ISSN: 1301 - 3971
Yıl: 18      Sayı: 1956
Şu an 23 müzisyen gazete okuyor
Müzik ON OFF

Günün Mesajları


♪ Kültür bakanlığı sınavında. Ankara thm koro şefi kızını aldı. Urfa korusu şefi kayın biraderini aldı. İstanbul korosu şefi oğlu ve yeğenini aldı. ilginizi çekerse detay verebilirim
ttnet arena - 09.07.2024


♪ Cumhuriyetimizin kurucusu ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını saygı ve minnetle anarken, ülkemiz Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. yılını en coşkun ifadelerle kutluyoruz.
Mavi Nota - 28.10.2023


♪ Anadolu Güzel Sanatlar Liseleri Müzik Bölümlerinin Eğitim Programları Sorunları
Gülşah Sargın Kaptaş - 28.10.2023


♪ GEÇMİŞ OLSUN TÜRKİYE!
Mavi Nota - 07.02.2023


♪ 30 yıl sonra karşılaşmak çok güzel Kurtuluş, teveccüh etmişsin çok teşekkür ederim. Nerelerdesin? Bilgi verirsen sevinirim, selamlar, sevgiler.
M.Semih Baylan - 08.01.2023


♪ Değerli Müfit hocama en içten sevgi saygılarımı iletin lütfen .Üniversite yıllarımda özel radyo yayıncılığı yaptım.1994 yılında derginin bu daldaki ödülüne layık görülmüştüm evde yıllar sonra plaketi buldum hadi bir internetten arayayım dediğimde ikinci büyük şoku yaşadım 1994 de verdiği ödülü değerli hocam arşivinde fotoğraf larımız ile yayınlamaya devam ediyor.ne büyük bir emek emeği geçen herkese en derin saygılarımı sunarım.Ne olur hocamın ellerinden benim için öpün.
Kurtuluş Çelebi - 07.01.2023


♪ 18. yılımız kutlu olsun
Mavi Nota - 24.11.2022


♪ Biliyorum Cüneyt bey, yazımda da böyle bir şey demedim zaten.
editör - 20.11.2022


♪ sayın müfit bey bilgilerinizi kontrol edi 6440 sayılı cso kurulrş kanununda 4 b diye bir tanım yoktur
CÜNEYT BALKIZ - 15.11.2022


♪ Sayın Cüneyt Balkız, yazımda öncelikle bütün 4B’li sanatçıların kadroya alınmaları hususunu önemle belirtirken, bundan sonra orkestraları 6940 sayılı CSO kanunu kapsamında, DOB ve DT’de kendi kuruluş yasasına, diğer toplulukların da kendi yönetmeliklerine göre alımların gerçekleştirilmesi konusuna da önemle dikkat çektim!
editör - 13.11.2022


Tüm Mesajlar

Anket


DOB, DT ve GSGM'de 4B kadrosunda çalışanların 4A kadrosuna alınmaları için;

Sonuçları Gör

Geçmişteki Anketler

Tavsiye Et




Tavsiye etmek için sisteme girmeniz gerekmektedir.

Destekleyenlerimiz






 

Haberler


Ankara’nın tek butik konserevi Mozarthaus’ta Klasik Romantizm Konseri... 14.03.2024


Tayfun Bozok ve Gülnara Aziz, George Frideric Handel, Giuseppe Tartini ve Franz Schubert’in sonatlarından derlenen zengin bir seçkiyi 10 Nisan 2024 Çarşamba akşamı Saat:20.00’de Mozarthaus’ta klasik müzikseverler ile buluşturacak..

TAYFUN BOZOK, Keman
GÜLNARA AZİZ, Piyano

Tayfun Bozok İstanbul’da doğdu. Kemana küçük yaşta Nuri ÇEKEN ile başlayarak 1966 yılında Ankara Devlet Konservatuvarın’da Jules HIGNY’nin öğrencisi oldu.Üç yıl sonra genç yetenekler müzik yarışmasında Birincilik ödülü aldı.1973 de İstanbul Devlet Konservatuvarına geçen BOZOK,çalışmalarını Gülden TURALI ile sürdürürken İstanbul Devlet Senfoni Orkestrasının açtığı sınavı kazanarak Birinci keman üyeliğine kabul edildi.1976 yılında İ.D.S.O eşliğinde Saint-Saens 3,Wieniawski’nin 2 nolu keman konçertolarını çalarak solistlik kariyerine başlamış oldu.

Konservatuvarı bitirdikten hemen sonra Yehudi MENUHIN’in asistanı olan Alberto LYSY tarafından İsviçre’ye davet edildi.Daha sonra yetenekli genç sanatçıları biraraya getiren bir organizasyonda Avusturya’nın Graz Orkestrası eşliğinde şef Milan HORVAT ile solist olarak çaldı.

