ISSN: 1301 - 3971
Yıl: 18      Sayı: 1953
Şu an 13 müzisyen gazete okuyor
Müzik ON OFF

Günün Mesajları


♪ Kültür bakanlığı sınavında. Ankara thm koro şefi kızını aldı. Urfa korusu şefi kayın biraderini aldı. İstanbul korosu şefi oğlu ve yeğenini aldı. ilginizi çekerse detay verebilirim
ttnet arena - 09.07.2024


♪ Cumhuriyetimizin kurucusu ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını saygı ve minnetle anarken, ülkemiz Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. yılını en coşkun ifadelerle kutluyoruz.
Mavi Nota - 28.10.2023


♪ Anadolu Güzel Sanatlar Liseleri Müzik Bölümlerinin Eğitim Programları Sorunları
Gülşah Sargın Kaptaş - 28.10.2023


♪ GEÇMİŞ OLSUN TÜRKİYE!
Mavi Nota - 07.02.2023


♪ 30 yıl sonra karşılaşmak çok güzel Kurtuluş, teveccüh etmişsin çok teşekkür ederim. Nerelerdesin? Bilgi verirsen sevinirim, selamlar, sevgiler.
M.Semih Baylan - 08.01.2023


♪ Değerli Müfit hocama en içten sevgi saygılarımı iletin lütfen .Üniversite yıllarımda özel radyo yayıncılığı yaptım.1994 yılında derginin bu daldaki ödülüne layık görülmüştüm evde yıllar sonra plaketi buldum hadi bir internetten arayayım dediğimde ikinci büyük şoku yaşadım 1994 de verdiği ödülü değerli hocam arşivinde fotoğraf larımız ile yayınlamaya devam ediyor.ne büyük bir emek emeği geçen herkese en derin saygılarımı sunarım.Ne olur hocamın ellerinden benim için öpün.
Kurtuluş Çelebi - 07.01.2023


♪ 18. yılımız kutlu olsun
Mavi Nota - 24.11.2022


♪ Biliyorum Cüneyt bey, yazımda da böyle bir şey demedim zaten.
editör - 20.11.2022


♪ sayın müfit bey bilgilerinizi kontrol edi 6440 sayılı cso kurulrş kanununda 4 b diye bir tanım yoktur
CÜNEYT BALKIZ - 15.11.2022


♪ Sayın Cüneyt Balkız, yazımda öncelikle bütün 4B’li sanatçıların kadroya alınmaları hususunu önemle belirtirken, bundan sonra orkestraları 6940 sayılı CSO kanunu kapsamında, DOB ve DT’de kendi kuruluş yasasına, diğer toplulukların da kendi yönetmeliklerine göre alımların gerçekleştirilmesi konusuna da önemle dikkat çektim!
editör - 13.11.2022


Tüm Mesajlar

Anket


DOB, DT ve GSGM'de 4B kadrosunda çalışanların 4A kadrosuna alınmaları için;

Sonuçları Gör

Geçmişteki Anketler

Tavsiye Et




Tavsiye etmek için sisteme girmeniz gerekmektedir.

Destekleyenlerimiz






 

Haberler


MÜZDAK ve Ankara Müzik ve Güzel Sanatlar Üniversitesi işbirliğiyle düzenlenecek olan sempozyumun ilk çağrısı yapıldı! 24.06.2023


Kısa adı MÜZDAK olan İstanbul Türk Müziği Dernek ve Vakıfları Dayanışma Konseyi ve Ankara Müzik ve Güzel Sanatlar Üniversitesi işbirliği ile düzenlenecek olan Türk Müziği Festivali çerçevesinde “Türk Müzik Kültüründe Kurumsallaşma ve İcra-Terminoloji-Metot-Sistem Sorunlarının Çözüm yolları Uluslar arası Sempozyumu adıyla 30 Kasım 2023 – 3 Aralık 2023 tarihleri arasında Ankara bir sempozyum düzenlenecektir.

Düzenleyiciler tarafından yapılan Sempozyuma Katılım Ça
ğrısını aşağıda yayınlıyoruz:

"TÜRK MÜZ
İK KÜLTÜRÜNDE KURUMSALLAŞMA VE İCRA-TERMİNOLOJİ-METOT-SİSTEM SORUNLARININ ÇÖZÜM YOLLARI ULUSLARARASI SEMPOZYUMU" (30 Kasım – 3 Aralık 2023 / ANKARA)

1.ÇA
ĞRI
Sn. Bilim/Sanat
İnsanlarımız, Akademisyenlerimiz, Araştırmacılarımız; MÜZDAK olarak, 1993’te başlattığımız yolculuk sonunda, alanında tek ve özgün olan ‘İstanbul Türk Müziği Festivali’, 2023’de 30.yılını kutlayacak, ‘özel etkinlik  programı ve sempozyum’ hayata geçirilecektir. Konseyimizce, ‘30. İstanbul Türk Müziği Festivali’ kapsamında yer alacak olan, "Türk Müzik Kültüründe Kurumsallaşma ve İcra-Terminoloji-Metot-Sistem Sorunlarının Çözüm Yollarının Çözümleri Uluslararası Sempozyumu", Cumhuriyetimizin 100. Yılı Etkinlikleri Kapsamında, 30 Kasım-03 Aralık 2023 tarihleri arasında, İşbirliği Üniversitemiz Ankara Müzik ve Güzel Sanatlar Üniversitesi Ev Sahipliğinde Çankaya / Ankara’da  düzenlenecektir.

