ISSN: 1301 - 3971
Yıl: 18      Sayı: 1953
Şu an 61 müzisyen gazete okuyor
Müzik ON OFF

Günün Mesajları


♪ Kültür bakanlığı sınavında. Ankara thm koro şefi kızını aldı. Urfa korusu şefi kayın biraderini aldı. İstanbul korosu şefi oğlu ve yeğenini aldı. ilginizi çekerse detay verebilirim
ttnet arena - 09.07.2024


♪ Cumhuriyetimizin kurucusu ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını saygı ve minnetle anarken, ülkemiz Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. yılını en coşkun ifadelerle kutluyoruz.
Mavi Nota - 28.10.2023


♪ Anadolu Güzel Sanatlar Liseleri Müzik Bölümlerinin Eğitim Programları Sorunları
Gülşah Sargın Kaptaş - 28.10.2023


♪ GEÇMİŞ OLSUN TÜRKİYE!
Mavi Nota - 07.02.2023


♪ 30 yıl sonra karşılaşmak çok güzel Kurtuluş, teveccüh etmişsin çok teşekkür ederim. Nerelerdesin? Bilgi verirsen sevinirim, selamlar, sevgiler.
M.Semih Baylan - 08.01.2023


♪ Değerli Müfit hocama en içten sevgi saygılarımı iletin lütfen .Üniversite yıllarımda özel radyo yayıncılığı yaptım.1994 yılında derginin bu daldaki ödülüne layık görülmüştüm evde yıllar sonra plaketi buldum hadi bir internetten arayayım dediğimde ikinci büyük şoku yaşadım 1994 de verdiği ödülü değerli hocam arşivinde fotoğraf larımız ile yayınlamaya devam ediyor.ne büyük bir emek emeği geçen herkese en derin saygılarımı sunarım.Ne olur hocamın ellerinden benim için öpün.
Kurtuluş Çelebi - 07.01.2023


♪ 18. yılımız kutlu olsun
Mavi Nota - 24.11.2022


♪ Biliyorum Cüneyt bey, yazımda da böyle bir şey demedim zaten.
editör - 20.11.2022


♪ sayın müfit bey bilgilerinizi kontrol edi 6440 sayılı cso kurulrş kanununda 4 b diye bir tanım yoktur
CÜNEYT BALKIZ - 15.11.2022


♪ Sayın Cüneyt Balkız, yazımda öncelikle bütün 4B’li sanatçıların kadroya alınmaları hususunu önemle belirtirken, bundan sonra orkestraları 6940 sayılı CSO kanunu kapsamında, DOB ve DT’de kendi kuruluş yasasına, diğer toplulukların da kendi yönetmeliklerine göre alımların gerçekleştirilmesi konusuna da önemle dikkat çektim!
editör - 13.11.2022


Tüm Mesajlar

Anket


DOB, DT ve GSGM'de 4B kadrosunda çalışanların 4A kadrosuna alınmaları için;

Sonuçları Gör

Geçmişteki Anketler

Tavsiye Et




Tavsiye etmek için sisteme girmeniz gerekmektedir.

Destekleyenlerimiz






 

Haberler


Türk Sanat Müziği Ses Sanatçısı ve Akademisyen Çetin Körükçü Bugün Öğle Saatlerinde 75 Yaşında Vefat Etti. 16.01.2024


'Hüzünlü Geceler' , 'Unutursun Diye’ , 'Hayalin Karşımda' gibi şarkılarıyla bilinen Türk sanat müziği sanatçısı Çetin Körükçü 75 yaşında hayata veda etti. Çetin Körükçü'nün vefat haberini meslektaşı Umut Akyürek Instagram hesabından duyurdu.

Akyürek, "Türk müzi
ği bir ustayı daha kaybetti. Canım Çetin Körükçü hocam ahirete göç etmiş. Çok üzgünüm camiamıza ve eşi Nesrin Körükçü ablama sabırlar diliyorum" ifadelerini kullandı.

Çetin Körükçü, 11 Kasım 1948 tarihinde Gaziantep’te do
ğdu. İlkokulu Gaziantep’te, orta öğrenimi İstanbul’da Vefa Lisesi’nde tamamladıktan sonra 1969 yılında İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi’ne girdi. Bu sırada lise yıllarında başlayan müzik çalışmalarını sürdürdü.

