♪
Kültür bakanlığı sınavında. Ankara thm koro şefi kızını aldı. Urfa korusu şefi kayın biraderini aldı. İstanbul korosu şefi oğlu ve yeğenini aldı. ilginizi çekerse detay verebilirim
ttnet arena - 09.07.2024
♪
Cumhuriyetimizin kurucusu ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını saygı ve minnetle anarken, ülkemiz Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. yılını en coşkun ifadelerle kutluyoruz.
Mavi Nota - 28.10.2023
♪
Anadolu Güzel Sanatlar Liseleri Müzik Bölümlerinin Eğitim Programları Sorunları
Gülşah Sargın Kaptaş - 28.10.2023
♪
GEÇMİŞ OLSUN TÜRKİYE!
Mavi Nota - 07.02.2023
♪
30 yıl sonra karşılaşmak çok güzel Kurtuluş, teveccüh etmişsin çok teşekkür ederim. Nerelerdesin? Bilgi verirsen sevinirim, selamlar, sevgiler.
M.Semih Baylan - 08.01.2023
♪
Değerli Müfit hocama en içten sevgi saygılarımı iletin lütfen .Üniversite yıllarımda özel radyo yayıncılığı yaptım.1994 yılında derginin bu daldaki ödülüne layık görülmüştüm evde yıllar sonra plaketi buldum hadi bir internetten arayayım dediğimde ikinci büyük şoku yaşadım 1994 de verdiği ödülü değerli hocam arşivinde fotoğraf larımız ile yayınlamaya devam ediyor.ne büyük bir emek emeği geçen herkese en derin saygılarımı sunarım.Ne olur hocamın ellerinden benim için öpün.
Kurtuluş Çelebi - 07.01.2023
♪
18. yılımız kutlu olsun
Mavi Nota - 24.11.2022
♪
Biliyorum Cüneyt bey, yazımda da böyle bir şey demedim zaten.
editör - 20.11.2022
♪
sayın müfit bey bilgilerinizi kontrol edi 6440 sayılı cso kurulrş kanununda 4 b diye bir tanım yoktur
CÜNEYT BALKIZ - 15.11.2022
♪
Sayın Cüneyt Balkız, yazımda öncelikle bütün 4B’li sanatçıların kadroya alınmaları hususunu önemle belirtirken, bundan sonra orkestraları 6940 sayılı CSO kanunu kapsamında, DOB ve DT’de kendi kuruluş yasasına, diğer toplulukların da kendi yönetmeliklerine göre alımların gerçekleştirilmesi konusuna da önemle dikkat çektim!
editör - 13.11.2022
Milli Mücadele tüm hızıyla sürerken, bir yandan Ankara’da kurulan yeni Meclis’te müstakbel Cumhuriyet’in temelleri atılırıyor, bir yandan yeni Türkiye’nin filizleri Anadolu’dan yükseliyor. Bayrak kadar, halkı kenetleyecek ortak bir sese ihtiyaç var…
Ulusal bir marşa… İstiklal Marşı’na!
Bunun için Kurtuluş Savaşı’nın fırtınalı günlerinde, önce bir güfte, sonrasında ise bir beste yarışması açılıyor.
Tekfen Vakfı’nın desteği ile yazar Mehmet Altun devlet ve özel arşivlerinde, sahaflarda yaptığı araştırmalar sonucunda, 1921 yılında Maarif Vekaletince açılan İstiklal Marşı yarışmasına katılan yüzden fazla olduğu bilinen eserlerden on bir tanesinin orijinal notalarına ulaşıyor. Marşların bazıları makamsal, bazıları ise tek bir çalgı için yazılmış olduğundan dolayı, aralarında merhum Nevit Kodallı, Emre Aracı, Hasna Uçarsu, Özkan Manav gibi günümüz Türk bestecileri, eserlerin orkestra ve koro için düzenlemelerini yapıyor. Kazım Karabekir’in yarışma dışı olarak bestelediği “Türk Yılmaz” adlı marşı da, milli marş seferberliğine güçlü bir örnek olarak, projeye dahil ediliyor.
Cumhuriyetimizin 100. yılında daimi şef Aziz Shokhakimov yönetimindeki Tekfen Filarmoni, koro, saz heyeti, solistler ile bu ilginç ve pek de bilinmeyen hikayeyi canlandıracak anlatıcılar eşliğinde, önce 25 Ekim’de Cumhuriyetimizin kalbi olan Ankara’da (CSO Ada), ardından 28 Ekim’de İstanbul’da Cumhuriyetimizin kurucusu, Ulu Önder’in adını taşıyan Atatürk Kültür Merkezi’nde seslendirdi.
Sahnede 120 kişinin sanatını icra ettiği görkemli temsilde kendi alanlarında ülkemizin en saygın ve sevilen sanatçıları yer aldı.
Milli Marş’ın öyküsünü Afife Jale Ödülü adayı tiyatro yönetmeni Yiğit Sertdemir sahneye uyarlarken, Meclis’teki hararetli tartışmaları, Tunalı Hilmi ya da Garp Ordusu Erkan-ı Harbiyesi Komutanı İsmet (İnönü) Bey’in sözlerini ise sevilen tiyatrocularımız Ceyda Düvenci, Mert Fırat ve Yiğit Sertdemir canlandırdı.
Ses sanatçıları olarak şef Masis Aram Gözbek yönetiminde MAGMA Filarmoni Korosu ve Ankara Operası solist sanatçısı tenor Faik Mansuroğlu’nun yanı sıra, saz heyetini oluşturacak ülkemiz önde gelen saz ustaları Göksel Baktagir (Kanun), Yurdal Tokcan (Ud) ile Ercan Irmak (Ney)’ın eşlik edeceği Sumru Ağıryürüyen sahnede yerlerini aldılar
Her iki konser de coşkulu bir dinleyici kitlesi ile kucaklaştı. Bu şekilde düzenlenen konser dizini amacına ulaşmış oldu!
Şef: Aziz Shokhakimov yönetiminde Tekfen Filarmoni
Şef: Masis Aram Gözbek yönetiminde MAGMA Filarmoni Korosu
Solistler: Sumru Ağıryürüyen (mezzo soprano), Faik Mansuroğlu (tenor)
Saz heyeti: Göksel Baktagir (kanun), Yurdal Tokcan (ud), Ercan Irmak (ney)
Araştırma-Metin: Mehmet Altun
Yöneten: Yiğit Sertdemir,
Anlatanlar: Ceyda Düvenci, Mert Fırat, Yiğit Sertdemir