ISSN: 1301 - 3971
Yıl: 18      Sayı: 1953
Şu an 131 müzisyen gazete okuyor
Müzik ON OFF

Günün Mesajları


♪ Kültür bakanlığı sınavında. Ankara thm koro şefi kızını aldı. Urfa korusu şefi kayın biraderini aldı. İstanbul korosu şefi oğlu ve yeğenini aldı. ilginizi çekerse detay verebilirim
ttnet arena - 09.07.2024


♪ Cumhuriyetimizin kurucusu ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını saygı ve minnetle anarken, ülkemiz Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. yılını en coşkun ifadelerle kutluyoruz.
Mavi Nota - 28.10.2023


♪ Anadolu Güzel Sanatlar Liseleri Müzik Bölümlerinin Eğitim Programları Sorunları
Gülşah Sargın Kaptaş - 28.10.2023


♪ GEÇMİŞ OLSUN TÜRKİYE!
Mavi Nota - 07.02.2023


♪ 30 yıl sonra karşılaşmak çok güzel Kurtuluş, teveccüh etmişsin çok teşekkür ederim. Nerelerdesin? Bilgi verirsen sevinirim, selamlar, sevgiler.
M.Semih Baylan - 08.01.2023


♪ Değerli Müfit hocama en içten sevgi saygılarımı iletin lütfen .Üniversite yıllarımda özel radyo yayıncılığı yaptım.1994 yılında derginin bu daldaki ödülüne layık görülmüştüm evde yıllar sonra plaketi buldum hadi bir internetten arayayım dediğimde ikinci büyük şoku yaşadım 1994 de verdiği ödülü değerli hocam arşivinde fotoğraf larımız ile yayınlamaya devam ediyor.ne büyük bir emek emeği geçen herkese en derin saygılarımı sunarım.Ne olur hocamın ellerinden benim için öpün.
Kurtuluş Çelebi - 07.01.2023


♪ 18. yılımız kutlu olsun
Mavi Nota - 24.11.2022


♪ Biliyorum Cüneyt bey, yazımda da böyle bir şey demedim zaten.
editör - 20.11.2022


♪ sayın müfit bey bilgilerinizi kontrol edi 6440 sayılı cso kurulrş kanununda 4 b diye bir tanım yoktur
CÜNEYT BALKIZ - 15.11.2022


♪ Sayın Cüneyt Balkız, yazımda öncelikle bütün 4B’li sanatçıların kadroya alınmaları hususunu önemle belirtirken, bundan sonra orkestraları 6940 sayılı CSO kanunu kapsamında, DOB ve DT’de kendi kuruluş yasasına, diğer toplulukların da kendi yönetmeliklerine göre alımların gerçekleştirilmesi konusuna da önemle dikkat çektim!
editör - 13.11.2022


Tüm Mesajlar

Anket


DOB, DT ve GSGM'de 4B kadrosunda çalışanların 4A kadrosuna alınmaları için;

Sonuçları Gör

Geçmişteki Anketler

Tavsiye Et




Tavsiye etmek için sisteme girmeniz gerekmektedir.

Destekleyenlerimiz






 

Haberler


Müzik Bodrum'da başlıyor: 6. Uluslararası Gümüşlük Müzik Festivali 15.06.2009


6. Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivali, 12 Temmuz – 31 Ağustos tarihleri arasında Türkiye sahnelerinde pek dinleme fırsatı bulamadığımız dünyaca ünlü sanatçıları ağırlayacak. Bu yılki festival geçtiğimiz günlerde kaybettiğimiz arp sanatçımız Ceren Necipoğlu anısına adandı.

Bodrum’un Gümüşlük beldesinde 2004 yılından bu yana düzenlenen Gümüşlük Klasik Müzik Festivali, bu şirin balıkçı köyünü her yaz Avrupa klasik müzik gündeminin üst sıralarına taşıyor. Eren Levendoğlu’nun direktörlüğünde ve Gülsin Onay’ın sanat danışmanlığında düzenlenen festival, dünyanın önde gelen sanatçılarını, bazılarını ülkemizde ilk kez olmak üzere ağırlıyor.

6. Gümüşlük Uluslararası Klasik Müzik Festivali, bünyesindeki Eklisia Yaz Müzik Okulu ile birlikte bu yıl 12 Temmuz ila 31 Ağustos tarihlerinde bir buçuk ay sürecek. Festival, Gülsin Onay’ın Bodrum Kalesi’ndeki “Romantik Piyano Müziği” resitali ile açılacak. Kale’deki diğer konser ise 31 Temmuz’da piyanist Misha Dacic ve bandoneoncu Hector Del Curto’nun sahne alacağı “Tango Gecesi”.

