılında
İzmir doğumludur. İlk piyano derslerini Erdoğan Okyay dan aldı. 8 yaşında Ankara Devlet Konservatuarı piyano bölümüne girmiştir. Prof. Ayşe Savaşır’ın öğrencisi olmuştur. 1982 / 1983 öğretim yılında sınıf atlayarak yüksek devresinden derece alarak mezun olmuştur. Aynı yıl devlet bursu kazanarak Almanya da öğrenim görmeye başlamıştır. Hannover Müzik Akademisi’nde Prof. B. Ebert ile birlikte çalışştır. Köln ve Detmold Müzik Akademilerindeki öğrenimini Prof. G.Ludwig ve W.Kassebaum ile tamamlamıştır. 1990 yılında sanatta olgunluk diplomasını almıştır (Master).

Amadeus Quartett ile Oda Müzi
ği çalışmaları yapmıştır. Köln Yüksek Müzik Akademisinden Oda Müziği Diploması almıştır.

Prof. G. Ludwig Prof. Dr. Jürgen Uhde nin ve Prof. Renate Kreitschmar Fischer ın yaz kurslarına katılarak kendini geli
ştirmiştir.

İlk konserini 16 yaşında İzmir Devlet Senfoni Orkestrası eşliğinde vermiştir.

Gökalp, yurtiçi konserlerinin dı
şında; İsviçre, Avusturya, Almanya, Fransa ve Rusya Federasyonunun çeşitli kentlerinde konser ve resitaller vermiştir.

Türkiye de Cumhurba
şkanlığı Senfoni Orkestrası, İstanbul, İzmir, Adana, Bursa Devlet Senfoni Orkestraları, Eskişehir Belediyesi ve Üniversitesinin Senfoni Orkestrası, Orkestra Akademik Başkent ile konserler vermiştir.

ODTÜ Sanat Festivali, Sevda CENAP, And Müzik Festivali, Bodrum Uluslararası Sanat Günleri, 1. Kıbrıs Lefke
İnternasyonal Müzik Festivali ve Münster Karadeniz Ülkeleri Festivallerine katılmıştır.

Mavi Nota e-Müzik Gazetesi'nin danışma kurulu üyeliğini de yapmaktadır!


Şefika Kutluer (Flüt)

Şefika Kutluer 1961 yılında Ankara’da doğdu.  Kutluer'in babasının arkadaşı olan Ulvi Cemal Erkin'in Kutluer'e kulak testi yapması ve konservatuara teşvik etmesi sonucunda müzik eğitimi başladı. İmtihanları kazandıktan sonra ilkokul dördüncü sınıfta Ankara Devlet Konservatuarı’na girdi. Kâmuran Gündemir ile piyano çalıştı. Enstrüman seçimi yapan komisyon tarafından Kutluer "flüt"e seçilmiştir ve Saki Şarıl'la flüt öğrenimine başlamıştır. Şefika Kutluer Ankara Devlet Konservatuarı’ndan 3 sınıf atlayarak 1979 yılında mezun olmuştur. Aynı yıl Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası'nda çalışmaya başladı. İlk profesyonel konserinde Mithat Fenmen, Şefika Kutluer'e piyanoda eşlik etti.

Yüksek lisans derecesini
İtalyan hükümetinin davetlisi olarak gittiği Roma'da, Santa Cecilia Akademisi'nde aldı. Santa Cecilia Akademisi'nde Prof. Ançillotti, Prof. Vinçenzoni, Prof. Balboni ve Viyana Filarmoni'nin baş flütçüsü Prof. Werner Tripp gibi flütçülerle solistlik kariyer çalışmaları yaptı. Kutluer'i daha önce Roma'da dinleyen Werner Tripp, Kutluer'i Viyana’ya solistlik sınıfına davet etti İtalya'dan sonra çalışmalarını Viyana'da sürdürdü. Viyana'da ilk kez katıldığı Uluslararası Flüt Yarışmasında 3. olan sanatçı ertesi yıl aynı yarışmada dünya birincisi oldu. 1985'te Türkiye'de Cumhurbaşkanlığı Kültür-Sanat Madalyası'nı aldı. Kutluer'in flütleri Hammig ve Albert Cooper tarafından yapılmıştır.

