♪
Kültür bakanlığı sınavında. Ankara thm koro şefi kızını aldı. Urfa korusu şefi kayın biraderini aldı. İstanbul korosu şefi oğlu ve yeğenini aldı. ilginizi çekerse detay verebilirim
ttnet arena - 09.07.2024
♪
Cumhuriyetimizin kurucusu ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını saygı ve minnetle anarken, ülkemiz Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. yılını en coşkun ifadelerle kutluyoruz.
Mavi Nota - 28.10.2023
♪
Anadolu Güzel Sanatlar Liseleri Müzik Bölümlerinin Eğitim Programları Sorunları
Gülşah Sargın Kaptaş - 28.10.2023
♪
GEÇMİŞ OLSUN TÜRKİYE!
Mavi Nota - 07.02.2023
♪
30 yıl sonra karşılaşmak çok güzel Kurtuluş, teveccüh etmişsin çok teşekkür ederim. Nerelerdesin? Bilgi verirsen sevinirim, selamlar, sevgiler.
M.Semih Baylan - 08.01.2023
♪
Değerli Müfit hocama en içten sevgi saygılarımı iletin lütfen .Üniversite yıllarımda özel radyo yayıncılığı yaptım.1994 yılında derginin bu daldaki ödülüne layık görülmüştüm evde yıllar sonra plaketi buldum hadi bir internetten arayayım dediğimde ikinci büyük şoku yaşadım 1994 de verdiği ödülü değerli hocam arşivinde fotoğraf larımız ile yayınlamaya devam ediyor.ne büyük bir emek emeği geçen herkese en derin saygılarımı sunarım.Ne olur hocamın ellerinden benim için öpün.
Kurtuluş Çelebi - 07.01.2023
♪
18. yılımız kutlu olsun
Mavi Nota - 24.11.2022
♪
Biliyorum Cüneyt bey, yazımda da böyle bir şey demedim zaten.
editör - 20.11.2022
♪
sayın müfit bey bilgilerinizi kontrol edi 6440 sayılı cso kurulrş kanununda 4 b diye bir tanım yoktur
CÜNEYT BALKIZ - 15.11.2022
♪
Sayın Cüneyt Balkız, yazımda öncelikle bütün 4B’li sanatçıların kadroya alınmaları hususunu önemle belirtirken, bundan sonra orkestraları 6940 sayılı CSO kanunu kapsamında, DOB ve DT’de kendi kuruluş yasasına, diğer toplulukların da kendi yönetmeliklerine göre alımların gerçekleştirilmesi konusuna da önemle dikkat çektim!
editör - 13.11.2022
20. Uluslararası Gümüşlük Müzik Festivali’nin son dört konseri, SUDA başlığı altında Gümüşlük’ün eşsiz deniz manzarasıyla gerçekleşiyor. Günbatımıyla başlayan konserlerin üçüncüsünde sahneye çıkan Deniz Taşar, kendine has vokal tavrı ve ses rengiyle Türkiye’deki caz vokaline yepyeni bir soluk getirmeye devam ediyor. Özellikle de son zamanlardaki çalışmalarıyla cazın sınırlarını zorlayan Taşar, aynı zamanda bir multidisipliner sanatçı. Şarkı yazarı ve tasarımcı kimliğiyle Deniz Taşar’ın müziğini caz armonileriyle dolu türlerarası bir hikaye anlatıcılığı olarak tanımlayabiliriz.
20. Uluslararası Gümüşlük Müzik Festivali kapsamında düzenlenen SUDA konserleri serisinde sahneye çıkan Deniz Taşar’a sahnede piyanoyla Adem Gülşen, basgitarla Alper Yılmaz ve davulla Onur Başkurt eşlik etti. Deniz Taşar, izleyici karşısında önceki albümlerinin yanı sıra son albümü “Pişman Olunmayan Dünler”den seçtiği parçaları da seslendirdi. Farklı yorumları ve sesini kullanış şekliyle standat caz vokalinin ötesine geçen Deniz Taşar, güçlü sesiyle festival izleyicisini kendine hayran bıraktı. Sanatçı sırasıyla, “Jump Out The Loop”, “Onu Ona Ona Onu”, “Beraber Yüzelim”, “Uzaktan”, “Günler Geri”, “Afro Blue - Mongo Santamaria”, “Hadi Gel”, “Yorgunluktan”, “Kirlendik”, “Bitch Don’t Kill My Vibe - Kendrick Lamar” ve “Not This Time” adlı parçalarları seslendirerek alkışlarla sahneden ayrıldı.
