ISSN: 1301 - 3971
Yıl: 18      Sayı: 1974
Şu an 8 müzisyen gazete okuyor
Müzik ON OFF

Günün Mesajları


♪ Kültür bakanlığı sınavında. Ankara thm koro şefi kızını aldı. Urfa korusu şefi kayın biraderini aldı. İstanbul korosu şefi oğlu ve yeğenini aldı. ilginizi çekerse detay verebilirim
ttnet arena - 09.07.2024


♪ Cumhuriyetimizin kurucusu ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını saygı ve minnetle anarken, ülkemiz Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. yılını en coşkun ifadelerle kutluyoruz.
Mavi Nota - 28.10.2023


♪ Anadolu Güzel Sanatlar Liseleri Müzik Bölümlerinin Eğitim Programları Sorunları
Gülşah Sargın Kaptaş - 28.10.2023


♪ GEÇMİŞ OLSUN TÜRKİYE!
Mavi Nota - 07.02.2023


♪ 30 yıl sonra karşılaşmak çok güzel Kurtuluş, teveccüh etmişsin çok teşekkür ederim. Nerelerdesin? Bilgi verirsen sevinirim, selamlar, sevgiler.
M.Semih Baylan - 08.01.2023


♪ Değerli Müfit hocama en içten sevgi saygılarımı iletin lütfen .Üniversite yıllarımda özel radyo yayıncılığı yaptım.1994 yılında derginin bu daldaki ödülüne layık görülmüştüm evde yıllar sonra plaketi buldum hadi bir internetten arayayım dediğimde ikinci büyük şoku yaşadım 1994 de verdiği ödülü değerli hocam arşivinde fotoğraf larımız ile yayınlamaya devam ediyor.ne büyük bir emek emeği geçen herkese en derin saygılarımı sunarım.Ne olur hocamın ellerinden benim için öpün.
Kurtuluş Çelebi - 07.01.2023


♪ 18. yılımız kutlu olsun
Mavi Nota - 24.11.2022


♪ Biliyorum Cüneyt bey, yazımda da böyle bir şey demedim zaten.
editör - 20.11.2022


♪ sayın müfit bey bilgilerinizi kontrol edi 6440 sayılı cso kurulrş kanununda 4 b diye bir tanım yoktur
CÜNEYT BALKIZ - 15.11.2022


♪ Sayın Cüneyt Balkız, yazımda öncelikle bütün 4B’li sanatçıların kadroya alınmaları hususunu önemle belirtirken, bundan sonra orkestraları 6940 sayılı CSO kanunu kapsamında, DOB ve DT’de kendi kuruluş yasasına, diğer toplulukların da kendi yönetmeliklerine göre alımların gerçekleştirilmesi konusuna da önemle dikkat çektim!
editör - 13.11.2022


Tüm Mesajlar

Anket


Müziğin Yaşamınızdaki Yeri Nedir?

Sonuçları Gör

Geçmişteki Anketler

Tavsiye Et




Tavsiye etmek için sisteme girmeniz gerekmektedir.

Destekleyenlerimiz






 

Haberler


Notre-Dame de Sion Fransız Lisesi önümüzdeki hafta gerçekleştireceği çok özel etkinlikleri için dinleyicilerini NDS gösteri salonuna davet ediyor! 08.04.2025


Notre-Dame de Sion Fransız Lisesi önümüzdeki hafta Pazartesi, Salı ve Perşembe günleri çok özel konserlere imza atıyor. NDS Gösteri salonunda gerçekleştirilecek olan konserler saat: 19.30’da başlayacak. Rezervasyonlar online yapılacağından telefonla rezervasyon yapılmamaktadır.

Müzik ve Edebiyat Dinletisi | J. Goodale & L. Ramezan • Kesi
şen Moderniteler
Klasik Müzik ve Okuma Tiyatrosu
NDS Lisesi Gösteri Salonu 14 Nisan 2025 Pazartesi Saat: 19.30

Do
ğu kökenli iki İsviçreli piyanist olan Joanna Goodale ve Layla Ramezan, modern Türkiye’nin doğuşu ile 20. yüzyıl boyunca İsviçreli, Fransız ve Türk sanatçıları etkileyen kültürel etkileşimler üzerine bir konser-dinleti sunuyorlar.

