ISSN: 1301 - 3971
Yıl: 18      Sayı: 1960
Şu an 5 müzisyen gazete okuyor
Müzik ON OFF

Günün Mesajları


♪ Kültür bakanlığı sınavında. Ankara thm koro şefi kızını aldı. Urfa korusu şefi kayın biraderini aldı. İstanbul korosu şefi oğlu ve yeğenini aldı. ilginizi çekerse detay verebilirim
ttnet arena - 09.07.2024


♪ Cumhuriyetimizin kurucusu ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını saygı ve minnetle anarken, ülkemiz Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. yılını en coşkun ifadelerle kutluyoruz.
Mavi Nota - 28.10.2023


♪ Anadolu Güzel Sanatlar Liseleri Müzik Bölümlerinin Eğitim Programları Sorunları
Gülşah Sargın Kaptaş - 28.10.2023


♪ GEÇMİŞ OLSUN TÜRKİYE!
Mavi Nota - 07.02.2023


♪ 30 yıl sonra karşılaşmak çok güzel Kurtuluş, teveccüh etmişsin çok teşekkür ederim. Nerelerdesin? Bilgi verirsen sevinirim, selamlar, sevgiler.
M.Semih Baylan - 08.01.2023


♪ Değerli Müfit hocama en içten sevgi saygılarımı iletin lütfen .Üniversite yıllarımda özel radyo yayıncılığı yaptım.1994 yılında derginin bu daldaki ödülüne layık görülmüştüm evde yıllar sonra plaketi buldum hadi bir internetten arayayım dediğimde ikinci büyük şoku yaşadım 1994 de verdiği ödülü değerli hocam arşivinde fotoğraf larımız ile yayınlamaya devam ediyor.ne büyük bir emek emeği geçen herkese en derin saygılarımı sunarım.Ne olur hocamın ellerinden benim için öpün.
Kurtuluş Çelebi - 07.01.2023


♪ 18. yılımız kutlu olsun
Mavi Nota - 24.11.2022


♪ Biliyorum Cüneyt bey, yazımda da böyle bir şey demedim zaten.
editör - 20.11.2022


♪ sayın müfit bey bilgilerinizi kontrol edi 6440 sayılı cso kurulrş kanununda 4 b diye bir tanım yoktur
CÜNEYT BALKIZ - 15.11.2022


♪ Sayın Cüneyt Balkız, yazımda öncelikle bütün 4B’li sanatçıların kadroya alınmaları hususunu önemle belirtirken, bundan sonra orkestraları 6940 sayılı CSO kanunu kapsamında, DOB ve DT’de kendi kuruluş yasasına, diğer toplulukların da kendi yönetmeliklerine göre alımların gerçekleştirilmesi konusuna da önemle dikkat çektim!
editör - 13.11.2022


Tüm Mesajlar

Anket


DOB, DT ve GSGM'de 4B kadrosunda çalışanların 4A kadrosuna alınmaları için;

Sonuçları Gör

Geçmişteki Anketler

Tavsiye Et




Tavsiye etmek için sisteme girmeniz gerekmektedir.

Destekleyenlerimiz






 

Haberler


31. Ödül Başkent Oda Orkestrası’nın… 15.12.2023


Müziğin ülkemizdeki konumunu ve gidişini nesnel bir biçimde ortaya koymak ve bu konudaki gerçekleri belgelemek, müziğe emeği geçen kişilerin, sanatçıların, toplulukların emeğini öne çıkarmak ve değerlendirmek amacıyla Mavi Nota e-Müzik Gazetesi tarafından geleneksel olarak yılda bir kez düzenlenen Mavi Nota Müzik Ödülleri (2023); Mavi Nota e-Müzik Gazetesi’nin danışma kurulunu ihtivan eden, Prof. Dr. Abdullah Akat, Mezzosoprano Ebru Förster, Piyano eğitmeni ve piyanist Ilgın Salman, Piyanist Solist Sanatçı Yeşim Gökalp ve Mavi Nota Müzik Ödülleri ve Mavi Nota Müzik Gazetesi’nin kurucu imtiyaz sahibi Müfit Semih Baylan’dan oluşan seçici kurul tarafından gerçekleştirilen değerlendirme sonucunda oybirliği ile belirlenmiştir.

