♪
Kültür bakanlığı sınavında. Ankara thm koro şefi kızını aldı. Urfa korusu şefi kayın biraderini aldı. İstanbul korosu şefi oğlu ve yeğenini aldı. ilginizi çekerse detay verebilirim
ttnet arena - 09.07.2024
♪
Cumhuriyetimizin kurucusu ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını saygı ve minnetle anarken, ülkemiz Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. yılını en coşkun ifadelerle kutluyoruz.
Mavi Nota - 28.10.2023
♪
Anadolu Güzel Sanatlar Liseleri Müzik Bölümlerinin Eğitim Programları Sorunları
Gülşah Sargın Kaptaş - 28.10.2023
♪
GEÇMİŞ OLSUN TÜRKİYE!
Mavi Nota - 07.02.2023
♪
30 yıl sonra karşılaşmak çok güzel Kurtuluş, teveccüh etmişsin çok teşekkür ederim. Nerelerdesin? Bilgi verirsen sevinirim, selamlar, sevgiler.
M.Semih Baylan - 08.01.2023
♪
Değerli Müfit hocama en içten sevgi saygılarımı iletin lütfen .Üniversite yıllarımda özel radyo yayıncılığı yaptım.1994 yılında derginin bu daldaki ödülüne layık görülmüştüm evde yıllar sonra plaketi buldum hadi bir internetten arayayım dediğimde ikinci büyük şoku yaşadım 1994 de verdiği ödülü değerli hocam arşivinde fotoğraf larımız ile yayınlamaya devam ediyor.ne büyük bir emek emeği geçen herkese en derin saygılarımı sunarım.Ne olur hocamın ellerinden benim için öpün.
Kurtuluş Çelebi - 07.01.2023
♪
18. yılımız kutlu olsun
Mavi Nota - 24.11.2022
♪
Biliyorum Cüneyt bey, yazımda da böyle bir şey demedim zaten.
editör - 20.11.2022
♪
sayın müfit bey bilgilerinizi kontrol edi 6440 sayılı cso kurulrş kanununda 4 b diye bir tanım yoktur
CÜNEYT BALKIZ - 15.11.2022
♪
Sayın Cüneyt Balkız, yazımda öncelikle bütün 4B’li sanatçıların kadroya alınmaları hususunu önemle belirtirken, bundan sonra orkestraları 6940 sayılı CSO kanunu kapsamında, DOB ve DT’de kendi kuruluş yasasına, diğer toplulukların da kendi yönetmeliklerine göre alımların gerçekleştirilmesi konusuna da önemle dikkat çektim!
editör - 13.11.2022
11-12 Haziran 2024 tarihlerinde, Trabzon Akçaabat Güzel Sanatlar Lisesi Konser Salonu’nda iki gün boyunca yüzlerce çocuk, genç ve yetişkinin koro performanslarını birbiriyle paylaşacağı Trabzon 1. Koro Festivali çalışmalarını tamamladı.
Ekim 2023’te çalışmalarına başlayan ve CultureCIVIC: Kültür Sanat Destek Programı tarafından desteklenen Kur-Yönet-Paylaş isimli Avrupa Birliği projesi kapsamında, Trabzon’da yaşayan ve beraber başarma motivasyonu yüksek müzik eğitmenleriyle bir dizi eğitim gerçekleşti. Kur ve Yönet aşamaları tamamlanan projede “Paylaş” aşamasına geçildi. Katılımcı eğitmenlerin kurduğu ve yönettiği korolar, 11-12 Haziran 2024’te gerçekleştirilecek Trabzon 1. Koro Festivali’nde bir araya gelecek. Korolar hazırladıkları repertuvarı birbiriyle ve tüm Trabzon halkıyla paylaşacak.
Aralık 2023’ten itibaren altı aylık süre boyunca proje koordinatörü Dr. Yiğit Can Eyüboğlu ve proje yürütücüsü Doç. Dr. Burcu Kalkanoğlu’nun yanı sıra Türkiye’nin çok önemli koro şefleri Prof. Ahter Destan, Dr. Atilla Çağdaş Değer, Çiğdem Aytepe, Dr. Mete Gökçe ve uzman müzikolog Ersin Antep ile bir araya gelen Trabzon’da yaşayan müzik eğitmenleri eğitimlerini tamamladı, sıra artık kurdukları koroların bir araya geleceği festivalde.