2023 sempozyum i
şbirliği üniversitemiz MGU;  01/07/2017 tarihli 30111 sayılı R. G.’deyayımlanan  7033 say. kan. kurulmuş olup,  23600 m² kapalı alana sahip, 54462 m² yüzölçümlü  ve  bünyesinde 4 Fakülte, 1 Enstitü ve 1 Meslek Yüksekokulu bulunmaktadır.

MGU vizyonu
şöyle açıklanmıştır; “Üniversitemiz yaratıcılık, üretkenlik ve girişimcilik ilkeleri doğrultusunda ulusal, bölgesel ve küresel ölçekte sanatsal, eğitsel, bilimsel ve felsefi birikimin ilerlemesine, ülkemizin temsiline ve kamuoyunun gelişimine katkı sağlamak; ulusal ve uluslararası düzeyde öncü, tercih edilen, saygın bir üniversite haline gelmek, evrensel bilim ve çağdaş eğitim-öğretim ilkeleri ışığında bilim-sanat üreten, öğrencilerine dünya standartlarında mesleki bilgi, beceri ve donanım kazandıran; yenilikçi, rekabetçi, evrensel ve toplumsal değer yargılarına ve meslek etiğine saygılı entelektüel birikime sahip sanat, bilim, eğitim ve düşünce insanları yetiştirmek, bilimsel-sanatsal projeler ve yayınlar yoluyla hizmet etmektir.”

Müzik alanı, üniversiteler bünyesinde geli
şmekte olup bugün için; Ankara Müzik ve Güzel Sanatlar Üniversitesi (1), Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi (1), GSF  Müzik Bölümü (16), Konservatuar (49), Müzik Eğitimi Ana Bilim Dalı (24), Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi (105) v.b. eğitime açılmıştır.

Ço
ğalma ile birlikte, müzikte sorun haline gelen ve çözül(e)meyen bazı yanlışların, yeni kurulan kurumlara geçmesi kaçınılmazdır. Müzik Eğitimi Ana Bilim Dalları -yeni hazırlanan- müzik müfredatlarında; Türk müziği makamlarının, Türk müziği çalgılarının eğitime alınması v.b. bazıçok sesli müzik mensuplarınca eleştirilmektedir. Siyaset kurumlarının ve üst makamların, müziğin; “hem sanat, hem bilim” olduğu gerçeğinde/bilincinde olamaması durumunda,   müzik kurumları  olumsuz etkilenmektedir.

Bilim dallarında görev yapan di
ğer alan  akademisyenlerinin; sosyal yönlerinin geliştirilmesi, sanat/spor alanlarında çalışmalar yapması, gelişim açısından en doğal ve doğru yoldur. İnsanlar; bir şekilde -amatör/profesyonel- müzikle ilgilenmektedir. 30 yıldır, festival içinde yer verilen etkinliklere katılan  müzik STK’ları topluluklarında ve salonu dolduran  seyirciler arasında  her meslekten kişileri görmek mutluluk vericidir.

Müzik E
ğitimi’nden amaç; “sanatı iyi derecede özümseyen, kaliteli sunum yapabilen, araştırmacı/derlemeci ruha sahip, örnek alınacak kişi olan, çalgısında/sesinde gelişmeyi hedefleyen, bilgi derinliği olan, etikliğe önem veren, araştıran-derleyen, üreten, kısaca; “bilime/sanata; akademik ve  tarafsız  bakabilen kişiler” yetiştirilmesidir.

Bu sempozyum, sadece eski/birikmi
ş sorunları dile getirmeyi değil, Türk Müziğinde yeni çözümler/yaklaşımlar/öneriler getirmeyi  amaçlamaktadır.

