ISSN: 1301 - 3971
Yıl: 18      Sayı: 1953
Şu an 29 müzisyen gazete okuyor
Müzik ON OFF

Günün Mesajları


♪ Kültür bakanlığı sınavında. Ankara thm koro şefi kızını aldı. Urfa korusu şefi kayın biraderini aldı. İstanbul korosu şefi oğlu ve yeğenini aldı. ilginizi çekerse detay verebilirim
ttnet arena - 09.07.2024


♪ Cumhuriyetimizin kurucusu ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını saygı ve minnetle anarken, ülkemiz Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. yılını en coşkun ifadelerle kutluyoruz.
Mavi Nota - 28.10.2023


♪ Anadolu Güzel Sanatlar Liseleri Müzik Bölümlerinin Eğitim Programları Sorunları
Gülşah Sargın Kaptaş - 28.10.2023


♪ GEÇMİŞ OLSUN TÜRKİYE!
Mavi Nota - 07.02.2023


♪ 30 yıl sonra karşılaşmak çok güzel Kurtuluş, teveccüh etmişsin çok teşekkür ederim. Nerelerdesin? Bilgi verirsen sevinirim, selamlar, sevgiler.
M.Semih Baylan - 08.01.2023


♪ Değerli Müfit hocama en içten sevgi saygılarımı iletin lütfen .Üniversite yıllarımda özel radyo yayıncılığı yaptım.1994 yılında derginin bu daldaki ödülüne layık görülmüştüm evde yıllar sonra plaketi buldum hadi bir internetten arayayım dediğimde ikinci büyük şoku yaşadım 1994 de verdiği ödülü değerli hocam arşivinde fotoğraf larımız ile yayınlamaya devam ediyor.ne büyük bir emek emeği geçen herkese en derin saygılarımı sunarım.Ne olur hocamın ellerinden benim için öpün.
Kurtuluş Çelebi - 07.01.2023


♪ 18. yılımız kutlu olsun
Mavi Nota - 24.11.2022


♪ Biliyorum Cüneyt bey, yazımda da böyle bir şey demedim zaten.
editör - 20.11.2022


♪ sayın müfit bey bilgilerinizi kontrol edi 6440 sayılı cso kurulrş kanununda 4 b diye bir tanım yoktur
CÜNEYT BALKIZ - 15.11.2022


♪ Sayın Cüneyt Balkız, yazımda öncelikle bütün 4B’li sanatçıların kadroya alınmaları hususunu önemle belirtirken, bundan sonra orkestraları 6940 sayılı CSO kanunu kapsamında, DOB ve DT’de kendi kuruluş yasasına, diğer toplulukların da kendi yönetmeliklerine göre alımların gerçekleştirilmesi konusuna da önemle dikkat çektim!
editör - 13.11.2022


Tüm Mesajlar

Anket


DOB, DT ve GSGM'de 4B kadrosunda çalışanların 4A kadrosuna alınmaları için;

Sonuçları Gör

Geçmişteki Anketler

Tavsiye Et




Tavsiye etmek için sisteme girmeniz gerekmektedir.

Destekleyenlerimiz






 

Haberler


Ulucan kardeşlerden albüm tanıtım konseri 05.12.2008


Özcan ve Birsen Ulucan Kardeşler, dünyaca ünlü Piyanistimiz İdil Biret’in referansı ile yeni albümlerinin tanıtımını bir konserle gerçekleştirecekler.

Ulucan Kardeşler, 11 Aralık Perşembe akşamı saat 20.30’da CKM Büyük Salonda izleyicileriyle buluşacak.

Konser programı;
F.Schubert “Arpeggione Sonatı” (Viyola – Piyano)
F. Liszt “Apres une lecture du Dante” (Piyano)
F. Say “Keman – Piyano Sonatı Op.7”
Melankoli – Grotest – Perpetuum mobile
P. de Sarasate “Romanza Andaluza”
P. de Sarasate “Caprice Basque”




Birsen Ulucan

Bulgaristan’ın Şumen kentinde doğdu. 1984 yılında Varna “Dobri Hristov Müzik Okulu”na, E. Tsetkova’nın piyano sınıfına kabul edildi.

1989’da buradan mezun oldu ve aynı yıl ailesiyle birlikte Türkiye’ye göç etti. Burada İstanbul Devlet Konservatuarı’nda üniversite eğitimini tamamladı ve dört yıl aynı konservatuarda öğretim görevlisi olarak çalıştı.

1993 yılında Türk Eğitim Vakfı’ndan aldığı burs ve ayrıca Eczacıbaşı Kültür Sanat Vakfı’ndan kazandığı ek bursla eğitimin Guildhall School of Music’te (Londra), Joan Havill’i sınıfında sürdürerek 1996’da bu okuldan Lisansüstü Solistlik Diploması’nı aldı. 1997-99 yılları arasında “City University of London”dan Yüksek lisans diploması ile mezun oldu ve Londra’nın en prestijli konser salonlarından St. John Smith Square’de Lizst Piyano Konçertosunu seslendirdi.


Sanatçı, 2000-2004 yılları arasında, Almanya’nın Saarbrücken Müzik Akademisi’nde, dünyaca ünlü kemancı Maxim Vengerov’un sınıfında piyanist olarak görev aldı.