Şefika Kutluer beş Kıtada sayısız ülkede çeşitli konser turnelerine çıktı, uluslararası müzik festivallerine katıldı, radyo-televizyon programları yaptı, çok başarılı eleştiriler aldı. Uzmanlık sınıfı ve atölye çalışmaları yaptı.

Birle
şmiş Milletlerin 60. Yılı dolayısı ile Cenevre’de Birleşmiş Milletler Sarayında, İspanya sarayında Kral ve Kraliçe’nin huzurunda ve Japonya’da Prens Mikasa’nın himayesinde konserler verdi. New York Times eleştirmeninin verdiği "Sihirli Flüt"[1] adıyla da tanınan Kutluer, dünyanın pek çok yerinde televizyon ve radyo programında çaldı. Zubin Mehta, Sir Charles Mackerras, Peter Breiner, İngiliz Royal Filarmoni Orkestrası, Berlin Filarmoni, İskoç Oda Orkestrası, Northern Sinfonia, Tokyo Senfoni Orkestrası, Litvanya Filarmoni, European Union Oda Orkestrası, Virtuosi Di Praga, Slovak Filarmoni Orkestrası, St. Petersburg Akademik Filarmoni Orkestrası, Zagrep Solistleri, Festival Strings Lucerne gibi ünlü şef ve orkestralarla konserler verdi, CD kayıtları yaptı. Ian Anderson Kutluer için “Şefika’s Tango” adlı bir eser besteledi. Kutluer Jethro Tull ile “Şefika’s Tango” eserini de seslendirdiği konserler yaptı. Claude Bolling ile Jean Pierre Rampal’in anısına konserler verdi.

Kutluer’in “Bach Sonatas” CD’si “American Record Guide” kritikleri tarafından yılın en iyi CD’leri arasında gösterildi.  Ayrıca Gallo International firmasından “Gallo Altın CD Koleksiyonu” ödülü aldı.[5] Gallo Kutluer’in bütün CD’lerini “Altın CD Koleksiyonu” etiketi ile yayınlamaktadır.

Arif Melikov, Turgay Erdener, Jose Elizondo, Ilyas Mirzayev ve Rene Giessen, Çetin I
şıközlü Kutluer için özel besteler yaptılar.

Dünyada sa
ğladığı popülarite ile müzik organizasyonları ve festivallerin aranılan sanatçısı haline gelen Şefika Kutluer’in dünya piyasasında bulunan 17 CD’si Pan Classical, Gallo International, Naxos ve Sony Classical firmaları tarafından yayınlanmakta ve dünya çapında dağıtılmaktadır. Kutluer Berlin Filarmoni Orkestrası ile 2, İngiliz Royal Filarmoni Orkestrası ile bir CD kaydı gerçekleştirmiştir. Şefika Kutluer’in en son kaydettiği, Annesine adadığı ve annesi için yaptığı bestesini de içeren Solo CD’si İsviçre’de yayınlanmış, dünya çapında dağıtıldıktan sonra Türkiye’de de 2021 başında müzik marketlerdeki yerini almıştır.

Kutluer 2010 yılından itibaren her yıl, do
ğduğu kent Ankara’da, “Doğu Batı ile Buluşuyor” temalı “Uluslararası Şefika Kutluer Festivali”ni düzenlemektedir. Ankara dışındaki şehirlerde de düzenlenmeye başlanan Festivalin 12.si 2021 Kasım ayında gerçekleşmiştir.

1998 yılında Kültür Bakanlı
ğı Devlet Sanatçısı unvanını almış olan Şefika Kutluer, "Sihirli Flüt" lâkaplı Türk flüt virtüözüdür.

Tüm Haberler