Program, defalarca Orta Do
ğu’yu ziyaret etmiş ve Avrupa’da kadınların özgürleşmesi açısından önemli bir figür haline gelmiş olan İsviçreli yazar, gazeteci, fotoğrafçı ve arkeolog Annemarie Schwarzenbach’ın (1908–1942) yazılarına odaklanıyor.

Konser, Batı’nın Do
ğu’ya dair hayal gücünü uzun süre beslemiş olan Binbir Gece Masalları edebi efsanesinden esinlenen Rimski-Korsakov’un Şehrazat adlı eserinden bir bölümle açılıyor. Bu eser, Doğulu bir kadın figürünün bilgeliğini ve derinliğini simgeliyor.

Annemarie Schwarzenbach’ın metinleri daha sonra, 20. yüzyılın ilk yarısında ya
şamış ve müzikleri Doğu ile Batı’nın karşılaşmasını yansıtan İsviçreli besteci Aloÿs Fornerod, Türk besteci Necil Kazım Akses ve Fransız besteci Claude Debussy’nin eserleriyle buluşturuluyor.

Sanatçılar ayrıca, Türk besteci Fazıl Say’ın bir eseriyle ve Joanna Goodale’ın geleneksel Do
ğu ezgilerini çağştıran mistik melodilere dayanan düzenlemeleriyle alışılmışın dışında sesleri keşfederek piyano için yenilikçi bir yaklaşım sunan eserler de seslendirecekler.

KES
İŞEN MODERNİTELER – PROGRAM

Metinler
A. SCHWARZENBACH’tan alıntılar

Müzikler
Nikolai RIMSKY-KORSAKOV (duo):
Şehrazat, 2. Bölüm

Geleneksel Rumeli (düzenleme: Joanna GOODALE): Ku
ş Dili

Aloÿs FORNEROD:
– Shepherdess op.45
– Air
– The Doll

Claude DEBUSSY (duo):
– Pour l’Égyptienne
– Pour que la nuit soit propice

İranlı Sufi (düzenleme: Joanna GOODALE): Man Che Danam

Türk Sufi (düzenleme: Joanna GOODALE): Severim Ben Seni

Necil Kazım AKSES: 7 Miniatür

Fazıl SAY (duo): Night

JOANNA GOODALE
« Harika bir piyanist ve tutkulu bir müzisyen » Le Monde

Anglo-Türk kökenli Fransız-
İsviçreli piyanist Joanna Goodale, klasik repertuvarı Doğu müzikleriyle birleştiren yorumları, düzenlemeleri ve besteleriyle özgür ve eklektik kariyeriyle öne çıkmaktadır. Le Monde, France Musique, BBC, RTBF, RTS gibi medya organları tarafından övgüyle karşılanan iki albümü, Bach’ın eserlerini Sufi müzikle buluşturan «Bach in a Circle» ve Debussy’nin eserlerini kendi piyano, kase ve gonglar için yaptığı bestelerle harmanlayan «Debussy in Resonance», sanatçının yaratıcılığını ve virtüözitesini gözler önüne sermektedir.

Joanna Goodale, 2019’dan beri Avrupa, Orta Asya ve Türkiye’de konserler vererek solist olarak kariyerine devam etmektedir.
İsviçre’nin Cenevre kentinde doğmuş olan sanatçı, Cenevre’de Piyano Sanatları Yüksek Lisansı ve Londra’da Antropoloji Yüksek Lisansı yapmıştır. Menahem Pressler ve Anne Queffélec gibi ünlü piyanistlerden eğitim alma şansı bulmuştur. Çok kültürlü ve disiplinler arası projelere tutkulu olan Goodale, İran kemançesi sanatçısı Pouya Khoshravesh ve perküsyon sanatçısı Simon Leleux ile birlikte Pers esintili Afshan Trio’yu kurmuştur. Ayrıca, Bach ve döngüsel hareket üzerine odaklanan bir piyano-dans ikilisi olarak Nour Gebrael ile birlikte çalışmaktadır.

Sanatçı,
İsviçre Radyo ve Televizyonu (iki albümünün yapımı), İsviçre Engelberts Sanat ve Kültür Vakfı, İsviçre Tempo Vakfı ve yakın zamanda Fransız Royaumont Vakfı tarafından desteklenmiştir. Konserleri, İsviçre Romande Radyosu ve BBC tarafından yayınlanmıştır.