1978 yılında Viyana Hochschule de Prof. F.SAMUHEL’in sınıfına kabul edildi ama sanatçı,Devlet sanatçımız Ayla ERDURAN’ın İsviçre Lozan Konservatuvarındaki virtüozite sınıfına girmeye karar verdi.Oradaki öğrenciliği sırasında ünlü kemancı İon VOİCU nun “Master Classe”ına katılan sanatçı yeteneğini çok kısa süre içinde göstererek İtalya’nın Sorrento festivalinde şef Massimo PRADELLA eşliğinde Mozart’ın 5 nolu keman konçertosunu çaldı.Ayla ERDURAN’ın sınıfından Virtüozite”Premier Prix”ve daha sonra “Licence de Concert”diplomalarını başarıyla alarak eğitim dönemini noktaladı.

1980 yılında Cenevre oda Orkestrasına Konzertmeister ve Cenevre Popüler Konservatuvarında öğretim üyesi olan sanatçı, 1984 de Fransa’da kurulan “Orchestre des jeunes de la Mediterranee”ye Konzertmeister olarak davet edildi.BOZOK aynı orkestra eşliğinde İtalya ve Yunanistan’da Michel TABACHNIK ve Arturo TAMAYO gibi ünlü şeflerle Çaykovski nin keman konçertosunu,bir yıl sonra Aix-en-Provence Festivali’nde Beethoven’in üçlü konçertosunu ve daha sonraki senede İstanbul Festivali’nde Chausson’un Poem’ini çalarak eleştirmenlerin dikkatini çekti.

Solistliğinin yanısıra oda müziği çalışmalarına da çok önem veren BOZOK, dünyaca ünlü piyanistler Martha ARGERICH,Nikita MAGALOF,Pierre BARBIZET,viyolonselist Mischa MAISKY gibi sanatçılar ile müzik yapma fırsatı bulmuştur.

Cenevre oda Orkestrası’nda ondört yıl Konzertmeisterlik yapan sanatçı 1985 yılında Lozan Sinfonietta Orkestrasına Konzertmeister oldu.Aynı yıl Viyana da 20.yüzyıl Orkestrasının Konzertmeisterliğini de sürdüren BOZOK, bu Orkestra ile Alban BERG’in keman, piyano ve nefesli sazlar için yazılmış Kammerkonzert’ini Avusturya’da başarıyla çalarak tüm müzik eleştirmenleri tarafından kendisinden övgüyle söz ettirdi.

Avrupa ülkelerinde ve Türkiye’de birçok radyo,Televizyon kaydı ve CD çalışmaları gerçekleştirmiştir.

1997 yılında Türkiye’ye dönerek Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü Orkestrasının Konzertmeisterliğine atanan sanatçı aynı zamanda “Bozok Ensemble”nin 1.Kemancısıdır.



Gülnara Aziz Özbekistan Cumhuriyetinde doğdu. İlk müzik derslerini besteci babası Fattah Nazarov’dan aldı. Eğitimine T.A. Boboviç ile Moskova Devlet Konservatuvarı’na bağlı Merkezi Müzik Okulu’nda devam etti. 11 yaşında Veronika Dudarova yönetimindeki Senfoni Orkestrası ile F. Nazarov’un Piyano Konçertosu’nu, Kremlin Sarayı’nda seslendirdi. Moskova P.Çaykovski Devlet Konservatuvarı’ndan mezun oldu ve aynı okulda doktorasını Prof. Alexey Nasedkin ile sürdürdü.

1979 yılından itibaren Özbekistan’da öğretim görevlisi olarak çalıştı. Burada verdiği çeşitli resitallerin yanısıra, senfoni orkestraları eşliğinde Bach, Mozart, Beethoven, Rahmaninoff, Prokofyev gibi bestecilerin piyano konçertolarını seslendirdi ve radyo kayıtları yaptı.

1979-1987 yılları arasında Özbekistan Devlet Filarmonisi’nin solisti oldu. Aynı zamanında Taşkent Devlet Konservatuvarı’nda doçent olarak çalıştı. İsviçre, Türkiye, Rusya, Ukrayna, Bulgaristan, Gürcistan, Macaristan gibi ülkelere turneler gerçekleştirdi.

1994-2016 yılları arasında Bilkent Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi Piyano Bölümü’nde öğretim görevlisi olarak çalıştı. 2011 yılında Donizetti “Yılın Müzik Eğitimcisi” ödülünü kazandı.

2016 yılında, Ankara Üniversitesi Devlet Konservatuvarı çalgı bölümünde göreve başlayan Gülnara AZİZ, 2017 yılında Profesör ünvanını almıştır. Piyano alanında yetiştirdiği birçok öğrencisi, ulusal ve uluslararası yarışmalarda ödüller kazanan Gülnara AZİZ, başarılı bir eğitimci olmasının yanında, solo ve oda müziği konserleri ve konservatuvarlarda düzenli olarak ustalık dersleri ile de kariyerini sürdürmektedir.

Tüm Haberler