ISSN: 1301 - 3971
Yıl: 18      Sayı: 1959
Şu an 19 müzisyen gazete okuyor
Müzik ON OFF

Günün Mesajları


♪ Kültür bakanlığı sınavında. Ankara thm koro şefi kızını aldı. Urfa korusu şefi kayın biraderini aldı. İstanbul korosu şefi oğlu ve yeğenini aldı. ilginizi çekerse detay verebilirim
ttnet arena - 09.07.2024


♪ Cumhuriyetimizin kurucusu ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını saygı ve minnetle anarken, ülkemiz Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. yılını en coşkun ifadelerle kutluyoruz.
Mavi Nota - 28.10.2023


♪ Anadolu Güzel Sanatlar Liseleri Müzik Bölümlerinin Eğitim Programları Sorunları
Gülşah Sargın Kaptaş - 28.10.2023


♪ GEÇMİŞ OLSUN TÜRKİYE!
Mavi Nota - 07.02.2023


♪ 30 yıl sonra karşılaşmak çok güzel Kurtuluş, teveccüh etmişsin çok teşekkür ederim. Nerelerdesin? Bilgi verirsen sevinirim, selamlar, sevgiler.
M.Semih Baylan - 08.01.2023


♪ Değerli Müfit hocama en içten sevgi saygılarımı iletin lütfen .Üniversite yıllarımda özel radyo yayıncılığı yaptım.1994 yılında derginin bu daldaki ödülüne layık görülmüştüm evde yıllar sonra plaketi buldum hadi bir internetten arayayım dediğimde ikinci büyük şoku yaşadım 1994 de verdiği ödülü değerli hocam arşivinde fotoğraf larımız ile yayınlamaya devam ediyor.ne büyük bir emek emeği geçen herkese en derin saygılarımı sunarım.Ne olur hocamın ellerinden benim için öpün.
Kurtuluş Çelebi - 07.01.2023


♪ 18. yılımız kutlu olsun
Mavi Nota - 24.11.2022


♪ Biliyorum Cüneyt bey, yazımda da böyle bir şey demedim zaten.
editör - 20.11.2022


♪ sayın müfit bey bilgilerinizi kontrol edi 6440 sayılı cso kurulrş kanununda 4 b diye bir tanım yoktur
CÜNEYT BALKIZ - 15.11.2022


♪ Sayın Cüneyt Balkız, yazımda öncelikle bütün 4B’li sanatçıların kadroya alınmaları hususunu önemle belirtirken, bundan sonra orkestraları 6940 sayılı CSO kanunu kapsamında, DOB ve DT’de kendi kuruluş yasasına, diğer toplulukların da kendi yönetmeliklerine göre alımların gerçekleştirilmesi konusuna da önemle dikkat çektim!
editör - 13.11.2022


Tüm Mesajlar

Anket


DOB, DT ve GSGM'de 4B kadrosunda çalışanların 4A kadrosuna alınmaları için;

Sonuçları Gör

Geçmişteki Anketler

Tavsiye Et




Tavsiye etmek için sisteme girmeniz gerekmektedir.

Destekleyenlerimiz






 

Haberler


İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası'nın solist sanatçılarından, ülkemizin önemli piyanistlerinden Arın Karamürsel İstanbul'da vefat etti! 31.03.2023


Ülkemizin önemli sanatçılarından Piyanist Arın Karamürsel 30 Mart 2023 Perşembe günü (dün)  81 yaşında İstanbul’da tedavi gördüğü Kadıköy Acıbadem Hastanesi'nde vefat etti. Bir süredir demans hastalığı ile mücadele eden virtüöz piyanistimiz Arın Karamürsel İstanbul Devlet Senfoni Orkestrasının solist sanatçısı idi.

Klasik müzik camiasında “sonatların hanımefendisi olarak” bilinen tanınan Piyanist Arın Karamürsel’in vefat haberini ye
ğeni Gazeteci Banu Güven sosyal medya hesabından; “Memleketimizin değerli piyanistlerinden Arın Karamürsel’i, canım teyzemi kaybettik, kaybettim. Önce demans kopardı bizi birbirimizden. En son unuttuğu, piyanosu ve Rachmaninov oldu. Canım benim, iyi ki teyzemdin, seni çok özlüyorum.” diyerek duyurdu.

Edit:31.03.2023/14.03
Piyanist Arın Karamürsel'in cenaze töreni programı netleşti: Edindiğimiz bilgilere göre, dün vefat eden Piyanist Arın Karamürsel'in cenazesi, 1 Nisan 2023 (yarın) Cumartesi günü İstanbul Zincirlikuyu Camii'nde öğle namazına müteakip kılınacak cenaze namazından sonra Zincirlikuyu mezarlığında defnedilecektir.

Piyanist Arın Karamürsel 1942 yılında
İstanbul’da doğdu.  Piyano öğrenmeye çocukluğunda başladı. Piyano eğitimine İstanbul Konservatuarı’nda Ferdi Statzer ile başladı. 12 yaşında ilk kon­serini Mozart’ın No. 24 Do Minör Piyano Konçertosu’nu yorumlayarak verdi. Küçük yaştaki performansıyla dikkat çekti. 1960’larda Paris’te Academie Marguarite Long’da ve Moskova’da Çaykovski Konservatuarı’nda yürüttü. İstanbul Belediye Konservatuarı’ndan sonra Fransa’da (Lucette Descartes ile) ve 1976’da sınavla girdiği Moskova Konservatuarı’nda da öğrenim gördü.

İleriki yaşlarda Marina Ambokadze de görev aldı. Daha sonra Moskova’daki çalışmalarının ardından İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası ve İzmir Devlet Senfoni Orkestrası solistliği yaptı. Kariyerinde Türkiye’den başka dünyanın dört bir ülkesinde Fransa, Rusya, İngiltere, İsviçre, Polonya, Lüksemburg, Finlandiya, Birleşik Arap Emirlikleri, K.K.T.C. ,Küba, Lübnan, Meksika, Çin Halk Cumhuriyeti ve Japonya’da solo ve orkestrayla konserler verdi.

Meksika’da 1983’te yaptı
ğı konser turnesinde, medya tarafından ‘La Dama de las Sonatas’ diye bahsetti Karamürsel, Cervantes Festivali’nde ‘En İyi Performans’ ödülünü almıştır. Tony Aubin, Gotthold Lessing, Enrique Batiz, Helmut Thiefelder, Pietr Bronsky, Stefan Marzuck, Gürer Aykal, Erich Bergel, Dimitri Manalov gibi şeflerle konserler vermiştir.Arın Karamürsel, romantik bestecilerin eserleri  hakkında yorumlarıyla dikkat çeker Mozart, Beethoven, Schumann, Rachmaninov, Prokofiev, Scriabin’in yanısıra, Ahmet Adnan Saygun, Ulvi Cemal Erkin gibi Türk bestecilerin yapıtları da Arın Karamürsel’in repertuvarının önemli parçalarıdır. Arın Karamürsel, Adnan Saygun’un, Yalçın Tura’nın ve Ali Darmar’ın bazı yapıtlarının da ilk seslendirmesini yapmıştır

Tüm Haberler