Festivalin diğer konserleri Gümüşlük’teki 400 yıllık tarihi kilisede gerçekleşiyor. Piyanistler Emre Elivar (16 Temmuz) ile Aleksandar Madzar (20 Temmuz), flütçü Gülşen Tatu (1 Ağustos), arpçı Şirin Pancaroğlu (9 Ağustos), gitarcı David Pavlovitz (18 Ağustos), kemancı Cihat Aşkın (24 Ağustos) ve çellist Alexander Baillie (29 Ağustos) Eklisia’nın mükemmel akustiği ve samimi ortamında müzikseverlerle buluşacaklar.

Festival bünyesinde düzenlenen Eklisia Yaz Müzik Okulu’na katılarak sanatçılarla çalışacak genç müzisyenler de ayrıca konserler verecekler.

Bu yılki Gümüşlük Uluslararası Klasik Müzik Festivali, 1 Haziran’da Brezilya’daki bir festivalden dönerken uçak kazasında kaybettiğimiz arpçımız Ceren Necipoğlu’nun anısına adanıyor. Ayrıca, Cihat Aşkın’ın konseri geçtiğimiz günlerde vefat eden hocası, değerli eğitimci Ayhan Turan’ın anısına yapılacak.

Bodrum ve Gümüşlük Belediyeleri ile Bodrum Ticaret Odası’nın ana sponsorluğunda gerçekleşen festivalde Eklisia’daki konserler ücretsiz ve tümü 21.30’da başlıyor.


Açılış Konseri: ROMANTİK PİYANO MÜZİĞİ

GÜLSİN ONAY – PİYANO. 12 Temmuz 2009, Bodrum Kalesi

Gülsin Onay’ın müzik kariyeri Venezüella’dan Japonya’ya uzanan bir coğrafyada, 5 kıtada 59 ülkeyi kapsar. Dünyanın belli başlı tüm orkestraları ve şefleri ile konserler vermiş olan sanatçı, son yıllarda Viyana Senfoni Orkestrası ve İngiliz Kraliyet Filarmoni eşliğindeki konserlerinin yanı sıra şef Vladimir Ashkenazy ile gerçekleştirdiği turnelerle yine geniş yankı uyandırdı. CPO firması 2008 sonunda sanatçının Saygun konçertolarını yorumladığı CD’yi, Amerikan VAI Müzik ise bu yıl “Gülsin Onay in Concert” başlıklı DVD’yi yayınladı. Türkiye’de bir müzisyen ile ilk defa yapılan nehir söyleşi “Yaşama Sevinci Tuşlarla Buluşunca” kitabı SCA Yayınları tarafından basıldı.  Gülsin Onay, romantik dönem ve özellikle Chopin ile Rachmaninov’un eserlerini incelikli yorumuyla piyano virtuozları arasında ayrıcalıklı bir yere sahiptir. Polonya Hükümeti Gülsin Onay’ı Chopin yorumları nedeniyle Polonya Devlet Nişanı ile onurlandırmıştır. Hocası Saygun’un dünya çapında en güçlü yorumcusu olarak tanımlanan Onay, gerek konser programlarından gerekse kayıtlarından eksik etmediği bestecinin eserlerini önemli orkestralar eşliğinde sayısız ülkede seslendirmiştir. Sanatçı, kendisine adanmış olan Saygun’un 2. Piyano Konçertosu ile Stuppner ve Tabakov’un konçertolarının dünya prömiyerlerini gerçekleştirmiştir. Saygun’un yanı sıra Hubert Stuppner 2. Piyano Konçertosunu, Jean-Louis Petit Gemmes ve Muhiddin Dürrüoğlu-Demiriz Bosphorus isimli piyano eserlerini sanatçıya ithaf etmişlerdir. Ünlü virtuoz Marc-Andre Hamelin Gülsin Onay için Prelude ve Denis Dufour ise Avalanche’ı bestelemiştir.

