ISSN: 1301 - 3971
Yıl: 18      Sayı: 1959
Şu an 16 müzisyen gazete okuyor
Müzik ON OFF

Günün Mesajları


♪ Kültür bakanlığı sınavında. Ankara thm koro şefi kızını aldı. Urfa korusu şefi kayın biraderini aldı. İstanbul korosu şefi oğlu ve yeğenini aldı. ilginizi çekerse detay verebilirim
ttnet arena - 09.07.2024


♪ Cumhuriyetimizin kurucusu ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını saygı ve minnetle anarken, ülkemiz Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. yılını en coşkun ifadelerle kutluyoruz.
Mavi Nota - 28.10.2023


♪ Anadolu Güzel Sanatlar Liseleri Müzik Bölümlerinin Eğitim Programları Sorunları
Gülşah Sargın Kaptaş - 28.10.2023


♪ GEÇMİŞ OLSUN TÜRKİYE!
Mavi Nota - 07.02.2023


♪ 30 yıl sonra karşılaşmak çok güzel Kurtuluş, teveccüh etmişsin çok teşekkür ederim. Nerelerdesin? Bilgi verirsen sevinirim, selamlar, sevgiler.
M.Semih Baylan - 08.01.2023


♪ Değerli Müfit hocama en içten sevgi saygılarımı iletin lütfen .Üniversite yıllarımda özel radyo yayıncılığı yaptım.1994 yılında derginin bu daldaki ödülüne layık görülmüştüm evde yıllar sonra plaketi buldum hadi bir internetten arayayım dediğimde ikinci büyük şoku yaşadım 1994 de verdiği ödülü değerli hocam arşivinde fotoğraf larımız ile yayınlamaya devam ediyor.ne büyük bir emek emeği geçen herkese en derin saygılarımı sunarım.Ne olur hocamın ellerinden benim için öpün.
Kurtuluş Çelebi - 07.01.2023


♪ 18. yılımız kutlu olsun
Mavi Nota - 24.11.2022


♪ Biliyorum Cüneyt bey, yazımda da böyle bir şey demedim zaten.
editör - 20.11.2022


♪ sayın müfit bey bilgilerinizi kontrol edi 6440 sayılı cso kurulrş kanununda 4 b diye bir tanım yoktur
CÜNEYT BALKIZ - 15.11.2022


♪ Sayın Cüneyt Balkız, yazımda öncelikle bütün 4B’li sanatçıların kadroya alınmaları hususunu önemle belirtirken, bundan sonra orkestraları 6940 sayılı CSO kanunu kapsamında, DOB ve DT’de kendi kuruluş yasasına, diğer toplulukların da kendi yönetmeliklerine göre alımların gerçekleştirilmesi konusuna da önemle dikkat çektim!
editör - 13.11.2022


Tüm Mesajlar

Anket


DOB, DT ve GSGM'de 4B kadrosunda çalışanların 4A kadrosuna alınmaları için;

Sonuçları Gör

Geçmişteki Anketler

Tavsiye Et




Tavsiye etmek için sisteme girmeniz gerekmektedir.

Destekleyenlerimiz






 

Haberler


Bir süredir kanser tedavisi gören ve rahatsızlığının artması üzerine Hastaneye kaldırılan şarkıcı Kurtuluş, hayatını kaybetti. 06.07.2009


''İstanbul Sokakları'' ve ''Keskin Bıçak'' gibi unutulmayan şarkılarla 36 yıldır sahnelerde olan, bir süredir tedavi gördüğü kanser hastalığının artması üzerine Başkent Üniversitesi Yüreğir Hastanesine kaldırılan Adanalı Şarkıcı Kurtuluş Türkgüven (53), kurtarılamadı.

Sanat yaşantısını uzun yıllardır Adana'da sürdüren Kurtuluş, safra kesesinde başlayan ve ardından diğer organlara sıçrayan kanser hastalığı ile mücadele ediyordu.

HAYATI...

Mersin'in Tarsus ilçesinde 1 Ocak 1954 tarihinde dünyaya gelen ve kalabalık bir ailenin bireyi olan Kurtuluş, 12 yaşında, yaşamının büyük bölümünü kaplayan gitarla tanıştı.