Bir araya gelmiş ve şarkı söylemenin önemini fark etmiş her koronun iyi ve başarılı olduğu bakış açısıyla yapılacak değerlendirmede, festival koroları her biri kendi içinde öne çıkan özellikleriyle ödüllendirilecektir. Festivalin değerlendirme kurulunda Türkiye’deki festivallerin kurucusu olarak görülen koro şefi Prof. Mustafa Apaydın başkanlığında akademisyen ve müzik eğitimcisi Doç. Dr. Zühal Dinç Altun, Trabzon’daki koro yaşamına önemli katkılar sunmuş olan akademisyen ve koro şefi Özlem Aydın, Kur-Yönet-Paylaş proje koordinatörü ve proje yürütücüsü yer alacaktır.
Toplam 6 oturumda, 24 koronun sahne alacağı festival, Kur-Yönet-Paylaş bünyesinde eğitimini başarıyla tamamlayan müzik öğretmenlerinden oluşan Trabzon Müzik Öğretmenleri Korosunun konseri ve ödül töreni ile son bulacaktır.
Detaylı bilgiye www.trabzonkorofestivali.com internet sitesinden ve @kuryonetpaylas Instagram hesabından ulaşılabilecek festivale tüm Trabzon halkı davetlidir.
Kur-Yönet-Paylaş Nedir?
Bir Avrupa Birliği Projesi olan Kur-Yönet-Paylaş, Trabzon’da yaşayan müzik öğretmenleri ve geleceğin müzik öğretmenleri olan müzik ile ilgili bölümlerin son sınıfında okuyan öğrencilerin koro şefliği becerilerini geliştirmeyi ve koro müziği deneyimlerini artırmayı amaçlayan bir projedir. Kur-Yönet-Paylaş, Türkiye’de kültür-sanat alanındaki çalışmaları desteklemeyi hedefleyen, Goethe-Institut Istanbul, Anadolu Kültür, İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV), Institut français Türkiye ve Danimarka Kültür Enstitüsü Türkiye ofisi ortaklığında, Türkiye Hollanda Büyükelçiliği işbirliğiyle gerçekleşen bir diğer Avrupa Birliği projesi olan CultureCIVIC: Kültür Sanat Destek Programı tarafından desteklenmektedir.
Müzik eğitmenlerinin koro şefliği becerilerini geliştirme hedefinin yanında müzik eğitmenlerinin birbirleriyle iletişime geçmesi, mesleki gelişimlerinin desteklenmesi, birbirleriyle etkileşime geçerek deneyimlerini paylaşması, ortak projeler/konserler hazırlaması ve müzik yoluyla Trabzon halkının kültür-sanat yaşamına katkı sağlanması, bu sayede sürdürülebilir bir koro yaşamı ve kültürünün oluşturulması da Kur-Yönet-Paylaş’ın amaçları arasındadır. Proje kapsamında tamamı ücretsiz olan;
• Koro Şefliği Eğitimi ve Koro Çalışmaları (46 Saat)
• Davetli koro şefleri ile Atölyeler (64 Saat)
• Bir uzman müzikolog ile Seminer (16 Saat) gerçekleştirilmiştir.
Yukarıdakilere ek olarak 11-12 Haziran 2024 tarihlerinde, Trabzon Akçaabat Güzel Sanatlar Lisesi Konser Salonu’nda iki gün boyunca yüzlerce çocuk ve gencin koro performanslarını birbiriyle paylaşacağı Trabzon 1. Koro Festivali gerçekleştirilecektir.
Kur-Yönet-Paylaş internet sayfası: https://www.culture-civic.org/projeler/kuryonetpaylas
Kur-Yönet-Paylaş Instagram sayfası: https://www.instagram.com/kuryonetpaylas/