EMRE ELİVAR – PİYANO. 16 Temmuz 2009, Gümüşlük Eklisia

Emre Elivar 1976’da Ankara’da doğdu. 1981’de Kamuran Gündemir ile başladığı piyanoya 1987’de H.Ü. Ankara Devlet Konservatuvarı’nda Gündemir’in sınıfında devam etti. 1996 yılında Piyano Dalı Yüksek Lisans ve Kompozisyon Bölümü Lisans programlarından mezun olduktan sonra DAAD bursuyla gittiği Dresden Carl Maria von Weber Müzik Akademisi’nde Peter Rösel ile çalışarak Ocak 1999’da yüksek lisans derecesini tamamladı. Sanatçı halen Berlin Hanns Eisler Müzik Akademisi'nde Georg Sava ile virtuozite doktorasını sürdürmektedir. Emre Elivar, Cidado do Porto Piyano Yarışması (1999), Bremen Klavierwettbewerb Piyano Yarışması (1999), Amerika’da gerçekleştirilen World Piano Competition (2000), Vendôme-Prize Piyano Yarışması (2003) gibi pek çok uluslararası yarışmada dereceye girmiştir.

Sanatçı, Berliner-Sinfonie-Orchester, Nordwestdeutsche Philharmonie, Orquestra Nacional do Porto, Litvanya Oda Orkestrası gibi orkestralar eşliğinde konserler vermektedir. Konzerthaus, Philharmonie (Berlin), Beethovensaal (Hannover), Bösendorfer-Saal (Viyana) ve Opera City Hall (Tokyo) gibi salonlarda konser ve resitaller veren Elivar, 2003 yılı Ekim ayında İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası’nın solisti olarak çıktığı Japonya Turnesi’nde Asya Orkestraları Festivali’nin açılış konserini yapmıştır.

ALEKSANDER MADZAR – PİYANO. 20 Temmuz 2009, Gümüşlük Eklisia

1968 Yılında Belgrad’da doğan Aleksandar Madzar, piyano çalışmalarına ilk olarak Gordana Matinovic ile başladı ve daha sonra Belgrad Müzik Akademisi’nde Arbo Valdma’nın öğrencisi oldu.

1996 Leeds Piyano Yarışması’nda aldığı birincilik ile adını İngiltere’de duyuran Madzar, Kraliyet ve BBC Filarmoni Orkestraları, İskoç Oda Orkestrası ve BBC Galler Ulusal Orkestrası tarafından aranan bir solist olmuştur. Sanatçı Avrupa ve Asya’da, Paavo Berglund, Ivan Fischer, Paavo Järvi, Carlos Kalmar, John Nelson, Libor Pesek, André Previn ve Marcello Viotti gibi önemli şeflerle konserler vermiştir. Bad Kissingen, Schleswig-Holstein, Ivo Pogorelich Festivali, Klavier Festival Ruhr, Davos, Roque d’Anthéron, Salzburg, Sintra ve Aldeburgh festivallerine sık sık davet edilmektedir.

Aleksandar Madzar yoğun solistlik kariyerinin yanı sıra Royal Flemish, Brussels, Hochschule für Musik und Theater Bern konservatuarlarında profesörlük görevlerini de sürdürmektedir.

TANGO GECESİ. 31 Temmuz 2009, Bodrum Kalesi

MISHA DACIC – PİYANO

Eski Yugoslavya’da 1978 yılında sanatçı bir ailede doğan Misha Dacic ilk defa 11 yaşında iken yerel orkestra ile verdiği konserde dikkatleri üzerine çekti. Kısa bir süre sonra Novi Sad Üniversitesi’nde Kemal Gekic’ten ders almaya başlayan Dacic, 1998 yılında Lazar Berman’ın daveti ile İtalya Imola’daki piyano okuluna girerek beş yıl boyunca Berman ile çalıştı.
 Amerika’daki çıkışını 2003 yılında Martha Argerich Proje Festivali ile yapan Dacic, Miami 6. Uluslararası Piyano Festivali’nin Yeni Keşifler konserlerinde de sahneye çıktı. Bu konserlerde genç bir yıldız olarak büyük takdir toplayan sanatçı, kariyerine Amerika Birleşik Devletleri’nin yanı sıra Guatemala, Panama, Jamaika, İtalya, İspanya ve Türkiye gibi pek çok ülkede konçerto seslendirmeleri ve resitaller ile devam etmektedir.

HECTOR DEL CURTO - BANDONEON

New York Times’ın “olağanüstü” bulduğu, Arjantinli bandoneoncu Héctor Del Curto, Arjantin’de “25 yaşın altında en iyi bandoneon sanatçısı” unvanını sadece 17 yaşındayken kazandı. Bu ödül vasıtasıyla Osvaldo Pugliese’nin davetiyle Pugliese Orkestrası ile orkestra tarihindeki en genç bandoneoncu olarak konser verdi.