Geçmi
şten gelen, sanat ve estetik yönü yüksek müziğimiz, Türk Müziği eğitiminin geç başlamasının yanı sıra; insani ve toplumsal değerlerdeki kayıplar ve yozlaşmalar sebebiyle doğal gelişim sürecini yerine tam olarak getirememiştir. Özellikle “yeni eser üretiminde” sıkıntılar söz konusudur. Nitelikli yeni eserlerin üretilemediği bir sanat dalının varlığını sürdürebilmesi zordur

Sempozyumda, “E
ğitim, Programlar, MEB-Kültür Politikaları- Kurumsallaşma -İcra-Terminoloji-Metot-Sistem Sorunları ” alanındaki arayışlara yardımcı olmak, Türk Müziği alanı; akademisyenlerin/uzmanların/sanatçıların hazırladığı  özel çalışmaların/araştırmaların/projelerin  sunulmasını ve tartışılmasını  sağlamak, nokta atışları yaparak hedefe ulaşmak amaçlanmaktadır...

İnanıyoruz ki; ‘müziğin sorunlarını başkaları değil, yine müzik insanları çözecektir.’

Sempozyum konu ba
şlıklarıyla ilgili; ‘özel çalışması olan bazı akademisyen/sanatçılar’ çağrılı olarak davet edilecektir.

Siz de
ğerli akademisyenleri/araştırmacıları, özgün çalışmalarınızla aramızda görmekten mutluluk duyacağız.

Saygılarımızla.

Dr.Ö
ğr.Üyesi Göktan AY                Prof.Dr. Erhan ÖZDEN
 
İTÜ TMDK, MÜZDAK Başkanı      AnkaraMüzik ve Güzel Sanatlar Üniversitesi Rektörü

SEMPOZYUM TAKV
İMİ:

15 Mayıs 2023 / 1. Ça
ğrı Mektubu’nun Yayımlanması.
30 Haziran - 15 Temmuz 2023 bildiri özetlerinin gönderilmesi.
30 Temmuz 2023 /  Bildirisi kabul edilenlere dönü
ş yapılması.
01-10 Kasım 2023 / Sempozyum Programlarının gönderilmesi.
30 Kasım - 03Aralık   2023 / Sempozyum.

BA
ŞVURU KOŞULLARI

1/ Sempozyuma en fazla iki bildiri (Biri bildiri sahibi, di
ğeri ortaklı) ile katılım sağlanacaktır. Özet kabullerinden sonra başlık ve içerik değiştirilemeyecektir.

2/ Bildirilerde en fazla 2 isme yer verilecektir.

3/ Bildirisi kabul edilenlerin konaklaması, ö
ğle ve akşam yemekleri çay, kahve v.b. Sempozyum Düzenleme Kurulu tarafından karşılanacaktır (Yol ücretleri, transfer v.b. ödenemeyecektir).

4/ Özet, ekteki forma göre yazılacaktır.

5/ Belirlenen 12 konu dı
şında bildiri kabul edilmeyecektir.

6/ Bildirinin özgün, ara
ştırmaya dayalı, daha önce yayınlanmamış, müzik alanına yarar getirecek bir çalışma olmasına dikkat edilecektir.

7/ Bildiriözetleri gönderimi ve sempozyum yazı
şmaları, yukarıdaki tarihlere uygun olarak: muzdakmgusempozyumu@gmail.comüzerinden  yapılacaktır.

8/ Kabul edilen bildiriler ilgililere e-posta ile duyurulacaktır.

9/ Bildiriler her zaman oldu
ğu gibi e-yayın veya ofset olarak  yayımlanacaktır

SEMPOZYUM ALT KONU BA
ŞLIKLARI
1/  Müzik Kurumları – Kurumsalla
şma
2/  Müzik Kurumları –
İcra
3/  Müzik Kurumları -  Terminoloji
4/  Müzik Kurumları – Metot
5/  Müzik Kurumları - Müzik Teorileri
6/  Müzik Kurumları - Kültür ve Turizm Bakanlı
ğıPolitikaları
7/  Müzik Kurumları - MEB Politikaları
8/  Müzik Kurumları – YÖK Politikaları
9/ Müzik Kurumları –  Müzikte Performans
10/ Müzik Kurumları - 11.Kalkınma Planları
11/ Müzik Kurumları -  Lisans/Y.Lisans/Sanatta Yeterlik/Dr. E
ğitimi Programları
12/ Müzik Kurumları -   Bestecilik

SEMPOZYUM   ONURSAL BA
ŞKANLARI
Prof. Dr. Erhan ÖZDEN / Ankara Müzik Ve Güzel Sanatlar Üniversitesi Rektörü
Dr. Zeki ERASLAN / Atatürk Kültür Merkezi Ba
şkanı

SEMPOZYUM BA
ŞKANI
Dr. Ö
ğr.Üyesi Göktan AY / İTÜ T.M.D.Konservatuarı, MÜZDAK Başkanı

