♪
Kültür bakanlığı sınavında. Ankara thm koro şefi kızını aldı. Urfa korusu şefi kayın biraderini aldı. İstanbul korosu şefi oğlu ve yeğenini aldı. ilginizi çekerse detay verebilirim
ttnet arena - 09.07.2024
♪
Cumhuriyetimizin kurucusu ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını saygı ve minnetle anarken, ülkemiz Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. yılını en coşkun ifadelerle kutluyoruz.
Mavi Nota - 28.10.2023
♪
Anadolu Güzel Sanatlar Liseleri Müzik Bölümlerinin Eğitim Programları Sorunları
Gülşah Sargın Kaptaş - 28.10.2023
♪
GEÇMİŞ OLSUN TÜRKİYE!
Mavi Nota - 07.02.2023
♪
30 yıl sonra karşılaşmak çok güzel Kurtuluş, teveccüh etmişsin çok teşekkür ederim. Nerelerdesin? Bilgi verirsen sevinirim, selamlar, sevgiler.
M.Semih Baylan - 08.01.2023
♪
Değerli Müfit hocama en içten sevgi saygılarımı iletin lütfen .Üniversite yıllarımda özel radyo yayıncılığı yaptım.1994 yılında derginin bu daldaki ödülüne layık görülmüştüm evde yıllar sonra plaketi buldum hadi bir internetten arayayım dediğimde ikinci büyük şoku yaşadım 1994 de verdiği ödülü değerli hocam arşivinde fotoğraf larımız ile yayınlamaya devam ediyor.ne büyük bir emek emeği geçen herkese en derin saygılarımı sunarım.Ne olur hocamın ellerinden benim için öpün.
Kurtuluş Çelebi - 07.01.2023
♪
18. yılımız kutlu olsun
Mavi Nota - 24.11.2022
♪
Biliyorum Cüneyt bey, yazımda da böyle bir şey demedim zaten.
editör - 20.11.2022
♪
sayın müfit bey bilgilerinizi kontrol edi 6440 sayılı cso kurulrş kanununda 4 b diye bir tanım yoktur
CÜNEYT BALKIZ - 15.11.2022
♪
Sayın Cüneyt Balkız, yazımda öncelikle bütün 4B’li sanatçıların kadroya alınmaları hususunu önemle belirtirken, bundan sonra orkestraları 6940 sayılı CSO kanunu kapsamında, DOB ve DT’de kendi kuruluş yasasına, diğer toplulukların da kendi yönetmeliklerine göre alımların gerçekleştirilmesi konusuna da önemle dikkat çektim!
editör - 13.11.2022
Viyolonsel sanatçısı, CSO’nun eski viyolonsel grubu üyesi, Gazi Müzik Bölümü öğretmenlerinden Şinasi Çilden vefatının birinci yılında dev bir viyolonsel organizasyonu ile anılıyor.
Viyolonsel sanatçısı Şinasi Çilden'in vefatının birinci yılı olan 7 Nisan 2025 günü başlayıp 12 Nisan 2025 günü sona erecek olan; Ankara Güzel Sanatlar ve Müzik Üniversitesi öğretim üyesi Doç. Pınar Turan tarafından organizasyonu gerçekleştirilen 2. Uluslararası Viyolonsel Günleri’nde ilk konser 8 Nisan 2025 Salı günü 30 öğretim üyesi, 37 amatör ve 28 lisans ve lisans üstü öğrenci ile güzel sanatlar lisesi ve konservatuar öğrencisinin yer aldığı toplamda 95 kişiden oluşan Çello Orkestrası tarafından gerçekleştirilecek.
Yarın MGÜ Eğitim Fakültesi Giriş Fuaye Alanında saat:19.30’da başlayacak olan Çello Orkestrası konserini Misafir Şef: Prof. Dr. Ozan E. Tunca yönetecek. Konser repertuarı yerli ve yabancı eserlerden oluşmaktadır.