Héctor Del Curto, Washington D.C. Ulusal Senfoni Orkestrası, Buenos Aires Senfoni Orkestrası, Teatro Colón Balet ile konserlerinin yanı sıra Astor Piazzolla, Pablo Ziegler, Paquito D´Rivera gibi sanatçılarla da aynı sahneyi paylaştı. Ayrıca orkestra şefi olarak Broadway’de “Forever Tango” gösterisini yönetti. Kurucusu olduğu Eternal Tango Orkestrası ile 2003’ten bu yana aralarında Lincoln Center Yaz Festivali, NY Tango Festivali, Cleveland Dünya Müzikleri Festivali, Puerto Rico Iberoamericano de las Artes Festivali ve Quebec Le Carrefour Mondial de l’accordion gibi birçok etkinlikte yer almıştır.

Del Curto, konuk sanatçı olarak yer aslığı pek çok albümün yanı sıra “Eternal Tango” adında beğeni ile karşılanan bir CD çıkarmıştır.

GÜLŞEN TATU - FLÜT. 1 Ağustos 2009, Gümüşlük Eklisia

1971’de İzmir Devlet Konservatuarını bitirerek 1972’de DAAD bursu ile Almanya’ya gitti. Essen ve Freiburg Müzik Yüksek Okullarında Prof. Rütters ve Prof. Nicolet’in asistanlığını yapıp aynı zamanda Güney Batı Almanya Radyo Senfoni Orkestrası’nda solo flütçü olarak yer aldı.

1986’da Trossingen Müzik Yüksek Okulu’na profesör olarak atanana kadar Karlsruhe ve Stuttgart Müzik Akademilerinde eğitmen olarak çalıştı. Aynı sene İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası’na solist olarak atanan Tatu, halen bu görevi İzmir Devlet Senfoni Orkestrası’nda sürdürmektedir.

1998’de dünyaca ünlü opera sanatçısı ve Prag Devlet Operası Müzik Direktörü Eva Randova’nın daveti üzerine gittiği Prag’da, orkestra ile seslendirdiği “Carmen Fantezi” performansı büyük yankı uyandırmıştır. Pek çok Avrupa ülkesiyle, Uzak Doğu’da başarılı konserler, kayıtlar ve flüt kursları vermekte olan sanatçının birçok uluslararası flüt yarışmasında almış olduğu ödüller de bulunmaktadır
Gülşen Tatu Kaliforniya Sacramento Üniversitesi, Cardiff ve Trömsö Müzik Akademilerinde de misafir profesör olarak ders vermektedir.

ŞİRİN PANCAROĞLU – ARP. 9 Ağustos 2009, Gümüşlük Eklisia

Şirin Pancaroğlu, arpın alışılageldik romantizminin ötesinde her türlü müzikal düşünceyi ifade edebilecek güçlü bir çalgı olduğunu göstererek, yorum yeteneği ve çok yönlü müzisyen kişiliği ile dünya müzik sahnelerinde kendine ayrı bir yer edinmiştir.

Şirin Pancaroğlu, aralarında A.B.D.’de Kennedy Center ve Wolf Trap, Japonya’da Takemitsu Memorial Hall, İsveç’de Konserthuset, Kore’de Sejong Cultural Arts Center’ın da bulunduğu seçkin salonlarda ve Tokyo Senfoni Orkestrası, Avrupa Birliği Oda Orkestrası, Memphis Senfoni Orkestrası, Washington Chamber Symphony gibi orkestralar eşliğinde konserler verdi. Sanatçı, Fransa’da Berlioz, Trièves ve Chirens Festivalleri ile Villeveyrac Müzik Haftalarında; ABD’de Millenium Stage, Imagine New Music Festival, Ebb and Flow Arts Festivallerinde; Festival del Centro Historico de la Cuidad de Mexico, Uluslararası Belgrad Arp Festivali ve Kuzey Kıbrıs Bellapais Uluslararası Müzik Festivalinde yer aldı.

DAVID PAVLOVITZ – GİTAR. 18 Ağustos 2009, Gümüşlük Eklisia

Macar asıllı gitarist David Pavlovits, yeni kuşak müzisyenler arasındaki en yaratıcı kişiliklerden biridir. Gitar çalmaya 17 yaşında başlamıştır. İlk uluslararası gitar yarışması ödülünü kazandığında (Zory, Polonya), sadece üç yıldır gitar çalmaktaydı. Polonya’nın popüler günlük gazetesi ‘Gazeta’da çıkan bir yorumda Pavlovits, “deha olmaya yakın” bir karakter olarak betimlenmiştir.

