♪
Kültür bakanlığı sınavında. Ankara thm koro şefi kızını aldı. Urfa korusu şefi kayın biraderini aldı. İstanbul korosu şefi oğlu ve yeğenini aldı. ilginizi çekerse detay verebilirim
ttnet arena - 09.07.2024
♪
Cumhuriyetimizin kurucusu ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını saygı ve minnetle anarken, ülkemiz Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. yılını en coşkun ifadelerle kutluyoruz.
Mavi Nota - 28.10.2023
♪
Anadolu Güzel Sanatlar Liseleri Müzik Bölümlerinin Eğitim Programları Sorunları
Gülşah Sargın Kaptaş - 28.10.2023
♪
GEÇMİŞ OLSUN TÜRKİYE!
Mavi Nota - 07.02.2023
♪
30 yıl sonra karşılaşmak çok güzel Kurtuluş, teveccüh etmişsin çok teşekkür ederim. Nerelerdesin? Bilgi verirsen sevinirim, selamlar, sevgiler.
M.Semih Baylan - 08.01.2023
♪
Değerli Müfit hocama en içten sevgi saygılarımı iletin lütfen .Üniversite yıllarımda özel radyo yayıncılığı yaptım.1994 yılında derginin bu daldaki ödülüne layık görülmüştüm evde yıllar sonra plaketi buldum hadi bir internetten arayayım dediğimde ikinci büyük şoku yaşadım 1994 de verdiği ödülü değerli hocam arşivinde fotoğraf larımız ile yayınlamaya devam ediyor.ne büyük bir emek emeği geçen herkese en derin saygılarımı sunarım.Ne olur hocamın ellerinden benim için öpün.
Kurtuluş Çelebi - 07.01.2023
♪
18. yılımız kutlu olsun
Mavi Nota - 24.11.2022
♪
Biliyorum Cüneyt bey, yazımda da böyle bir şey demedim zaten.
editör - 20.11.2022
♪
sayın müfit bey bilgilerinizi kontrol edi 6440 sayılı cso kurulrş kanununda 4 b diye bir tanım yoktur
CÜNEYT BALKIZ - 15.11.2022
♪
Sayın Cüneyt Balkız, yazımda öncelikle bütün 4B’li sanatçıların kadroya alınmaları hususunu önemle belirtirken, bundan sonra orkestraları 6940 sayılı CSO kanunu kapsamında, DOB ve DT’de kendi kuruluş yasasına, diğer toplulukların da kendi yönetmeliklerine göre alımların gerçekleştirilmesi konusuna da önemle dikkat çektim!
editör - 13.11.2022
Festival Sanat Yönetmeni Piyanist Eren Levendoğlu, 20 yıl önce başladıkları festival serüvenini Eren Levendoğlu değerlendirirken, sözlerinde şu ifadelere yer verdi: “Bu yıl hiç şüphe yok ki 20. yılımızın heyecanını yaşıyoruz. Çok büyük imkânsızlıklar için 2004 yılında sevgili Gülsin Onay’la bir piyano festivali yapalım fikriyle bir araya geldik. O yıl çok kısıtlı bir sponsor ve ekiple, 5 konserlik bir programla yola çıktık. İki yıl sonra masterclass programlarına başladık ve eğitim veren bir festival olduk. Yıllar geçtikçe festivalimizi tüm dünya tanıdı. Zaten bu arada ‘uluslararası klasik müzik festivaline’ evrildik, daha sonra festivalin aurası genişledi, birçok müzik türünü izleyici ile buluşturmaya başladık. Bu nedenle ‘klasik’ ifadesini de çıkardık. AB'nin EFFE etiketi ile onurlandırdığı az sayıdaki festival arasına girdik. Diğer yandan festivalin eksenine görsel sanatlar, tiyatral konserler, DJ performansları hatta sirk bile dâhil oldu. Özel çocuklar için programlarımızı her zaman çok önemsedik. Bu programlarda konusunda eğitimli uzmanlarla çalıştık. Özellikle son yıllarda, ‘Yeşil Festival’ mottosunu öne çıkararak, gerek çocuklarda, gerek yetişkinlerde çevre bilincini, ekolojik yaşam alternatiflerini ve sürdürülebilirlik kavramını benimsetmeye çalıştık. Şunu da özellikle belirtmek istiyorum, Uluslararası Gümüşlük Müzik Festivali, bölgemizde 2004 yılından bu yana aralıksız devam eden tek festival olma özelliğine sahip. Gerek pandemi döneminde, gerek ekonomik kriz dönemlerinde her türlü zorluğa göğüs gererek festivalimizi sürdürdük. Bu kritik dönemlerde bize destek veren sponsorlarımıza ve festival dostlarımıza özellikle teşekkür etmek istiyorum.”
Festival Sanat Danışmanı Devlet Sanatçısı Piyanist Gülsin Onay ise heyecanını gizlemezken, gururlu ve mutlu olduklarını belirtti; “Bu yıl 20. yılımız… İfade edilmesi güç bir sevinç içerisindeyiz. İlk yılki gibi aynı heyecanla devam ediyoruz; dünyanın en güzel koylarından birinde, dalgaların yansıması ve müziğin eşliğinde… En büyük mutluluğumuz ise eğitimlerine katkı sağladığımız sevgili öğrencilerimiz. 2006 yılında festival akademimizde ustalık dersleri alan ilk öğrencilerimiz artık birer usta müzisyen ve dünya genelinde muhteşem konserler veriyor ve alkış alıyorlar. Bu bizim en büyük gurur kaynağımız. Bu yıl da 1-3 Temmuz arasında piyanistler Elena Çekiç ve Natalia Sovuksu ile bir masterclass gerçekleştirdik. Derslerin ardından 4 Temmuz akşamı öğrencilerimiz harika bir konser verdi. Festival tarihleri içerisinde bir keman ve iki piyano masterclassımız daha olacak. Diğer yandan çok güzel bir konser programımız var. Bodrumlu klasik müzikseverlerle tekrar birlikte olmayı heyecanla bekliyoruz.”
20 Uluslar arası Gümüşlük Müzik Festivali, Bodrum’un Gümüşlük beldesinde, 21 Temmuz 2023 Cuma akşamı, Antik Taş Ocağı’nda gerçekleşecek Piyanist Gülsin Onay & Athenaeum String Quartet konseri ile başlıyor.