♪
Kültür bakanlığı sınavında. Ankara thm koro şefi kızını aldı. Urfa korusu şefi kayın biraderini aldı. İstanbul korosu şefi oğlu ve yeğenini aldı. ilginizi çekerse detay verebilirim
ttnet arena - 09.07.2024
♪
Cumhuriyetimizin kurucusu ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını saygı ve minnetle anarken, ülkemiz Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. yılını en coşkun ifadelerle kutluyoruz.
Mavi Nota - 28.10.2023
♪
Anadolu Güzel Sanatlar Liseleri Müzik Bölümlerinin Eğitim Programları Sorunları
Gülşah Sargın Kaptaş - 28.10.2023
♪
GEÇMİŞ OLSUN TÜRKİYE!
Mavi Nota - 07.02.2023
♪
30 yıl sonra karşılaşmak çok güzel Kurtuluş, teveccüh etmişsin çok teşekkür ederim. Nerelerdesin? Bilgi verirsen sevinirim, selamlar, sevgiler.
M.Semih Baylan - 08.01.2023
♪
Değerli Müfit hocama en içten sevgi saygılarımı iletin lütfen .Üniversite yıllarımda özel radyo yayıncılığı yaptım.1994 yılında derginin bu daldaki ödülüne layık görülmüştüm evde yıllar sonra plaketi buldum hadi bir internetten arayayım dediğimde ikinci büyük şoku yaşadım 1994 de verdiği ödülü değerli hocam arşivinde fotoğraf larımız ile yayınlamaya devam ediyor.ne büyük bir emek emeği geçen herkese en derin saygılarımı sunarım.Ne olur hocamın ellerinden benim için öpün.
Kurtuluş Çelebi - 07.01.2023
♪
18. yılımız kutlu olsun
Mavi Nota - 24.11.2022
♪
Biliyorum Cüneyt bey, yazımda da böyle bir şey demedim zaten.
editör - 20.11.2022
♪
sayın müfit bey bilgilerinizi kontrol edi 6440 sayılı cso kurulrş kanununda 4 b diye bir tanım yoktur
CÜNEYT BALKIZ - 15.11.2022
♪
Sayın Cüneyt Balkız, yazımda öncelikle bütün 4B’li sanatçıların kadroya alınmaları hususunu önemle belirtirken, bundan sonra orkestraları 6940 sayılı CSO kanunu kapsamında, DOB ve DT’de kendi kuruluş yasasına, diğer toplulukların da kendi yönetmeliklerine göre alımların gerçekleştirilmesi konusuna da önemle dikkat çektim!
editör - 13.11.2022
Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü’nün kuruluş yasası olan 1309 sayılı kanuna tabi olarak çalışan koro sanatçılarından, hizmet süresini doldurmuş olanlardan solist sanatçılığa geçmek isteyenlerin gireceği sınav ile ilgili olarak kurumun resmi internet sitesinden 10 Ocak 2024 Cuma günü sınava giriş esaslarını belirten duyuru yayımlandı.
Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü resmi internet sitesinde yayımlanan duyuru şöyle:
1309 SAYILI KANUNA TABİ KORO SANATÇILIĞINDAN SOLİST SANATÇILIĞA GEÇİŞ İLE İLGİLİ DUYURU
Genel Müdürlüğümüze bağlı Ankara, İstanbul, İzmir, Mersin, Antalya ve Samsun DOB Müdürlüklerinde 1309 sayılı Kanun kapsamında görev yapan Koro Sanatçılarının Solist Sanatçılığa geçiş talepleri ile ilgili başvurular 10 Ocak 2025 tarihinde başlamış olup 24 Ocak 2025 tarihi mesai bitimi ile son bulacaktır. Söz konusu başvurular ilgili Müdürlüklere yapılacaktır.
MÜDÜRLÜKLERİN DİNLETİ GÜNLERİ
31 OCAK 2025 – İSTANBUL
02 ŞUBAT 2025 – SAMSUN
13 ŞUBAT 2025 – MERSİN
18 ŞUBAT 2025 – ANKARA
24 ŞUBAT 2025 – İZMİR
DİNLETİ KAPSAMI
1-Adaylar biri resitatifli W.A.Mozart aryası olmak şartı ile farklı dönemlerden (besteci ve dönem farklılıkları) 3 opera aryasından sorumlu olacaktır.
2-Adaylar farklı stillerde (besteci ve dönem farklılıkları) hazırlanmış iki komple opera eserinden sorumlu olacaktır.
3-Tüm repertuvarlar ezber söylenecektir.
Gerçekleştirilecek dinleti saat bilgilerine ilişkin detaylı bilgilendirme Müdürlükler tarafından gerçekleştirilecektir.
İlanen duyurulur.
İlana göre başvuruların 13 Ocak 2025 Pazartesi günü (yarın)başlayacak olmasının yanı sıra, ilanın yayınlanması, yapılacak kadro geçiş sınavı hakkındaki tartışmaları da beraberinde getirdi.
“Bu sınav kesinlikle yapılmamalıdır ve iptal edilmelidir” tartışmasını getirenlerin iddiaları;
1- Konservatuar sınavını kazanıp “Opera Solistliği“ mezunu olarak 6 yıl okumuş, lisans mezunu ve kuruma sınavla giren, yine akabinde staj sınavına tabi olan, yıllarca sahnede seyirci önünde sanat kurulu önerisi ve kurum müdürlüğü tarafından solo rollerle görevlendirilmek suretiyle aslında en önemli sınavı vermiş, (asli görevi koro sanatçısı gözüküyor diye) bu sanatçıları şimdi tekrar sınava tabi tutmak neyin nesidir ?
2- Sınav için İzmir DOB koro sanatçısına bir buçuk ay, Ankara ve Mersin DOB koro sanatçılarına ortalama bir aylık süre tanınırken, İstanbul DOB koro sanatçısına neden 20 gün süre tanınır?
3- Bu sınavı yapacak il müdürlüklerinde objektif ve tararfsız bir seçici sanat kurulu olmaz ise, yaşanan geçmiş deneyimlerle sabit olduğu üzere, yapılan bu sınavlar yine nepotist ilişkilere kapı açacak ve sınavı yapan idarenin yakını olmayan koro sanatçıları mağdur olma olasılığı yüksektir
4- Sınav yapılmadan koro sanatçılarının 1309 sayılı yasa ve bu yasaya tabi yönetmelikler çerçevesinde hizmet süresi esas alınarak unvan değişiklikleri yapılmalıdır.
5- 1309 sayılı yasa çerçevesinde 5 yılı doldurmuş kadrolu koro sanatçıları içinden solo görev yapan genç sanatçılar için bu sınav yapılmalıdır.
6- Duyurusu yapılan bu sınav adaletin sağlanamayacağı ve haksızlığın önüne geçilemeyeceği bir işe kalkışmak anlamına geldiğinden, sonuçları hiçbir şekilde kabul edilemez! Çünkü yıllardır mağdur olan sahnede solistlik görevi yapan koro sanatçıları yine mağdur olacaklardır.