II. Uluslararası Viyolonsel Günlerinde Şinasi Çilden’in vefatının 1. Yıldönümünde öğrencileri ve meslektaşları ile eserlerinin seslendirileceği bu konserde Doç.Dr. Can Çiftçibaşı (Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi), Doç.Dr. Akın Kumtepe ( Kırıkkale Üniversitesi), Yiğit Köklü Tan (Hacettepe Üniversitesi), Doç. Musa Eren İşkodralı (Trakya Üniversitesi), Doç.Dr. Murat Gök (Samsun 19 mayıs Üniversitesi) , Doç. Pınar Turan (Müzik ve Güzel Sanatlar Üniversitesi), Öğr.Gör. Devrim Öztürk (Samsun 19 mayıs Üniversitesi), Dr.Öğr.Üyesi Semih Birel (Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi), Uzm. Naz Evren Duranoğlu, Dr.Öğr.Üyesi Çağatay Şişman (Pamukkale Üniversitesi), Doç.Dr. Başak Gorgoretti (Doğu Akdeniz Üniversitesi) Prof.Dr. Erdem Kaya (Hacı Bektaş Veli Üniversitesi), Uzm. Berfe Yaren Baycan Öğr.Gör. Erdoğan Davran (Hacettepe Üniversitesi), Doç.Dr. Türker Erol (Cumhuriyet Üniversitesi) yer almaktadır.
“Çello Orkestrası,” Gazi Üniversitesi himayesinde, Müzik Eğitimi Anabilim Dalı’nda eğitimine devam eden lisans ve lisansüstü öğrencilerinin temelini oluşturduğu; Kars’tan Burdur’a, Şırnak’tan Edirne’ye, Urfa’dan Samsun’a, Nevşehir’den İstanbul’a kadar farklı üniversitelerde, konservatuarlarda, BİLSEM’lerde ve güzel sanatlar liselerinde çello dersi veren öğretim elemanları ve öğrencilerinin de konuk olduğu; devlet ve özel kurumlarda çalışan veya emekli olmuş müzisyen müzik öğretmenlerinin katılım gösterdiği gönüllü bir topluluktur. Türkiye’nin çeşitli şehirlerinde sahne alarak geniş bir dinleyici kitlesine ulaşmış, her konserinde coşkuyu ve müzik tutkusunu dinleyiciyle buluşturmuştur. Klasik repertuvarın yanı sıra, çağdaş ve popüler eserlere getirdiği özgün yorumlarla, her yaştan müziksevere hitap eden konserler vermiştir. “Cumhuriyetimizin 100. Yılında 100 Çello” projesinde 120 çellist ile rekor seviyede bir sahne oluşturmuştur. Gittiği her şehirde dinleyiciler tarafından büyük ilgiyle karşılanan topluluk, ezgilerini geniş kitlelere ulaştırmaya devam etmektedir. Çalıcı sayısı her geçen gün artan toplulukta 4 yaşından 74 yaşına kadar farklı yaş ve meslek gruplarında viyolonsel eğitimlerine devam eden çellistler de yer almaktadır. Sunduğu geniş müzik yelpazesi ile viyolonselin büyüleyici tınısı eşliğinde farklı profillerdeki izleyicileri etkisi altına alır. Şehirlerin yöresel dokularını çello orkestrasının tınısıyla bir araya getirerek, dünya ve türk müziği kültürünün yayılmasında önemli bir rol oynamaktadır. Çello orkestrası her konserinde amatör çellistlere de yer vererek toplumda "amatör çalgı eğitimi"nin de önemini vurgulamayı amaç edinmiştir. Konser programı oluşturulurken öncelikle Müzik Eğitimi Anabilim Dalı öğrencilerinin teknik ve müzikal gelişimleri, akademik ilerleyişlerine ders dışı katkı sağlama, çello eğitiminin önemli öğeleri "etütler ve sonatları" çalma hedef alınır. Ayrıca müzikal beğeni ve müzik kültürüne katkı sağlayacak birçok müzik türleri ve çalma stillerini içeren türküden tangoya, film-dizi müziklerinden popüler müziğe farklı müzik türleri de her konser programında seyircilerin beğenisine sunulur. Çello orkestrasının müzik öğretmeni yetiştirmede "viyolonsel" çalgısının önemi ve sınırlarını ifade etmesi açısından bir yol olduğunu aynı zamanda "müzisyen müzik öğretmeninin" müzik derslerinin itibar ve saygınlığı için bir gereklilik olduğunu vurgulamak isteriz. Orkestranın temelde "müzik ve viyolonsel" ortak paydasında oluşmuş olsa da "dayanışma, iş birliği" ve "sevgi"nin ön planda tutulduğu, "birlikten kuvvet doğar" düşüncesiyle yola çıkılan ve tüm Türkiye'yi kucaklayan bir projedir.