♪
Kültür bakanlığı sınavında. Ankara thm koro şefi kızını aldı. Urfa korusu şefi kayın biraderini aldı. İstanbul korosu şefi oğlu ve yeğenini aldı. ilginizi çekerse detay verebilirim
ttnet arena - 09.07.2024
♪
Cumhuriyetimizin kurucusu ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını saygı ve minnetle anarken, ülkemiz Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. yılını en coşkun ifadelerle kutluyoruz.
Mavi Nota - 28.10.2023
♪
Anadolu Güzel Sanatlar Liseleri Müzik Bölümlerinin Eğitim Programları Sorunları
Gülşah Sargın Kaptaş - 28.10.2023
♪
GEÇMİŞ OLSUN TÜRKİYE!
Mavi Nota - 07.02.2023
♪
30 yıl sonra karşılaşmak çok güzel Kurtuluş, teveccüh etmişsin çok teşekkür ederim. Nerelerdesin? Bilgi verirsen sevinirim, selamlar, sevgiler.
M.Semih Baylan - 08.01.2023
♪
Değerli Müfit hocama en içten sevgi saygılarımı iletin lütfen .Üniversite yıllarımda özel radyo yayıncılığı yaptım.1994 yılında derginin bu daldaki ödülüne layık görülmüştüm evde yıllar sonra plaketi buldum hadi bir internetten arayayım dediğimde ikinci büyük şoku yaşadım 1994 de verdiği ödülü değerli hocam arşivinde fotoğraf larımız ile yayınlamaya devam ediyor.ne büyük bir emek emeği geçen herkese en derin saygılarımı sunarım.Ne olur hocamın ellerinden benim için öpün.
Kurtuluş Çelebi - 07.01.2023
♪
18. yılımız kutlu olsun
Mavi Nota - 24.11.2022
♪
Biliyorum Cüneyt bey, yazımda da böyle bir şey demedim zaten.
editör - 20.11.2022
♪
sayın müfit bey bilgilerinizi kontrol edi 6440 sayılı cso kurulrş kanununda 4 b diye bir tanım yoktur
CÜNEYT BALKIZ - 15.11.2022
♪
Sayın Cüneyt Balkız, yazımda öncelikle bütün 4B’li sanatçıların kadroya alınmaları hususunu önemle belirtirken, bundan sonra orkestraları 6940 sayılı CSO kanunu kapsamında, DOB ve DT’de kendi kuruluş yasasına, diğer toplulukların da kendi yönetmeliklerine göre alımların gerçekleştirilmesi konusuna da önemle dikkat çektim!
editör - 13.11.2022
Ülkemizin sanat kurumlarının yeniden kapılarını sanatseverlere açtığı bugünlerde, ADK-DER de etkinliklerine hız kesmeden devam ediyor.
ADK-DER Başkanı Arzu Gürerk Sugüneş’in verdiği bilgiye göre; ADK-DER, Çankaya Belediyesi İşbirliğiyle 19-26 Ekim 2024 tarihleri arasında düzenlenecek olan “Suna Kan Keman Günleri” kapsamında, Ankaralı sanatseverler hafta boyunca dört seçkin konserle buluşacaklar.
19 Ekim 2024’teki açılış konserinde, şef Prof. Burak Tüzün, Çankaya Belediyesi Çağdaş Sanatlar Sahnesi’nde ADK-DER Oda Orkestrası’nı yönetecek. Konserde, solist olarak “2. Suna Kan Keman Yarışması” ikincilik ödülünü kazanan genç keman sanatçısı Ece Namlı, Antonio Vivaldi’nin “DörtMevsim” Keman Konçertosu’nu seslendirecek. Orkestra aynı zamanda W.A.Mozart’ın “Küçük bir Gece Müziği”ni de seslendirecek.
21 Ekim 2024 tarihinde ise, ülkemizin önde gelen orkestra şeflerinden Prof. Rengim Gökmen, Hacettepe Üniversitesi Senfoni Orkestrası’nı, Suna Kan’ın doğum gününde büyük sanatçıya ithaf edilen konserde yönetecek. Bu özel konser, Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuarı Konser Salonu’nda gerçekleştirilecek. Konserin solistleri, keman sanatçıları Tayfun Bozok ve Derya Bozok olacak. İkili, Alfred Schnittke’nin İki Keman İçin Konçertosu’nu seslendirecekler. Ayrıca konserde, Sergei Prokofiev’in Romeo ve Jüliet Balesi 1.ve 2. Süitlerden seçilmiş orkestra eseri de dinleyicilere sunulacak.
Bu seçkin orkestra konserlerinin ardından, ”Suna Kan Keman Günleri” keman ve piyano resitalleri ile devam edecek. İlk resital, 24 Ekim 2024 tarihinde Çankaya Belediyesi Çağdaş Sanatlar Sahnesi’nde gerçekleştirilecek. Solist, “1. Uluslararası Suna Kan Keman Yarışması” ikincisi Zornitsa İlarionova (Bulgaristan) olacak ve kendisine, uzun yıllar Suna Kan’ın resitallerinde de eşlik eden piyanist Cana Gürmen eşlik edecek. Bu resital, haftanın etkinliklerine ivme kazandıracak.
“Suna Kan Keman Günleri”nin kapanış konseri ise, 26 Ekim 2024 tarihinde yine Çankaya Belediyesi Çağdaş SanatlarSahnesi’nde gerçekleştirilecek. Bu konserde, “2. Uluslararası Suna Kan Keman Yarışması” birincisi genç keman sanatçısı Ilgın Top, piyanist Çağdaş Özkan ile birlikte sahne alarak resitalini sunacak ve etkinlik sona erecek.
2007 yılında kurulan ADK-DER, ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ün “Milletimizin güzel sanatlar sevgisini her türlü vasıta ve tedbirlerle besleyerek inkişaf ettirmek milli ülkümüzdür.” Sözünü ilke edinerek, ülkemizin sanat yaşamını konser, yarışma ve anma etkinlikleriyle desteklemeye ve daha ileriye taşımaya devam etmektedir. Hem manevi hem de kültürel gelişimimize katkı sağlayan dernek, ulusal ve uluslararası platformlarda ülkemizin sanatını ve sanatçılarını teşvik ederek tanıtılmasında öncü bir rol üstlenmektedir.