ISSN: 1301 - 3971
Yıl: 18      Sayı: 1962
Şu an 18 müzisyen gazete okuyor
Müzik ON OFF

Günün Mesajları


♪ Kültür bakanlığı sınavında. Ankara thm koro şefi kızını aldı. Urfa korusu şefi kayın biraderini aldı. İstanbul korosu şefi oğlu ve yeğenini aldı. ilginizi çekerse detay verebilirim
ttnet arena - 09.07.2024


♪ Cumhuriyetimizin kurucusu ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını saygı ve minnetle anarken, ülkemiz Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. yılını en coşkun ifadelerle kutluyoruz.
Mavi Nota - 28.10.2023


♪ Anadolu Güzel Sanatlar Liseleri Müzik Bölümlerinin Eğitim Programları Sorunları
Gülşah Sargın Kaptaş - 28.10.2023


♪ GEÇMİŞ OLSUN TÜRKİYE!
Mavi Nota - 07.02.2023


♪ 30 yıl sonra karşılaşmak çok güzel Kurtuluş, teveccüh etmişsin çok teşekkür ederim. Nerelerdesin? Bilgi verirsen sevinirim, selamlar, sevgiler.
M.Semih Baylan - 08.01.2023


♪ Değerli Müfit hocama en içten sevgi saygılarımı iletin lütfen .Üniversite yıllarımda özel radyo yayıncılığı yaptım.1994 yılında derginin bu daldaki ödülüne layık görülmüştüm evde yıllar sonra plaketi buldum hadi bir internetten arayayım dediğimde ikinci büyük şoku yaşadım 1994 de verdiği ödülü değerli hocam arşivinde fotoğraf larımız ile yayınlamaya devam ediyor.ne büyük bir emek emeği geçen herkese en derin saygılarımı sunarım.Ne olur hocamın ellerinden benim için öpün.
Kurtuluş Çelebi - 07.01.2023


♪ 18. yılımız kutlu olsun
Mavi Nota - 24.11.2022


♪ Biliyorum Cüneyt bey, yazımda da böyle bir şey demedim zaten.
editör - 20.11.2022


♪ sayın müfit bey bilgilerinizi kontrol edi 6440 sayılı cso kurulrş kanununda 4 b diye bir tanım yoktur
CÜNEYT BALKIZ - 15.11.2022


♪ Sayın Cüneyt Balkız, yazımda öncelikle bütün 4B’li sanatçıların kadroya alınmaları hususunu önemle belirtirken, bundan sonra orkestraları 6940 sayılı CSO kanunu kapsamında, DOB ve DT’de kendi kuruluş yasasına, diğer toplulukların da kendi yönetmeliklerine göre alımların gerçekleştirilmesi konusuna da önemle dikkat çektim!
editör - 13.11.2022


Tüm Mesajlar

Anket


DOB, DT ve GSGM'de 4B kadrosunda çalışanların 4A kadrosuna alınmaları için;

Sonuçları Gör

Geçmişteki Anketler

Tavsiye Et




Tavsiye etmek için sisteme girmeniz gerekmektedir.

Destekleyenlerimiz






 

Haberler


Yiğit Aydın'ın “Saygun Emre Operasından Prelüd” müzik çevrelerinde merakla bekleniyor... BSO'nun programında ayrıca Walton Keman Konçertosu ve Dvorak 8. Senfoni yer alıyor... 16.04.2009


Günümüze kadar çeşitli eserlerin ilkseslendirmelerini  yaparak evrensel müziğin gelişimine katkıda bulunan Bilkent Senfoni Orkestrası, 26. Uluslararası Ankara Müzik Festivali'nde 17 Nisan 2009 Cuma akşamı şef  Işın Metin yönetiminde vereceği  konserde bu kez Yiğit Aydın'ın “Saygun Emre Operasından Prelüd”ün ilk seslendirmesini gerçekleştiriyor.