LAYLA RAMEZAN
«Gerçek bir sanatçı » Femina

İran kökenli Fransız-İsviçreli piyanist Layla Ramezan, Pers kökenlerini ve günlük yaşamında iç içe olduğu klasik müziği birleştirmeye yönelik bir misyon benimsemiştir. Paris’te Collège des Bernardins, Cenevre’de Victoria Hall, Dublin’de Royal Irish Academy, Berlin’de Salon Christophori, Florida’daki Steinway Series Concert, Toronto’daki Aga Khan Müzesi, Brüksel’de Palais de Bozar, Tahran’da Roodaki Hall gibi prestijli mekânlarda ve Les Athénéennes (Cenevre), Schubertiade (Sion), Crans Montana ve Bari Piyano Festivali (İtalya) gibi festivallerde düzenli olarak sahne almaktadır.

Layla Ramezan, uluslararası topluluklarla kültürler arası de
ğişim projelerine aktif olarak katılmakta ve performansları Radio France, RFI, Radio Suisse Romande, NPO Radio Netherlands, CBC Radio Canada, NTS Radio, WDR ve Deutschlandfunk gibi birçok radyo istasyonunda yayınlanmaktadır. Sanatçı, şu anda İran klasik müziğinin yüz yılına adanmış dört albümlük bir seriyi Paraty etiketiyle (Harmonia Mundi dağıtımı) kaydetmektedir. Bu serinin ilk albümü «1950’lerin İranlı Bestecileri» Ocak 2017’de, ikinci albümü «Şehrazat by Alireza Mashayekhi» ise Mayıs 2019’da yayımlanmış ve uluslararası basında büyük övgü almıştır.

Layla Ramezan, müzik e
ğitimine Tahran’da başlamış, ardından Paris Alfred Cortot Müzik Okulu ve Lozan Müzik Yüksekokulu’nda eğitimini sürdürmüştür. Hâlen Lozan’da yaşayan sanatçı, İsviçre Engelberts Sanat ve Kültür Vakfı ile Fransa’daki Albert Roussel Vakfı’nın ödüllerine layık görülmüştür. Projeleri ayrıca Lozan Belediyesi ve Fondation Leenards tarafından desteklenmektedir.


Konser | Eren Düzenli • Piyano
Klasik Müzik Konseri
NDS Lisesi Gösteri Salonu 15 Nisan 2025 Salı Saat: 19.30

PROGRAM:

J. S. Bach - Italian Concerto BWV 971

L. van Beethoven - Sonata No. 21 Op. 53 «Waldstein»

F. Chopin - Polonaise in A-flat Major Op.53

ARA

M. Mussorgsky - Bir Sergiden Tablolar / Pictures at an Exhibition

Eren Düzenli, piyano :
2008 yılında Ankara’da do
ğan Eren Düzenli, müzik alanındaki çalışmalarına Prof. Dr. Hatıra Ahmedli Cafer ile altı yaşında başladı. Yedi yaşında Bilkent Üniversitesi Müzik Hazırlık İlk Okulunu kazanarak Prof. Gülnara Aziz’in piyano öğrencisi oldu. İlerleyen yıllarda piyano eğitimine Gamze Kırtıl ile devam eden Eren, 2022 yılında Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuvarını kazandı ve Sanem Berkalp’in sınıfına kabul edildi. Bu eğitim süresince katıldığı festivaller, ustalık sınıfları ve konserler müzikal birikiminin ve sanat algısının gelişmesine önemli ölçüde katkıda bulundu.