SEMPOZYUM B
İLİM/SANAT KURULU ÜYELERİ
Prof.Dr. Zafer KURTASLAN /  Ankara Müzik ve Güzel Sanatlar Üniversitesi / Ankara (Koordinatör)
Dr. Ö
ğr.Üyesi Göktan AY / İTÜ T.M.D.Konservatuarı (Koordinatör)
Prof. Dr. Barı
ş KARAELMA / Ankara Müzik ve Güzel Sanatlar Üniversitesi / Ankara
Prof. Dr. U
ğur TÜRKMEN / ÜAK SADEK Başkanı / Çanakkale 18 Mart  Üniv. Devlet Konservatuvarı / Çanakkale
Prof. Dr. Maja ACKAR / Sarajevo Müzik Akademisi / Bosna Hersek
Prof.Dr. A. Hakkı TURAB
İ / Marmara Üniversitesi / İstanbul
Prof. Ma
łgorzata ZAREBİNSKA/Rzeszow Üniversitesi İnsan Bilimleri Fakültesi/Polonya
Prof. Dr. Mustafa USLU / Marmara Üniv. Atatürk E
ğt.Fak., GSE Bölümü, Müzik Eğitimi ABD / İstanbul
Prof. Dr. Leonardo De L
İSİ / Cherubini Konservatuvarı / İtalya
Prof.Dr. Ali TÜFEKÇ
İ / İTÜ T.M.D. Konservatuvarı  / İstanbul
Prof. Dr. Okan Murat ÖZTÜRK / Ankara Müzik ve Güzel Sanatlar Üniversitesi / Ankara
Prof.Dr. Barı
ş DEMİRCİ / Ankara Müzik ve Güzel Sanatlar Üniversitesi / Ankara
Prof.Dr. Gökhan EK
İM / Ankara Müzik ve Güzel Sanatlar Üniversitesi / Ankara
Prof.Dr. Onur
ŞENEL / Ankara Müzik ve Güzel Sanatlar Üniversitesi / Ankara
Prof.Dr. Barı
ş ERDAL / Ankara Müzik ve Güzel Sanatlar Üniversitesi / Ankara
Prof.Dr. Kazım ÇOKO
ĞULLU / Ankara Müzik ve Güzel Sanatlar Üniversitesi / Ankara
Prof.Dr. Fikri SOYSAL / Tokat Gaziosmanpa
şa Üniversitesi / Tokat
Doç.Dr. Ahmet FEYZ
İ / Ankara Müzik ve Güzel Sanatlar Üniversitesi / Ankara
Doç.Dr. Hikmet TOKER /
İstanbul Üniversitesi, Devlet Konservatuvarı  / İstanbul
Doç.Dr. Müslüm AKDEM
İR / Nişantaşı Üniversitesi, Devlet Konservatuvarı / İstanbul
Doç.Dr. Hamit ÖNAL / Gazi Üniversitesi Gazi E
ğitim Fak.,  Müzik Eğit.ABD/ Ankara
Dr.Ö
ğr.Üy. Murat KARABULUT / Gazi Üniversitesi Gazi Eğitim Fak.,MüzikEğit.ABD / Ankara       
Dr.Ö
ğr.Üyesi  Yusuf BENLİ / İstanbul Üniv.,Devlet Konservatuvarı / İstanbul
Dr.Ö
ğr.Üyesi Ercan KILKIL / Muğla Sıtkı Koçman Üniv.  Bodrum GSF Sahne Sanatları Böl. / Muğla
Dr. Ö
ğr.Üy. Eren LEHİMLER / Alaattin Keykubat Ün. Eğt.Fak., GSE Bölümü, Müzik Eğitimi ABD / Alanya
DR.KrzysztofNIEGOWSKI / UniwersytetIm.AdamaMıckıewicza W Poznanıu / Polonya
DR. Robert  ADAMCZAK /  Adam MickiewiczÜniversity / Polonya
Ö
ğr. Gör. Dzhuneyt  MUSTAFA / Long Island Üniversity / New York, ABD

SEMPOZYUM DÜZENLEME/YÜRÜTME KURULU
Doç.Dr. Ahmet FEYZ
İ /   Başkan
Doç. Dr. Adem UZUN / Atatürk Kültür Merkezi Ba
şkan Yardımcısı / Ankara
Hüseyin N
İZAMOĞLU / Atatürk Kültür Merkezi Yüksek Kurum Uzmanı
Dr.Ö
ğr.Üyesi Gülbahar URHAN / Ankara Müzik ve Güzel Sanatlar Üniversitesi
Evre ÇORUH / Atatürk Kültür Merkezi Bilimsel Çalı
şmalar Müdür V.
Dr.Ö
ğr.Üyesi Ali KALKAN / Ankara Müzik ve Güzel Sanatlar Üniversitesi
Dr.Ö
ğr.Üyesi Serkan GÜNALÇİN / Ankara Müzik ve Güzel Sanatlar Üniversitesi
Dr.Ö
ğr.Üyesi Eren Can YILDIZ / Ankara Müzik ve Güzel Sanatlar Üniversitesi

Foto
ğraf: Sempozyum Başvuru Formu Örneği

Tüm Haberler