♪
Kültür bakanlığı sınavında. Ankara thm koro şefi kızını aldı. Urfa korusu şefi kayın biraderini aldı. İstanbul korosu şefi oğlu ve yeğenini aldı. ilginizi çekerse detay verebilirim
ttnet arena - 09.07.2024
♪
Cumhuriyetimizin kurucusu ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını saygı ve minnetle anarken, ülkemiz Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. yılını en coşkun ifadelerle kutluyoruz.
Mavi Nota - 28.10.2023
♪
Anadolu Güzel Sanatlar Liseleri Müzik Bölümlerinin Eğitim Programları Sorunları
Gülşah Sargın Kaptaş - 28.10.2023
♪
GEÇMİŞ OLSUN TÜRKİYE!
Mavi Nota - 07.02.2023
♪
30 yıl sonra karşılaşmak çok güzel Kurtuluş, teveccüh etmişsin çok teşekkür ederim. Nerelerdesin? Bilgi verirsen sevinirim, selamlar, sevgiler.
M.Semih Baylan - 08.01.2023
♪
Değerli Müfit hocama en içten sevgi saygılarımı iletin lütfen .Üniversite yıllarımda özel radyo yayıncılığı yaptım.1994 yılında derginin bu daldaki ödülüne layık görülmüştüm evde yıllar sonra plaketi buldum hadi bir internetten arayayım dediğimde ikinci büyük şoku yaşadım 1994 de verdiği ödülü değerli hocam arşivinde fotoğraf larımız ile yayınlamaya devam ediyor.ne büyük bir emek emeği geçen herkese en derin saygılarımı sunarım.Ne olur hocamın ellerinden benim için öpün.
Kurtuluş Çelebi - 07.01.2023
♪
18. yılımız kutlu olsun
Mavi Nota - 24.11.2022
♪
Biliyorum Cüneyt bey, yazımda da böyle bir şey demedim zaten.
editör - 20.11.2022
♪
sayın müfit bey bilgilerinizi kontrol edi 6440 sayılı cso kurulrş kanununda 4 b diye bir tanım yoktur
CÜNEYT BALKIZ - 15.11.2022
♪
Sayın Cüneyt Balkız, yazımda öncelikle bütün 4B’li sanatçıların kadroya alınmaları hususunu önemle belirtirken, bundan sonra orkestraları 6940 sayılı CSO kanunu kapsamında, DOB ve DT’de kendi kuruluş yasasına, diğer toplulukların da kendi yönetmeliklerine göre alımların gerçekleştirilmesi konusuna da önemle dikkat çektim!
editör - 13.11.2022
Türkiye Cumhuriyeti’nin, ülkemizin kuruluşunun 100. Yılını kutladığımız bugün sosyal medyada rastlanılan bir videodan dolayı belleklerimizden silinen bir marşı getiriyoruz huzurunuza. Bu video Kanada’nın Ottava kentinin Türklerin yoğunlukla ikamet ettiği bir banliyösünde Türk kadınları bir araya gelip bu marşı seslendirmişler: Atatürk Marşı. Bestecisi Münir Ceyhan.
Son derece debdebeli bir yaşam süren Münir Ceyhan’ın yaşamı Beyrut’ta başlıyor. Hasan El Mesali Feruş Gümrük memuru olarak çalıştığı Beyrut’tan esi ve dört çocuğunu bir Fransız gemisi ile İstanbul’a göndermiş, kendisi 1. Dünya Savaşını yüzbaşı rütbesi ile katılmıştı. Annesi İstanbul’da bir okulda müstahsenlik yaparak kazandığı parayla dört kardeşi ile birlikte yaşamlarını sürdürüyorlardı. İlerde iyi bir müzisyen olacak olan Münir Ceyhan ve Tevfik Ceyhan annelerinin icra ettiği bu eşsiz sesle beslenerek büyüyorlardı.
Beyrut’ta orta halli bir ailenin çocuğu iken babası 1. Dünya Savaşında şehit olmuş geldikleri istanbul’da Beyrut günlerinden aldığı müzik feyzini geliştirmeye devam etmişti.
1932 yılında İstanbul Öğretmen Okulu’nun bitirdikten sonra keman çalmasını kendi çabası ile öğrendi. Öğretmenlik yaptığı Üsküdar’da okulun müzik derslerine girmeye başladı. Kendi yazıp bestelediği şarkıları öğrencilerine ders olarak gösteriyor ve öğretiyordu. Konservatuara başvurdu ve kabul edilerek konservatuarda da eğitimine öğretmenlik ile birlikte devam etti.
Müniir Ceyhan’ı besteciliğinde en çok etkiliyen kişi her daim hayranı olduğu ve eserlerini hayranlıkla dinlediği Schubert idi. Konservatuar tahsili sırasında Schubert’in eserlerini inceledi. Hayallerinden birisi de Schubert’in müziğini yaptığı ülkeye gitmekti. Sonunda cebinde az bir parayla Viyana’nın yolunu tuttu.
2. Dünya Savaşı’nın en korkunç günlerini Viyana’da geçirdi. Savaşın vurduğu ülkede çok yoksulluk çekti ve tüm bu yoksulluğa müzik aşkına göğüs gerdi. Sesi beğenilerek kabul edildiği Viyana Müzik Akademisi'nden 5 yılın ardından diplomasını alıp mezun olup 1943 yılı sona ererken soğuk bir kış gecesinde Türkiye’ye İstanbul’a dönmeye karar verdi.
Bombalanmış köprüler, paramparça olmuş demiryollarını aşarak önce Edirne’ye sonra trenle İstanbul’a varıp Viyana Musıki ve Tiyatro Akademisi mezunu olan genç bir yetenek olarak İstanbul Belediye Konservatuarı’nda ses öğretmenliğine başladı.
Münir Ceyhan çok tanınmamasına rağmen döneminde hemen tüm ilkokullarda her çocuğa öğretilen birçok eseri ve şarkıları vardır.
Kesin ölüm tarihi bilinmeyen Münir Ceyhan’ın haberimizde konusu olan Atatürk Marşı adlı bestesinin yanı sıra sözleri Ahmet Kutsi Tecer’e ait olan “Orda Bir Köy Vardır Uzakta” dizeleri ile başlayan çok tanınmış bir bestesi vardır.
İlkokullara yönelik okul şarkıları ihtiva eden “Gece Yolculuğu” adlı albümü plâk (45’lik – LP) olarak basılmış ve 1964’te Milli Eğitim Bakanlığı tarafından ülkedeki tüm ilkokullara dağıtılmıştır.
Atatürk marşı yaşı 50'yi aşmış kişilerin çok iyi hatırlayacağı bir marştır. Yeniden gündeme getirmemizin amacı ise umarız okullarımızda yeniden öğretilmeye ve söyletilmeye başlanır düşüncesidir.
Atatürk Marşı
Beste: Münir Ceyhan (1908 - ?)
İstiklâl savaşının en büyük kahramanı,
Emanet ettin bana kurtardığın vatanı.
Yolunda yürüyorum, bağlıyım devrimlere,
Hergün Türk’üm diyorum göğsümü gere gere.
Atatürk'üm önderim nabzımda atıyorsun,
Sulhsever bir dünyanın kalbinde yatıyorsun.
Yurda, cumhuriyete kimse el uzatamaz,
Bu inancı içimden hiç bir kuvvet atamaz.
Sesini duyuyorum, gönüller bağlı sana,
Senin evladın olmak gurur veriyor bana.
Atatürk'üm önderim nabzımda atıyorsun,
Sulhsever bir dünyanın kalbinde yatıyorsun.
Dinlemek için..