Kurulduğu 1994 yılından bu yana düzenli olarak verilen ve halen ülkemizin en uzun soluklu yaşayan müzik temalı tek ödülü olan 31.Mavi Nota Müzik Ödülleri, “Müzik Onur Ödülü” adı altında 2023 yılı için;

İdealist müzisyenleri de kapsayacak şekilde birlikte müzik yapmak amacıyla kurulan, ilerleyen süreç içinde kadrosuna dahil ettiği amatör ve profesyonel  müzisyenlerle çalışmalarını daha da ileriye taşıyarak konserler veren, Ankara'dan başlayarak ilkokullardan üniversitelere, kasaba ve köylere kadar yurdun çok değişik yerlerinde ücretsiz konserleri ile geniş halk kitlelerine ulaştıran ve çoksesli sanat müziğinin yanında ayrıca çok seslendirilmiş halk ezgilerini halka sunmanın dışında, festivallere katılarak ulusal ve uluslararası ölçüde ülkemizi en iyi şekilde temsil eden, gençlik konserleri veren, 59 yıllık geçmişi boyunca aralıksız şekilde sanatsal ve kültürel alanda gerçekleştirdikleri konserlerle ülkemizin klasik müzik yaşamında ses getiren; 1964 yılında Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası konzertmeisterlerinden (başkemancı) Fethi Kopuz yönetiminde, "Halkevleri Genel Merkez Orkestrası" adı altında kurulan ve günümüzde şefliğini Şerif Can Ünver’in yaptığı

“BA
ŞKENT ODA ORKESTRASI”na

verilmi
ştir.

31. Ödülü kazanan “BA
ŞKENT ODA ORKESTRASI”nı tebrik eder, klasik çok sesli çağdaş müziğin yaşatılmasında verdikleri çabada başarılar dileriz.

*

Ba
şkent Oda Orkestrası 1 Aralık 1964'te Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası konzertmeisterlerinden (başkemancı) Fethi Kopuz yönetiminde, "Halkevleri Genel Merkez Orkestrası" adı altında kurulmuştur.

İlk Kurucuları, Dr. Refik Erer, Dr, İskender Bayka, sanatçı Kenan Görgün ve öğretmen Nevzat Özkan'dır. Zaman içinde kadrosu büyüyen orkestranın ismi değişerek "Ankara Amatör Oda Orkestrası" olmuştur. Ancak elemanları amatör de olsa, yapılan çalışmalar profesyonel bir orkestra seviyesi göstermeye başlayınca, 1982'den itibaren orkestranın adı "Başkent Oda Orkestrası" olarak değiştirilmiş ve 2019 yılında kurulan Başkent Oda Orkestrası Kültür, Sanat ve Eğitim Derneği (BODER) çatısı altında kurumsallaşarak çalışmalarına halen devam etmektedir.

Birlikte müzik yapmak amacıyla kurulan bu topluluk çalı
şmalarını daha da ileriye taşıyarak konserler vermeye başlamış, ilkokullardan üniversitelere kadar Ankara'dan başlayarak yurdun çok değişik yerlerinde ücretsiz konserleri ile geniş halk kitlelerine ulaşş ve çoksesli sanat müziğinin yanında ayrıca ülkemizin de çok seslendirilmiş halk ezgilerini halka sunmanın dışında, festivallere katılmış, gençlik konserleri vermiş, radyo ve televizyon kayıtları da gerçekleştirmiştir.

Okullarda düzenlenen konser etkinliklerinde, öncelikle gençlere çok sesli müzi
ği sevdirmek ve müzik dinleme gereksinimlerini karşılamak amaçlanmıştır.

