♪
Kültür bakanlığı sınavında. Ankara thm koro şefi kızını aldı. Urfa korusu şefi kayın biraderini aldı. İstanbul korosu şefi oğlu ve yeğenini aldı. ilginizi çekerse detay verebilirim
ttnet arena - 09.07.2024
♪
Cumhuriyetimizin kurucusu ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını saygı ve minnetle anarken, ülkemiz Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. yılını en coşkun ifadelerle kutluyoruz.
Mavi Nota - 28.10.2023
♪
Anadolu Güzel Sanatlar Liseleri Müzik Bölümlerinin Eğitim Programları Sorunları
Gülşah Sargın Kaptaş - 28.10.2023
♪
GEÇMİŞ OLSUN TÜRKİYE!
Mavi Nota - 07.02.2023
♪
30 yıl sonra karşılaşmak çok güzel Kurtuluş, teveccüh etmişsin çok teşekkür ederim. Nerelerdesin? Bilgi verirsen sevinirim, selamlar, sevgiler.
M.Semih Baylan - 08.01.2023
♪
Değerli Müfit hocama en içten sevgi saygılarımı iletin lütfen .Üniversite yıllarımda özel radyo yayıncılığı yaptım.1994 yılında derginin bu daldaki ödülüne layık görülmüştüm evde yıllar sonra plaketi buldum hadi bir internetten arayayım dediğimde ikinci büyük şoku yaşadım 1994 de verdiği ödülü değerli hocam arşivinde fotoğraf larımız ile yayınlamaya devam ediyor.ne büyük bir emek emeği geçen herkese en derin saygılarımı sunarım.Ne olur hocamın ellerinden benim için öpün.
Kurtuluş Çelebi - 07.01.2023
♪
18. yılımız kutlu olsun
Mavi Nota - 24.11.2022
♪
Biliyorum Cüneyt bey, yazımda da böyle bir şey demedim zaten.
editör - 20.11.2022
♪
sayın müfit bey bilgilerinizi kontrol edi 6440 sayılı cso kurulrş kanununda 4 b diye bir tanım yoktur
CÜNEYT BALKIZ - 15.11.2022
♪
Sayın Cüneyt Balkız, yazımda öncelikle bütün 4B’li sanatçıların kadroya alınmaları hususunu önemle belirtirken, bundan sonra orkestraları 6940 sayılı CSO kanunu kapsamında, DOB ve DT’de kendi kuruluş yasasına, diğer toplulukların da kendi yönetmeliklerine göre alımların gerçekleştirilmesi konusuna da önemle dikkat çektim!
editör - 13.11.2022
Notre-Dame de Sion Fransız Lisesi, NDS gösteri salonunda 6 Mart 2025 Perşembe akşamı saat: 19.30'da, Marcel Pagnol • Aşk Varyasyonları konserini gerçekleştirecektir. Etkinlik Fransızcadır. Metinlerin Türkçe çevirileri altyazılı olarak yansıtılacaktır.
Konsere katılım sadece rezervasyonla mümkündür. Rezervasyonlar online yapılmaktadır. Telefonla rezervasyon kabul edilmemektedir.
Marcel Pagnol Bağış Fonu’nun katkılarıyla
Marcel Pagnol • Aşk Varyasyonları
Proje Tasarımı: Nicolas Pagnol
Anlatıcı: Vincent Fernandel
Piyanist: Franck Ciup
Nicolas Pagnol tarafından tasarlanan ve müzikal bir okuma olan «Marcel Pagnol’un Aşk Varyasyonları», aşkı tüm katmanlarıyla yaşayan bir yazarın kaleminden dökülen aşk sözcüklerinin derinlikli bir portresidir. Vincent Fernandel’in umut dolu sesi eşliğinde, Pagnol’un yazıları ve kişisel yazışmalarını harmanlayan dinleti Franck Ciup’un şiirsel piyano besteleriyle buluşuyor.
«Tek ve asil zenginlik; ilham verdiğimiz sevgi değil, kalbimizin derinliklerinde varolandır.»
Marcel Pagnol
«Müzik kalpte başlar ve kalplere gider.»
Franz Schubert
Varyasyonların Oluşumu
Vincent Fernandel
İsimleri, eserleri kadar meşhur olan çok az yazar vardır. Kendi topraklarının sesini yakalayıp tüm dünyanın kalbinde titreştirmeyi başaran şairler ise daha da nadirdir. Marcel Pagnol da onlardan biri.