Birsen Ulucan, Bulgaristan ve Türkiye’de düzenlenen çeşitli müzik yarışmalarında ödüller kazandı. Ayrıca Salzburg Mozarteum (1996), Uluslararası İstanbul Festivali (1992 ve 1993), Fransa’da Uluslararası Flain Müzik Festivali (1996), Kıbrıs Bellapais Müzik Festivali gibi festivallerde konser verdi.

1996 yılında Oxford (İngiltere) şehrinde düzenlenen “Smith Kline Beecham Müzik Yarışması”nda birincilik ödülünü kazanan sanatçı, bu şehirde konserler vermeye hak kazandı.

1992’de İtalya’da düzenlenen Uluslar arası “R. Lipizer Keman Yarışması”nda, kardeşi Özcan Ulucan ile birlikte “En İyi Beethoven Sonat Yorumu” ödülünü keman-piyano ikilisi olarak paylaştılar.

1989’dan bu yana, Saim Akçıl, Burak Tüzün, İnci Özdil, Erol Erdinç, I. I. Galati, Gürer Aykal gibi şefler yönetiminde Türkiye’nin önde gelen orkestraları (Cumhurbaşkanlığı Senfoni, İstanbul Devlet Senfoni, Borusan Oda, Bursa Senfoni, Çukurova Senfoni orkestraları) eşliğinde çaldı.

2004’ün Eylül- Aralık ayları arasında Miami’de (Florida – ABD) çeşitli oda müziği ve solos resitaller vermiş, Miami Üniversitesi’nin Konçerto Yarışması’nı kazanması sonucu da Senfoni Orkestrası ile konserler verme hakkını kazanmıştır.

Bulgaristan, Türkiye, Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, İtalya, Fransa, Avusturya, İsrail ve Portekiz’de konserler vermiştir.


Özcan Ulucan

1973 yılında Bulgaristan`in Sumen şehrinde doğan Özcan Ulucan, müzik eğitimine altı yaşında Zdravka ve Veselin Spirov ile başladı. İlk konserini dokuz yasında, piyanist kız kardeşi Birsen Ulucan ile; orkestra eşliğinde ise on üç yaşında, Sumen Filarmoni Orkestrasıyla verdi. Daha sonra Varna „D.Hristov“ Müzik Okulunda dört yıl Genoveva Burova ile çalıştı.

1989 yılında ailesiyle birlikte Türkiye`ye göç etti ve Saim Akçıl’ın örgencisi oldu.

1993 Mimar Sinan Üniversitesi Konservatuvarından mezun oldu ve ayni yıl Türk Eğitim Vakfı bursunu kazanarak Londra`ya gitti. Burada Guildhall Müzik Okulunda Yfrah Neaman ile iki yıl solistlik eğitimi gördü ve 1995`te üstün başarıyla buradan mezun oldu.

1995 ile 1998 yılları arasında, Ankara Devlet Konservatuvarında Rus kemancı Viktor Pikaizen ile Yüksek Lisans-„Master“ çalışması yaptı. Bundan sonra Eczacıbaşı Vakfı`nın desteği ile Almanya`ya gitti. Burada önce Joshua Epstein ile „Konser Olgunluk“  Diplomasi, sonra Maxim Vengerov ile Solistlik Diplomasi çalışmalarını 2004 yılında, Vengerov ile birlikte verdiği konserle üstün basarıyla tamamladı.

Özcan Ulucan ulusal ve uluslararası birçok yarışmada ödül kazanmıştır. Bunlar arasında „S.Obretenov“ yarışmasında ikincilik (Bulgaristan), „J.Kocian“ yarışması iki birincilik ödülü (Çekoslovakya), Mimar Sinan Üniversitesi yarışması üçüncülük (Türkiye), “R.Lipizer“ Yarışması „En iyi Beethoven sonat yorumu“ ödülü (İtalya), “W.Gieseking“ yarışması birincilik ödülü (Almanya) sayılabilir.

Sanatçı, kız kardeşi piyanist Birsen Ulucan ile birlikte Türkiye, Bulgaristan, İngiltere, Almanya, Fransa, İsviçre, İsrail ve ABD`de konserler vermiştir.

Ayrıca kemancı kız kardeşi Aysen Ulucan ile beraber üçlü projeler gerçekleştirmektedir.

2002 yılından itibaren  kemancı Maxim Vengerov ile beraber dünyanın ünlü konser salonlarında konserler veren Özcan Ulucan (Konzerthaus – Berlin, Royal Albert Hall – Londra, Ludwigsburg Festivali, Wels Festivali – Avusturya, Tel Aviv Konservatuarı – İsrail, Lütfi Kırdar Salonu – İstanbul, Amsterdam Concertgebouw), 2004 Konser Sezonu içerisinde ünlü çellist ve orkestra şefi M. Rostropoviç ve M.Vengerov ile beraber Amsterdam Concertgebouw Salonunda konser verdi. 2003 Konser sezonunda piyanist Fazıl Say ile İstanbul Albert Long Salonu ve İzmit´te resitaller veren sanatçı, Eylül 2005´de İngiliz Oda Orkestrası ve Maxim Vengerov ile "The Music Cruise" gemi turu kapsamında solo ve oda müziği konserleri vermiştir.

Sanatçı halen Almanya`da oturmakta ve keman ve viyola öğretmenliği yanısıra solistlik kariyerini yurtdışı ve yurtiçinde sürdürmektedir.

Özcan Ulucan, ustası bilinmeyen 19.Yüzyıla ait bir kemanla çalmaktadır.  
  
Tüm Haberler