♪
Kültür bakanlığı sınavında. Ankara thm koro şefi kızını aldı. Urfa korusu şefi kayın biraderini aldı. İstanbul korosu şefi oğlu ve yeğenini aldı. ilginizi çekerse detay verebilirim
ttnet arena - 09.07.2024
♪
Cumhuriyetimizin kurucusu ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını saygı ve minnetle anarken, ülkemiz Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. yılını en coşkun ifadelerle kutluyoruz.
Mavi Nota - 28.10.2023
♪
Anadolu Güzel Sanatlar Liseleri Müzik Bölümlerinin Eğitim Programları Sorunları
Gülşah Sargın Kaptaş - 28.10.2023
♪
GEÇMİŞ OLSUN TÜRKİYE!
Mavi Nota - 07.02.2023
♪
30 yıl sonra karşılaşmak çok güzel Kurtuluş, teveccüh etmişsin çok teşekkür ederim. Nerelerdesin? Bilgi verirsen sevinirim, selamlar, sevgiler.
M.Semih Baylan - 08.01.2023
♪
Değerli Müfit hocama en içten sevgi saygılarımı iletin lütfen .Üniversite yıllarımda özel radyo yayıncılığı yaptım.1994 yılında derginin bu daldaki ödülüne layık görülmüştüm evde yıllar sonra plaketi buldum hadi bir internetten arayayım dediğimde ikinci büyük şoku yaşadım 1994 de verdiği ödülü değerli hocam arşivinde fotoğraf larımız ile yayınlamaya devam ediyor.ne büyük bir emek emeği geçen herkese en derin saygılarımı sunarım.Ne olur hocamın ellerinden benim için öpün.
Kurtuluş Çelebi - 07.01.2023
♪
18. yılımız kutlu olsun
Mavi Nota - 24.11.2022
♪
Biliyorum Cüneyt bey, yazımda da böyle bir şey demedim zaten.
editör - 20.11.2022
♪
sayın müfit bey bilgilerinizi kontrol edi 6440 sayılı cso kurulrş kanununda 4 b diye bir tanım yoktur
CÜNEYT BALKIZ - 15.11.2022
♪
Sayın Cüneyt Balkız, yazımda öncelikle bütün 4B’li sanatçıların kadroya alınmaları hususunu önemle belirtirken, bundan sonra orkestraları 6940 sayılı CSO kanunu kapsamında, DOB ve DT’de kendi kuruluş yasasına, diğer toplulukların da kendi yönetmeliklerine göre alımların gerçekleştirilmesi konusuna da önemle dikkat çektim!
editör - 13.11.2022
Türk Besteci Çetin Işıközlü’nün, 61 yaşında bestelediği ilk piyano konçertosu solist piyanist Can Çakmur’a eşlik edecek Cemal Reşit Rey Senfoni Orkestrası tarafından seslendirilecek. Konserde orkestrası Şef-besteci Çetin Işıközlü yönetecek.
Besteci Işıtözlü bu eserini 2000 yılında Viyola Sanatçısı Ruşen Güneş’in tavsiyesi üzerine, 1993’te yaşama veda eden dostu ve hatta bir dönem öğretmeni olan Piyanist ve Piyano Eğitimcisi Tulga Cetiz’i düşünerek bestelemişti.
25 Kasım 2023 Cumartesi günü saat: 20.00’de CRR konser salonunda seslendirilecek eser, 2000 yılında ithaf edildiği, varlığıyla gurur duyduğumuz, dünyaca ünlü Türk Piyanist İdil Biret’in solistliğinde, Şef Rengim Gökmen yönetimindeki İzmir Devlet Senfoni Orkestrası tarafından ilk kez seslendirilmişti. Dünyaca ünlü anıtsal sanatçı piyanist İdil Biret,konçertoyu “Best of Turkish Piano Music” albümünde yayınladı.
Program şöyle:
Şef: Çetin Işıközlü
Solist: Can Çakmur,piyano
L. v. Beethoven(1770- 1827) Coriolan Uvertür
Ç. Işıközlü (1939 -) Piyano Konçertosu
I. Allegretto ( energico) II. Largo ( sostenuto) III. Allegro Moderato ( scherzo) , Andante(calmato), Adagio, Allegro(scherzo)
W. A. Mozart (1756 – 1791) - Senfoni No.40
I. Molto allegro II. Andante III. Menuetto. Allegretto IV. Finale. Allegro assai
Yapıtın yazılmasından üç yıl önce dünyaya gelen ve halen başarılı bir solistlik kariyeri sürdüren solist piyanist Can Çakmur; Leyla Bekensir ve Ayşe Kaptan ile başladığı öğrenimini, 2009’dan 2015’e kadar Emre Şen, Jun Kanno ve Paris’te Schola Cantorum’da Marcella Crudeli ile sürdürdü. 2012’de XXII. Roma Uluslararası Piyano Yarışması, 2018’de 10. Hamamatsu Uluslararası Piyano Yarışması ve 2017’de İskoç Uluslararası Piyano Yarışması birinciliği elde eden, 2014’te Pianale Junior Akademi ve Yarışması'nda sergilediği seviye nedeniyle akademi için burs ve EMCY (Avrupa Gençlik Müzik Yarışmaları) Ödülü’ne değer görülen Çakmur, 2013’te Güher ve Süher Pekinel’in Dünya Sahnelerinde Genç Müzisyenler projesine kabul edildi.
Avusturya İmparatorluk Sarayı Kâtibi Heinrich Josef von Collin’in 1804’te yazdığı “Coriolanus” adlı dramanın hikâyesi şöyledir: “M.Ö. 500 yıllarında Romalı soylu Gaius Marcius, Volsciler’i yenerek Corili kentini ele geçirdiği için Coriolanus adını alır. Halk sözcülüğünü sona erdirmek isteyince yargılanır ve sürgüne gönderilir. Hırsına yenilerek, Volsciler’in safına geçer, komutan yapılır ve orduyla Roma kapılarına dayanır. Elçilerin barış isteğini geri çevirir. Annesi, eşi ve iki çocuğunun da olduğu Romalı soylu annelerin yalvarışları ve ağlaması O’nu kararından döndürür, ordusunu geri çeker ve orada intihar eder.” 37 yaşındaki Ludwig van Beethoven “Coriolan’ın Trajedisi Üzerine Uvertür”ünde Coriolan’ın askeri yönü ve kararlılığını vurgular. Annesinin yalvarışlarını betimler. Ailesine sevgi ve şefkatini çizer, ölümü tercih etmesini anlatılır. Sondaki “pp” nüanslı üç nota; Coriolan’ın nabız atışlarının tükenişidir.
235 yıl önce, 25 Temmuz 1788’de sol minör tondaki “40 numaralı Senfonisi”ni tamamladığında Avusturyalı Besteci Wolfgang Amadeus Mozart; 32 yaşındaydı ve maddi açıdan pek iyi durumda değildi. Haziran ayının sonunda kızını kaybetmişti ve Schubert’in “Senfonide meleklerin şarkı söylediklerini duyabiliriz” ifadesinden, bu kaybın etkisinin yansıdığı görülebilir. Kimi yazarlar tarafından Mozart’ın “mutsuzluğunun dinamizmiyle örülü Patetik Senfonisi” olarak da nitelenen yapıt; acılar karşısında soylu bir dik duruşu temsil eder.
25 Kasım 2023 Cumartesi; Saat: 20.00
Cemal Reşit Rey Konser Salonu
Biletix