Onun bu sözleri sayesinde Provence, güneşin ezdiği, acılar kadar mutluluğun da taştığı bu toprakları sınırlayan sınırların çok ötesinde, sonsuz ateş ve asalet harflerini kazanmıştır. Kökleri zeytin ağaçlarının yeraltındaki beşiğine dayanmış olsa da, Marcel’in eseri ve ruhu, oyunlarına, romanlarına, filmlerine ve elbette filmlerine geri dönerek, ama aynı zamanda kendi eserlerine de dalarak çalılıklardaki halkların keyifli fırtınasından çok daha büyüktür. Çok sayıda yazışma, bu zirve kişinin ilk yazılarından itibaren aşkın büyüklüğünü ve dolambaçlı yönlerini keşfetmeyi asla bırakmadığını görüyoruz. Marcel’in eserlerinin her biri, ön planda ya da örtülü olarak, temanın pek çok varyasyonu gibi, erkek-yazarın doğrudan ve tüm kalbiyle, denizin teknelerde oynadığı gibi varlıklar üzerinde oynayan sakinlik ve fırtınalara göre yas ve hayal kırıklığı içinde; akrabalık, tutku, kaynaşma ve aynı zamanda da araştırdığı aşkın büyük gizemini kucaklıyor.
Franck CIUP, Piyanist ve Besteci
1962’de doğan Franck Ciup, genel olarak müziğe, özel olarak da piyanoya çok erken yaşlarda ilgi duymaya başladı. 1980 yılında Normal Müzik Okulu’ndan mezun oldu.
Sahnelerde ve stüdyolarda dolaşıyor ve yorulmadan beste yapıyor. Üretken bir besteci Kendi övgüsüne göre, melez seslere sahip yüzlerce parça (kendisi saymayı bıraktı), klasik ve çeşitli etkilerin bir karışımı olarak karşımıza çıkar: Mozart 007, Bahia, Fantaisie op 112, Requiem Parapluie, Mi-crue mi-cuite ve birçok Franck’ın Jean Baptiste Fonlupt, Pierre Reach, Eric Artz, Tristan Pfaff, Etsuko Hirose, Claire Saitkoulov ve Angelina Natal gibi bazı virtüözlere icra ettiği veya sunduğu diğer melodiler. 1998’den 2010’a kadar yönettiği ünlü hazır giyim markası Col Claudine’in yaratıcısı, sanatsal faaliyetlerinden vazgeçmedi: Le Monde 2006’da La Scala’nın gerçek bir minyatürü olan Bourges’daki La maison du théâtre’ı yarattı, diyor. Bu 120 kişilik barok odayı örnek akustiğe sahip olarak övüyor. Büyük müzisyenler buraya çalmak ve kayıt yapmak için geliyorlar: Mardirossian, Roussev, El Bacha ve Duchable; eleştirmenler ve yazar Christian Bobin tarafından övgüyle karşılanan bir yorum olan Goldberg Varyasyonlarını orada kaydeden Franck Ciup’u da unutmamak gerekir.
Cesur projeler Franck Ciup Doyumsuz tutkunu Franck, film müziği, klasik hazineler ve yayınlanmamış bestelerin akıllıca bir karışımı olan Alternance ve hatta festivallerden festivallere seyahat eden Bechtein konseriyle dolu gerçek bir gezici sahne olan Le piyano Saltimbanque gibi benzersiz gösteriler yaratıyor. Müzik ve edebiyat arasındaki birlikteliği seven Franck sıklıkla müzik okumalarına eşlik ediyor: Marie-Christine Barrault ile Rahibe Emmanuelle, insanlığın hizmetinde bir hayat, Sophie Parel ile Raconte-moi Cyrano, Arnaud Askoy ile Ne me Leave pas ve daha fazlası. yakın zamanda Marcel Pagnol, Vincent Fernandel’le aşk çeşitleri.
Vincent FERNANDEL, Anlatıcı
Sanatçılardan oluşan bir ailede doğan, imaj meslekleri, oyuncu yönetmenliği ve senaryo yazarlığı konularında eğitim almış olan Vincent Fernandel, kariyerine medya alanında başladı.