Eren; Martha Argerich, Cyprien Katsaris, Vassily Lobanov, Andrey Pisarev, Solomon Volkov, Herbert Schuch, Pablo Galdo, Gülnara Aziz, Gülsin Onay, Gökhan Aybulus ve Emre
Şen gibi usta piyanistlerden oluşan jüriler tarafından çeşitli yarışmalarda başarılı bulunarak derece ve ödüllere layık görülmüştür. Son yıllarda katıldığı yarışmalardan; III. Uluslararası Adana Rhapsody Piyano Yarışması’nda birincilik (2022), ADS Piyano Akademisi Uluslararası ‘Gülsin Onay’ Piyano Yarışması’nda birincilik (2023), İtalya’da düzenlenen III. Uluslararası Arte Piyano Yarışması’nda ikincilik (2023), Almanya’da düzenlenen Uluslararası Wonder Keys Piyano Yarışması’nda ikincilik (2023) ve Zihnilatif Türk Devletleri Uluslararası Piyano Yarışması’nda birincilik (2023) derecelerini kazanmıştır. Bu ödüller kapsamında; stüdyo kaydını tamamladığı ortak albüm çalışması, 2023 yılında birçok dijital platformda yayınlanmıştır. Ayrıca Prof. Gökhan Aybulus’un danışmanlığı kapsamında davet edildiği ENKA Sahne Gala Konseri’ni 2024 yılı Mart ayında başarıyla gerçekleştirmiştir. Son olarak 2024 yılı Temmuz ayında İspanya’da düzenlenen ve yaş kategorisi olmayan 8. Vigo Uluslararası Piyano Yarışması’na katılan Eren; en iyi yirmi yaş altı yarışmacı ve en iyi Bach yorumcusu ödüllerini almıştır. Eren ayrıca bu yarışmadaki performansı ile jürideki büyük piyano virtüözü Martha Argherich’in özel ilgisini ve takdirini kazanarak Sayın Argerich’in talebi doğrultusunda çıkarılan Martha Argerich özel ödülüne layık görülmüştür. Eren, piyano çalışmalarına Sanem Berkalp ile devam etmektedir.

Müzik ve Edebiyat Dinletisi | M. Kronthaler & Ö. Cebeci & C. Sabancı
Klasik Müzik ve Okuma Tiyatrosu
NDS Lisesi Gösteri Salonu 17 Nisan 2025 Per
şembe Saat: 19.30

YOLA ÇIKI
ŞŞAN

Konsept ve
Şan : Martin Kronthaler

Piyano : Önder Cebeci

Anlatıcı : Cansu Sabancı

Othmar Schoeck’ten on dört, Brahms’tan üç ve Mahler’den bir liedin olu
şturduğu bu dinletide sırayla, bir adamın küçük köyünden dünyaya açılan yolculuğu, buna tezat bir şekilde bir kadının büyükşehirden küçük bir köye uzanan yol hikayesi iç içe geçiyor. Her ikisi de mutluluğu aramaktadır ve sonunda kendilerine has bir biçimde bulurlar...

Martin Kronthaler, bariton
Avusturyalı sanatçı, Salzburg Mozarteum, Krakow ve Viyana Konservatuvarları ve
İsviçre Schola Cantorum’da Nikolaus Harnoncourt, R. Sartorius, Walter Berrry, René Jacobs gibi isimlerle eğitimini tamamladı. Kronthaler, ilk yıllarından itibaren Avrupa’nın bir çok opera evleri ve festivallerinde önemli şefler ve sanatçılar ile onlarca operada beraber rol aldı. Repertuarı baroktan modern döneme kadar bir çok operayı ve Lied’i içermektedir. 2017 itibari ile İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Opera Bölümü’nde öğretim görevlisi olarak şan dersleri vermektedir.
www.martin-kronthaler.net

Önder Cebeci, piyano
İstanbul Lisesi’ndeyken Prof. Metin Öğüt’ten ders alan ve sonra Mimar Sinan G.S.Üniversitesi İstanbul Devlet Konservatuvarı’na devam eden Önder Cebeci, Yrd. Doç. Hülya Ardıç Barut ile piyano İlkim Tongur ile teori çalıştı. Sonrasında S.U.N.Y Purchase College’de Prof. Ostrovsky ile Artist diploma ve M.S.G.S.Ü. Konservatuvarı’nda Sanatta Yeterlik çalışmalarını tamamladı. Bu döneme kadar özellikle İstanbul’da pek çok önemli salonda (C.R.R., Borusan Müzik Evi, Avusturya Kültür Ofisi, Yeldeğirmeni Sanat, Notre Dame de Sion Lisesi, Eklisia Festivali Gümüşlük, Semiha Berksoy Opera Vakfı, İzmir Müziksev…) çok sayıda solo, oda müziği ve Lied akşamı etkinliklerinde konserler verdi. Halen aynı okulda opera bölümünde eşlik ve piyano bölümünde piyano dersleri vermektedir.

Cansu Sabancı, tiyatrocu
İzmir doğumlu olan Cansu Sabancı, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi İstanbul Devlet Konservatuvarı Tiyatro Anasanat Dalı mezunudur. Küçük yaşlardan itibaren birçok tiyatro oyununda görev almıştır. Seslendirme sanatçılığı da yapmaktadır. Dijital projeler ve televizyon dizilerinde de oyunculuk mesleğine devam eder.

Tüm Haberler