♪
Kültür bakanlığı sınavında. Ankara thm koro şefi kızını aldı. Urfa korusu şefi kayın biraderini aldı. İstanbul korosu şefi oğlu ve yeğenini aldı. ilginizi çekerse detay verebilirim
ttnet arena - 09.07.2024
♪
Cumhuriyetimizin kurucusu ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını saygı ve minnetle anarken, ülkemiz Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. yılını en coşkun ifadelerle kutluyoruz.
Mavi Nota - 28.10.2023
♪
Anadolu Güzel Sanatlar Liseleri Müzik Bölümlerinin Eğitim Programları Sorunları
Gülşah Sargın Kaptaş - 28.10.2023
♪
GEÇMİŞ OLSUN TÜRKİYE!
Mavi Nota - 07.02.2023
♪
30 yıl sonra karşılaşmak çok güzel Kurtuluş, teveccüh etmişsin çok teşekkür ederim. Nerelerdesin? Bilgi verirsen sevinirim, selamlar, sevgiler.
M.Semih Baylan - 08.01.2023
♪
Değerli Müfit hocama en içten sevgi saygılarımı iletin lütfen .Üniversite yıllarımda özel radyo yayıncılığı yaptım.1994 yılında derginin bu daldaki ödülüne layık görülmüştüm evde yıllar sonra plaketi buldum hadi bir internetten arayayım dediğimde ikinci büyük şoku yaşadım 1994 de verdiği ödülü değerli hocam arşivinde fotoğraf larımız ile yayınlamaya devam ediyor.ne büyük bir emek emeği geçen herkese en derin saygılarımı sunarım.Ne olur hocamın ellerinden benim için öpün.
Kurtuluş Çelebi - 07.01.2023
♪
18. yılımız kutlu olsun
Mavi Nota - 24.11.2022
♪
Biliyorum Cüneyt bey, yazımda da böyle bir şey demedim zaten.
editör - 20.11.2022
♪
sayın müfit bey bilgilerinizi kontrol edi 6440 sayılı cso kurulrş kanununda 4 b diye bir tanım yoktur
CÜNEYT BALKIZ - 15.11.2022
♪
Sayın Cüneyt Balkız, yazımda öncelikle bütün 4B’li sanatçıların kadroya alınmaları hususunu önemle belirtirken, bundan sonra orkestraları 6940 sayılı CSO kanunu kapsamında, DOB ve DT’de kendi kuruluş yasasına, diğer toplulukların da kendi yönetmeliklerine göre alımların gerçekleştirilmesi konusuna da önemle dikkat çektim!
editör - 13.11.2022
İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası başkemancısı Jülide Yalçın ile piyanist Prof Dr. Huyn Sook Tekin yarın 17 Ocak 2024 Çarşamba günü Saat: 20.00’de İstanbul Atatürk Kültür Merkezi Çok Amaçlı Salonda bir Keman-Piyano resitali gerçekleştirecekler.
W. A. Mozart, P. Sarasate ve C. Frank’ın eserlerinin seslendireceği resitalin biletler satışa çıktığı ilk gün tükendi.
Program:
W.A. MOZART (1756-1791)
Si Bemol Major KV 378 Keman-Piyano Sonatı
Allegro moderato
Andantino sostenuto e cantabile
Rondeau-Allegro
P. SARASATE (1844-1908)
Romanza Andaluza
C. FRANCK (1822-1890)
La Majör Keman-Piyano Sonatı
Allegretto ben moderato
Allegro
Ben moderato: Recitativo-Fantasia
Allegretto poco mosso
Kemancı Jülide Yalçın, Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuvarı Prof. Murat Tamer' in keman sınıfından dereceyle mezun oldu. Bilkent Üniversitesi yüksek lisans eğitim programında Prof. Suna Kan ile eğitimini tamamladı.
Fransa’da Jean Estournet, Veronique Riou, Almanya’da Wilhelm Melcher, Rainer Kussmaul ile çalıştı. Yurda döndüğünde Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrasında göreve başladı. Fulbright bursuyla gittiği ABD'de New England Conservatory of Music ve Longy School of Music’de keman pedagogu Carl Flesch’in öğrencisi olan Prof. Eric Rosenblith ile Sanatta yeterlik ve Artist Diplomalarını tamamladı.
