ISSN: 1301 - 3971
Yıl: 18      Sayı: 1959
Şu an 66 müzisyen gazete okuyor
Müzik ON OFF

Günün Mesajları


♪ Kültür bakanlığı sınavında. Ankara thm koro şefi kızını aldı. Urfa korusu şefi kayın biraderini aldı. İstanbul korosu şefi oğlu ve yeğenini aldı. ilginizi çekerse detay verebilirim
ttnet arena - 09.07.2024


♪ Cumhuriyetimizin kurucusu ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını saygı ve minnetle anarken, ülkemiz Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. yılını en coşkun ifadelerle kutluyoruz.
Mavi Nota - 28.10.2023


♪ Anadolu Güzel Sanatlar Liseleri Müzik Bölümlerinin Eğitim Programları Sorunları
Gülşah Sargın Kaptaş - 28.10.2023


♪ GEÇMİŞ OLSUN TÜRKİYE!
Mavi Nota - 07.02.2023


♪ 30 yıl sonra karşılaşmak çok güzel Kurtuluş, teveccüh etmişsin çok teşekkür ederim. Nerelerdesin? Bilgi verirsen sevinirim, selamlar, sevgiler.
M.Semih Baylan - 08.01.2023


♪ Değerli Müfit hocama en içten sevgi saygılarımı iletin lütfen .Üniversite yıllarımda özel radyo yayıncılığı yaptım.1994 yılında derginin bu daldaki ödülüne layık görülmüştüm evde yıllar sonra plaketi buldum hadi bir internetten arayayım dediğimde ikinci büyük şoku yaşadım 1994 de verdiği ödülü değerli hocam arşivinde fotoğraf larımız ile yayınlamaya devam ediyor.ne büyük bir emek emeği geçen herkese en derin saygılarımı sunarım.Ne olur hocamın ellerinden benim için öpün.
Kurtuluş Çelebi - 07.01.2023


♪ 18. yılımız kutlu olsun
Mavi Nota - 24.11.2022


♪ Biliyorum Cüneyt bey, yazımda da böyle bir şey demedim zaten.
editör - 20.11.2022


♪ sayın müfit bey bilgilerinizi kontrol edi 6440 sayılı cso kurulrş kanununda 4 b diye bir tanım yoktur
CÜNEYT BALKIZ - 15.11.2022


♪ Sayın Cüneyt Balkız, yazımda öncelikle bütün 4B’li sanatçıların kadroya alınmaları hususunu önemle belirtirken, bundan sonra orkestraları 6940 sayılı CSO kanunu kapsamında, DOB ve DT’de kendi kuruluş yasasına, diğer toplulukların da kendi yönetmeliklerine göre alımların gerçekleştirilmesi konusuna da önemle dikkat çektim!
editör - 13.11.2022


Tüm Mesajlar

Anket


DOB, DT ve GSGM'de 4B kadrosunda çalışanların 4A kadrosuna alınmaları için;

Sonuçları Gör

Geçmişteki Anketler

Tavsiye Et




Tavsiye etmek için sisteme girmeniz gerekmektedir.

Destekleyenlerimiz






 

Haberler


İstanbul Devlet Opera ve Balesi, bir Yılbaşı Klasiği olan "Fındıkkıran" Balesini, Aralık ve Ocak Aylarında Sanatseverler ile Buluşturuyor. 14.12.2024


İstanbul Devlet Opera ve Balesi, Rus besteci P. İ. Çaykovski’nin 1891 yılında bestelediği son eseri olan, küçük Alman kız Clara Stahlbaum’un yeni yıl hediyesi olarak aldığı fındıkkıran oyuncağı ile ilgili rüyalarının konu edildiği büyü-masal tarzı bir yılbaşı klasiği Fındıkkıran balesini, Aralık ve Ocak aylarında 11 temsil ile,  Atatürk Kültür Merkezi – Türk Telekom Opera Salonu’nda yeniden sevenleriyle buluşturacak.

Alman yazar E. T. A. Hoffmann’ın de
ğişik ülkelerdeki benzer halk öykülerinden yola çıkarak 1816’da yazdığı ‘’Fındıkkıran ve Fareler Kralı’’  adlı öyküyü,  ünlü Fransız yazar Alexandre Dumas (père); hikayenin kasvetli havasını yumuşatıp bir masal havasına dönüştürerek, uyarlama ve çeviri şeklinde 1844'te yayımlamıştır.

St. Petersburg'daki Krallık Tiyatroları'nın 1890’larda yönetmeni olan Ivan Vsevolozhsky, Dumas'nın Fındıkkıran öyküsünün iyi bir bale eseri olabilece
ğini düşünmüş ve Çaykovski’den bu konu üzerine bir bale bestelemesini istemiştir. Çaykovski’nin, Krallık Tiyatrosu’nun bale yönetmeni Fransız asıllı ünlü koreograf Marius Petipa’nın hazırladığı detaylı libretto üzerine bestelediği Fındıkkıran balesinin dünya prömiyeri 18 Aralık 1892'de yapılmış ancak başarısızlıkla sonuçlanmıştır. Bu başarısızlığa rağmen sonraki yıllarda çeşitli koreografların eserde düzenlemeler yaparak yeniden sahnelemeleri sayesinde bale, kaybolup gitmekten kurtulmuştur.

Günümüzde ise eser, özellikle bir yeni yıl klasi
ği olarak dünyadaki bütün bale topluluklarının repertuarında değişmez bir yer almakta ve sahnelendiği zamanlarda kapalı gişe olmaktadır.

İstanbul Devlet Opera ve Balesi’nin bu yıl sahneleyeceği Fındıkkıran balesinin koreografisi Mehmet Balkan’ a (M. Petipa – L. Ivanov’dan sonra) ait. İki perdelik eseri Lale Balkan sahneye koyuyor.

Fındıkkıran, 14 - 18 - 19 - 23 - 26 Aralık 2024 ve 3 - 4 - 9 - 11 - 15 - 16 Ocak 2025 tarihlerinde bale severlerle bulu
şmaya devam edecek.

Reji ve Koreografi: Mehmet Balkan
Orkestra
Şefi: İbrahim Yazıcı / Zdravko Lazarov
Sahneye Koyan: Lale Balkan
Dekor: Tayfun Çebi
Kostüm: Sevtaç Demirer
I
şık: Taner Aydın
Video Prodüksiyon: Ahmet
Şeren

Şeker Perisi / Clara: Büşra Ay - Berfu Elmas - Ayça Anıl - Berin Kocabaşoğlu
Prens / Clara’nın Erkek Arkada
şı: Çağatay Özmen - Batur Büklü
Çiçek Valsi Prens: OliverSpence  - Y. Emre Kaynarsu
İyilik Perisi: Gizem A. Tuncay - Berin Kocabaşoğlu –Ayça Anıl
Drosellmayer: M. Nuri Arkan - Berk Sarıbay
Baba: Alkı
ş Peker - Alper Akalın
Anne: Ay
şe Kıran - Özlem Özgen Ovacıklı
Büyükanne: Tülay Yalçınkaya - Beyhan Ba
şar - Nilay Özaydın
Büyükbaba: Özerk Tozkoparan - Cem
İndere - Gökhan Demiray
Colombine: ElifsuPamukçu - Buket Polat - Zeynep Güço
ğlu
Harlequin: Can Bezirgano
ğlu, Berkay Topçuoğlu
Fındıkkıran: Can Bezirgano
ğlu - Arda Erkara
Kral Fare: Egemen Kement - Bahadır Ovacıklı

Tüm Haberler