♪
Kültür bakanlığı sınavında. Ankara thm koro şefi kızını aldı. Urfa korusu şefi kayın biraderini aldı. İstanbul korosu şefi oğlu ve yeğenini aldı. ilginizi çekerse detay verebilirim
ttnet arena - 09.07.2024
♪
Cumhuriyetimizin kurucusu ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını saygı ve minnetle anarken, ülkemiz Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. yılını en coşkun ifadelerle kutluyoruz.
Mavi Nota - 28.10.2023
♪
Anadolu Güzel Sanatlar Liseleri Müzik Bölümlerinin Eğitim Programları Sorunları
Gülşah Sargın Kaptaş - 28.10.2023
♪
GEÇMİŞ OLSUN TÜRKİYE!
Mavi Nota - 07.02.2023
♪
30 yıl sonra karşılaşmak çok güzel Kurtuluş, teveccüh etmişsin çok teşekkür ederim. Nerelerdesin? Bilgi verirsen sevinirim, selamlar, sevgiler.
M.Semih Baylan - 08.01.2023
♪
Değerli Müfit hocama en içten sevgi saygılarımı iletin lütfen .Üniversite yıllarımda özel radyo yayıncılığı yaptım.1994 yılında derginin bu daldaki ödülüne layık görülmüştüm evde yıllar sonra plaketi buldum hadi bir internetten arayayım dediğimde ikinci büyük şoku yaşadım 1994 de verdiği ödülü değerli hocam arşivinde fotoğraf larımız ile yayınlamaya devam ediyor.ne büyük bir emek emeği geçen herkese en derin saygılarımı sunarım.Ne olur hocamın ellerinden benim için öpün.
Kurtuluş Çelebi - 07.01.2023
♪
18. yılımız kutlu olsun
Mavi Nota - 24.11.2022
♪
Biliyorum Cüneyt bey, yazımda da böyle bir şey demedim zaten.
editör - 20.11.2022
♪
sayın müfit bey bilgilerinizi kontrol edi 6440 sayılı cso kurulrş kanununda 4 b diye bir tanım yoktur
CÜNEYT BALKIZ - 15.11.2022
♪
Sayın Cüneyt Balkız, yazımda öncelikle bütün 4B’li sanatçıların kadroya alınmaları hususunu önemle belirtirken, bundan sonra orkestraları 6940 sayılı CSO kanunu kapsamında, DOB ve DT’de kendi kuruluş yasasına, diğer toplulukların da kendi yönetmeliklerine göre alımların gerçekleştirilmesi konusuna da önemle dikkat çektim!
editör - 13.11.2022
Bu yıl da “Avrupa’nın en seçkin festivalleri EFFE2025” ödüllüne layık görülen Gümüşlük Müzik Festivali, Macar – Türk ikilisinin açılış konseriyle kapılarını müzikseverlere açtı. Bu yıl 21. yılını kutlayan festivalin açılış törenine ve hemen ardından gerçekleşen Baráti & Bilgin ikilisinin konserine, Bodrum’un tanınmış simaları ve sanatseverler katıldı.
25 asırlık Antik Taş Ocağı’nda “Taşta” başlığı ile düzenlenen konserlerin ilkinde, Macar kemancı Kristóf Baráti ve Türk piyanist Tuna Bilgin, izleyiciye unutulmaz bir gece yaşattı. Dünya çapında olağanüstü nitelikte bir müzisyen olarak ilgiyi üstünde toplayan keman virtüözü Kristóf Baráti, festivalin yurtdışı eğitim bursuyla desteklenen, son iki yıldır ise festival kapsamında verdiği konserlerle dikkat çeken genç piyanist Tuna Bilgin, Romantik Dönem bestecilerden Beethoven, Brahms ve Franck’ın sonatlarıyla izleyici karşısına çıktı.
Kusursuz tekniği, geniş ifade yelpazesi ve kemanına kattığı şiirselliği, genç piyanistimiz Tuna Bilgin’in mükemmel performansı eşliğinde sergileyen Kristóf Baráti, açılış konserinde programa L.V. Beethoven’ın, “Keman ve Piyano Sonatı No. 5 Fa Majör, Op. 24 “Bahar Sonatı” ile başladı. Kristóf Baráti & Tuna Bilgin ikilisi, daha sonra J. Brahms’ın, “Keman Sonatı No. 2 La Majör, Op. 100” adlı yapıtını seslendirerek büyük alkış aldı. Programda son eser, C. Franck’ın, “Keman Sonatı, La Majör” başlığını taşıyordu. İzleyicinin yoğun alkışlarıyla tekrar sahneye gelen ikili bis yaparak geceyi sonlandırdı.
21. Gümüşlük Müzik Festivali, Portekizli piyanistler António Silva & Tiago Nunes’un 14 Temmuz 2024 Pazar akşamı verdiği konserle devam etti. Klasik müzikseverleri Bitez Aktur’daki Zefirya Kültür ve Sanat Merkezi’nde buluşturan
Portekizli piyano ikilisi Silva ve Nunes, konser sonunda ayakta alkışlandı. İkili, 2019 pandemi döneminde geliştirdikleri eserlerinden oluşan dört el piyano ‘H4NDS DUO’ projeleriyle beğeni topladı.
Farklı coğrafyalardan bestecilerin eserlerini içeren ve sınırları müzikle kaldırma fikrine odaklanan H4NDS DUO projesi ve aynı adlı albüm; Schubert, Grieg, Dvořák ve Gluck gibi bestecilerin eserlerinden oluşuyordu. Coğrafi çeşitliliğe ve özgürlükleri kısıtlananların dayanıklılığına övgü niteliğine sahip olan proje dışında İkili, List, Debussy, M. Tokuyama ve A. Piazzolla’dan eserler de seslendirdi.
Zefirya Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleşen “Dört El” piyano ziyafetinde Portekizli ikili ilk olarak; F. Schubert’ten, “Fantezi Fa minör, D.940” adlı eseri seslendirdi. Sanatçılar bu eserin ardından E. Grieg’den, “Norveç Dansları, Op. 35; A. Dvořák’tan, “Slav Dansları: No.2, Op. 72 “Dumka” No.8, Op. 46 “Furiant” ve F. Liszt’ten, “Funérailles - Harmonies poétiques et religieuses, S.173, No. 7” adlı yapılarla izleyiciden alkış aldı.. Program ikinci yarısında C. Debussy’nin, “L’isle Joyeuse, L. 106” başlıklı eseri ile açıldı. Daha sonra M. Tokuyama’nın, “Musica Nara op.25” adlı eseri izleyici ile buluştu. Gece A. Piazzolla’nın, “Invierno Porteño”, “Nightclub 1960” ve “Libertango” başlıklı yapıtlarıyla son buldu.