Genç bir müzisyen olarak 14 yaşında kendi orkestrasını kuran Kurtuluş, 1972 yılında zor koşullar altında Adana'dan İstanbul'a giderek, en tanınmış orkestralarda çalışmaya başladı.

Bu dönemde vatani görevini Adana Orduevi'nde yapan şarkıcı, buradaki başarısıyla İncirlik Üssü'ndeki ABD'li askerlerden de takdir aldı.

Askerliğin ardından Adana'da müzik çalışmalarını kaldığı yerden sürdüren Kurtuluş, 1983 yılına dek Seyyal Taner, Neco, Selçuk Ural, Sezer Güvenirgil, Tanju Okan, Rüçhan Çamay ve Pakize Suda gibi Türkiye'nin önde gelen sanatçılarına çalışmalarında eşlik etti.

Bu arada sesi ve gitarıyla hayran kitlesi oluşmaya başlayan Kurtuluş, eğlence yaşamında önemli bir yeri olan Adana'da uzun yıllar program yaparak, sesi ve gitarıyla müzik dünyasına yepyeni bir boyut getirdi.

İLK ALBÜM 1983'TE

Adana'da konser vermeye gelen Seda Sayan'ın da yardımıyla müzik yapımcısı Selahattin Sarıkaya ile tanışan Kurtuluş, ilk albümün çalışmaları için İstanbul'a gitti. İlk albümünü 1983 yılında çıkartan şarkıcı, 'Duydum Evleniyormuşsun' adlı albümüyle 1 milyon satış rakamına ulaştı.

Şarkıcı Kurtuluş, bugüne dek 1 enstrümantal, 1 de türkü kaseti olmak üzere 13 albüm çalışmasına imza attı.

Hastalığı nedeniyle sahnelerden uzak kalan, toparlanma döneminde ünlü isimlerin Adana'ya gelip, moral konseri verdiği Kurtuluş, özellikle 'İstanbul sokakları', 'Yaşanmıyor', 'İnan ki', 'Aklım hep sende' ve 'Neredesin sen' adlı şarkılarıyla milyonların gönlüne girmeyi başardı.

Söz ve müziği Sezen Aksu'ya ait 'Keskin Bıçak' şarkısındaki yorumuyla dillerden düşmeyen Kurtuluş, son yıllarda ise hastalığı nedeniyle sahnelerden ayrı kaldı.

MORAL GECELERİ

Kurtuluş'un hastalıkla mücadelesine katkı amacıyla 2 kez ünlülerin katılımıyla moral gecesi düzenlenerek, geliri tedavi masraflarına harcanmıştı.

Sanatçı için ilk olarak geçen yıl 16 Mart'ta Ferdi Tayfur, Yaşar, Selami Şahin, Feridun Düzağaç, Ege, Metin Özülkü, Yeliz, Murat Kekilli ve Hakan Altun sahne almışlardı.

Son olarak 22 Ocak Perşembe günü Eda ve Metin Özülkü ile Hakan Aysev, Seyhan Otel Adres Bar'da sahne alarak, Kurtuluş ile özdeşleşen 'İstanbul Sokakları' şarkısı da dahil birçok parçayı seslendirmişlerdi.

12 Mart 2008 tarihinde AA'ye açıklamalar yapan şarkıcı, gitar çalmaya ve şarkı söylemeye çocuk yaşlarda başladığını belirterek, ''Sahneler benim hayatım, adeta orada doğdum, orada yaşadım. Sevenlerimden ve sahneden uzak kalmak çok acı veriyor. Ancak, bu hastalığı en kısa zamanda yenip tekrar sahnelere döneceğim günü iple çekiyorum'' diye konuşmuştu.

''Bir sanatçı için en büyük acı unutulmaktır'' diyen Kurtuluş, ''Sağolsun Adana'daki dostlarım beni unutmamış ve moral gecesi tertiplemişler. Bana gösterilen bu ilgiyi karşılıksız bırakmayarak en yakın sürede hastalığımı yenip, sahnede sevenlerimle buluşacağım'' demişti.

NTVMSNBC
Tüm Haberler