ISSN: 1301 - 3971
Yıl: 18      Sayı: 1953
Şu an 18 müzisyen gazete okuyor
Müzik ON OFF

Günün Mesajları


♪ Kültür bakanlığı sınavında. Ankara thm koro şefi kızını aldı. Urfa korusu şefi kayın biraderini aldı. İstanbul korosu şefi oğlu ve yeğenini aldı. ilginizi çekerse detay verebilirim
ttnet arena - 09.07.2024


♪ Cumhuriyetimizin kurucusu ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını saygı ve minnetle anarken, ülkemiz Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. yılını en coşkun ifadelerle kutluyoruz.
Mavi Nota - 28.10.2023


♪ Anadolu Güzel Sanatlar Liseleri Müzik Bölümlerinin Eğitim Programları Sorunları
Gülşah Sargın Kaptaş - 28.10.2023


♪ GEÇMİŞ OLSUN TÜRKİYE!
Mavi Nota - 07.02.2023


♪ 30 yıl sonra karşılaşmak çok güzel Kurtuluş, teveccüh etmişsin çok teşekkür ederim. Nerelerdesin? Bilgi verirsen sevinirim, selamlar, sevgiler.
M.Semih Baylan - 08.01.2023


♪ Değerli Müfit hocama en içten sevgi saygılarımı iletin lütfen .Üniversite yıllarımda özel radyo yayıncılığı yaptım.1994 yılında derginin bu daldaki ödülüne layık görülmüştüm evde yıllar sonra plaketi buldum hadi bir internetten arayayım dediğimde ikinci büyük şoku yaşadım 1994 de verdiği ödülü değerli hocam arşivinde fotoğraf larımız ile yayınlamaya devam ediyor.ne büyük bir emek emeği geçen herkese en derin saygılarımı sunarım.Ne olur hocamın ellerinden benim için öpün.
Kurtuluş Çelebi - 07.01.2023


♪ 18. yılımız kutlu olsun
Mavi Nota - 24.11.2022


♪ Biliyorum Cüneyt bey, yazımda da böyle bir şey demedim zaten.
editör - 20.11.2022


♪ sayın müfit bey bilgilerinizi kontrol edi 6440 sayılı cso kurulrş kanununda 4 b diye bir tanım yoktur
CÜNEYT BALKIZ - 15.11.2022


♪ Sayın Cüneyt Balkız, yazımda öncelikle bütün 4B’li sanatçıların kadroya alınmaları hususunu önemle belirtirken, bundan sonra orkestraları 6940 sayılı CSO kanunu kapsamında, DOB ve DT’de kendi kuruluş yasasına, diğer toplulukların da kendi yönetmeliklerine göre alımların gerçekleştirilmesi konusuna da önemle dikkat çektim!
editör - 13.11.2022


Tüm Mesajlar

Anket


DOB, DT ve GSGM'de 4B kadrosunda çalışanların 4A kadrosuna alınmaları için;

Sonuçları Gör

Geçmişteki Anketler

Tavsiye Et




Tavsiye etmek için sisteme girmeniz gerekmektedir.

Destekleyenlerimiz






 

Haberler


Mersin'in rüyasını kuyruklu piyano süslüyor 01.12.2008


Türkiye’nin altı Devlet Opera ve Balesinden biri olma özelliğini elinde bulunduran Mersin Devlet Opera ve Balesi (MDOB) Müdürlüğünde görevli sanatçılar, konserlerin vazgeçilmez enstrümanı olduğu belirtilen kuyruklu piyanoya ihtiyaç duyuyor. MDOB, bu yıl alınan dört çalışma piyanosu ile etkinliklerini sürdürürken, 60 kişilik orkestraya sahip kurumda konserlerde kullanılan kuyruklu piyano bulunmuyor. Buna bağlı olarak önemli konserlerin Mersin’de düzenlenemediğini ifade eden yetkililer, 100 bin dolar değerindeki piyanonun kuruma kazandırılması halinde kentte "sanat hamlesinin" gerçekleştirilebileceğine inanıyor. MDOB Müdürü Selman Ada, Mersin’de kültür ve sanat etkinlikleri açısından önemli bir seyirci kitlesinin bulunduğunu söyledi. Kurum olarak düzenledikleri etkinliklerle sanatseverlerin beklentilerini karşılamaya, kentin sanat yaşamını canlandırmaya gayret ettiklerini ifade eden Ada, göreve başladığı günden itibaren farklı ihtiyaçları karşılamaya çalıştığını belirtti. Bazı ihtiyaçların kurum bütçesiyle giderilemediğini bildiren Ada, şöyle devam etti: "Bu ihtiyaçlarımızdan en önemlisi de kuyruklu piyano. Yaklaşık 60 kişilik orkestramız bulunmasına rağmen konser verebilecek bir piyanomuzun olmaması, bazı etkinlikleri gerçekleştirmemize engel oluyor. Şu anda çalışma piyanosuyla konserler vermeye çalışıyoruz. Ama elimizdeki enstrümanlarla önemli sanatçıları konuk edemiyoruz. Çünkü şu an sahip olduğumuz piyanolarla Fazıl Say veya Hüseyin Sermet gibi önemli sanatçıların sahne alması mümkün değil. Bu nedenle de Mersin halkı, önemli sanatçılarımızdan mahrum kalıyor. Zaten bu piyano, konserlerin olmazsa olmazları arasında yer alır."

SPONSOR ARANIYOR

Söz konusu piyanonun eksikliği nedeniyle konserlerdeki ses kalitesinin de düştüğünü anlatan Ada, "Bizim içinde bulunduğumuz durum, aslında ekmek fırının fırına sahip olmamasına benziyor" dedi. Bu konuda kentte "sanat aşkıyla tutuşan" vatandaşlara görev düştüğünü ifade eden Ada, şöyle konuştu: "Bizim ihtiyacımız olan kuyruklu piyano 100 bin dolara temin edilebilir. Bu konuda sanat sevdalılarını sponsorluğa çağırıyoruz. Aslında bu piyanonun kentimize yıllar önce kazandırılması gerekirdi. Eğer kuyruklu piyanomuza bir an önce kavuşabilirsek, Mersin’de ciddi bir sanat hamlesi gerçekleştirilebilir." Mersin’de sanat organizasyonları düzenleyen en büyük kurum olduklarını vurgulayan Ada, "Biz yıllık etkinlikler düzenleyen kurumuz ama ne yazık ki, böylesine önemli bir enstrümanımız yok" diye konuştu.

AA
 
Tüm Haberler