Konserlerde hiçbir maddi kar
şılık beklenmeyişi bu etkinlikleri daha da cazip hale getirmiş, böylece de gençler, belki de hayatlarında ilk kez çok sesli müzik ve çağdaş Türk müziği yapıtlarını tanıma olanağına kavuşmuştur. Buna paralel olarak ülkemizde genç yeteneklere ilk defa sahneye adım atma fırsatını verme ve orkestra eşliğinde solo çalma olanağı ikinci bir hedef olmuştur. Çünkü ülkemizde çok az sayıdaki senfonik orkestraların statüleri gereği sınırlı konserlerine bu genç yeteneklerden çok az sayıda sanatçı katılabilme olanağına sahiptir. Şimdiye kadar yüze yakın genç solist ve yirmi civarında genç orkestra şefi ilk defa B.O.O. ile sahnede yerini almış ve branşlarında tanınma fırsatını yakalamışlardır. Ülkemizde gençlere bu fırsatı verebilen, onların isim yapmasına, gelişmesine yardımcı olan orkestralar arasında B.O.O.'nun payı küçümsenmeyecek kadar büyüktür.

Bu güne kadar orkestranın üyeleri arasında yer alan profesyonel müzisyenlerin yanında, de
ğişik iş ve uğraşılara sahip, emekli memurlar, müzik öğretmenleri, mühendisler, mimarlar, yargıçlar, avukatlar, doktorlar, profesörler, hemşireler, milletvekilleri, emekli sanatçılar, öğrenciler, ev hanımları gibi pek çok çeşitli meslek grubundan elemanlar bulunmaktadır.

**

Mavi Nota Müzik Ödülünü kazananlar (1994-2023):

1- Deniz Ertan, Yi
ğit Aydın, Cem Soydemir; 2- Efe Akbulut, Neşe Tartanoğlu, Tülay İlter Sunar, Arzu Kara, Didem Hızer, Kurtuluş Çelebi; 3- Duyuşlar Müzik Dergisi (Figen Yünlü, Pınar Aksoy, Özge Çongur), Sefai Acay; 4- Orhan Süer, Gülçin Şencan, Hatice Gül Özaltay, Ferruh Uzunali yönetimindeki Trabzon TSM Üst Korosu; 5- İdil Çalışlar, Hatice Gül Karaman, Cemile Uncu, Türkiye Polifonik Korolar Derneği, Aylin Özmenek; 6- Fatma Filiz Çıragül, Melihat Gülses; 7- Nilgün Abışka; 8-Kutlu Payaslı; 9- Ahmet Say; 10- Prof. Dr. Yalçın Yüreğir; 11- Prof. Dr. Edip Günay; 12- Prof. Dr. Ali Uçan; 13- Prof. Dr. Sadettin Ünal; 14- Ayşe Taş; 15- Soprano Nurdan Küçükekmekçi;  16- Dilek Türkan; 17- Mezzosoprano Ebru Kaptan; 18- Ferid Odman, Tuna Ötenel; 19- İnci Özdil, Prof. Erol Erdinç; Trabzon Radyo KTÜ FM;  20- Özgür Aydın, Yeşim Gökalp; 21- Soprano Ayşe Şener, Soprano Eylem Demirhan Duru; 22- Allegra Ensemble Müzik Topluluğu; 23- Doç. Dr. Onur Özmen; 23- MozartHaus Konser Evi (Ilgın Salman – Koray Okyay); 24- Münip Utandı, Meral Uğurlu; 25- İdil Biret, Mithat Fenmen, Muzaffer Sarısözen; 26- Dr. Teoman Önaldı; 27- Prof. Dr. Yalçın Tura; 28- Trabzon Olimbera Woice Çoksesli Korosu; 29- Sıtkı Sahil; 30- Yücel Erten, Yücel Paşmakçı, 31- Başkent Oda Orkestrası.

Tüm Haberler