♪
Kültür bakanlığı sınavında. Ankara thm koro şefi kızını aldı. Urfa korusu şefi kayın biraderini aldı. İstanbul korosu şefi oğlu ve yeğenini aldı. ilginizi çekerse detay verebilirim
ttnet arena - 09.07.2024
♪
Cumhuriyetimizin kurucusu ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını saygı ve minnetle anarken, ülkemiz Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. yılını en coşkun ifadelerle kutluyoruz.
Mavi Nota - 28.10.2023
♪
Anadolu Güzel Sanatlar Liseleri Müzik Bölümlerinin Eğitim Programları Sorunları
Gülşah Sargın Kaptaş - 28.10.2023
♪
GEÇMİŞ OLSUN TÜRKİYE!
Mavi Nota - 07.02.2023
♪
30 yıl sonra karşılaşmak çok güzel Kurtuluş, teveccüh etmişsin çok teşekkür ederim. Nerelerdesin? Bilgi verirsen sevinirim, selamlar, sevgiler.
M.Semih Baylan - 08.01.2023
♪
Değerli Müfit hocama en içten sevgi saygılarımı iletin lütfen .Üniversite yıllarımda özel radyo yayıncılığı yaptım.1994 yılında derginin bu daldaki ödülüne layık görülmüştüm evde yıllar sonra plaketi buldum hadi bir internetten arayayım dediğimde ikinci büyük şoku yaşadım 1994 de verdiği ödülü değerli hocam arşivinde fotoğraf larımız ile yayınlamaya devam ediyor.ne büyük bir emek emeği geçen herkese en derin saygılarımı sunarım.Ne olur hocamın ellerinden benim için öpün.
Kurtuluş Çelebi - 07.01.2023
♪
18. yılımız kutlu olsun
Mavi Nota - 24.11.2022
♪
Biliyorum Cüneyt bey, yazımda da böyle bir şey demedim zaten.
editör - 20.11.2022
♪
sayın müfit bey bilgilerinizi kontrol edi 6440 sayılı cso kurulrş kanununda 4 b diye bir tanım yoktur
CÜNEYT BALKIZ - 15.11.2022
♪
Sayın Cüneyt Balkız, yazımda öncelikle bütün 4B’li sanatçıların kadroya alınmaları hususunu önemle belirtirken, bundan sonra orkestraları 6940 sayılı CSO kanunu kapsamında, DOB ve DT’de kendi kuruluş yasasına, diğer toplulukların da kendi yönetmeliklerine göre alımların gerçekleştirilmesi konusuna da önemle dikkat çektim!
editör - 13.11.2022
Bursa Bölge Devlet Senfoni Orkestrası viyolonsel sanatçılarından, Kültür Emekçileri Sendikası Merkez Yürütme Kurulu Üyesi ve Hukuk Sekreteri Burç Balcı, Orkestra Sanatçıları Meslek Birliği Platformu adlı sosyal medya grubunda son derece haklı sorular sorarak önemli bir ikazda bulundu.
Balçı yürürlükteki yasa ve yönetmeliklere rağmen Kültür ve Turizm Bakanlığı, Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü ve Dösim Genel Müdürlüğü üçgeninde Devlet Senfoni Orkestraları sanatçılarının özel görevlendirmelerde nasıl bir hukuksuzluğa ve haksızlığa maruz kaldığı yolunda sorular sorarak “Edin” ve “Düşünün” sözcükleri kullanarak çok önemli bir ikazda bulundu.
Bursa Bölge Devlet Senfoni Orkestrası viyolonsel sanatçısı ve Kültür Emekçileri Sendikası Merkez Yürütme Kurulu Üyesi ve Hukuk Sekreteri Burç Balcı konunun sendike tarafından değerlendirildiğini ve konu hakkında yakında bilgi verileceğini açıkladığı yazısında şu açıklamayı yaptı:
“Değerli orkestra sanatçısı meslektaşlarım,
Siz asli görevinizi aksatmaksızın başka bir sanat etkinliğinde bulunduğunuzda, örneğin özel bir orkestraya gidip çaldığınızda, sadece Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü'nde "Dösim Bağışı" adı altında kesintiye mecbur tutulduğumuzu, bunu yatırmadığınız takdirde izin verilmeyeceğinin belirtildiğini,
Ama ne devlet operalarında, ne de devlet tiyatrolarında dizilerde rol alanlar veya albüm çalışması yapanlarda bile böyle bir kesinti, yüzde ödeme, daha doğrusu "haraç" uygulaması olmadığını biliyormusunuz?
Koca bakanlıkta Dösim Genel Müdürlüğü nasıl ve neden sadece Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü personelinden "yüzde almak" karşılığında şartlı izin uygulaması yapabiliyor?
Aynı bakanlığın kendi sanatçılarına nasıl farklı kesinti yapılabildiğini, bunun hukuka uygunluğunu veya yasal dayanağını hiç merak ettiniz mi?
Edin.
Peki benzeri kuruluşların bazılarında çalışanlar döner sermayeden pay alabiliyorken, neden dösim'e bilet gelirleri ve yüzde ödeyerek para kazandıran sanatçılara döner sermaye payı ödenmediğini hiç düşündünüz mü?
Düşünün.”
Konu hakkında, geçmiş yıllarda orkestralarda müdürlük ve sair yöneticilik yapmış olan bilgisine başvurduğumuz sanatçılar gazetemize, “bu konu doğru ve önemli” açıklamasını yaptılar!