ISSN: 1301 - 3971
Yıl: 18      Sayı: 1959
Şu an 21 müzisyen gazete okuyor
Müzik ON OFF

Günün Mesajları


♪ Kültür bakanlığı sınavında. Ankara thm koro şefi kızını aldı. Urfa korusu şefi kayın biraderini aldı. İstanbul korosu şefi oğlu ve yeğenini aldı. ilginizi çekerse detay verebilirim
ttnet arena - 09.07.2024


♪ Cumhuriyetimizin kurucusu ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını saygı ve minnetle anarken, ülkemiz Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. yılını en coşkun ifadelerle kutluyoruz.
Mavi Nota - 28.10.2023


♪ Anadolu Güzel Sanatlar Liseleri Müzik Bölümlerinin Eğitim Programları Sorunları
Gülşah Sargın Kaptaş - 28.10.2023


♪ GEÇMİŞ OLSUN TÜRKİYE!
Mavi Nota - 07.02.2023


♪ 30 yıl sonra karşılaşmak çok güzel Kurtuluş, teveccüh etmişsin çok teşekkür ederim. Nerelerdesin? Bilgi verirsen sevinirim, selamlar, sevgiler.
M.Semih Baylan - 08.01.2023


♪ Değerli Müfit hocama en içten sevgi saygılarımı iletin lütfen .Üniversite yıllarımda özel radyo yayıncılığı yaptım.1994 yılında derginin bu daldaki ödülüne layık görülmüştüm evde yıllar sonra plaketi buldum hadi bir internetten arayayım dediğimde ikinci büyük şoku yaşadım 1994 de verdiği ödülü değerli hocam arşivinde fotoğraf larımız ile yayınlamaya devam ediyor.ne büyük bir emek emeği geçen herkese en derin saygılarımı sunarım.Ne olur hocamın ellerinden benim için öpün.
Kurtuluş Çelebi - 07.01.2023


♪ 18. yılımız kutlu olsun
Mavi Nota - 24.11.2022


♪ Biliyorum Cüneyt bey, yazımda da böyle bir şey demedim zaten.
editör - 20.11.2022


♪ sayın müfit bey bilgilerinizi kontrol edi 6440 sayılı cso kurulrş kanununda 4 b diye bir tanım yoktur
CÜNEYT BALKIZ - 15.11.2022


♪ Sayın Cüneyt Balkız, yazımda öncelikle bütün 4B’li sanatçıların kadroya alınmaları hususunu önemle belirtirken, bundan sonra orkestraları 6940 sayılı CSO kanunu kapsamında, DOB ve DT’de kendi kuruluş yasasına, diğer toplulukların da kendi yönetmeliklerine göre alımların gerçekleştirilmesi konusuna da önemle dikkat çektim!
editör - 13.11.2022


Tüm Mesajlar

Anket


DOB, DT ve GSGM'de 4B kadrosunda çalışanların 4A kadrosuna alınmaları için;

Sonuçları Gör

Geçmişteki Anketler

Tavsiye Et




Tavsiye etmek için sisteme girmeniz gerekmektedir.

Destekleyenlerimiz






 

Haberler


Japonların 50 yıldan beri tutkuyla bağlandıkları şey: Beethoven’ın 9. Senfoni’si. Özellikle de bu eserin final bölümündeki Ode to Joy bölümü. 08.07.2009


Japonya’da 50 yıldan fazla zamandır amatör eğlencelerde Beethoven’ın 9. Senfoni’si çalınıyor ve söyleniyor. Özellikle tatil dönemlerinde her yaştan yüzlerce korist Beethoven’ın bu ölümsüz eserini yorumluyor. İnsanların cep telefonlarına yükledikleri ve karaoke barlarda seslendirdikleri eserlerin başında da Ode to Joy geliyor.

Japon halkı için bu eserin neden bu kadar önemli bir yere sahip olduğu hakkında çok sayıda varsayım var. Geçtiğimiz cuma günü Los Angeles’ta yaşayan müzikseverler kendilerine konu hakkındaki hipotezleri tahlil etme imkânı veren bir konser dinlediler. Çoğu Japon kökenli koristlerden oluşan Asya Amerika Senfoni Orkestrası, Walt Disney Konser Salonu’nda Beethoven’ın 9. Senfoni’sini seslendirdi. Konser, Japonya Havayolları’nın başkan yardımcısı Yasuyoshi Suzuki tarafından organize edilmişti.

Kendisi de bir 9. Senfoni tutkunu olan Suzuki konu hakkında şöyle konuştu: “Bu eserin Japonlar arasında bu derece popüler olması, içinde bir gizem barındırıyor. Beethoven, mutlu bir hayat sürmemiş ve çok acı çekmiş. Çoğu insan bu yüzden ona sempati besliyor. Onun acılı yaşamı insanları etkiliyor.”

Verdiği dostluk mesajı kuşkusuz eserin en can alıcı yönlerinden biri. Ode to Joy’un içindeki “Kardeş olun tüm insanlar” sözleriyle başlayan pasajı bilmeyen yok. Japonya’da koro üyeleri, 9. Senfoni’yi orijinal dili olan Almancadan ve ezberden okuyabilmek için aylarını veriyorlar.

II. Dünya Savaşı’nda büyük bir yıkıma uğrayan Japonya’da toplumu sağaltmak ve insanlar arasındaki bağlılığı yeniden inşa etmede Ode to Joy söyleme geleneğinin büyük bir önemi var.

AA
Tüm Haberler