Proje ve librettosu Şefik Kahramankaptan tarafından hazırlanan Saygun Emre Operası'nın, birinci perde birinci sahnesinin besteci tarafından orkestral düzenlemesiyle bu konserde seslendirilmek üzere özel olarak hazırlanan prelüdde, “Adnan'ın monologu”nu yansıtan iki bölümde viyolonsel soloyu Hayrettin Hoca seslendiriyor. Bu kısım Itrî'nin Nevâ-kâr'ıyla  ezgisel bağ taşıyor ve Adnan Saygun burada monologunu âdeta Itrî'nin makamsallığında yapıyor. Prelüde konu olan birinci perdenin ilk sahnesinde, Adnan Saygun'un devlet sınavını kazanarak müzik öğrenimi için Paris'e gönderilmesinden sonra, kaldığı odada anı ve düşüncelere dalışı anlatılıyor. Halen doktora çalışmalarını Almanya'da sürdüren, Eczacıbaşı beste Yarışması'nı iki yıl üstüste kazanmış yedi ödül sahibi bestecinin yapıtı müzik çevrelerinde merakla bekleniyor.

“Çağdaş Bir Mitoloji” olarak tasarımlanan Saygun Emre Operası'nın tamamı 2009-2010 konser sezonunda solistler, koro ve Bilkent Senfoni Orkestrası'nca konser versiyonu olarak seslendirilerek kayda alınacak ve ardından Türkiye ve Avrupa'daki operaevlerinin incelemesine sunulacak.

Bilkent Üniversitesi ve Türk Eğitim Vakfı'nın katkılarıyla Bilkent Konser Salonu'nda 17 Nisan Cuma akşamı saat 20.30'daki konserin açılışında, Ukraynalı kemancı  Dima Tkacenko, İngiliz beste ekolünün en tanınmış üç isminden biri olan William Walton'un keman konçertosunu seslendirecek. Konser ikinci yarıda  Antonin Dvorak'ın pastoral renkler taşıyan 8. Senfonisi'yle tamamlanacak.

Yiğit Aydın kimdir?

4 Ekim 1971'de Erzincan'da doğan besteci, şef, müzikolog, sosyolog Yiğit Aydın, Türkiye'nin düzenli tek beste yarışması olan Eczacıbaşı Beste Yarışması'nı iki kez üstüste kazanmış ilk ve tek müzikçimizdir. ODTÜ Makina Mühendisliği lisans ve ODTÜ Sosyoloji master diplomaları bulunan Yiğit Aydın, Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuvarı'nda  Muammer Sun, İlhan Baran, İstemihan Taviloğlu, Rengim Gökmen ve Ertuğrul Bayraktarkatal’la çalıştı. Bestecilikte lisans ve orkestra şefliğinde yüksek lisans derecelerini alarak,  Ankara Devlet Konservatuvarı Müzik Bölümü’nü birinci olarak bitirmesi nedeniyle  “İhsan Doğramacı Üstün Başarı Ödülü”  ile 2000 yılında mezun oldu..  Halen Almanya’da, Frankfurt am Main kentinde yaşayan Yiğit Aydın, Marburg Müzikbilimleri Enstitüsü’ndeki doktora çalışmalarını Sabine Henze-Döhring yönetiminde sürdürüyor ve “Yeni Türk Müziği” konusunda bir tez hazırlıyor..Aralarında “Kültür Bakanlığı Ulusal Beste Yarışması” küçük ölçekli senfonik eser dalında ikincilik ödülünün de  (2003) bulunduğu iç ve dış toplam yedi ödülün sahibi olan Yiğit Aydın'ın Almanya'daki lisansüstü ve doktora çalışmaları, Eczacıbaşı Vakfı ile Türk Eğitim Vakfı tarafından desteklendi. Bestecinin kompozisyonları, İstanbul ve Ankara’daki uluslararası festivallerde, Türkiye’nin önde gelen şefleri ve CSO, BSO ve İZDSO gibi orkestralarca seslendirildi, bir kısmı CD kayıtlarında yer aldı. Yapıtlarında, temel olarak batılı ve doğulu müziksel alanlar arasındaki kültürel farkı ele alırken, bunları karşıtlıkçı bir bakışla değerlendiren yaygın dünya görüşü ile buna karşılık gelen klişeleri de sorunsallaştırmayı hedefler. Özel olarak odaklandığı konu “Yeni Türk Müziği üzerindeki Orta Avrupa etkisi”dir.
Tüm Haberler