İlk ciddi müzik çalışmaları, 1969 yılında Üsküdar Musiki Cemiyeti’nde Emin Ongan’la başladı ve iki yıl devam etti. Daha sonra iki yıl Nazmi Atlığ’dan özel ders aldı. 1970 yılından itibaren, İleri Türk Müziği Konservatuarı Derneği’nde Dr. Teoman Önaldı ile çalışmaya başladı. 1974 yılında Önaldı’nın görev gereği ayrılmasından sonra koronun yönetimini devraldı. Koronun TRT İstanbul Radyosu’nda yaptığı programları ve bütün konserlerini yöneterek, bugüne kadar yaklaşık 150 performans sergiledi.

1969 yılında Hafta Sonu Gazetesi’nin açtı
ğı yarışmada derece alarak ilk plağını yaptı; 1974 yılına kadar 23 adet 45 devirli plak ve bir LP çıkardı.

1976 yılında Kültür Bakanlı
ğı’nın açtığı imtihanı kazanarak, devletçe kurulan ilk Türk Müziği Korosu olan İstanbul Devlet Klasik Türk Müziği Korosu’na girdi; Prof. Dr. Nevzat Atlığ ve Necdet Yaşar, Cüneyt Kosal, Mefharet Yıldırım gibi birçok ustayla çalışmaya başladı. 26 yıl boyunca bu koronun yurt içi ve yurt dışı bütün konserlerine solist ve korist olarak katıldı.

1976 yılında Türk Müzi
ği tarihinde ilk konservatuar olan ve bugün İstanbul Teknik Üniversitesi’ne bağlı bulunan Türk Müziği Devlet Konservatuarı kuruldu. Çetin Körükçü ideallerini gerçekleştirmek için bu konservatuara öğrenci olarak girdi; 1980 yılında mezun oldu; açılan imtihanı kazanarak öğretim görevlisi olarak görev aldı.

1985 yılından itibaren 1976 yılında evlendi
ği Nesrin Körükçü ile düet yapmaya başladı. Birlikte, yurt içinde ve yurt dışında çok sayıda konser verdi, radyo, televizyon programları yaptı, LP ve CD’ler çıkardı.

Yurt içinde ve yurt dı
şında birçok üniversitede konserler verdi; Türk Musikisi’nin doğru tanıtılması için çalıştı. Sempozyumlara katıldı, tebliğler verdi. Çeşitli kuruluşlardan davetler aldı, konferanslar verdi.

1974 yılından itibaren yakla
şık 15 yıl Hava Harp Okulu Türk Müziği Kol Çalışmaları’nı yönetti.

1989 yılında yardımcı doçent oldu.

1996 yılında Üniversal
Şirketi’nde aldığı bir teklifle “Bir Şarkıdır Yaşamak” adıyla bir CD serisi hazırladı. Yönetmen ve solist olarak görev aldığı bu seri 400 eserin tespit edildiği 27 CD’den oluştu ve 3 yılda tamamlandı. Bu seri yurt dışında fuarlara katıldı; Harvard Üniversitesi’nce kaynak yayın kabul edildi.

1998 yılında her sanatseverin müracaat edebilece
ği bir genel kültür kitabı olan “Türk Sanat Müziği” adlı kitabı yayınlandı. Bu kitap, yayıncısı olan Hürriyet Yayıncılık A.Ş. tarafından aynı yıl Hürriyet Gazetesi kültür hizmeti olarak değişik bir kapak düzeni ile dağıtıldı.

1999 yılında Kültür Bakanlı
ğı İstanbul Devlet Klasik Türk Müziği Korosu “Sanat Kurulu” üyeliğine getirildi.

2000 – 2002 yılları arasında Flash TV’de “Bir
Şarkıdır Yaşamak” adlı bir Türk Müziği programını her hafta canlı olarak Nesrin Körükçü ile birlikte hazırlayıp sundu.

Bir süre Haliç Üniversitesi Konservatuarı müdürlü
ğünü ve İleri Türk Müziği Konservatuarı Korosu’nun şefliğini sürdüren ve Devlet Korosu ile TRT İstanbul Radyosu ses sanatçılarından Nesrin (Aksoy) Körükçü ile evli olan Körükçü, Sanat Kurulu üyesi olarak da görev aldığı Devlet Korosu’ndan 16 Nisan 2002’de emekliye ayrıldı.

Çetin Körükçü'nün 1998’de yayımlamış “Türk Sanat Müziği” adlı bir kitabı vardır.

Tüm Haberler