2005 Yılında, New York’da bulunan Carnegie Hall’da verdiği solo resital kendisine büyük bir başarı getirmiştir. Pavlovits, besteci yönünün gelişiminde önemli bir rol oynayan Leo Brouwer’in derslerine katılmıştır.

Halen, İngilizce, Almanca, Fransızca, Rusça, İtalyanca ve İspanyolca dillerinde, dünyanın her yerinde atölye çalışmaları yapmakta ve gitar dersleri vermektedir. Kendisi aynı zamanda, uluslararası gitar yarışmalarının da daimi jüri üyelerinden biri olarak tanınmaktadır.

CİHAT AŞKIN – KEMAN. Gümüşlük Eklisia  - 24 Ağustos 2009

Türk Keman Okulu’nun uluslararası temsilcilerinden Cihat Aşkın Amerika, Asya, Avrupa ve Afrika’da verdiği konserlerde Cobos, Dmitriev, Yoel Levi, Shlomo Mintz ve Ida Haendel gibi müzisyenlerle sahne almıştır.

Solistliğinin yanı sıra pek çok başarılı projeye de imza atan sanatçı, kurucusu olduğu İstanbul Oda Orkestrası ve Filarmonia İstanbul’un yöneticiliğini yapmıştır. Ayrıca, Müzik İleri Araştırmalar Merkezi’nin (MIAM) kurucularından ve yöneticilerinden biridir. Kendi adını verdiği Cihat Aşkın ve Küçük Arkadaşları (CAKA) projesi ile Türkiye’nin her yerinden topladığı öğrencilerin gelişimlerinde büyük rol oynamıştır. Türkiye, Bulgaristan, Polonya, İsrail ve İsviçre gibi ülkelerde çeşitli yarışmalarda jüri üyeliği yapan Aşkın, 1999 yılından beri İsrail, Keshet Eilon Keman ustalık sınıflarında öğretim üyesidir.

Aşkın, İstanbul’da doğmuş ve Prof. Ayhan Turan’ın sınıfından mezun olarak gittiği Londra, Kraliyet Müzik Koleji’nde Rodney Friend ve City University’de Yfrah Neaman ile çalışmıştır.

Ruggierro Ricci ve Dorothy Delay gibi ustalarla da çalıştıktan sonra yüksek lisans ve doktora çalışmalarını da tamamlayarak yurda dönmüş ve 1998 de İTÜ’den Doçent ünvanını, 2006 da ise Profesör ünvanını kazanmıştır. Halen İTÜ ve Türk Müziği Devlet Konservatuvarı’nda ders vermektedir.

ALEXANDER BAILLIE –VİYOLONSEL. 29 Ağustos 2009, Gümüşlük Eklisia

Alexandar Baillie, dünya çapında kendi neslinin en iyi çellisti kabul edilmektedir. On iki yaşında çelloya başlayan sanatçı, Londra'daki Kraliyet Müzik Koleji’nde Joan Dickson ve Anna Shuttleworth ile çalıştı; ardından Viyana’da Andre Navarra ile eğitimine devam etti.

Dünyanın önde gelen salonlarında ve önemli festivallerde sahne alan Baillie, Andrew Litten, Sir Simon Rattle ve Sir John Eliot Gardiner gibi şefler yönetiminde birçok İngiliz orkestrasıyla da solist olarak çaldı. Sanatçı, Penderecki, Hans Werner Henze, Takemitsu, Colin Matthew ve H.K.Gruber’un eserlerinin dünya prömiyerlerini gerçekleştirdi. Albüm kayıtları arasında, Michael Tippet’ın kendi şefliğinde Tippet Triple Konçertosu ve Benjamin Zander şefliğinde Boston Filarmoni ile Şostakoviç'in Birinci Konçertosu yer almaktadır.

Alexander Baillie, “Gathering of the Clans” Viyolonsel Okulu’nun kurucularındandır. Ayrıca, piyanist James Lisney ile birlikte İngiltere ve Almanya’da Beethoven Projesi’nin tanıtımını yürütmektedir. Sanatçı Bremen’deki Hochschule für Künste Konservatuvarı’nda viyolonsel hocasıdır.
 
Tüm Haberler