Solist Kemancı olarak Tanglewood,Yellow Barn Müzik Festivallerinde konserler verdi, Louis Krasner, Isaac Stern, Benjamin Zander , Itzhak Perlman, Yo-Yo Ma, Seiji Ozawa, Bernard Haitink, Michael Tilson Thomas, Juilliard String Quartet ve György Ligeti, Herman Weiss, Theo Loevendie gibi bestecilerle çalıştı ve eserlerini Carnegie Hall, Jordan Hall gibi ünlü salonlarda yorumladı , aldığı ödüller arasında Who’s Who, The Shoreline Alliance ,Medaille D'or sayılabilir.
Türkiye Cumhuriyeti’nin 75. yılı kutlamaları etkinliği altında 39 ülkede Türkiye Cumhuriyeti Devleti adına konserler verdi. Resital, Solo , oda müziği konserleri yaptığı ülkelerden ABD, Bulgaristan, İsrail, Kanada sayılabilir. Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası'nın ilk kadın Başkemancısı oldu.
Keman Pedagog Shinichi Suzuki keman Eğitim Metodunun Türkiye’de keman eğitiminin daha geniş kitlelere ulaşması amatör ve profesyonel kemancıların küçük yaştan itibaren sertifikalı eğitmenler tarafından yetiştirilmesi için dünyaca başarısı bilinen bu sistemi ülkemizde Uluslararası Suzuki Dernekleri ile iş birliğinde olan ve sertifikaları Dünyaca tanınan ‘’Suzuki Müzik Eğitim Derneğini kurdu. Doçentlik ünvanı bulunan Yalçın, Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuvarı ve Başkent Üniversitesi Devlet Konservatuvarında da Öğretim üyeliği yaptı.
‘’Kırsaldan Ezgiler ‘’ isimli CD kaydı ve Dünya Gloss Musik Digital platformunda Türk bestecileri eserleri yorumları bulunmaktadır. Jülide Yalçın, İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası'nın Başkemancısı'dır.
*
Güney Kore´de doğan sanatçı Hyun Sook Tekin, piyano eğitimine altı yaşında özel dersler alarak başladı. 1989-94 yılında Daegu’daki Genç Piyanistler Yarışması’nda birincilik ödülünü kazandı. 1996 yılındaki üniversite giriş sınavlarında Kyung Pook National University’nin Güzel Sanatlar ve Müzik Fakültesi’ne birinci olarak girdi ve Rektörlük Özel Bursu’nu kazandı. Prof. Jung´un öğrencisi olarak devam ettiği bu üniversitenin Piyano Ana Dalı ve Müzik Pedagojisi bölümlerinden 2000 yılında çok iyi dereceyle mezun oldu. Üniversite öğrenimi sırasında, 1996-1998 yılları arasında çeşitli profesyonel korolara piyano ile eşlik etti. 1999 yılında Daegu´daki Young Nam Operası´nda piyano çaldı. Bu konserlerin büyük bir kısmı Kore Devlet Televizyonu tarafından yayınlandı.
2000 yılında Almanya´ya gelen sanatçı, Berlin´de Prof. Erber´den dersler aldı. 2001 yılından itibaren, Walter Gieseking ve Marguerite Long’un öğrencisi olan ünlü piyanist Prof. Klaus Schilde´nin öğrencisi olarak Weimar´da Hochschule für Musik-Franz Liszt´de almış olduğu Yüksek Lisans öğrenimini 2004 yılında çok iyi dereceyle tamamladı. Weimar´daki öğrenimi sırasında Prof. Beetz´den (Abegg Trio) oda müziği dersleri aldı. Ayrıca Prof. Karajewa (Viyana), Prof. Schirmer (Mannheim), Prof. Kehrer (Zürich) ve Prof. Mia Paul’un (North Texas Univ.) yanında Meisterkurs´ları başarıyla tamamladı.