2013 yılında ‘Nardis Genç Caz Vokal Yarışması’ birincisi, Akbank ‘JAmZZ’ Yarışması ‘En İyi Yorum’ ödüllü sahibi ve ‘İKSV Genç Caz Yarışması’nın kazananlarından olan Deniz Taşar, 2016 yılında Türkçe parçalarını ‘Uykuda Bir Bulut’ isimli ilk albümünde seslendirdi. Aynı yıl, bas-vokal projesi Songs From A Breeze’le ‘Chapter One’ albümünü yayınladılar. Kendi plak şirketi SOLAS Records’tan yayınladığı müzikal iş birlikleriyle dikkat çeken ve son albümü ‘Pişman Olunmayan Dünler’i bir podcast serisi ve sergiye taşıyan Taşar, bu sene Radyo Boğaziçi Müzik Ödülleri’nde ‘En İyi Caz Sanatçısı’ ödülünün sahibi oldu.
Yarın Rembrandt Trio Konseri
20. yılında birbirinden değerli konserlerle izleyiciyi Gümüşlük’te buluşturan Uluslararası Gümüşlük Müzik Festivali, SUDA konserleri kapsamında 28 Ağustos 2023 Pazartesi akşamı, saat 20.30 ‘da başlayacak Hollandalı caz grubu Rembrandt Trio konseriyle kapılarını bir sonraki yıla kadar kapamaya hazırlanıyor.
Davulda Vinsent Plajer, basgitarda Tony Overwater ve piyanoda Rembrandt Frerichs’ten oluşan Rembrandt Trio, on beş yıl önce kurulmuş ve kurulduğundan bu yana Hollanda’nın en ünlü caz gruplarından biri haline gelmiş. Trio, sanatsal merakları ve cazın geleceğine yönelik yenilikçi girişimleriyle uluslararası alanda tanınırlığa sahip olmuş. Caz, klasik ve Orta Doğu müziğine olan tutkularını kullanarak derinlemesine yenilikçi ve evrensel çekicilikte formlar ve sesler oluşturmuş olan Rembrandt Trio, çoğunlukla ülkeleri Hollanda dışında performans sergilemiş. Grubun özel ve anlamlı konserlerinden biri, efsanevi Ronnie Scott caz kulübünde Chick Corea’nın triosu ile konser vermek ve 25 bin caz tutkununun izlediği Taichung Caz Festivali’nde Tayvan’da açılış konserini gerçekleştirmek olmuş.
Rembrandt Trio’nun diğer bir ilginç yanı ise tarihi enstrümanları, yaptıkları müziğe adapte etmek. Grup, dönemin enstrümanlarının güncel müzik formları arasında kaybolup gitmesini de bu yolla engellemiş oluyor… 2014 yılında Hollanda Ulusal Müzik Aletleri Vakfı, 1790 yılına tarihlenen ve dönemin meşhur piyano yapımcısı Anton Walter’ın, W.A. Mozart’a yaptığı erken bir piyano olan “fortepiano”nun replikasının yapımını Rembrandt Frerichs için piyano yapımcısı Chris Maene’ye sipariş etmiş. Kısa bir süre sonra Tony Overwater viyola da gamba ailesine ait 16. yy’dan kalma “violone” adlı enstrümanı çalmaya başlamış. Davulcu Vinsent Planjer ise “whisper kit” adlı tarihi ve kültürel farklılıkların bir araya geldiği bir vurmalı enstrüman koleksiyonu inşa etmeye girişmiş. Böylelikle trio, cazın alışıldık ‘sound’una farklı bir ses ekleyerek dikkat çekmiş.
Trio yarattığı enstrümantasyonla, sesleri daha yumuşak ve daha saydam hale getirdiğini ifade ediyor. Erken Dönem müzik icracıları ve Orta Doğu müzisyenleri ile ortak projelere imza atan trio, “A Wind Invisible Sweeps Us Through The World” adlı albümlerinin adını Mevlana Celaleddin Rumi'den aldıkları ilhamla koymuşlar. Müziğin büyüsüne ve evrenselliğini yakalamaya çalışan ekip, İran ve Batı kültürünü bir araya getiren bir de albüm yayınlamış. İranlı şarkıcı Mohammad Motamedi ile geliştirdikleri özel dostluğun ürünü olarak ortaya çıkan “İntizâr” adlı bu çalışma, usta doğaçlamacı Motamedi'nin, ruhani Farsça ve Türkçe şiirlere yaptığı doğaçlamalar ve Rembrandt Trio'nun batı enstrümanlarıyla yaptığı eşlikle dikkat çekmiş.
Rembrandt Trio ayrıca Paolo Fresu, Vincent Peirani, Norma Winstone, Verneri Pohjola, Sylvain Rifflet ve Perico Sambeat gibi Avrupalı müzisyenlerle iş birliği içinde önemli konser ve projelere de dahil olmuş. Trio, Akbank festivali, Ankara Piyano festivali ve İstanbul’daki Borusan Sanat gibi çeşitli etkinliklerde Türkiye’de birçok kez sahne almış. Kutsi Erguner ile daha önce aynı sahneyi paylaşan Rembrandt Trio'nun, Erdal Erzincan ve Türk dinleyicilerinin çok yakından tanıdığı Kayhan Kalhor ile de projeleri bulunuyor.