♪
Kültür bakanlığı sınavında. Ankara thm koro şefi kızını aldı. Urfa korusu şefi kayın biraderini aldı. İstanbul korosu şefi oğlu ve yeğenini aldı. ilginizi çekerse detay verebilirim
ttnet arena - 09.07.2024
♪
Cumhuriyetimizin kurucusu ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını saygı ve minnetle anarken, ülkemiz Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. yılını en coşkun ifadelerle kutluyoruz.
Mavi Nota - 28.10.2023
♪
Anadolu Güzel Sanatlar Liseleri Müzik Bölümlerinin Eğitim Programları Sorunları
Gülşah Sargın Kaptaş - 28.10.2023
♪
GEÇMİŞ OLSUN TÜRKİYE!
Mavi Nota - 07.02.2023
♪
30 yıl sonra karşılaşmak çok güzel Kurtuluş, teveccüh etmişsin çok teşekkür ederim. Nerelerdesin? Bilgi verirsen sevinirim, selamlar, sevgiler.
M.Semih Baylan - 08.01.2023
♪
Değerli Müfit hocama en içten sevgi saygılarımı iletin lütfen .Üniversite yıllarımda özel radyo yayıncılığı yaptım.1994 yılında derginin bu daldaki ödülüne layık görülmüştüm evde yıllar sonra plaketi buldum hadi bir internetten arayayım dediğimde ikinci büyük şoku yaşadım 1994 de verdiği ödülü değerli hocam arşivinde fotoğraf larımız ile yayınlamaya devam ediyor.ne büyük bir emek emeği geçen herkese en derin saygılarımı sunarım.Ne olur hocamın ellerinden benim için öpün.
Kurtuluş Çelebi - 07.01.2023
♪
18. yılımız kutlu olsun
Mavi Nota - 24.11.2022
♪
Biliyorum Cüneyt bey, yazımda da böyle bir şey demedim zaten.
editör - 20.11.2022
♪
sayın müfit bey bilgilerinizi kontrol edi 6440 sayılı cso kurulrş kanununda 4 b diye bir tanım yoktur
CÜNEYT BALKIZ - 15.11.2022
♪
Sayın Cüneyt Balkız, yazımda öncelikle bütün 4B’li sanatçıların kadroya alınmaları hususunu önemle belirtirken, bundan sonra orkestraları 6940 sayılı CSO kanunu kapsamında, DOB ve DT’de kendi kuruluş yasasına, diğer toplulukların da kendi yönetmeliklerine göre alımların gerçekleştirilmesi konusuna da önemle dikkat çektim!
editör - 13.11.2022
Fransız dijital müzik platformu Deezer, üretici yapay zeka araçlarıyla yaratılan şarkıları otomatik bir şekilde tespit etmesini mümkün kılan yeni bir sistem geliştirdi. Sistem, her gün yaklaşık yaklaşık 10 bin veya platforma eklenen müziğin yüzde 10'a yakınını oluşturacak sayıda yapay zekayla üretilmiş parça yüklendiğini saptadı.
Deezer, Suno ve Udio gibi üretici modellerin popülerleşmesinin, otomatik şarkı yaratımını kolaylaştırdığını ve bunların dinlenmesiyle gelir elde etmenin amaçlandığını söyledi. Bu da muhtemelen bu tür parçaların sayısının hızla artmasına yol açtı.
Deezer'ın sistemi, bu modellerle yapay bir şekilde oluşturulmuş müzikleri tespit edebiliyor ve yeterli veri örneği varsa daha fazla modeli de kapsama seçeneğine sahip.
Şirket, yapay zeka müziğini daha geniş bir şekilde tespit edebilen sistemler üzerinde de çalışıyor. Başka sanatçılara aitmiş gibi gösterilen şarkıları saptamak üzere deepfake sesleri daha iyi ayırt edebilmeyi umuyor.
Deezer'ın inovasyon müdürü Aurelien Herault "Piyasadaki en iyi yapay zeka tespit aracını yaratmak için yola çıktık ve sadece bir yılda inanılmaz bir ilerleme kaydettik" diye açıkladı.
Piyasada halihazırda var olan araçlar, belirli bir üretici yapay zeka modelinden elde edilen veri setleriyle eğitildikleri sürece epey etkili olabiliyor ama araç yeni bir model veya yeni verilerle karşılaştığında tespit oranı büyük ölçüde düşüyor. Bu sorunu ele alarak kayda değer seviyede daha sağlam ve birden fazla modele uygulanabilir bir araç yarattık.
Deezer, parçaların çoğunun aslında Deezer'da hiç dinlenmediğini söyledi. Ancak kataloğu dolduruyorlar ve müzik platformlarından gelir elde etmek umuduyla parçaları sahte bir şekilde çalmak gibi hileli faaliyetlerde kullanılabiliyorlar.
Sistem, yapay zekanın diğer unsurlarla karıştırılarak kullanıldığı şarkıları her zaman tespit edemiyor. Deezer, bu tür parçaların platformda kalmaya devam edeceğini ama yapay zekanın daha yaygın kullanılmasının yaratıcıların gelirleri için oluşturabileceği risklerden endişe duyduğunu söylüyor.
Deezer CEO'su Alexis Lanternier "Yapay zeka, müzik ekosistemini giderek daha fazla bozmayı sürdürürken ve Deezer gibi müzik platformlarına akın eden yapay zeka içeriği giderek artarken hem yaratıcılar hem de hayranlar için şeffaflığı artıracak son teknoloji bir araç geliştirmekten gurur duyuyoruz" dedi.
Üretici yapay zeka, müzik üretimini ve tüketimini olumlu yönde etkileme potansiyeli taşıyor ama sanatçıların ve söz yazarlarının haklarını ve gelirlerini korumak için sorumlulukla ve özenli bir şekilde kullanılmalı. İleride tamamen yapay zekayle üretilen içerikler için bir etiketleme sistemi geliştirmeyi ve bunları algoritmik ve editöryal önerilerin dışında tutmayı hedefliyoruz.
© The Independent