ISSN: 1301 - 3971
Yıl: 18      Sayı: 1953
Şu an 68 müzisyen gazete okuyor
Müzik ON OFF

Günün Mesajları


♪ Kültür bakanlığı sınavında. Ankara thm koro şefi kızını aldı. Urfa korusu şefi kayın biraderini aldı. İstanbul korosu şefi oğlu ve yeğenini aldı. ilginizi çekerse detay verebilirim
ttnet arena - 09.07.2024


♪ Cumhuriyetimizin kurucusu ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını saygı ve minnetle anarken, ülkemiz Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. yılını en coşkun ifadelerle kutluyoruz.
Mavi Nota - 28.10.2023


♪ Anadolu Güzel Sanatlar Liseleri Müzik Bölümlerinin Eğitim Programları Sorunları
Gülşah Sargın Kaptaş - 28.10.2023


♪ GEÇMİŞ OLSUN TÜRKİYE!
Mavi Nota - 07.02.2023


♪ 30 yıl sonra karşılaşmak çok güzel Kurtuluş, teveccüh etmişsin çok teşekkür ederim. Nerelerdesin? Bilgi verirsen sevinirim, selamlar, sevgiler.
M.Semih Baylan - 08.01.2023


♪ Değerli Müfit hocama en içten sevgi saygılarımı iletin lütfen .Üniversite yıllarımda özel radyo yayıncılığı yaptım.1994 yılında derginin bu daldaki ödülüne layık görülmüştüm evde yıllar sonra plaketi buldum hadi bir internetten arayayım dediğimde ikinci büyük şoku yaşadım 1994 de verdiği ödülü değerli hocam arşivinde fotoğraf larımız ile yayınlamaya devam ediyor.ne büyük bir emek emeği geçen herkese en derin saygılarımı sunarım.Ne olur hocamın ellerinden benim için öpün.
Kurtuluş Çelebi - 07.01.2023


♪ 18. yılımız kutlu olsun
Mavi Nota - 24.11.2022


♪ Biliyorum Cüneyt bey, yazımda da böyle bir şey demedim zaten.
editör - 20.11.2022


♪ sayın müfit bey bilgilerinizi kontrol edi 6440 sayılı cso kurulrş kanununda 4 b diye bir tanım yoktur
CÜNEYT BALKIZ - 15.11.2022


♪ Sayın Cüneyt Balkız, yazımda öncelikle bütün 4B’li sanatçıların kadroya alınmaları hususunu önemle belirtirken, bundan sonra orkestraları 6940 sayılı CSO kanunu kapsamında, DOB ve DT’de kendi kuruluş yasasına, diğer toplulukların da kendi yönetmeliklerine göre alımların gerçekleştirilmesi konusuna da önemle dikkat çektim!
editör - 13.11.2022


Tüm Mesajlar

Anket


DOB, DT ve GSGM'de 4B kadrosunda çalışanların 4A kadrosuna alınmaları için;

Sonuçları Gör

Geçmişteki Anketler

Tavsiye Et




Tavsiye etmek için sisteme girmeniz gerekmektedir.

Destekleyenlerimiz






 

Haberler


Aspendos Opera ve Bale Festivali sona erdi. 06.07.2009


Doğuş Çocuk Senfoni Orkestrası (DÇSO), 16. Aspendos Uluslararası Opera ve Bale Festivali'nin kapanış konserinde müzikseverlerle 2000 yıllık Aspendos Antik Tiyatrosu'nda buluştu.

16. Aspendos Uluslararası Opera ve Bale Festivali, şef Rengim Gökmen yönetimindeki Doğuş Çocuk Senfoni Orkestrası'nın ''Sihirli Film ve Dans Müzikleriyle Yolculuk'' konseriyle 3 Temmuz akşamı sona erdi.

Türkiye'deki konservatuarların 10-16 yaş arası öğrencilerinin oluşturduğu Doğuş Çocuk Senfoni Orkestrası'nın (DÇSO), antik tiyatronun olağanüstü akustiğinde yapılacak konseri, birbirinden coşkulu eserlerin yer aldığı iki bölümden oluştu.

Programının ilk bölümünde, 7'den 70'e tüm müzikseverlere Disney'in senfonik müzikal dünyasını tanıtan ''Disney Konseri: Filmlerden Sihirli Müzikler'' yapıtı yer alırken, ikinci bölümde de dünyaca tanınmış Türk ve yabancı bestecilerin eserleri çalındı.

Aslan Kral'dan Güzel ve Çirkin'e...

DÇSO'nun genç üyeleri festivalin ilk bölümünde Disney rüzgârı estirdi. İçeriği Disney Music Publishing tarafından oluşturulan konserde, Walt Disney Studio arşivinden sağlanan ve ilk klasiklerden en yeni tınılara kadar uzanan senfonik düzenlemeler sunuldu.

İzleyiciler bu konserle pek çok kültürün hikâyelerinin, masallarının ve efsanelerinin doğduğu uzak beldelere doğru müzikal bir yolculuğa çıkacak. Disney'in Aslan Kral (The Lion King), Güzel ve Çirkin (Beauty and the Beast) ve Tarzan gibi animasyon filmlerinden ve Broadway gösterilerinden müzikal performanslar içeren program geçtiğimiz iki yıl içinde dünyanın 8 ülkesinde 26 orkestra tarafından sahnelenmiş; Türkiye'de ise ilk kez 23 Nisan'da izleyiciyle buluşmuştu.

Aspendos Uluslararası Opera ve Bale Festivali'nin kapanış konserini veren  DÇSO, konserin ikinci bölümünde ise çok sesli Türk müziği ekolünün ilk kuşak bestecileri arasında yer alan Ulvi Cemal Erkin'in Köçekçeler Rapsodisi ile seyircilere merhaba dedi. Sonradan bale müziği olarak da değerlendirilen beste, sahip olduğu Karadeniz yöresine özgü hareketli ezgilerle dinleyicilere hoş anlar yaşattı.

AA
 
Tüm Haberler