ISSN: 1301 - 3971
Yıl: 18      Sayı: 1959
Şu an 20 müzisyen gazete okuyor
Müzik ON OFF

Günün Mesajları


♪ Kültür bakanlığı sınavında. Ankara thm koro şefi kızını aldı. Urfa korusu şefi kayın biraderini aldı. İstanbul korosu şefi oğlu ve yeğenini aldı. ilginizi çekerse detay verebilirim
ttnet arena - 09.07.2024


♪ Cumhuriyetimizin kurucusu ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını saygı ve minnetle anarken, ülkemiz Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. yılını en coşkun ifadelerle kutluyoruz.
Mavi Nota - 28.10.2023


♪ Anadolu Güzel Sanatlar Liseleri Müzik Bölümlerinin Eğitim Programları Sorunları
Gülşah Sargın Kaptaş - 28.10.2023


♪ GEÇMİŞ OLSUN TÜRKİYE!
Mavi Nota - 07.02.2023


♪ 30 yıl sonra karşılaşmak çok güzel Kurtuluş, teveccüh etmişsin çok teşekkür ederim. Nerelerdesin? Bilgi verirsen sevinirim, selamlar, sevgiler.
M.Semih Baylan - 08.01.2023


♪ Değerli Müfit hocama en içten sevgi saygılarımı iletin lütfen .Üniversite yıllarımda özel radyo yayıncılığı yaptım.1994 yılında derginin bu daldaki ödülüne layık görülmüştüm evde yıllar sonra plaketi buldum hadi bir internetten arayayım dediğimde ikinci büyük şoku yaşadım 1994 de verdiği ödülü değerli hocam arşivinde fotoğraf larımız ile yayınlamaya devam ediyor.ne büyük bir emek emeği geçen herkese en derin saygılarımı sunarım.Ne olur hocamın ellerinden benim için öpün.
Kurtuluş Çelebi - 07.01.2023


♪ 18. yılımız kutlu olsun
Mavi Nota - 24.11.2022


♪ Biliyorum Cüneyt bey, yazımda da böyle bir şey demedim zaten.
editör - 20.11.2022


♪ sayın müfit bey bilgilerinizi kontrol edi 6440 sayılı cso kurulrş kanununda 4 b diye bir tanım yoktur
CÜNEYT BALKIZ - 15.11.2022


♪ Sayın Cüneyt Balkız, yazımda öncelikle bütün 4B’li sanatçıların kadroya alınmaları hususunu önemle belirtirken, bundan sonra orkestraları 6940 sayılı CSO kanunu kapsamında, DOB ve DT’de kendi kuruluş yasasına, diğer toplulukların da kendi yönetmeliklerine göre alımların gerçekleştirilmesi konusuna da önemle dikkat çektim!
editör - 13.11.2022


Tüm Mesajlar

Anket


DOB, DT ve GSGM'de 4B kadrosunda çalışanların 4A kadrosuna alınmaları için;

Sonuçları Gör

Geçmişteki Anketler

Tavsiye Et




Tavsiye etmek için sisteme girmeniz gerekmektedir.

Destekleyenlerimiz






 

Haberler


Atatürk'ün yapay zekayla oluşturulan sesine orkestrayla eşlik ettiler. 31.03.2024


Hatay'da, İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) Mustafa Yazıcı Devlet Konservatuvarı Öğretim Üyesi ve Orkestrası Şefi Dr. Mustafa Dağdeviren ve öğrencileri, Atatürk'ün yapay zekayla oluşturulan sesiyle kaydedilen 'Bir Fırtına Tuttu Bizi' adlı Selanik türküsüne orkestrayla eşlik etti. Projeyle öğrencilerinin büyük heyecan yaşadığını belirten Dr. Dağdeviren, "Bu eser, repertuvarlarımızın değişmeyen parçası olarak kalacaktır" dedi.

Bugünün son trendlerinden biri olan yapay zeka teknolojisinin farklı alanlarda kullanımı yoğunlaştı. Bazı kullanıcılar, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün sesinden kayıtlar oluşturdu. O kayıtlardan biri de Atatürk'ün yapay zekayla oluşturulan sesinden kaydedilen 'Bir Fırtına Tuttu Bizi' adlı Selanik türküsü oldu. Sosyal medyada ilgi gören türkü, İskenderun Teknik Üniversitesi Mustafa Yazıcı Devlet Konservatuvarı Orkestrası'nın da dikkatini çekti. Öğretim Üyesi Orkestra Şefi Dr. Mustafa Dağdeviren ve öğrencileri, Atatürk'ün sesinden oluşturulan türküye orkestrayla eşlik etti. Projeyle öğrencilerinin büyük heyecan yaşadıklarını kaydeden Dr. Dağdeviren, yapay zekanın artık eğitimden üretime, bilimden sanata geniş perspektifte hayatın bir parçası haline geldiğini ifade etti.

Son dönemlerde sanat alanında kullanımının çok fazla oluşundan dolayı yapay zekanın daha popüler olarak ortaya çıktığını söyleyen Dr. Dağdeviren, "Bu bağlamda yapay zekayla en çok seslendirme yapılan kişilerin başında Mustafa Kemal Atatürk gelmektedir. Atatürk'ün yapay zekayla seslendirilen türkülerine sıklıkla karşılaşmaktayız. Biz bir farklılık olarak yapay zekayla Atatürk tarafından seslendirilmiş 'Bir Fırtına Tuttu Bizi' adlı Selanik türküsüne orkestrayla eşlik etmeye çalıştık. Konserlerimizde orkestra eşliğini canlı olarak çalıyoruz. Yapay zeka aracılığıyla üretilen sesi sahneye yansıtarak eseri sunuyoruz. Projenin Türkiye'de bir ilk olduğunu düşünüyoruz. Projeye başladığımızda öğrencilerimize solist olarak dünyaca ünlü, dünyanın tanıdığı bir tenora eşlik edeceklerini söyledik. Bu durum öğrencilerimizde bir merak oluşturdu. Her çalışmaya bir tenor ismiyle gelmeye başladılar. Solistin Atatürk olduğunu duyduklarındaki ise heyecanları inanılmazdı. Aynı heyecan bizim için de geçerli. Yapay zeka da olsa Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün sesine eşlik etme fırsatı yakalamış olduk" diye konuştu.

Dr. Da
ğdeviren, proje evresinde senkron tutturma, entonasyon ve ritmik beraberlik oluşturma kısımlarında zorlandıklarını kaydederken, "Eseri konserlerde seslendirdiğimizde aldığımız tepkiler bizi oldukça memnun etti. Öyle tahmin ediyorum ki bu eser konser repertuvarlarımızın değişmeyen parçası olarak kalacaktır" ifadelerini kullandı.

Dr. Da
ğdeviren, türkünün üniversitelerde konserle sahnelenmesi için çeşitli teklifler aldıklarını, planlama ve programlama çalışması yaptıklarını sözlerine ekledi.

DHA

Tüm Haberler