Modern ve geleneksel sinema konusunda uzmanlaşmış TV sunucusu ve gazetecidir. Uluslararası 7. sanatın figürleri üzerine 400’den fazla portre ve röportaj üretiyor. Tiyatrodan müziğe Daha sonra on yıldan fazla bir süre drama öğretmeni olarak kendini tiyatroya adadı. Yazar, aktris Élisa Ollier ile birlikte iki oyun yazdı: Anna Awaits Love ve Mona, ikisi de Paris’te yaratıldı. Spor muhabiri oIan Borthwick ile birlikte Yeni Zelanda’ya ve efsanevi All Blacks takımına bir yolculuk olan Au coeur de la fougère kitabını yazdı. Vincent aynı zamanda bir müzik yapımcısıdır: Vincent Fernandel Production’ı kurmuştur ve aynı zamanda söz yazarı olduğu Florent Richard da dâhil olmak üzere birçok şarkıcıya eşlik etmektedir. Ayrıca Vincent, babası Franck Fernandel’in seslendirdiği, hem hit hem de yayınlanmamış birçok şarkının haklarını yeniden aldı ve bunları farklı versiyonlarda yayınlamak istedi. Tüm platformlarda yeniden düzenlendi. Hikâye anlatıcısı ve kültür aktarıcısı ve kelimelere ve aktarıma tutkuyla bağlı olan Vincent, hikâye anlatıcılığı mesleğini faaliyetlerinin merkezine yerleştirir. Alphonse Daudet’nin Les lettres de mon Moulin (Wagram/Marianne) gibi klasik eserlerinin yanı sıra Fleurus tarafından gençlere yönelik olarak yayınlanan disk kitapları da kaydediyor: Les fables de la Fontaine (2020), Les Contes Classiques (2021) ve Marcel Pagnol, Vincent Fernandel (2023) tarafından okundu, güneyli yazarın ünlü çocukluk anılarından alıntılardır. 2024’te Vincent, Pagnol’un önemli romanları Jean De Florette ve Manon des Resources’un tam metnini sesli versiyonda (Audiolib/Hachette) yorumluyor.
Nicolas PAGNOL, Marcel Pagnol Bağış Fonu Başkanı
1973’te doğan Nicolas Pagnol, Cagnessur-Mer’de geniş kültürlü bir ailede büyüdü. Nice’te bir lise öğrencisiydi ve yönetmen yardımcısı olarak kariyerine başlamadan önce üniversitede tarih okudu. On yıl boyunca Gérard Oury, Francis Veber, Jérôme Cornuau ve Philippe Muyl ile birlikte çalıştı. Kendisi de yönetmen olmaya hazırlanırken büyükannesi Jacqueline Pagnol, Marcel’in sanatsal mirasının yönetimini ona devretmek istedi. Nicolas kendini bu göreve adamak için setlerden ayrılmaya karar verdi. Profesyonel bir dönüm noktası Böylece 2004’ten bu yana büyükbabasının çalışmalarını tutku ve dinamizmle geliştirdi: 1944’te bizzat film yapımcısı tarafından kurulan CMF’nin dizginlerini devraldı ve ilk olarak yeni Blu-ray sürümleri için büyükbabasının tüm sinematografik çalışmalarının 2K restorasyonunun tanıtımından önce, destek DVD’sindeki film koleksiyonunu genişleterek işe başladı. Marcel Pagnol’un çalışmalarını sürdürdü. Kitaplar tarafında, Nicolas, René ve Jacqueline Pagnol’un yerini alarak, Marcel’in metinlerinin, özellikle de çizgi romanlara yeniden basılması ve uyarlanmasıyla ilgilenen Éditions de la Treille’in başına geçti. Ayrıca Nicolas, Marcel Pagnol’un Bir Hayatın Albümü de dâhil olmak üzere birçok yayınlanmamış arşiv çalışmasını tasarlıyor ve yayınlıyor. Nicolas, başkanı olduğu Pagnol Bağış Fonu’nun himayesi altında düzenli olarak sergiler, halka açık gösterimler düzenliyor ve Fransa’da ve yurt dışında büyükbabası hakkında konferanslar veriyor. Yirmi yıllık çalışmanın doruk noktası, Allauch’ta 2026 yılında yapılması planlanan Pagnol Müzesinin açılışından bir yıl önce, Sylvain Chomet’nin yönettiği Marcel et Mösyö Pagnol adlı animasyon filminin 2025’te gösterime girmesidir.