Piyano çalışmalarını 2004 yılından sonra İTÜ/MİAM´daki doktora öğrenimi sırasında Devlet Sanatçısı Ayşegül Sarıca ile sürdüren sanatçı, Robert Schumann’ın edebi fikirlerle ilgili minyatür piyano parçaları hakkındaki doktora tezini Prof. Dr. Cihat Aşkın ve Prof. Judith Uluğ’un danışmanlığı altında tamamladı.
Afyon Klasik Müzik Festivali tarafından her yıl misafir sanatçı olarak davet edilen Dr. Tekin çok sayıda resitallar vermiştir. O konser serileri arasında, 2012 yılında Praguemodern Oda Orkestrasi ile birlikte festivalin açılış konserinde, Mozart’ın piyano konçertosunu seslendirmiştir. 2013 yılında ise Türkiye-Güney Kore Dostluk Haftası Konseri için, Ulvi Cemal Erkin’in konçertosunu Istanbul Devlet Senfoni Orkestrası eşliğinde seslendirmistir. Bu konseri U. C. Erkin Vakfı tarafından büyük övgü almıştır. 2013 yılından beri İtalya’daki Bologna, Salerno ve Lecce Konservatuarı tarafından davet edilen sanatçı, masterclass ve seminerler vermiştir. Verona Piyano Festivali, S. Giacomo Festivali, Çağdaş Müzik Fesivali, Pharos Müzik Derneği, Piano Summer Ohrid, Piano Summer Vranje, Bilkent Piyano Festivali ve St. John Festivaline düzenli olarak davet edilen sanatçı, ayrıca uluslararası sempozyumlara katılmakta ve makaleler yazmaktadır.
Dr. Tekin Triole (2010), Romance (2016), Winter Sonata (2019), Piyano Duo Hera Brahms Macar Dansları (2021) adlı 4 CD yayınladı. 2018 yılında Kyung Pook Üniversitesinin daveti üzerine Yeni Yıl Konseri gerçekleştirmek için Daegu Opera House Orkestrası ile Saint Saens’ın Hayvanlar Karnavalı eserini çaldı. Türkiye’de de çok aktif olarak oda müzik partnerleriyle İzmir, Ankara, Eskişehir, Afyon, Konya, Malatya, Trabzon, Bolu ve Ayvalık´ta konserler verdi. Gittiği şehirlerde üniversitelerin organize ettiği masterclass/seminerler de verdi. Dr. Tekin İstanbul’da da öğrenciler için uluslararası düzeyde masterclass ve konser etkinlikleri düzenlemektedir. Prof. Dr. Hyun Sook Tekin 2008-2021 yıllar arasında Marmara Üniversitesi’nde çalışmıştır. 2021 ekim ayından itibaren yeni kurulan Bahçeşehir Üniversitesi Konservatuar’ında Prof. Dr. olarak görevine devam etmektedir.
Dr. Tekin özellikle kadın haklarını koruma amaçla yaplan etkinleklere destek vermektedir. Boğaziçi Üniversitesi (TUKD) ve Marmara üniversitesi (ESKAR) tarafından düzenlenen Kadına Karşı Şiddet başlıklı sempozyumlarda konserler ve konuşmalar yapmıştır.
Sanatçının piyanistliği ve konsentrasyonu eleştirmenler ve seyirciler tarafından taktir edilmektedir. Eski piyano hocası Prof. Klaus Schilde sanatçı hakkında şunları söylüyor: „Sie versuchte immer in das Wesen und das Eigentliche der Werke einzudringen…dass ich sicher bin, dass Frau Tekin die o.a. Eigenschaften als wesenseigen immer behalten wird.“ (O her zaman eserin özüne ve aslına ulaşmak için çalıştı…Ben Tekin Hanım´ın bu belirleyici özelliğini daima koruyacağından eminim).
Hyun Sook Tekin şimdiye kadar Kore, Japonya, Almanya, Avusturya, İtalya, İngiltere, ABD, Yunanistan, Makedonya, Sırbistan ve Türkiye’de çok sayıda solo resitaller ve oda müziği konserleri vermiştir.